Zem eglītes Klauss bija palicis Gata Rozenfelda fotografēto Air Baltic kalendāru 2014 gadam www.airbalticshop.com... ...... viss jau būtu bijis labi, ja varētu pazīt savu radinieci, kura tur maija mēnesī gozējās. nepalīdzēja pat tas, ka ziemassvētku viesībās, viņa sēdēja pretīm pie galda ....
Uz Ogres - Jumpravas ass maxlinieku aktivitātēm, vai tā būtu sēņu sezona, vai galīga nesezona, jāpieiet ar humoru, un tad, nav brīnums, atradīsies arī ar ko astes piepacelt ....
Man sanāk šausmīgi banāli-pirmo reizi mūžā biju aiz okeāna un tur protams drusku pabildēju."Valstiskā" mērogā pat nevaru nosaukt kādu notikumu,pasākumu vai izstādi,kas būtu kas vēl nepiedzīvots.Tipa once in liftime experience.Manuprāt,vecā fotogrāfija,ko pazinām jaunībā praktiski ir mirusi,bet jaunā vēl nav piedzimusi.Talāk seko ko es domāju par jauno ....vārdu sakot ķengāšanās.
viecha:Man sanāk šausmīgi banāli-pirmo reizi mūžā biju aiz okeāna un tur protams drusku pabildēju."Valstiskā" mērogā pat nevaru nosaukt kādu notikumu,pasākumu vai izstādi,kas būtu kas vēl nepiedzīvots.Tipa once in liftime experience.Manuprāt,vecā fotogrāfija,ko pazinām jaunībā praktiski ir mirusi,bet jaunā vēl nav piedzimusi.Talāk seko ko es domāju par jauno ....vārdu sakot ķengāšanās.
Tas ,ka uz šo brīdi niskujas nav ,tak ir baigi pozitīvi. Viss priekša un tuvā nākotnē gan jau. Te tie ,kas šodien taujā ,kādu objektīvu pirkt-rīt bombīs galerejas un nesīs slavu Latvijai
viecha: Manuprāt,vecā fotogrāfija,ko pazinām jaunībā praktiski ir mirusi,bet jaunā vēl nav piedzimusi.
Nununu... kur ta palika? Cita lieta, ka tā LV nekad nav bijusi... jeb bijusi/ir atbilstoša šejienes tirgum. Šeit tirgus ir mazs... + tas vienmēr mainās - preses foto baisi degradējās, reklāmas foto iet uz augšu, salonfoto... sāka degradēties jau astoņdesmitajos.
Šogad sanāca pabūt Gēteborgā kur pie mākslas muzeja ir šāds iestādījums:
iestādījumā kā reizi bij atklāšana izstādei ''No fondiem''
Jāatzīst šis pasākums, kādu laiku, atmiņā paliks attiecīgi varu to ''pievienot saviem notikumiem fotogrāfijā 2013''
ko arī atzīmēju iebildējoties ar pašu veco Viktoru:
Notikumi fotogrāfijā notiek gribi/negribi - paceļ cepuri dūšīgais Ilgvars, pāris nedēļu laikā nākas konstatēt, ka manā arhīvā ir nofiksēts Pētera Martinsona pēdējais darbs (Jelgavā):
un pats Pēteris savas pēdējās izstādes atklāšanā Daugavpilī:
Pašam kas...
Atsāku bildes normālā izmērā drukāt arī sev ne tik kundēm:
Pa Ziemassvētkiem izšķirstīju Gvido Kajona "Tēma 011". Satriecoši laba grāmata, kurā var sajust fotografēšanas jēgu un sūtību zemes virsū, par ko arī šeit Blogā laiku pa laikam kāda diskusija uzvirmo.
GunarsII:Pa Ziemassvētkiem izšķirstīju Gvido Kajona "Tēma 011". Satriecoši laba grāmata, kurā var sajust fotografēšanas jēgu un sūtību zemes virsū, par ko arī šeit Blogā laiku pa laikam kāda diskusija uzvirmo.
Es arī liels to laiku bilžu piekritējs.Bet tā jau arī ir tā fotogrāfija,kuru saucu par mūsdienās praktiski izmirušu.90.gados ilgu laiku neinteresējos,kas notiek apkārt foto lauciņā.Un sāku atkal skatīties uz citu bildēm tikai līdz ar interneta lapu uzrašanos.Tātad pārtraukums bija diezgan liels-iespējams gadi 10 pat vairāk..Un jutos vienkarši šokēts ko es ieraudzīju.Manā izpratnē bija noticis milzīgs kāpiens atpakaļ uz mākonīsiem,migliņām-sarmiņām un banāliem modeļiem samākslotās pozās.Saturiskā ziņā tukšums.Labi,zināma atlaide ir ka Kajoni ir tikai daži,bet internetā var likt visi....bet tomēr tendence amatieru foto lauciņā redzama pilnīgi skaidri.Diemžēl arī "klātienē" klubiņos valda tāds pats gars-vai cik skaisti...uh tīī,kads ūdenskritums,oi kas par saulrietu....Laikam jau vecs esmu kļuvis.
Iepazinos ar Grantu. Palīdzēju viņam izstādes uzriktēt Atēnās un Spetces salā. Patīkama pieredze.
Beidzot uz štatiem aizlaidu. Nopirkām auto ar draugu un pārlaidām no NY līdz LA. Mēneša laikā, ko tur pavadīju sapratu, ka tā nav vieta man Dabas dažādības un varenības dēļ vēl kādu reizi tur gribētu aizbraukt, bet tas arī viss.
Sāku beidzot ņemties ar TimeLapšiem. Nu pa lielajiem, tā pati fotogrāfija jau ir , tikai vairumā Ceru, nākamgad ierakties tajā visā nedaudz dziļāk.
Nu un laikam piedalīšanās RigaPhotoShow vēl ir atzīmēšanas vērta. Cik nu tā bija vērtīga, jāprasa klausītājiem, kas bija ieradušies, bet man pašam tā bija lieliska pieredze.
Vispār gads raibs. Ja tā padomā, visus patīkamos sīkumus nemaz nevar uzskaitīt
novēlu lai tev nākamgad arī beidzot ir ar ko palielīties savādāk nekas prātīgs līdz šim nav sanācis, vienā no taviem reportiem bildē: img.fotoblog.lv... čalis arī brīnās par manām fotogrāfijām vai arī par manu lielīšānos? HVZ lai nu kā tur būtu lai tev beidzot arī izdodas kautko ievērības cienīgu iemūžināt
Oi,putnu bildēšanas frontē Latvijā bija lērums notikumu! Pirmo reizi brīvā Dabā nobildēti dzeltensvītru un Sibīrijas ķauķīši(ne noķerti tīklos un pēc tam rokās vai voljēros bildēti),konstatētas vairākas jaunas putnu sugas Latvijai,no tām Hjūma ķauķītis arī sabildēts brīvā Dabā!!!
forelljjanka:Oi,putnu bildēšanas frontē Latvijā bija lērums notikumu! Pirmo reizi brīvā Dabā nobildēti dzeltensvītru un Sibīrijas ķauķīši(ne noķerti tīklos un pēc tam rokās vai voljēros bildēti),konstatētas vairākas jaunas putnu sugas Latvijai,no tām Hjūma ķauķītis arī sabildēts brīvā Dabā!!!
Godīgi sakot,šai priekā būs grūti dalīties dēļ putnogrāfiskā tupuma. Bet ticu uz vārda. Ja Hjūma ķauķītis ir vareni-tātad tā arī ir. MALAČI !
forelljjanka:Oi,putnu bildēšanas frontē Latvijā bija lērums notikumu! Pirmo reizi brīvā Dabā nobildēti dzeltensvītru un Sibīrijas ķauķīši(ne noķerti tīklos un pēc tam rokās vai voljēros bildēti),konstatētas vairākas jaunas putnu sugas Latvijai,no tām Hjūma ķauķītis arī sabildēts brīvā Dabā!!!
re šitas ir reāli notikums, bet tikai putnu novērotājiemiem.