forum.gif
Kas tas tāds uz mana D5100?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Kas tas tāds uz mana D5100?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 19.12.13 16:31
 citēt
Ā... nu skaidrs. Es, pentaxists būdams, esmu noskaidrojis visu tik par to, kas man svarīgs, bet uz pārējo vienkārši uššpļauju.
Publicēts: 19.12.13 16:46
 citēt
3rdHalf:Jau kopš kameras iegādes, mani nav licis mierā tas mazais pļipuks pie lēcas stiprinājuma.
Kas tas tāds un ko tas ziemā ēd?

Zinu tikai to, ka tāds ir tikai iesācēju DSLR(D3000, D5000, utt.), bet nopietnākām kamerām(d7000) tāda nav.

a lietošanas instrukciju pašķirstīt - slabo? :D
Publicēts: 19.12.13 16:50
 citēt
palaidniex:a lietošanas instrukciju pašķirstīt - slabo? :D

Publicēts: 19.12.13 17:36
 citēt
toč citā rakursā nav ne vārda par to?
Publicēts: 19.12.13 17:44
 citēt
un tas nav banāls čekeris - ir vai nav virsū stikls?
spiežams tak ir?
Publicēts: 19.12.13 17:54
 citēt
Foto.ru atbildēja, ka:
На D объективах под него есть выемка, т.е. он остаётся ненажатым, вроде бы.

Krievu vikipēdijā zem bildes ir apraksts:

Чертёж хвостовика объектива с байонетом F. Вверху «на 11 часов» видна полумуфта раннего «отвёрточного» автофокуса. Внизу расположен выступ кольца диафрагмы, передающий её установленное значение по спецификации AI. Под пазом фиксации байонета, расположенным «на 3 часа», видна прямоугольная выемка опознавания объектива типа AI-S. На рисунке байонет изображён сзади, перевёрнутым «вниз головой»
Publicēts: 19.12.13 17:56
 citēt
palaidniex:toč citā rakursā nav ne vārda par to?

Nope, ne d3000, ne d5000, ne d70, d80, d90 manuāļus nekas nav minēts.
Publicēts: 19.12.13 18:00
 citēt
palaidniex:un tas nav banāls čekeris - ir vai nav virsū stikls?
spiežams tak ir?

Atbilde bija jau pirmajā lapā.
Un instrukijā par šo nekā nav.
Publicēts: 19.12.13 19:43 labots
 citēt
UldisMuzikants:Ar interesi izlasīju, tomēr ir vairākas man verisjas, kura atbilde pareizā. Skaidrs, ka poga ir kamerām, kurām iekšā nav AF motors, laikam.

Slikti esi lasījis, jo es pat bildi biju ielicis ar kameru, kurai ir gan skrūvgriezis, gan tas slēdzītis. Ja bilde nepārliecina, tad 100% zinu, ka arī tai kamerai, kas man profilbildē rokā, tāds bija :)
Publicēts: 19.12.13 20:02 labots
 citēt
Izskatās, ka tas pļipuks būs saistīts ar apetūras gredzenu. Krutākām kamerām ir aizāķējamais zaķu ausīm, bet lētākajām kamerām tas ir aizvietots ar to pļipulu.

Jautājums paliek aktuāls, ko tas īsti dara?
Publicēts: 19.12.13 20:23
 citēt
pizģeč.. atceros reiz daudzus gadus atpakaļ strādāju datorservisā, atnāca viens čubriks, iegādājās videokarti, atpako un skatās, uz videnes kontakti - Kas te slēdzas klāt, man to vajag...
Publicēts: 19.12.13 21:14
 citēt
VValdis:Vai esi dzirdējis kādu jautājumu no sonista? Iespējams nekad vai drīzāk nekad. Bet šitajie, otreizējās izejvielas tirgus upuri nopērk grabažu un nezin ko ar todarīt. Pat instrukcija neglābj.

Jautājumi no sonistiem nav jo nav jau te neviena tāda. Izņemot vienu aunu, kurš uz sony ieberzies un tagad nekādi nevar pārdzīvot.:face-grin:
Publicēts: 19.12.13 21:33
 citēt
3rdHalf:Izskatās, ka tas pļipuks būs saistīts ar apetūras gredzenu. Krutākām kamerām ir aizāķējamais zaķu ausīm, bet lētākajām kamerām tas ir aizvietots ar to pļipulu.

Jautājums paliek aktuāls, ko tas īsti dara?
atkal maldaties trejās priedēs... koroče - man slinkums. varbūt atnāks Māris un uzrakstīs.
Publicēts: 19.12.13 21:40 labots
 citēt
izlasiet te lapas vidū par šo topiku www.dpreview.com...

bet tas attiecas tikai uz abām dārgajām kamerām

Normally, pre-Ai lenses will jam if you try to mount them on a modern D/SLR body but the Ai indexing tab around the Df's lens mount can be folded out of the way to allow very old lenses designed before the Ai standard was introduced to be mounted without jamming.

For metering, you use the camera's command dials, and then transfer the appropriate aperture setting directly to the lens's aperture ring.
Publicēts: 19.12.13 22:01
 citēt
Bildes:izlasiet te lapas vidū par šo topiku www.dpreview.com...
aperture ring.

a-jā, sadirsos! :grimace:
Paldies par labojumu.
Publicēts: 19.12.13 22:25
 citēt
3rdHalf:
Bildes:izlasiet te lapas vidū par šo topiku www.dpreview.com...
aperture ring.

a-jā, sadirsos! :grimace:
Paldies par labojumu.
kam negadās... tā iet, kad nekoncentrējas uz kartiņām, bet uz tehniku vai pikseļu drāšanu. viss ir gavā.
Publicēts: 20.12.13 00:09 labots
 citēt
Tas ir mārketinga pipuks - norubījis daļai kameru mērīšanu, daļai gan to, gan AF, nikons tomēr visžēlīgi atļauj M režīmā knipsēt, bet, lai varētu fragmu pilnvērtīgi lecināt kamerai tomēr jāzin kurā brīdī fragma maksimāli aizvērta - ne tikai Ai, bet jebkuram nikon stiklam kam ir fragmas gredzens (arī AF-D) ir šam pipukam pretpipuks kas ziņo, ka fragma aizgriezta nafig.

Tas kurš te tai sarkanai strīpai īsākais pārrāvums:

Publicēts: 20.12.13 00:57
 citēt
Maris:Tas ir mārketinga pipuks - norubījis daļai kameru mērīšanu, daļai gan to, gan AF, nikons tomēr visžēlīgi atļauj M režīmā knipsēt, bet, lai varētu fragmu pilnvērtīgi lecināt kamerai tomēr jāzin kurā brīdī fragma maksimāli aizvērta - ne tikai Ai, bet jebkuram nikon stiklam kam ir fragmas gredzens (arī AF-D) ir šam pipukam pretpipuks kas ziņo, ka fragma aizgriezta nafig.

Tas kurš te tai sarkanai strīpai īsākais pārrāvums:

Ot gandrīz uzminēji :) Tikai viena nianse tam puļķim nav nekāda sakara ar manuālajiem stikliem( AI, AI-S,pre AI/nonAI ),tas puļķis attiecās uz visiem AF, AF-D,AFS stikliem kuriem ir diafragmas gredzens un iekšējā elektronika,par ko liecina kontaktu grupa objektīva pakaļā.

Vispār šis topiks man atgādināja bārdaino anekdoti:
-ĀĀĀĀ!!!! Dakter! Kas tas man tāds?!
-ĀĀĀĀĀĀĀĀ!!!! Kas tas jums tāds?!
Publicēts: 20.12.13 07:02 labots
 citēt
Māri.... tas sarkanā pārrāvums ir augšpusē (referē uz tām 2 kamerām, kas 4bildē pa labi. tas neatbild pasažierim uz jautājumu - kas tas par sūduku pa diognāli lejā lētučiem... īsais pārrāvums stāvēs uz 9, bet lētajām kamerām tas sūds ir uz 8... :D
Publicēts: 20.12.13 08:02 labots
 citēt
Super!:face-grin:
Izskatas, ka misterija atrisinata. Pateicos visiem, kas pielika savu rokuo izmeklēšani - uzsaukšu fikcionālu limonādi.

Priekā!
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas