Mož,ka esmu ielīdis ne tur kur vajag,bet tomēr gribu lūgt jums profesionāliem fotogrāfiem padomu.Fotoaparāts jau nav no tiem labajiem,ir prasts ziepinieks Canon IXUS 310HS.Fotogrāfējot ārā,tumsas laikā uz bildēm atspoguļojas tādi kā balti apaļi plankumiņi,kā no viņiem var tikt vaļā,vismaz daļēji.Kur kas ir jāpieregulē fotoaparātam,lai tie tā neizceltos vai arī pazustu.
Runā, ka tumsā spoki klejo. Tie ir tātdi koncentrētas enerģijas kamoliņi. Ja rauj vaļā zibspuldzi, kad lietiņš līņā vai sniedziņš birst un ar baigi platoleņķi tad tos labi var saskatīt.
VValdis:Runā, ka tumsā spoki klejo. Tie ir tātdi koncentrētas enerģijas kamoliņi. Ja rauj vaļā zibspuldzi, kad lietiņš līņā vai sniedziņš birst un ar baigi platoleņķi tad tos labi var saskatīt.
un ja ierauj virs vidējā ,tad tie "spociņi" sāk ar tevi runāt
VValdis:Runā, ka tumsā spoki klejo. Tie ir tātdi koncentrētas enerģijas kamoliņi. Ja rauj vaļā zibspuldzi, kad lietiņš līņā vai sniedziņš birst un ar baigi platoleņķi tad tos labi var saskatīt.
un ja ierauj virs vidējā ,tad tie "spociņi" sāk ar tevi runāt
Sāk runāt un redzēt spociņus ja pareizās sēnītes saēdas. Redze un dzirde pa 150 procentiem uzlabojas.
Nu dabistiski, pirmais ir tīri tehnisks kadrs, lai nomierināt cilvēku, ka viņa problēma nav nekas unikāls, bet var gadīties katram, arī svinīgos brīžos.
A par ko jūs ecējaties, no manām bildēm galvenā, kura domāta topika autoram, ir tieši pirmā, tur ISO pie kājas - tups spiediens ar blici kā Ixus. Otrā tik priekš tam, lai saprot, ka baltie pleķi nebūs, ja bildēs bez tās.
Schneider:Bet tā tur arī būs - jāizvēlas starp melnu pleķi vai sagaismotiem pilieniem. Trešā varianta vienkārši nav.
un bez:
Schneider, skatos Tev šis kadrs ar ISO 6400. Kā domā, ar ziepīti ixusu var kaut ko jēdzīgi nobildēt ar ISO 6400?
Topika autoram:
- ar ziepi mazas matricas un augstu trokšņu dēļ nespīd ne augsti ISO, ne garas ekspozīcijas, tātad tur pat Schneidera minētās izvēles ar vai bez zibspuldzes faktiski nav - tur ir vai nu ar zibspuldzi vai nebildē vispār.
- ja vēlas tumsā bildēt vai ar garām ekspozīcijām, jāpērk kamera ar lielu matricu. Nav obligāti spogulene, var kādu maināmas optikas bezspoguļa kameru ar aps-c lieluma sensoru (ja budžets neliels, paskaties kādu lētāko sony NEX vai fuji x-a1 kameru, piemēram) vai pat kādu nemaināmas optikas kameru ar tik lielu matricu, bet tad uzreiz jārēķinās, ka būs fiksēta fokusa attāluma objektīvs un cena tāpat nebūs zemāka par iepriekš minētajām bezspoguļa kamerām.
- bet vispirms jāsaprot, kas ir ekspozīcija, kādi lielumi to ietekmē un kā attiecīgo lielumu maiņa ietekmē bildes izskatu un kvalitāti.
RobertsJ: Schneider, skatos Tev šis kadrs ar ISO 6400. Kā domā, ar ziepīti ixusu var kaut ko jēdzīgi nobildēt ar ISO 6400?
A kā lai es to varu zināt, ko tur var, ko nē? Vēl tajos laikos, kad man bija EOS D30 un 10D ar 3 un 6 Mpix, ziepīši jau lepojās ar 10 Mpix, velnczincikkārtīgiem zūmiem un vēl visādiem super-hiper-ultra-ekstra pribambasiem. Kad man kāds palūdz padomu, kādu ziepi izvēlēties, es parasti atbildu, ka lielākais fotoguru ir tas, kurš māk atrast atšķirību starp diviem ziepjiem, bet es tāds neesmu.
RobertsJ: ja vēlas tumsā bildēt vai ar garām ekspozīcijām, jāpērk kamera ar lielu matricu.
Kāpēc ta ar ziepi nevar garas ekspozīcijas bildēt? :/ Uzliek uz kkāda statīviņa un mauc. Par cik ziepis 2011 gada, tad cerības, ka ne tik uz iso 100, bet arī ar 400 to var darīt.
RobertsJ: ja vēlas tumsā bildēt vai ar garām ekspozīcijām, jāpērk kamera ar lielu matricu.
Kāpēc ta ar ziepi nevar garas ekspozīcijas bildēt? :/ Uzliek uz kkāda statīviņa un mauc. Par cik ziepis 2011 gada, tad cerības, ka ne tik uz iso 100, bet arī ar 400 to var darīt.
Parasti jau tie mazmatricas ziepji tāpat kā netur augstus ISO, tāpat arī netur ilgas ekspozīcijas un lien trokšņi pa visām malām ārā. Un vēl jau bieži ir tā, ka ziepjiem vispār nav iespēja garas ekspozīcijas uzlikt, kā ir šim, nezinu.
Šitais jau paglauns - 15sek ekspozīciju kameras eksponometrs piedāvā + var savu programmeli sastādīt kā arī slēdža un fragmas prioritātes pieprogrammēt.
Nu vienīgi tas viss ir caur pakaļu - bez normālām pogām.
Un jāizlasa kādai ābecei pirmās 5lpp, lai saprastu ko dara - bet tas jau jebkuru kameru lietojot.
Paldies tiem,kas deva pamācošas atbildes. Bet nu lai neveidotu jaunu topiku,gribu jautāt vēl vienu jautājumu.Fotogrāfēju telpā(tas ir dzīvoklī-istaba)bildes ar tādu ziepinieku ir ideālas,bet kad jāfotogrāfē kaut kur plašā telpā(pasākumos) bildes ir tumšas(domāju,ka zibspuldze ir pa vāju tik lielām telpām) un visiem ir sarkanas acis,kaut gan sarkano acu noņemšana ir ieslēgta. [URL=http://www.bildites.lv/viewer.php?file=qh5spzd01z43lgtgpejr.jpg][/URL]
Es tik reti lietoju zibspuldzi, nekāda lielā jēga nav no viņiem... Ja vien pēctam to bildi kaut kā ūberkruti neapstrādā, tad jau var. Es to mazo verķīti uzskatu par nevajadzīgu!
Jāņem statītvs un zibspuldze jāskrūvē nost! Vēl tik jāpaņemas ar ISO un exposure.
Nu ja mazā zibspuldze nevar visu lielo telpu izgaismot. Un sarkanas acis var izlabot pāris sekundēs šopā! paņem [Red eye reduction tool]
dolldia:Jāņem statītvs un zibspuldze jāskrūvē nost! Vēl tik jāpaņemas ar ISO un exposure.
Nekustīgām pejzāžām un interjeriem- protams. Gribētu redzēt, kā piemēram, kustīgos bērnus bildēsi ar savu garo ekspozūri. Būs smuks miglainu spoku bariņš... Nekas nesanāks- telpās (piem., bērnudārza zālītē) bez kreptīgas zibspuldzes neiztikt (protams, ne jau tiešā tēmējumā).
Dīvainīti! Tev liekas, ka idiotiem nav kur naudu likt un sapērkas kameras merketinga triku iespaidā? Izskatās, ka pats esi uz marketinga trikiem uzķēries. Ziepenieki tumsu tualetes telpas izmērā izgaismos ar saviem zibeņīem. Sarkanas acis ir jo tur ir sava likumsakarība un režīmi nešancē, kā nākas. Pērc kārtīgas, pareizas mantas vai nolīgsti prifesionālu. velosipēds nekad nebūs tik ātrs ci aerobuss.