Esmu uzmetis aci Pentax 50mm 1.8 objektīvam. Varbūt ir kāds komentārs vai viedāks vārds par šo? Interesanti, meklējot info par šo objektīvu, saskāros ar terminu "Nifty Fifty"
Es, kā dārgais Pentaxists, pateikšu, ka nekādīgi neiebraucu šāda fokusa attāluma vajadzībā uz kropu. Mēģināju iegūglēt to "Nifty Fifty", bet, nebūdams finansists, nevella nesapratu, par universālāku vienalga uzskatu 35/2,4. Hau, esmu runājis.
Schneider:Es, kā dārgais Pentaxists, pateikšu, ka nekādīgi neiebraucu šāda fokusa attāluma vajadzībā uz kropu. Mēģināju iegūglēt to "Nifty Fifty", bet, nebūdams finansists, nevella nesapratu, par universālāku vienalga uzskatu 35/2,4. Hau, esmu runājis.
bāc, čals prasa krusta skrūvgriezi, a tu viņam iesaki plakano, turklāt 3x lielāku. Jo ar to varot visādi plašāk izdarīties. Ta jau iesaki zūmu un miers. PS 50 mm uz crop ir normāls portretnieks.
Bet KURĀ VIETĀ tautietis pieminēja, ka meklē "portretnieku"? Vienīgais ko iespējams 100% nekļūdīgi saprast ir tas, ka tiek meklēts 50mm/1.8 DZELZIS. Kāda X'a pēc, to mēs nezinām. ):
Bet KURĀ VIETĀ tautietis pieminēja, ka meklē "portretnieku"? Vienīgais ko iespējams 100% nekļūdīgi saprast ir tas, ka tiek meklēts 50mm/1.8 DZELZIS. Kāda X'a pēc, to mēs nezinām. ):
Tautiet, atbilde bija adresēta Šneideram. Varbūt sākumā lasam, atbildam pēc tam ?
Paldies par komentāriem, kungi! Kā otra opcija bija Schneidera pieminētais 35/2,4. Noprotu, ka abi objektīvi ir gana līdzīgi, vairāk par labu nosvēties 50/1.8 lika tā gaišums. Šāds fokusa attālums arī šķiet gana universāls, nezinu kādēļ, bet 35mm šķiet, ka varētu būt par īsu. Plānotā izmantošana- kā universāls objektīvs (gan protretam, gan saullēktam/saulrietam, gan Vecrīgai/Preiļiem, gan pie galda sēdošam viesim/brālim vai māsai izlaidumā) un arī objektīvs kā tāds, lai iepazītos ar fiksēta fokusa attāluma uzparikti.
Nu, es jau tik priecāšos, ja tautietis šeit sagaidīs atsauksmes no vismaz pieciem šā stikla reāliem lietotājiem, kā arī par to, ka viņš patiešām ir atklājis sevī nopietnu portretistu, nevis dara to tikai pēc filmu laiku izcili gudrā ieteikuma kropa lietotājiem: "50-nieks ir visuniversālākais objektīvs, ar kuru var iztikt visās dzīves situācijās". Bik nokavēju. Tātad - ar 50 mm vasaras ainavās tu varēsi paņemt kadrā tik tos mākoņus, kuri pie paša horizonta, un ar 35 mm tev būs iespēja nobildēt pie galda vairāk par 1 pretimsēdošo. Un Vecrīgas šaurajās ieliņās... nu nezinu, nezinu... Normāls (universāls) objektīvs skaitās tas, kuram redzes leņķis ir ~45 grādi, t.i. fokusa attālums apmēram sakrīt ar kadra diagonāli. Tas tā, tīri teorētiski, par nepārkāpjamu likumu nav jāuztver.
k_lie:Paldies par komentāriem, kungi! Kā otra opcija bija Schneidera pieminētais 35/2,4. Noprotu, ka abi objektīvi ir gana līdzīgi, vairāk par labu nosvēties 50/1.8 lika tā gaišums. Šāds fokusa attālums arī šķiet gana universāls, nezinu kādēļ, bet 35mm šķiet, ka varētu būt par īsu. Plānotā izmantošana- kā universāls objektīvs (gan protretam, gan saullēktam/saulrietam, gan Vecrīgai/Preiļiem, gan pie galda sēdošam viesim/brālim vai māsai izlaidumā) un arī objektīvs kā tāds, lai iepazītos ar fiksēta fokusa attāluma uzparikti.
ja gribās bildēt ar fiksiem, vajadzēs vismaz 3. 35-50 mm ir labs sākumam. Tikai gaišu ņem, 2.4 priekš 35nieka tāds ir stipri nosacīti.
laptop.lv... Ja tas būtu vajadzīgs darbam, gan jau piepūstos un nopirktu, bet savam priekam... nu nezinu, tai naudai atrodams krietni lietderīgāks pielietojums.