Esmu gatavs ņemt SB-910. Pazīstamie rekomendē. It kā pa ~90 Latiem lētāka ir SB-700, bet vai nebūs tā, ka pēc tam vajadzēs SB-910 jebkurā gadījumā pirkt?
Es ņemtu SB-800, JO: - visjaudīgākā no Nikona līnijas; - vieglāka par 700 un 910, kas labi jo nelauž karsto bašmaku; - paņemta no gādīga lietotā rokām kalpos vēl ilgi un laimīgi; - arī lētāka par ši brīža 700, 910 cenām;
Schneider:Nu bet, ja cilvēks pats nezina, kur un kā to izmantos? Pagaidām viss, ko zinām ir:
fatmanotto:Pazīstamie rekomendē.
Nesaprotu par ko ir satrauksme? Zibsnis foto loriņu arsenālā netraucēs pat tad ja to nāksies izmantot tikai 1-2x gadā un pat ne baznīcā.
Papildinot ieteikumu varu tikai iedrošināt ņemt "krutāko" (ja var atļauties) jo ar to varēs darīt VISU kas jebkad ienāks prātā. Paņemot kādu "apgraizītu sūdu" - SB-700 var (var arī nē) nākties kost pirkstos.
P.S. 2006ajā paņēmu SB-800 un ne reizi neesmu nožēlojis. Protams arī $$$ bija tiem laikiem un tam dzelzim smieklīgs - ~180Ls par JAUNU, bet tas nebija pie LV alkatīgajiem tirgotājiem.
Ja darbojies ar savu D3000 tad nav jēga pārtērēt naudu uz 910, drīzāk jau to naudu jaunā kamerā ieliec, vai arī ej pēc 700, viņai ir pietiekami daudz jaudas un iespējas lai visu izdarītu! tas tāpat kā žigulī xenonus iebāst, ātrāk jau viņš nebrauks!
Īsāk sakot gribu pateikt ka amatierim un parastam entuziastam nav vajadzības pēc tādas jaudas zibspuldzes kā 910 un lieko naudu lābāk investē kādā labā objektīvā vai bezvadu palaidējā!
Pieņemot, ka izvēloties SB-700 (vs 910) ietaupām ~90Ls un to ka LABS/NORMĀLS objektīvs vai kamera sākas no ~450Ls sanāk, ka jānopērk vismaz 5 (piecas !!!) lētākās zibspuldzes, lai par IETAUPĪTO naudu kaut ko vispār iegādātos. (:
Citiem vārdiem sakot tie "sūda" ietaupītie daži $$$ nekādu iespaidu neatstāj uz pārējo dzelžu iegādes iespējām vai neiespējām...
man gan prātā ir cita formula: - lai būtu nauda, ko krāt , tā tomēr ir jānopelna
citādi var sanākt kā vecā anekdotē par čigāna zirgu vispirms tas iemācija zirgu neēst, tad nedzert, būtu iemācijis arī neelpot, tikai tas, maita, nosprāga...
Esmu gatavs ņemt SB-910. Pazīstamie rekomendē. It kā pa ~90 Latiem lētāka ir SB-700, bet vai nebūs tā, ka pēc tam vajadzēs SB-910 jebkurā gadījumā pirkt?
Paldies!
SB-700 var pirkt kā rezerves, vai papildus gaismas vajadzībām. Nopietnai bildēšanai SB-910, vai mazlietotu SB-800.
Kad biju uz Canoņa, man Metzam-58, paceļot galvu, reflektors pats aizzūmojās un palika uz 70 mm. Tagad pārgāju uz Pentaxi un nopirku vecāka modeļa Metz 54 MZ-4i, tam tādas fīčas nav. Kad galva griestos, tātad darbojas ar palielinātu jaudu, pie platā leņķa lampa ir pie paša stikliņa, tad nu to arī apdedzina. Un 580 EXII arī automātiski zūmoja uz 50 mm.
nesix:Pieņemot, ka izvēloties SB-700 (vs 910) ietaupām ~90Ls un to ka LABS/NORMĀLS objektīvs vai kamera sākas no ~450Ls sanāk, ka jānopērk vismaz 5 (piecas !!!) lētākās zibspuldzes, lai par IETAUPĪTO naudu kaut ko vispār iegādātos. (:
Citiem vārdiem sakot tie "sūda" ietaupītie daži $$$ nekādu iespaidu neatstāj uz pārējo dzelžu iegādes iespējām vai neiespējām...
Janem 910, labaka no nikon, bija sb 23,24,80dx,600,700,800 tad tikai ar 910 nebija problemu vai pretenziju , vienigajs ka ta ir loti speciga. ja nedoma iet proff cela, tad kaut panem sb 400 ari ok. viegla un leta.