Google saka, ka šādas vajag 35SL Roļikam - esmu ar šo kameru knipsējis un fragmas prioritāte gāja, ka prieks. Bačas bija jaunas - tātad nekādas silver blablabla, bet tepat no pulksteņu bodes.
Vienīgi nepērc lētās - ir tādas kur eksponometrs gļučī no pirmā brīža un ir tādas kas iet pāris gadus. Paskaties kur lielāks Duraceļu vai hoķ Vartas stends.
Jap tieši tā.. man ar tāds roļiks uzradies bet cik lasiju diskusijās, visi to vien runā, ka vajagot tās sudraba oksīda! Kāds tad nosaukums/numurs ir bačām? kas būtu ekvivalentas vecajām ?
1.5 un 1.55V nebūs tik traka atšķirība - trakāk, ja vajag 1.35V baterijas. Bet arī tur laimes spēle - Ricoh Singlex II bija diezgan precīza mērīšana, bet Yashica 124G uzvedās jancīgi - tiesa, ja piešāvās, tāpat varēja nomērīt.
dimensija:Jap tieši tā.. man ar tāds roļiks uzradies bet cik lasiju diskusijās, visi to vien runā, ka vajagot tās sudraba oksīda! Kāds tad nosaukums/numurs ir bačām? kas būtu ekvivalentas vecajām ?
Ieej palielā pulksteņu bodē un meitenes izvilks vismaz 3 ekvivalentus - cik atceros šeit tie biežāk ir ar kodu LR44.
Reāli gļuko daži sīkie tālmēri kas prasa kādas tur ārprātā indīgas ''Merkurija'' 1,37V bačas kuras visās normālās valstīs ir aizliegtas. 35tajiem roļikiem esmu izknipsējis filmiņas 10... nekādu gļuku - neliksi taču tur iekšā kkādus ārprātā retus jūtīgus slaidus kam ekspozīcija svarīga.
Kāpēc hipsteri ''var pabildēt'' ar Zenit bez eksponometra? Tāpēc, ka krāsu vai vēljovairāk sudraba negatīva diapazons ''piedod'' viņu kļūdas pa 3-5 stopi. Attiecīgi Roļika kļūda par pusi stopa būs vispār kruta.
Kur ir redzēts, ka hipsters filmai ko kompensētu plusā vai mīnusā - mauc tikai un ''visi kadri sanāk''.
Ja akurāt vajag 1,35 V dzīvsudraba bateriju ekvivalentu, jebajā var pameklēt Wein cell, kas skaitās aizvietotājs. Vienīgi šīe "eksotisko" bateriju aizstājēji ir dārgi un ātri beidzas - man nosprāga pusgada laikā, kaut arī izmantoju maz un apzinīgi ņēmu ārā no aparāta, kad netika lietots, un lipināju gaisa caurumiem virsū uzlīmi, kas it kā palīdzot paildzināt darba mūžu.
dimensija:Paķēru tepat netālu no savām mājām pulksteņu bodē- Alkaline AG13/357A, kas ir tās pašas SR44, bet diemžēl aplauzos, jo nejiet, maksāja gan 1Ls 20 !!!
Neticu, ka neiet... kurš Tev precīzi ir modelis? Ko saka bačenes čekojamā poga?
Neatceros precīzi, bet tur varēja sakruķīt, ka eksponometrs ir izslēgts.
Ticu, ka var būt vnk beigts tas eksponometrs, vai visa elektronika, kamerā - tam gan ticu, bet, ka 1,5V bačene neiet tam neticu.
Jāoperē ar sīkajām poģelēm No.20, 21 - jāliek rullis uz A un grozot ftragmas riņķi skatumeklētāja labajā pusē jārādās viņa piedāvātajiem slēdža laikiem (nu ja vien ISO nav uzlikts uz 25 un nesēdi baigā tumsā
dimensija:Jap, ISO ir 400 un slēdzis uz A un grozot neko nemēra..
Nu ierindas lietotājs vēl var pārliecināties vai bačenes nav otrādi, vai tām kontakti nav nosūbējuši/speķaini un ar to tad arī viss... Pirms tam esi redzējusi, ka tā kamera iet? Tik sirmiem daiktiem elektronika bieži ir nobirusi...
imgfoto:nezinu ka ar mazajam sudraba bachaam, bet krievos viens prapors uzjobnjiija gaisaa zhiguli ar ljotaka sudraba akji...taada teiksma kliida...
Cik atceros, tie aķi bija uz 27 V (vismaz MiG-21, ko armijā apkalpoju). "Uzjobnjiit gaisaa" nevar, bet nosvilināt žiguļam elektrības gan droši. Tas aķis, ja nemaldos bija 2-3 žiguļu cenā... Ja izdevās nospert, gudrinieki kautkā dalīja to aķi uz pusēm un tad tiešām un tad tiešām izmantoja privātajiem- sanāca mazs, elegants un jaudīgs aķītis.