Jau kopš kameras iegādes, mani nav licis mierā tas mazais pļipuks pie lēcas stiprinājuma. Kas tas tāds un ko tas ziemā ēd? Zinu tikai to, ka tāds ir tikai iesācēju DSLR(D3000, D5000, utt.), bet nopietnākām kamerām(d7000) tāda nav.
Bildes:B*** kā nav paveicies... tā ir anti-šedevra hujovinka, kas Taavā verķī iemontēta!!! Iesaku pārbraukt pār ar fleksi!!!
Sasodīts! man jau bija aizdomas, ka tā varētu būt 'anti-šedevra hujovinka'! Tas varētu izskaidrot, kādēļ tik čābīgs fočētājs esmu - pie visa vainīga kamera.
Pauliic:nofiksē objektīvu
Cik lēcas man ir bijušas, neviena nav bijis nekāds kontakts ar to.
Tā vis nebija gan - pašam Nikona jau labi sen vairs nav, bet izskatās, ka varētu sakrist ar to vietu, kur uz objektīviem ar diafragmas gredzenu ir tas pipuks pretī. www.kenrockwell.com...
Nubettak iedzer buldurjāņus, ja neliek miera un tā streso! Es vispār nezinu, kādam mārrutkam domāta puse manu kameru režīmu, bet tu lauzi galvu par kaukādu vienu pipuku.
versatile:Tā vis nebija gan - pašam Nikona jau labi sen vairs nav, bet izskatās, ka varētu sakrist ar to vietu, kur uz objektīviem ar diafragmas gredzenu ir tas pipuks pretī. [url=http://www.kenrockwell.com/nikon/nikortek.htm
Ja]http://www.kenrockwell.com/nikon/nikortek.htm Ja[/url] tu domā par šito... ... tas atrodās nedaudz aukstāk, 270' azimuta pirmajā bildē ar kuru sāku diskusiju.
Objektīvs ar savu apakšējo flanci to nepiespiež, kad uzlikts? Ja nē, pamēģini ielikt kādā zaļajā režīmā, ar pirkstu nospiest un piespiest slēdža pogu. Varbūt domāts kādiem dūšīgiem objektīviem, lai nobloķē iebūvēto blici, kuru tie aizēno.
Izskatās, ka tam loma varētu būt tāda, ka neļaus īsti normāli bildēt, ja būsi diafragmu pagriezis ar gredzenu uz kaut ko citu, kā automātisko, tb, no kameras vadāmo. Varbūt drusku jaucos, bet tāda kontrole, manuprāt, bija gan.
versatile: Nē, ne šo. Domāju to, kas redzams šajās bildēs:
Izskatās, ka esi kaut ko uzgājis! Tas mazais pļipuks virs fokusa skrūves izskatās pēc vaininieka. Tagad jautājums: ko tas dara? Parastajiem iesācēju mudeļiem, kam nav iekšējā fokusa motora, ir šis savienojums uz kameras. bet kamerām ar iebūvētu fokusa motoru tāda nav.
Man domāt, ka šitas ir tām kamerām, kuras ne līdz galam atbalsta tos vecos stiklus - tām, kuras atbalsta līdz galam, laikam ir tas gredzens, kas griežas kopā ar diafragmas riņķi un kamera zina ekspozīciju samērīt.
Kaut kad biju par šo meklējis (pirms gadiem 3, ja nemaldos), tagad slinkums vēlreiz pētīt.
versatile:Man domāt, ka šitas ir tām kamerām, kuras ne līdz galam atbalsta tos vecos stiklus - tām, kuras atbalsta līdz galam, laikam ir tas gredzens, kas griežas kopā ar diafragmas riņķi un kamera zina ekspozīciju samērīt. Kaut
Sas savienojums par ko tu domā atrodas lēcas virspusē.
Ja līdz vakaram nebūsiet noskaidrojuši, uzdošu to jautājumu foto.ru forumā, tur auditorija krietni plašāka. Nudien, neskatoties uz paša ironisko attieksmi sākumā, arī mani tas štruntiņš ieinteresēja.
Es toč par šito kaut kur esmu lasījis, bet neatceros. Bija kaut kas arhaisks. Nikon D800 izskatās šitā: - un šitas štruntiņš laikam ari rotē līdzi. A tas, kas ir uz 5100 - nerotē, tikai padod ziņu, ka diafagmas riņķis nav īstajā pozīcijā.
Schneider:Ja līdz vakaram nebūsiet noskaidrojuši, uzdošu to jautājumu foto.ru forumā, tur auditorija krietni plašāka. Nudien, neskatoties uz paša ironisko attieksmi sākumā, arī mani tas štruntiņš ieinteresēja.
Чукча не читатель, чукча писатель…… nu ir šeit pāris pareizas atbildes,bet tas nevienu nekrata,disputs turpinās...
60uz5komats6:Lai kamera zinātu,ka fragmas riņķis uz minimālo atvērumu aizgriezts.
nu tak skaidrs. Jautājums, priekš kam šamai to vajag. Toč lasīju (arī interesēja, kas tas tāds, kad d70s nopirku), bet neatceros, ko tieši tur nevarēja izkontrolēt, kad nebija uz minimālo. Skleroze.
versatile:Es toč par šito kaut kur esmu lasījis, bet neatceros. Bija kaut kas arhaisks. Nikon D800 izskatās šitā: - un šitas štruntiņš laikam ari rotē līdzi. A tas, kas ir uz 5100 - nerotē, tikai padod ziņu, ka diafagmas riņķis nav īstajā pozīcijā.
šitais štruntiņš ir fokusa motors objektīviem, kuriem nav sava motora un atrodas gredzenā. TAS sūds ir pvisam kas cits un atrodas ārpus gredzena
versatile:Es toč par šito kaut kur esmu lasījis, bet neatceros. Bija kaut kas arhaisks. Nikon D800 izskatās šitā: - un šitas štruntiņš laikam ari rotē līdzi. A tas, kas ir uz 5100 - nerotē, tikai padod ziņu, ka diafagmas riņķis nav īstajā pozīcijā.
šitais štruntiņš ir fokusa motors objektīviem, kuriem nav sava motora un atrodas gredzenā. TAS sūds ir pvisam kas cits un atrodas ārpus gredzena
Bļildes, es ne par skrūvgriezi, es par pipuku virs baltā punkta un augšējās bajonetes skrūves!
Pēc bildēm sapratu, ka tāds pļipuks ir tikai AI, AI-S un D-type objektīviem, bet konkrēti par to nebija nekas rakstīts. Varētu sadirst, bet iskatās, ka objektīva pļipuks ar kameras pļipuku saskarās, kad apetūra ir vai nu pilnībā atvērta, vai pilvībā aizvērta?
Vai esi dzirdējis kādu jautājumu no sonista? Iespējams nekad vai drīzāk nekad. Bet šitajie, otreizējās izejvielas tirgus upuri nopērk grabažu un nezin ko ar todarīt. Pat instrukcija neglābj.