forum.gif
Pentax 50mm 1.8
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Pentax 50mm 1.8
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.12.13 17:05
 citēt
Sveiki, dārgie Pentaxisti!

Esmu uzmetis aci Pentax 50mm 1.8 objektīvam. Varbūt ir kāds komentārs vai viedāks vārds par šo? Interesanti, meklējot info par šo objektīvu, saskāros ar terminu "Nifty Fifty" :)
Publicēts: 16.12.13 17:18 labots
 citēt
Es, kā dārgais Pentaxists, pateikšu, ka nekādīgi neiebraucu šāda fokusa attāluma vajadzībā uz kropu.
Mēģināju iegūglēt to "Nifty Fifty", bet, nebūdams finansists, nevella nesapratu, par universālāku vienalga uzskatu 35/2,4.
Hau, esmu runājis.
Publicēts: 16.12.13 20:21 labots
 citēt
Schneider:Es, kā dārgais Pentaxists, pateikšu, ka nekādīgi neiebraucu šāda fokusa attāluma vajadzībā uz kropu.
Mēģināju iegūglēt to "Nifty Fifty", bet, nebūdams finansists, nevella nesapratu, par universālāku vienalga uzskatu 35/2,4.
Hau, esmu runājis.

bāc, čals prasa krusta skrūvgriezi, a tu viņam iesaki plakano, turklāt 3x lielāku. Jo ar to varot visādi plašāk izdarīties. Ta jau iesaki zūmu un miers.
PS 50 mm uz crop ir normāls portretnieks.
Publicēts: 16.12.13 20:54
 citēt
NilsS:PS 50 mm uz crop ir normāls portretnieks.

Bet KURĀ VIETĀ tautietis pieminēja, ka meklē "portretnieku"?
Vienīgais ko iespējams 100% nekļūdīgi saprast ir tas, ka tiek meklēts 50mm/1.8 DZELZIS.
Kāda X'a pēc, to mēs nezinām. ):
Publicēts: 16.12.13 21:22
 citēt
nesix:
NilsS:PS 50 mm uz crop ir normāls portretnieks.

Bet KURĀ VIETĀ tautietis pieminēja, ka meklē "portretnieku"?
Vienīgais ko iespējams 100% nekļūdīgi saprast ir tas, ka tiek meklēts 50mm/1.8 DZELZIS.
Kāda X'a pēc, to mēs nezinām. ):

Tautiet, atbilde bija adresēta Šneideram. Varbūt sākumā lasam, atbildam pēc tam ?
Publicēts: 16.12.13 21:36
 citēt
Paldies par komentāriem, kungi!
Kā otra opcija bija Schneidera pieminētais 35/2,4. Noprotu, ka abi objektīvi ir gana līdzīgi, vairāk par labu nosvēties 50/1.8 lika tā gaišums. Šāds fokusa attālums arī šķiet gana universāls, nezinu kādēļ, bet 35mm šķiet, ka varētu būt par īsu. Plānotā izmantošana- kā universāls objektīvs (gan protretam, gan saullēktam/saulrietam, gan Vecrīgai/Preiļiem, gan pie galda sēdošam viesim/brālim vai māsai izlaidumā) un arī objektīvs kā tāds, lai iepazītos ar fiksēta fokusa attāluma uzparikti. :face-glasses:
Publicēts: 16.12.13 21:43 labots
 citēt
Nu, es jau tik priecāšos, ja tautietis šeit sagaidīs atsauksmes no vismaz pieciem šā stikla reāliem lietotājiem, kā arī par to, ka viņš patiešām ir atklājis sevī nopietnu portretistu, nevis dara to tikai pēc filmu laiku izcili gudrā ieteikuma kropa lietotājiem: "50-nieks ir visuniversālākais objektīvs, ar kuru var iztikt visās dzīves situācijās".
Bik nokavēju. Tātad - ar 50 mm vasaras ainavās tu varēsi paņemt kadrā tik tos mākoņus, kuri pie paša horizonta, un ar 35 mm tev būs iespēja nobildēt pie galda vairāk par 1 pretimsēdošo.
Un Vecrīgas šaurajās ieliņās... nu nezinu, nezinu...
Normāls (universāls) objektīvs skaitās tas, kuram redzes leņķis ir ~45 grādi, t.i. fokusa attālums apmēram sakrīt ar kadra diagonāli. Tas tā, tīri teorētiski, par nepārkāpjamu likumu nav jāuztver.
Publicēts: 16.12.13 22:04 labots
 citēt
k_lie:Paldies par komentāriem, kungi!
Kā otra opcija bija Schneidera pieminētais 35/2,4. Noprotu, ka abi objektīvi ir gana līdzīgi, vairāk par labu nosvēties 50/1.8 lika tā gaišums. Šāds fokusa attālums arī šķiet gana universāls, nezinu kādēļ, bet 35mm šķiet, ka varētu būt par īsu. Plānotā izmantošana- kā universāls objektīvs (gan protretam, gan saullēktam/saulrietam, gan Vecrīgai/Preiļiem, gan pie galda sēdošam viesim/brālim vai māsai izlaidumā) un arī objektīvs kā tāds, lai iepazītos ar fiksēta fokusa attāluma uzparikti. :face-glasses:

ja gribās bildēt ar fiksiem, vajadzēs vismaz 3.
35-50 mm ir labs sākumam.
Tikai gaišu ņem, 2.4 priekš 35nieka tāds ir stipri nosacīti.
Publicēts: 16.12.13 22:15
 citēt
Mans sapnis par fiksēto pamatobjektīvu ir FA 31/1,8 Limited, bet, kā jūtu, šo sapni tā arī aiznesīšu cauri gadiem...
Publicēts: 16.12.13 22:23
 citēt
k_lie: Noprotu, ka abi objektīvi ir gana līdzīgi,

Pa manam viņi ir tik pat līdzīgi kā busiņš un divvietīgs rodsters.
Publicēts: 17.12.13 11:54
 citēt
Schneider:Mans sapnis par fiksēto pamatobjektīvu ir FA 31/1,8 Limited, bet, kā jūtu, šo sapni tā arī aiznesīšu cauri gadiem...

kāda ir sapņa cena ?
Publicēts: 17.12.13 12:42
 citēt
Schneider:Es, kā dārgais Pentaxists, pateikšu, ka nekādīgi neiebraucu šāda fokusa attāluma vajadzībā uz kropu.

Uz kropa tas ir aptuveni standarta portretnieka skatu leņķis.
Publicēts: 17.12.13 14:49
 citēt
50mm ir labs portretiem, bet ne kā universāls.

Vispār uzskatu, ka ar vienu fiksu izdzīvot nav iespējams :grimace:
Publicēts: 19.12.13 10:59
 citēt
NilsS: kāda ir sapņa cena ?

laptop.lv... Ja tas būtu vajadzīgs darbam, gan jau piepūstos un nopirktu, bet savam priekam... nu nezinu, tai naudai atrodams krietni lietderīgāks pielietojums.
Publicēts: 21.12.13 10:08
 citēt
Kulta objekti reti kad ir to cenas vērti.
Publicēts: 21.12.13 15:26
 citēt
Edman:Kulta objekti reti kad ir to cenas vērti.

un kāda ir alternatīva www.pentaxforums.com..., tavuprāt?
Publicēts: 21.12.13 15:42
 citēt
NilsS:
Schneider:Mans sapnis par fiksēto pamatobjektīvu ir FA 31/1,8 Limited, bet, kā jūtu, šo sapni tā arī aiznesīšu cauri gadiem...

kāda ir sapņa cena ?

Vispār jau sapņi ir par brīvu...:face-smile:
Piepildītie sapņi, tie gan kaut ko maksā...:face-smile:
Publicēts: 21.12.13 17:46
 citēt
placebo: [url=https://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-FA-31mm-F1.8-Limited-Lens.html

Tur]https://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-FA-31mm-F1.8-Limited-Lens.html
Tur[/url] viens mans domubiedrs ir visu pareizi sapratis:

Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):