Ko nu man tur gaidīt KO DOD ar to spiežam BET jau kādu laiku vēroju tendences , tās liecina par diezgan izteiktu Downgrade. Tas nozīmē ka publika arvien negribīgāk lieto "Tehnikas jaunumus" un arvien biežāk tieši pretēji pāriet atpakaļ un pat 2-3 soļus senākiem modeļiem. VIENKARŠI tapēc ka apgreidi ir neadekvāti dārgi pret ieguvumiem no viņiem un papaildus ieguldījumi tos padara vēl dargakus , visbeidzot atseviķi būtiki "Apgreida" posmi ir ar tik lielu un neizmantojamu "Rezervi" ka konkrētā un pat tuvākā laika posmā zūd to praktiskā jēga TAD nu pamēgīnot JAUNUMU izkožot visus +/- viena visai ievērojama daļa sāk attiet atpakaļ uz to ko sofrā sauc par "Pēdējo stabīlo versiju" un tas kā likums ir 2-3 paaudzes atpakaļ
Ko nu man tur gaidīt KO DOD ar to spiežam BET jau kādu laiku vēroju tendences , tās liecina par diezgan izteiktu Downgrade. Tas nozīmē ka publika arvien negribīgāk lieto "Tehnikas jaunumus" un arvien biežāk tieši pretēji pāriet atpakaļ un pat 2-3 soļus senākiem modeļiem. VIENKARŠI tapēc ka apgreidi ir neadekvāti dārgi pret ieguvumiem no viņiem un papaildus ieguldījumi tos padara vēl dargakus , visbeidzot atseviķi būtiki "Apgreida" posmi ir ar tik lielu un neizmantojamu "Rezervi" ka konkrētā un pat tuvākā laika posmā zūd to praktiskā jēga TAD nu pamēgīnot JAUNUMU izkožot visus +/- viena visai ievērojama daļa sāk attiet atpakaļ uz to ko sofrā sauc par "Pēdējo stabīlo versiju" un tas kā likums ir 2-3 paaudzes atpakaļ
Lielākā piekrišana šodien būtu kamerai ar 6 gigapuxeļiem, bez LV un video, ar mūsdienu trokšņiem pie mūsdienu ISO, par 150 Ls.
Un es labprāt šodien nopirktu jaunu 1985.gada Opelīti Corsu, kurai ceļā ar salieceni varēja nomainīt sadalītāja kontaktus un, kad sāka rīstīties, pats varēju iztīrīt karburatoru, vienkārši ar drātiņu izbakstot žiklerus. Un nav jālauza galvu, ar ko draud kārtējā uz paneļa iedegusies dzeltenā ļampiņa.
Vot tauta sāk par lietu runāt.Man jau sen zb visi tie apgreidi un inovācijas.Sevišķi mani kā vecākās paaudzes pārstāvi kaitina kārtējie jaunie windovi un šopa versijas un tml.Es lēns puika,man vajag drusku apjēgt kas tur ir un ko man tur darīt.Tikko viss tas workflows nostabilizējies,tā jau atkal jāmaina uz jaunu versiju,kur atkal jāmeklē kur kas ir...a vajag ta man pavisam minimālo-Raw konverteri,leveļi,krāsas,kontrasts,m/b...da i vsjo.Tā kā amatniekam katru mēnesi kāds pārkrāmē darbnīcu un viņam katrreiz jāmācās no jauna,kur atrodas āmurs un kur plaķenes.Par kamerām runājot,neticu,ka kāds amatieris izmanto kaut 25% no visām iespējām,ko dod kaut vai vidusmēra teiksim EOS 60D.Šito sāku just jau filmu laikmetā ar EOS 5.Sāku domāt-nafig es maksāju to piķi par to,kas man nav vajadzīgs un ko es nelietoju.
viecha:Vot tauta sāk par lietu runāt.Man jau sen zb visi tie apgreidi un inovācijas.Sevišķi mani kā vecākās paaudzes pārstāvi kaitina kārtējie jaunie windovi un šopa versijas un tml.Es lēns puika,man vajag drusku apjēgt kas tur ir un ko man tur darīt.Tikko viss tas workflows nostabilizējies,tā jau atkal jāmaina uz jaunu versiju,kur atkal jāmeklē kur kas ir...a vajag ta man pavisam minimālo-Raw konverteri,leveļi,krāsas,kontrasts,m/b...da i vsjo.Tā kā amatniekam katru mēnesi kāds pārkrāmē darbnīcu un viņam katrreiz jāmācās no jauna,kur atrodas āmurs un kur plaķenes.Par kamerām runājot,neticu,ka kāds amatieris izmanto kaut 25% no visām iespējām,ko dod kaut vai vidusmēra teiksim EOS 60D.Šito sāku just jau filmu laikmetā ar EOS 5.Sāku domāt-nafig es maksāju to piķi par to,kas man nav vajadzīgs un ko es nelietoju.
Viencipara eFu sērija jau tāda pasmaga, padārga un amatieru vidū neiecienīta. Bez zajadlākiem reportieriem nav dzirdēts, ka kāds par to priecātos.
Bez tam cilvēkam, pirms pērk, nav liegts paskatīties kāda bildīte nāk ārā - un tad jau skaidri parādās, ka 50tais eos, ka tik nebij bēdīgāks par 40to, 5DII bildīte ar tāda... ''na ļubiķeļa'' utt. Man šādi katru reizi sirds nomierinās.
Bet ir reizes, kad rezultāti atšķirās... un stipri - D800, komplektēts ar paradoksāli, bet svaigāko optiku, būtībā attaisīja šaurajam formātam durvis uz nišām kas tam agrāk nebija lemtas.
Par vienu gan jābrīnās - ir cilvēki kas gatavi pirkt vecās superzūma versijas vietā jauno - tik pat tumšo, bet vēl vairāk elektronisku un vēl plastmasīgākā korpusā - tas laikam naudassods par ābeces nelasīšanu.
viecha:Vot tauta sāk par lietu runāt.Man jau sen zb visi tie apgreidi un inovācijas.Sevišķi mani kā vecākās paaudzes pārstāvi kaitina kārtējie jaunie windovi un šopa versijas un tml.Es lēns puika,man vajag drusku apjēgt kas tur ir un ko man tur darīt.Tikko viss tas workflows nostabilizējies,tā jau atkal jāmaina uz jaunu versiju,kur atkal jāmeklē kur kas ir...a vajag ta man pavisam minimālo-Raw konverteri,leveļi,krāsas,kontrasts,m/b...da i vsjo.Tā kā amatniekam katru mēnesi kāds pārkrāmē darbnīcu un viņam katrreiz jāmācās no jauna,kur atrodas āmurs un kur plaķenes.Par kamerām runājot,neticu,ka kāds amatieris izmanto kaut 25% no visām iespējām,ko dod kaut vai vidusmēra teiksim EOS 60D.Šito sāku just jau filmu laikmetā ar EOS 5.Sāku domāt-nafig es maksāju to piķi par to,kas man nav vajadzīgs un ko es nelietoju.
Viencipara eFu sērija jau tāda pasmaga, padārga un amatieru vidū neiecienīta. Bez zajadlākiem reportieriem nav dzirdēts, ka kāds par to priecātos.
Bez tam cilvēkam, pirms pērk, nav liegts paskatīties kāda bildīte nāk ārā - un tad jau skaidri parādās, ka 50tais eos, ka tik nebij bēdīgāks par 40to, 5DII bildīte ar tāda... ''na ļubiķeļa'' utt. Man šādi katru reizi sirds nomierinās.
Bet ir reizes, kad rezultāti atšķirās... un stipri - D800, komplektēts ar paradoksāli, bet svaigāko optiku, būtībā attaisīja šaurajam formātam durvis uz nišām kas tam agrāk nebija lemtas.
Par vienu gan jābrīnās - ir cilvēki kas gatavi pirkt vecās superzūma versijas vietā jauno - tik pat tumšo, bet vēl vairāk elektronisku un vēl plastmasīgākā korpusā - tas laikam naudassods par ābeces nelasīšanu.
Nesen uzklikšķināju saulrietiem, jūrām, pelēkā laika jūrām, parasti blāvi krāsaina toņa jūrām... Īsāk sakot kāda 2007-tā gada neapstrādātam folderim-blāķim, kas bildēts ar k10d (vēl CCD matrica nevis CMOS)... Un biju pārsteigts cik patīkami krēmīgi tonīši un krāsiņas.
Jā,bet raug veči!No otras puses,kas tad būs,ja tagad visi apstāsies pie kāda noteikta ,nu piemēram 2005.gada un tālāk ni un ni...man nevajag,es nelietoju,man zb pa jaunu atkal apgūt...vai tik progress neapstāsies?A te jau ne tikai par pliko tehniku ir runa.Starp citu,ir daudz piemēru kā vecais negribēdams dot vietu jaunajam ir bremzējis šo pašu attīstību.Karnītis un TTT,Makkartnijs ar saviem nebeidzamajiem hey,judiem.Kamēr viņš vēl dzīvs,nevienam nav variantu uz topbill.Kur nu vēl pašmāju fotomeistari,vārdā neminēšu...
Man arī ir K10D un krāsas labāk patīk par K-5. Par progresa bremzēšanos nav jāuztraucas, jo visi duraki karā nav apšauti, tādēļ vienmēr būs tautas daļa, kurai ir roku slimība, kad pirksti nesaiet kopā, tātad vajag zīmēties ar aiznākamā gada modeli, un vēl daļa - kuru viegli pārliecināt, ka jaunais pulveris mazgā vēl labāk.
Schneider:Man arī ir K10D un krāsas labāk patīk par K-5. Par progresa bremzēšanos nav jāuztraucas, jo visi duraki karā nav apšauti, tādēļ vienmēr būs tautas daļa, kurai ir roku slimība, kad pirksti nesaiet kopā, tātad vajag zīmēties ar aiznākamā gada modeli, un vēl daļa - kuru viegli pārliecināt, ka jaunais pulveris mazgā vēl labāk.
...bet ir arī tādi,kuriem kremt,ka citi to var atļauties,tāpēc atliek vien slavēt fočiku Zenit,teļluku Rubin,autiņu Opels Vectra un labākais veikals ir SuperNetto jo SKY iepērkas idiņi
A kas vainas Vektrai? Šodien Opeļus lamā tik tie, kuriem 90-tajos ir bijis nojāts 1981.gada Kadets, tad nodzertas un atpakaļ nedabūtas tiesības, tādēļ par mūsdienu mašīnām nav nekādas sajēgas.
Vai bildei, kam noamputēti exif dati un pamainīta rezolūcija var uz aci pateikt ar kādu matricu CCD vai CMOS tā radīta, vai vispār noskanēta no analogā slaida...?
Schneider:Man arī ir K10D un krāsas labāk patīk par K-5. Par progresa bremzēšanos nav jāuztraucas, jo visi duraki karā nav apšauti, tādēļ vienmēr būs tautas daļa, kurai ir roku slimība, kad pirksti nesaiet kopā, tātad vajag zīmēties ar aiznākamā gada modeli, un vēl daļa - kuru viegli pārliecināt, ka jaunais pulveris mazgā vēl labāk.
Taisnība gan.Bet raug mana vecā nupat nopirka aptiekā ekskluzīvu jūras sāli tikai tāpēc,ka pazīstama pārdevēja sastāstīja,ka nupat to esot nopirkusi Gavrilova sieva.Es jau piemirsis kas tas Gavrilovs tāds ir.
Kad līdzīga temata diskusijā foto.ru ieliku divas viena ziedoša zara bildes, vienādā apgaismojumā, ar vienādiem parametriem un iestādījumiem (auto WB, krāsas), nobildētas ar K110D un K-5, tur uzreiz uzminēja, sakot, ka K-5 esot indīgāks zaļums.
Schneider:Kad līdzīga temata diskusijā foto.ru ieliku divas viena ziedoša zara bildes, vienādā apgaismojumā, ar vienādiem parametriem un iestādījumiem (auto WB, krāsas), nobildētas ar K110D un K-5, tur uzreiz uzminēja, sakot, ka K-5 esot indīgāks zaļums.
Tad skaidrs, ka pentaksisti savu drēbi zina, tas gan uzreiz neliecina ka N D70 (CCD) bija labākas (pareizākas vai cmukākas) bildiņas par N D700 (CMOS).
Neapstrādātas bildiņas varbūt ka arī var atšķirt, bet kā ir ar tām, kuras ir jau apstrādātas?
Schneider:Kad līdzīga temata diskusijā foto.ru ieliku divas viena ziedoša zara bildes, vienādā apgaismojumā, ar vienādiem parametriem un iestādījumiem (auto WB, krāsas), nobildētas ar K110D un K-5, tur uzreiz uzminēja, sakot, ka K-5 esot indīgāks zaļums.
Pilnīgi piiekrītu ja testē blondīnes - nekad nav interesējis, bet iespējams zaļā kvadrātiņa testā k-5 nav visai.
cita liieta, ka tā kamera bija gadus 3 topos - tiesa ja saimnieks nav muļķis.
Schneider:...tāpat arī šaubos, vai Gavrilovs pats kādreiz ir dzēris sava ražojuma čurūdeņus.
Esi atpalicis ISTENĪBĀ tā daudzi malādās VITAĻIKAM ar Aldari jau drīz 10 !! Gadus nav nekāda sakara , viņu IZMETA no turienes gadā 2005-6 liekas PALŪDZA pieklājīgi aiziet TUR viņš bija vienkārši "Algots vadītājs" bet pārejos biznesos ĪAPŠNIEKS un Skandināviem Aldara īapšniekiem NEPATIKA ka CITA privātbiznesa īpašnieks un VIŅU uzņēmumā algots vadītājs CIETA jau ļoti ilgi tieši dēāl PUBLIKAS STEREOTIPA ka GAVRILOVS = ALDARIS Vitaļika BIZNES ir Zāļu ražošana un Izklaides industrija kā arī nekaustāmo īīpašumu apsaimniekošana
Par zaļo kvadrātiņu nezinu, bet, kad biju uz Canoņiem, kuriem visiem CMOS, 10D ar blici griestos A režīmā deva bildi ar ideālām krāsām, bet jaunāks 30D vilka uz dzelteni-oranžīgu toni. Tagad tieši tas pats rezultāts - K10D ir ar nevainojumu baltumu, bet K-5 akal velk uz stipri siltiem toņiem.
Nav tā, ka krāsas rada faktiski melnbaltā RAWa pēcapstādes algoritmi un iestatījumi? Nevar pateikt tai mūsdienu kaštelei - procesē visu ču mazāk dzeltenu? un Krāsas beigās nebūs tik dzeltenas? Un vai tas nedzeltenusm, gadījumā, vecajiem nebija iestāstīts pēc noklusējuma? Ņu es te tikai tā, tik filozofierēju par beztēmu...
Schneider:Par zaļo kvadrātiņu nezinu, bet, kad biju uz Canoņiem, kuriem visiem CMOS, 10D ar blici griestos A režīmā deva bildi ar ideālām krāsām, bet jaunāks 30D vilka uz dzelteni-oranžīgu toni. Tagad tieši tas pats rezultāts - K10D ir ar nevainojumu baltumu, bet K-5 akal velk uz stipri siltiem toņiem.
Jā es pilnīgi piekrītu, ka katra kamera velk uz citu pusi + ir apstākļi kuros kādas rūpnīcas iestatījumu rezultāts ir ļoti tuvs "vēlamajam'' - kāda "uzvedās labi" ar blici griestos, cita ir ok saulainā vēl cita drūmā laikā.... BET.... jau stipri sen ciparu kameras ir piedzenamas vnk ideāli pa visu spektra telpu + kontrasti, asumi, piesātinājumi utt.... un rezultāti saglabājami gan setingos gan "programmējamā režīmā" kur zibenīgi izsaucami pagriežot vienu rullīti - es būtu zaudējis vellsviņzin cik savas dzīves laika un rezultāta kvalitātes ja studijas darbu sērijas mauktu uz dullo un vēlāk 100%centīgi cīnītos pēcapstrādē.
Un nevajag stāstīt, ka kamera ar plašāku diapazonu un plašāku krāsu telpu ir sūdīgāka par šaurāku ja ar abām ir maukts "kā dies devis" - precīzi vairs neatceros, bet šķiet, ka Pentax K-5 matrice jau izkoklēja Fuji Pro 3-5 līdz kurai K10 bij stipri tālu.
Varu iedot saiti uz vienu grāmatu - protams beigās tā mazliet reklamē vienu programmu, bet jēgu (ka principā no jebkuras kameras var iegūt fantastiskas krāsas) tā iedod gan:
Maris: Varu iedot saiti uz vienu grāmatu - protams beigās tā mazliet reklamē vienu programmu, bet jēgu (ka principā no jebkuras kameras var iegūt fantastiskas krāsas) tā iedod gan:
jā šito es ar apgalvoju jau vairākus gadus, tik vairums stūrgalvīgi paliek pie tā ka kamera kopš pirkšanas brīža nosaka kādas tad krāsas būs viņu bildēm un viņi paši tur neko nevar padarīt Un olimpisti, pentaksisti, soņisti turpina lepoties ka redz viņu bilžukiem ir kaut kāds "īpašais smeķis" kādu piemēram kanonisti nekad nedabūs, par ko es tik iesmeju.
Maris: Varu iedot saiti uz vienu grāmatu - protams beigās tā mazliet reklamē vienu programmu, bet jēgu (ka principā no jebkuras kameras var iegūt fantastiskas krāsas) tā iedod gan:
jā šito es ar apgalvoju jau vairākus gadus, tik vairums stūrgalvīgi paliek pie tā ka kamera kopš pirkšanas brīža nosaka kādas tad krāsas būs viņu bildēm un viņi paši tur neko nevar padarīt Un olimpisti, pentaksisti, soņisti turpina lepoties ka redz viņu bilžukiem ir kaut kāds "īpašais smeķis" kādu piemēram kanonisti nekad nedabūs, par ko es tik iesmeju.
Redzi baba, ir gūzma cilvēku, kuri apgalvos , ka skaitāmie kauliņi ir labāki par kalkulatoru, jo tie tiešām parāda patieso rezultātu , nevis kaut kāda digitālā mašīna, kas rāda nesaprotamas darbības un nav galīgi dabīgi......!