Vajag palīdzību, objektīvā pamanīju kaut kādu "švīku". Tā kā manas acis galīgi nesaprot, ko redz, jautāju jums - kas tas tāds ir? No sākuma domāju, ka kāds gruzis, notīrīju, bet nekas nemainās, viņš ir kaut kur objektīvā iekšā. Redzu viņu tikai, kad objektīvs ir uz kameras, kad noņem un lēca aizveras, nevaru vairs viņu ieraudzīt.. Par ko te cepos? Baidos vai tā nav kāda mikroplaisa un kā tas ietekmē bildes? Un vispār, ko man iesākt šajā sakarā?
P.S. Kā te var bildes pievienot?? Esmu laikam akla un nevaru atrast tādu opciju..
Jautājums tik nejēdzīgi noformulēts,ka precīza atbilde nav iespējama,bet visdrīzāk nospļaujies un neņem pierē,kaitīgākais ko tādas švīkas nodara,to objektīvu vairs nevar pārdot tupiem pārgudriem amatiereļiem.Kautgan ja tas ir ziepis,tad pretgaismā….
Jautājums tik nejēdzīgi noformulēts,ka precīza atbilde nav iespējama,bet visdrīzāk nospļaujies un neņem pierē,kaitīgākais ko tādas švīkas nodara,to objektīvu vairs nevar pārdot tupiem pārgudriem amatiereļiem.Kautgan ja tas ir ziepis,tad pretgaismā….
Nu, sorry, ir dienas, kad galva ne visai labi strādā uz jautājumu formulēšanu. Galvnais jautājums ir - kas tas ir un vai varu ar tādu turpināt mierīgi fotogrāfēt vai objektīvu labāk nest atpakaļ uz veikalu!
Paga,tev viņu tikko tādu pārdeva?Ja tā un tev ir īpaši pārliecināšanas talanti,vari mēģināt runāt ar tirgoni,bet tikai tad ja tas ir skrāpējums,nevis kāds putekļveidīgs sūds. Bet šā vai tā tas būs psiholoģiskas problēmas risinājums, ne tehniskas, jo bildi tas sīkums neiespaido.
60uz5komats6:Paga,tev viņu tikko tādu pārdeva?Ja tā un tev ir īpaši pārliecināšanas talanti,vari mēģināt runāt ar tirgoni,bet tikai tad ja tas ir skrāpējums,nevis kāds putekļveidīgs sūds. Bet šā vai tā tas būs psiholoģiskas problēmas risinājums, ne tehniskas, jo bildi tas sīkums neiespaido.
Es tā sapratu, ka tā švīka iekšpusē. tad jau, ja jauns objektīvs, var nest mainīt bez problēmām, vienalga, kas tas tur iekšā ir - švīka, smērējums uz kādas lēcas vai vēl kas.
Par bubinātājiem skaidrs, laikam viņiem to vajag vairāk kā ēst!
Vot, nesaprotu skrāpējums vai 'kāds putekļveidīgs sūds', bet viņš ir objektīvā iekšā, uz ārējo stiklu virsmām tas noteikti nav (vismaz ar savu aci neredzu).
Pirku pirms mēneša, pilnīgi jauns, nebija pat izpakots no plastmasiem un plēvēm. Lietoju saudzīgi, nekur nemētāju utt, tāpēc vēl jo vairāk nesaprotu kā viņš tur uzradās. Un nepatīk man tā lieta tieši principa pēc, esmu perfekcioniste, man vajag visu vislabākajā kārtībā! Grūti tādiem cilvēkiem, vai ne?
Par dārgumu.. laikam uz kopējā objektīvu cenu fona, nav nemaz TIK dārgs, bet labs gan kā jūs mani te pārliecinājāt vienā citā diskusijā!
Bet liels paldies par mierinājumu, ka bildes tas neietekmē!
nes vien atpakal, menesi vecam nu gan iekspuse nekam nevajadzetu but. To ka uz bildes tadu nieku neredzes, tas skaidrs, bet ja kadreiz tomer nolemsi pardot tad bus praktiski neiespejami visadi luni te skrapetiem stikliem cenu sit nost
lafoto:nes vien atpakal, menesi vecam nu gan iekspuse nekam nevajadzetu but. To ka uz bildes tadu nieku neredzes, tas skaidrs, bet ja kadreiz tomer nolemsi pardot tad bus praktiski neiespejami visadi luni te skrapetiem stikliem cenu sit nost
Skaidrs, tad drošvien būs vien tā jādara, paldies!