forum.gif
Objektīvi cenu robežā līdz 300eur
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Objektīvi cenu robežā līdz 300eur
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 09.01.14 18:02 labots
 citēt
Ir pienācis tas brīdis iegādāties jaunu objektīvu, bet īsti nevaru izlemt ko būtu labāk.
Ir pāris varianti, bet lasot aprakstus photozone un citos portālos visi liekas vienādi slikti :D
Gribētos kko mazliet no platlenķa, tiks izmantots uz crop kameras, Canon.
Viens no variantiem ir Tamron SP AF17-50mm F/2. 8 XR LD Aspherical , palasot aprakstus liekas tīri okeij.
Kāds būtu jūsu viedoklis vai arī no kādiem citiem objektīvu modeļiem būtu labi ?
Vai arī kāds var piedāvāt lietotu labu objektīvu šajās cenu robežās ?
Paldies jau iepriekš !
Publicēts: 09.01.14 18:06
 citēt
Rainerz13: Viens no variantiem ir Tamron SP AF17-50mm F/2. 8 XR LD Aspherical , palasot aprakstus liekas tīri okeij.

Adabrjam. Bija tāds uz Canoņa, tagad arī Pentaxim nopirku.
Publicēts: 09.01.14 18:31
 citēt
Ja tam draugam tagad būtu jāpērk, viņš pirktu atkal to pašu Tamronu, tikai bez stabilizācijas. Gan jau Canona 17-55 labāks, bet nu 350eiro vs 890eiro.
Publicēts: 09.01.14 18:31 labots
 citēt
Varu piedāvāt sigma 18-50mm f2.8 par eur 230.
Publicēts: 09.01.14 18:33
 citēt
Hadsons:Ja tam draugam tagad būtu jāpērk, viņš pirktu atkal to pašu Tamronu, tikai bez stabilizācijas. Gan jau Canona 17-55 labāks, bet nu 350eiro vs 890eiro.

Nez ar ko tā šīs labaks- ar to ka ir pamatīgs puteklusucejs?:face-grin:
Publicēts: 09.01.14 18:37
 citēt
Hadsons:Ja tam draugam tagad būtu jāpērk, viņš pirktu atkal to pašu Tamronu, tikai bez stabilizācijas. Gan jau Canona 17-55 labāks, bet nu 350eiro vs 890eiro.

Ja varētu jautāt, kāda ir atšķiriba ar vai bez stabilizētāja ? Nav labāk ņemt ar stabilizāciju ?
Publicēts: 09.01.14 18:37
 citēt
emzi:

Nez ar ko tā šīs labaks- ar to ka ir pamatīgs puteklusucejs?:face-grin:

+1000.
Publicēts: 09.01.14 19:43
 citēt
Labi, paldies par ieteikumiem ! Esmu nosliecies uz Tamrona pusi ! ;)
Publicēts: 09.01.14 19:58
 citēt
Rainerz13:

Ja varētu jautāt, kāda ir atšķiriba ar vai bez stabilizētāja ? Nav labāk ņemt ar stabilizāciju ?

Bieži pēc statīvu darbiem neieslēdzu to stabilizāciju un nepamanīju izmaiņas.
Publicēts: 09.01.14 20:05
 citēt
Ir bijis Tamrons bez stabilizācijas :) Super, sūdzēties nevarēju nevienā brīdi. Biki skaļāks, bet tas sīkums. Tik laiku pa laikam nočeko priekšējo stikla elementu. Šim ir niķis kļut vaļīgam pēc laika, līdz ar to ietekmē attēlu. Kā 1x pieskrūvē ciešāk, tā otrreiz gan vaļā vairs nenāk.
Publicēts: 09.01.14 20:06
 citēt
Bez stabilizācijas būs asāks. ;)
Publicēts: 09.01.14 23:57
 citēt
Re kur Tamrons
www.fotoblog.lv...
Publicēts: 10.01.14 08:14
 citēt
Lisij:Re kur Tamrons
http://www.fotoblog.lv/forum/discussion/120197/pardodu-canon-fototehniku/

Te jau rakstīts ka viss jau ir rezervēts, takā nebija jēgas likt. Tamrons tur tiešām pa labu cenu - parasti tikpat Ls maksā lietots.
Publicēts: 10.01.14 09:20
 citēt
Man kā darba zirdziņš uz Nikon ir Tamrons 17-50 ar stabilizāciju. Atklāti sakot stabilizāsiju esmu ieslēdzis tikai kādos 3% gadījumos. Par asumu kadra centrā nevaru sūdzēties. Nepatikšanas sākas, kad jābildē ielākas grupas bildes - centrā feisiem asums ir ok, bet malējiem nedaudz izsmērēti (to pašu novēroju, kad man vēl bija Nikon 16-85 VR). Ārā gaišā laikā var blendi piegriezt uz f11, tad ir tīri ok, bet uz f5,6 jau ir šaize. Neesmu testējis Nikon 17-55 f2,8 šai situācijā... varbūt, ka šim pie f5,6 ar grupas bildēm viss ir ok (to lai pastāsta Nikon 17-55 f2,8 īpašnieki). Tāpēc grupas bildēm izmantoju Nikon 35/1,8G DX ar kuru pat uz f4,5 visi feisi ir asumā.
Publicēts: 10.01.14 10:22
 citēt
Rainerz13:Ir pienācis tas brīdis iegādāties jaunu objektīvu, bet īsti nevaru izlemt ko būtu labāk.
Ir pāris varianti, bet lasot aprakstus photozone un citos portālos visi liekas vienādi slikti

Tā nu tas ir
Publicēts: 10.01.14 14:26
 citēt
RaitisSF: ... stabilizāsiju esmu ieslēdzis tikai kādos 3% gadījumos. Par asumu kadra centrā nevaru sūdzēties. Nepatikšanas sākas, kad jābildē ielākas grupas bildes - centrā feisiem asums ir ok, bet malējiem nedaudz izsmērēti ...

Tas jau vienalga, slēdz iekšā vai neslēdz. Tā papildus stabilizējošā lēca vienalga tur iekšā atrodas un čakarē bildi. Tāpēc labāk bez VC :)
Publicēts: 10.01.14 16:22
 citēt
Da tas stabilizators dēļ tā, lai uz pohām, trīcošām rokām bildētu pieminekļus. Man svinīgos pasākumos stabilizators ieslēgts, automātika uztur slēdža ātruma/fokusa attāluma optimālo vērtību, bet, kā apsveicamais straujāk paklana galvu: "Paldies!", tieši galva sanāk izsmērēta, kaut arī bildes asums kopumā ir perfekts.
Sapratu, ka, neskatoties uz visiem augstajiem ISO, blici vēl nevar mest vecajā pūralādē šķūnītī.
Publicēts: 10.01.14 16:42
 citēt
Tamron 17-50 un Sigma 18-50 abi vienlīdz labi! Sigma gna tipa skaitās macro un blende nāk līdzi.
Publicēts: 10.01.14 16:51
 citēt
Blende ir abiem. Tamponam min. fokusēšanās attālums ir 27 cm, bet Sigmai, atkarībā no modeļa - 28 vai 20 cm. Ņemot vērā, ka nopietnai makrobildēšanai vienalga vajadzīgi specializēti objektīvi, to dažu cm starpība nav stipri ņemama vērā.
Publicēts: 10.01.14 17:10
 citēt
Nu man tā nelikās! Tā starpība dažreiz bija ļoti patīkama! Ā, nevis blende, bet somiņa. Sīkums, bet patīkami!
Publicēts: 10.01.14 17:14
 citēt
Nezinu, īstam makro tie pāris cm nepalīdzēs, šim www.fotoblog.lv... lietoju Tamponu+Kenko 1,5x.
Publicēts: 10.01.14 18:55
 citēt
Pirms kāda laika man arī bija dilemma par lēta f2.8 zooma iegādi. Pēc ilgas agonizēšanas nopirku Tamron 17-50mm f/2.8 VC.
Mans ieteikums: ja gribi lēcu kas vienkārši ātrāka par kitu - ņem bez VC, jo tā būs mazāka, vieglāka un asāka pa VC versiju.
Bet ja gribi fošēt tiešām sliktos gaismas apstākļos un pa reizei pafilmēt video - ņem ar VC.
*viena piezīme par VC un video: ārējais mikrafons būs jāizmanto obligāti.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):