forum.gif
Autors vai uzņēmums
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Autors vai uzņēmums
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.01.14 14:56
 citēt
Šodien sanāca pārrunas ar vienu uzņēmumu par reklāmfoto bildēšanu, un dīvainā kārtā viņi grib lai būtu līgums slēdzams ar konkretu fotogrāfu ne ar uzņēmumu kurš sniedz pakalpojumus, kaut tas fotogrāfs strādā tajā uzņēmumā. Uz jautājumu kāpēc tieši tā , fīrmas pārstāvis ta arī neatbildēja, tikai nosmīnēja, tā vien izskatijās uzdevu nekorektu jautājumu :D
Publicēts: 07.01.14 14:57
 citēt
Negrib lai uzņēmums atsūta citu fotogrāfu uzdevuma izpildei...
Publicēts: 07.01.14 15:03
 citēt
Billy:Negrib lai uzņēmums atsūta citu fotogrāfu uzdevuma izpildei...

Nu nee, tur var bildēt jeb kurš, jo nav nekāda māksla jātaisa, pat es varētu saknipsēt, bet šamie meklēja caur fīrmu, a līgumu slēgt grib ar pašu fotogrāfu, apejot fīrmu. No sākuma domāju ka cenas dēļ, bet izrādas ka tam nav vispār nozīmes.
Publicēts: 07.01.14 15:05
 citēt
Līgumā vienmēr var norādīt KAS būs konkrētā darba darītājs.

Es arī nesaprotu kāds labums firmai slēgt līgumu ar fizisku personu, jo tur pavisam citi (lielāki) nodokļi taču ieslēdzas.
Vienīgais, ja maksā "ķepā", bet tad kādi līgumi?
Publicēts: 07.01.14 15:09
 citēt
nesix:Līgumā vienmēr var norādīt KAS būs konkrētā darba darītājs.

Es arī nesaprotu kāds labums firmai slēgt līgumu ar fizisku personu, jo tur pavisam citi (lielāki) nodokļi taču ieslēdzas.

Es arī nesaprotu, var jav būt ka ar kādu konkreti ir runāts un tas bija tā tikai, jo kad pateicu ka es varu sabildēt, man atbildēja, ka ir manas bildes redzētas, un tas nav tas ko viņiem vajag, kaut jābildē priekšmeti uz balta fona :D
Publicēts: 07.01.14 15:19 labots
 citēt
nesix:Līgumā vienmēr var norādīt KAS būs konkrētā darba darītājs.

NESAKI viss , zinu kantoruss kuriem diuezgan sālīti izmaksājis "Meiastara ar vārdu" vietā atsūtīts "Peķa var visu" :) Dažs labs SLAVENS "Cilvēks brends" kura vietā 90% darbu veic ASISTENTI arī zaudēja pāris LIELUS klientus brīdī kad atklājās ja FAKTISKI darbu [ piņķerīgu trulu studijas rutīnu ] izpildījuši divi asistenti un pats Mastres tai laikā "Atklājis isstādi Canādā" . Mūsdienās Latvijā diezgan daudzas lietas pieprasa lai veic KONKRĒTS AUTORS nevis "Uzņemuma darbinieki". Būtībā lielās studijās MEISTARAS tik uzliek parakstu uz bildēs , citreiz tika atnāk NOSPIEST pogu un parunāt ar klientu:) PIEMĒRAM slavenajā Studio Harcourt Parizē , cilvēkus "No ielas" bildē tikai asistenti , savukārt ZVAIGZNES tika lielie bossi :) CENA neatškiras atškiras IZPILDĪTĀJS :)
Publicēts: 07.01.14 15:29
 citēt
nesix:

Nujau, nujau 30LVL patentmaksājums mēnesī un pilnīgi nekādi citi nodokļi, ja nerauj pāri 35000LVL gadā. Vienīgi PVN tad nevar atkruķīt atpakaļ. Bet izdevumos var norakstīt 100%īgi.

Patiesībā 15LVL mēnesī ar aprēķinu, ka termiņš sākas ap 15to datumu. Izraksta rēķinus ar tiem mēneša datumiem kuri ietilpst termiņā tādējādi patentmaksu pārskaitot ''čerez vienu''
Publicēts: 07.01.14 15:33
 citēt
no šī gada patentmaksa ir jāmaksā par apaļu kalendāro mēnesi un jāpiesaka laicīgi pirms, jo ja nepaspēj var nākties izlaist veselu mēnesi.
Publicēts: 07.01.14 15:34
 citēt
Maris:
nesix:

Nujau, nujau 30LVL patentmaksājums mēnesī un pilnīgi nekādi citi nodokļi, ja nerauj pāri 35000LVL gadā. Vienīgi PVN tad nevar atkruķīt atpakaļ. Bet izdevumos var norakstīt 100%īgi.

Patiesībā 15LVL mēnesī ar aprēķinu, ka termiņš sākas ap 15to datumu. Izraksta rēķinus ar tiem mēneša datumiem kuri ietilpst termiņā tādējādi patentmaksu pārskaitot ''čerez vienu''

da tur tie 15-30ls vispār smieklīgi izskatijās, jo budžets ir ap 10K eiros, darbs pusgadam, jo produkcijas gana daudz , to ved no arzemēm uz šeieni, sabildē un ved tālāk. Kantoris vietējais protams.
Publicēts: 07.01.14 15:35
 citēt
Māri, es saktījos no uzņēmuma viedokļa situācijā, kad otra puse - fotogrāfs ar savu patentmaksājumu NAV PVN maksātājs.
Publicēts: 07.01.14 15:38
 citēt
Billy:no šī gada patentmaksa ir jāmaksā par apaļu kalendāro mēnesi un jāpiesaka laicīgi pirms, jo ja nepaspēj var nākties izlaist veselu mēnesi.

Un ja es vispār nemaksāju patentmaksu un bildēju, vai kāds ko man var izdarīt?
Labi man tas nav aktuāli, bet te pēdējā laikā visi fotogrāfi ar to patentmaksu, kurš tad no ieņēmumdienesta var ko izkontrolēt tieši kad kurš ko ir bildējis?
Publicēts: 07.01.14 15:45
 citēt
nesix:Māri, es saktījos no uzņēmuma viedokļa situācijā, kad otra puse - fotogrāfs ar savu patentmaksājumu NAV PVN maksātājs.

oki 21% nāk atpakaļ, bet nāk klāt izdevumi no darba algu un uzņēmuma nodokļiem + administrācijas uzturēšanas - patentmaksas izdevumiem pārrauj pāri stabili.

Protams ir veidi kā izmaksas darījumam ar privātpersonu padarīt kosmiskas - autoratlīdzības līgums vai, vēl krietni krutāk, darba līgums.
Publicēts: 07.01.14 15:49
 citēt
nesix: Es arī nesaprotu kāds labums firmai slēgt līgumu ar fizisku personu, jo tur pavisam citi (lielāki) nodokļi taču ieslēdzas.

Kādi vēl tur lielāki nodokļi, ja es esmu fiksētā nodokļa maksātājs, tad slēdzu līgumu par noteiktu summu, ar saviem 5% tieku galā pats, bet tik mazs, domājams, nav nevienā citā gadījumā.
Publicēts: 07.01.14 15:51 labots
 citēt
chukmasoff_f:
Billy:no šī gada patentmaksa ir jāmaksā par apaļu kalendāro mēnesi un jāpiesaka laicīgi pirms, jo ja nepaspēj var nākties izlaist veselu mēnesi.

Labi man tas nav aktuāli, bet te pēdējā laikā visi fotogrāfi ar to patentmaksu, kurš tad no ieņēmumdienesta var ko izkontrolēt tieši kad kurš ko ir bildējis?

IZKONTROLĒT var visu, sevišķi tādu lietu kā FAKTISKO darba veicēju. Latvijā var visu JA VAJAG. Latvija nav Vācija, kur visādus "Pakalpojumu sniedzējus" neviens neaiztiek, LAI TIK STRĀDĀ nekļančī pabalstus. Šite ja būs nepieciešams veiks arī sīku visas darbības analīzi par dažiem gadiem iesaistot desmitiem speciālistu milzu resursus:) LATVIJA "Bezjēdzīgu" līdzekļu tērēšanā šai jomā ir ABSOLŪTS čempions. Reiz piedalījos pētījumā par ATGŪTIEM valstij nokrāptiem līdzekļiem. Tur bija tā ka ATGŪSTOT no "Parādniekiem" 1 Ls vidēji tiek patērēts tuvu pie 20 Ls :):) Jo pamatā parādi kas tiek "Meklēti" ir NECĪGI bet izmaksās un ieguldītie resursi to "Atklāšanā" kolosāli:)
Publicēts: 07.01.14 16:01
 citēt
Schneider:
nesix: Es arī nesaprotu kāds labums firmai slēgt līgumu ar fizisku personu, jo tur pavisam citi (lielāki) nodokļi taču ieslēdzas.

Kādi vēl tur lielāki nodokļi, ja es esmu fiksētā nodokļa maksātājs, tad slēdzu līgumu par noteiktu summu, ar saviem 5% tieku galā pats, bet tik mazs, domājams, nav nevienā citā gadījumā.

Tātad Tava pakalpojuma izmaksām pieplusojam 26%
Publicēts: 07.01.14 16:41
 citēt
slēdzot līgumu ar pašnodarbināto nekas nepieplusojas.
Publicēts: 07.01.14 16:46
 citēt
imgfoto:slēdzot līgumu ar pašnodarbināto nekas nepieplusojas.

Kad 15.tā datumā uzņēmumam jānoraksta PVN, par iepriekšējo mēnesi, tad smuki aiziet dālderi valsts kasē ja nav pirkuma dokumenti ar kuriem tos ''nosegt''.

Ja darījums starp diviem PVN nemaksātājiem, tad tiem gan po.
Publicēts: 07.01.14 17:09 labots
 citēt
Lunis:

IZKONTROLĒT var visu, sevišķi tādu lietu kā FAKTISKO darba veicēju. Latvijā var visu JA VAJAG. Latvija nav Vācija, kur visādus "Pakalpojumu sniedzējus" neviens neaiztiek, LAI TIK STRĀDĀ nekļančī pabalstus. Šite ja būs nepieciešams veiks arī sīku visas darbības analīzi par dažiem gadiem iesaistot desmitiem speciālistu milzu resursus:) LATVIJA "Bezjēdzīgu" līdzekļu tērēšanā šai jomā ir ABSOLŪTS čempions. Reiz piedalījos pētījumā par ATGŪTIEM valstij nokrāptiem līdzekļiem. Tur bija tā ka ATGŪSTOT no "Parādniekiem" 1 Ls vidēji tiek patērēts tuvu pie 20 Ls :):) Jo pamatā parādi kas tiek "Meklēti" ir NECĪGI bet izmaksās un ieguldītie resursi to "Atklāšanā" kolsāli:)

Šitam tikai piekrist!
Jo lielos parādniekus meklēt un piespiest grūti vai nevēlami... :D
Publicēts: 07.01.14 20:23
 citēt
Viss ir ļoti vienkārši būs sūdīgi uzbildēts būs kirdik fotoknipsētājam :D bet ja līgums ar firmu nu tad ir grūti vienu vainīgo atrast :grimace:
Publicēts: 07.01.14 20:35
 citēt
Firma šodien ir, rīt nav. Ar cilvēku tomēr ir nedaudz drošāk :face-wink:

Protams, kāds ir pasūtītāja konkrētais funktieris, ne jausmas.
Publicēts: 08.01.14 08:00 labots
 citēt
chukmasoff_f:

Pajautā VIDam... :face-grin:
Publicēts: 08.01.14 08:25
 citēt
chukmasoff_f: Un ja es vispār nemaksāju patentmaksu un bildēju, vai kāds ko man var izdarīt?

Nereģistrētā veidā, bez papīriem, tu vari nobildēt tik kaimiņam kāzas vai kādu baznīcas pasākumu. Es esmu izgājis visu, biju pašnodarbinātais ar ŠAUSSSMĪGU bjustgalteriju, kad papīri bija jāraksta vairāk nekā pats sver, ar mani Kultūras nams bija noslēdzis līgumu kā ar vienkāršu pilsoni no malas (bet tādu kļūdu pieļāva tik vienu reizi, jo šajā gadījumā nodokļos aizgāja ap 60%), tagad ir noskaidrots, ka izdevīgākais ir fiksētais nodoklis 5%.
Publicēts: 08.01.14 08:40
 citēt
Schneider:
chukmasoff_f: Un ja es vispār nemaksāju patentmaksu un bildēju, vai kāds ko man var izdarīt?

Nereģistrētā veidā, bez papīriem, tu vari nobildēt tik kaimiņam kāzas vai kādu baznīcas pasākumu. Es esmu izgājis visu, biju pašnodarbinātais ar ŠAUSSSMĪGU bjustgalteriju, kad papīri bija jāraksta vairāk nekā pats sver, ar mani Kultūras nams bija noslēdzis līgumu kā ar vienkāršu pilsoni no malas (bet tādu kļūdu pieļāva tik vienu reizi, jo šajā gadījumā nodokļos aizgāja ap 60%), tagad ir noskaidrots, ka izdevīgākais ir fiksētais nodoklis 5%.

Paldies tam kungam, ka nerakstu nevienu līgumu, un tikai pa reizei kādu haltūru sabildēju kad tehnika nejauši paliek pie manis. Lai līgumus kantoris slēdz un paši risina visu ar VID.
Publicēts: 08.01.14 22:57
 citēt
Nu darba veicējam "visnesāpīgākais" variants ir autoratlīdzība. Uzņēmums tavā vietā samaksā visus nodokļus.
Publicēts: 09.01.14 09:09
 citēt
nahvostņikus negrib barot?
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):