ja jau sākuši uzņemt video klipus ar šo kameru www.youtube.com... , tad jau laikam vilmēšanas kvalitāte cilvēkus plus mīnus apmierina. a kā ir ar bildēm? kam ir pieredze ar 7D, fotogrāfējot, ne tikai filmējot? kāds ir salīdzinot ar citiem populāriem canoniem, piemēram, 40D vai 5D?
Tu kādā alā pavadīji pedējo gadu? Pie mums tikai pedējā pus gada laikā uzpeld šādi nopietni darbi ar 7D un 5DmkII, bet ārzemēs jau ļoti ilgi un ļoti profesionāli attiecas pret filmēšanu ar šīm kamerām. iesaku apmeklēt cinema5d.com
Bet Attēla kvalitāte ir laikam nedaudz virs 40D, nav sanācis praksē daudz darboties...
alvils:ja jau sākuši uzņemt video klipus ar šo kameru www.youtube.com... , tad jau laikam vilmēšanas kvalitāte cilvēkus plus mīnus apmierina. a kā ir ar bildēm? kam ir pieredze ar 7D, fotogrāfējot, ne tikai filmējot? kāds ir salīdzinot ar citiem populāriem canoniem, piemēram, 40D vai 5D?
Sasars 40nieku nomainīja uz 7nieku. baigi apmierināts, pat mani baigi iekārdināja. ja grib var flickr viņu atrast un pajautāt, tas mācēs pastāstīt +us un -usus
cik tika mēģināts ISO noturība salīdzinoši ar 40nieku ir krietni labāka, displejs nemelo tik daudz (salidzinot tieši ar 40nieku), labāks krāsās un platāks AWB labāks kā 40niekam, baigi parocīgs uz fokusa (tur tā fīča, ka izvēlies fokusa punktu, piem., labajā augšējā stūtī un šams tur paliek, griez tu kameru uz portret vai landskeipu, punkts svičojās), aizmirsu kā to pareizi formulē.
par mīnusiem nemācēš teikt, saku, ka labāk pajautāt sas
nu es jau neteic, ka baigais super puer, es tikai teic, ka labāks kā 40niekam salīdzināju ar to, ko pats bildēju. mav vēl ir 450nieks - a tam awb sit pušu i 40nieku i 7nieku
..ne vainas 7D! Strādā, klakšķ, kko uz displeja arī rāda, šedevra pogas gan nav - tas mīnussss tikai iesaku neaizrauties ar ārtošanu spēcīgā lietū! - vienu nogrāvu.. paldies dievam samainīja pret jaunu...
Diva:Morāle: arī laba kamera pārvēršas par brūnu kaku nemākuļa rokās, ja runa iet par video.
Domāju, ka tur ir statīva vaina. Normāls statīvs 7D īsiem objektīviem ar visu galvu maksā aptuveni tik pat daudz cik pats 7D. Var iztikt ar lētāku un vienkāršāku, bet tad uzmanīgāk jāstrādā - nevajag lieki aiztikt aparātu, nav ieteicams filmēt vējā utt. Mazajām TV kvalitātes HD videokamerām sākuma līmeņa statīvs ar galvu maksā 1200-2000 USD. Svara, gabarītu un video izšķirtspējas ziņā nav īpaši savādāks. Ja gribas likt garos stiklus, tad cenas ātri aiziet > 10k USD
Diva, gan jau ka viss filmēts ar statīvu, tik sūdīgu. Kāda tur pēcapstrāde, ja var redzēt, ka uzparikte kustās. Var, protams, ar visādiem stedycam filtriem čakarēt to video, bet tas diez vai palīdzēs. Kad sarkanais auto ir tuvāk un raustās - iespējams, ka tur IS darbojas. To vajadzētu obligāti slēgt ārā ja filmē no statīva kaut ko kustīgu.
Bet gan jau ka ja runā par video, tad šeit visticamāk lielākais eksperts varētu būt Maris cik zinu
Reku pats filmēju, shots ar maziņu krāsu korekciju un ar kitu un no rokām www.vimeo.com... Kvalitāti var dabūt foršu....un 550D ir gandrīz identisks 7D,.bet katram savi mazi plusi.
Man 7D līdz šim ļoti simpatizē. Sākumā bija problēmas ar lēkājošu WB, bet tas ir vairāk vai mazāk jaunākajā firmware novērsts. Liels + ir baterijas darbības ilgums pasākumā mierīgi varu izfotografēt 1500+ kadrus ar vienu bateriju. Attēla kvalitāte arī ir ļoti ok, bet tas jau subjektīvi.
g3: Liels + ir baterijas darbības ilgums pasākumā mierīgi varu izfotografēt 1500+ kadrus ar vienu bateriju.
Nu tas kamēr jauna. Manās rokās nonāca viens 30D ar pajaunu baču. Es nevarēju vien sagaidīt, kad viņa beigsies... Pēc trīs bildēšanām dažādās vietās, dažādās dienās (noteikti kopā bija vairāk par 1500 kadriem) bača knapi pustukša bija... Tāka... Tas nav nekas īpašs.
Jaa ir labs, nav vel isti pierasts ( nezinu to robezhu pie kaada iso un gaismas ir "slikta" kvalitate), atrs gan + liela rezerve kroposhnai (ja bilde domata webam). Ja filme video tad vajag viskkadus pribambasus , asis fokusam un zhiroskopus lai nekrataas utt. Kopuma ideals reportietu shtrums.
Manimal:Jaa ir labs, nav vel isti pierasts ( nezinu to robezhu pie kaada iso un gaismas ir "slikta" kvalitate), atrs gan + liela rezerve kroposhnai (ja bilde domata webam). Ja filme video tad vajag viskkadus pribambasus , asis fokusam un zhiroskopus lai nekrataas utt. Kopuma ideals reportietu shtrums.
man nokia N95 8GB arī tīri tā neko rezerve kropošanai priekš web
nez 7D var uzlikt 640 x 480 izšķirtspēju? - ērti webam un telcerim un 32gb kartočku ar vienu slēdzi nemaz pieķēzīt neizdotos - kruta - arhīvs vienmēr kamerā
@Maris Tjipa gribeju pateikt kko ar sarkasmu bet ta ari nesnaaca. Es tā īsti nesaprotu kas ir ar to juusu paaudzi ka jus pat uzdirst normali nevarat. Ja neesi lietojis daže ņe kvakaj!
katkovskis:Reku pats filmēju, shots ar maziņu krāsu korekciju un ar kitu un no rokām www.vimeo.com... Kvalitāti var dabūt foršu....un 550D ir gandrīz identisks 7D,.bet katram savi mazi plusi.
Tiešām esmu patīkami pārsteigts par kvalitāti - hmmm, pat sagribējās 550 tieši priekš filmēšanas
Manimal:@Maris Tjipa gribeju pateikt kko ar sarkasmu bet ta ari nesnaaca. Es tā īsti nesaprotu kas ir ar to juusu paaudzi ka jus pat uzdirst normali nevarat. Ja neesi lietojis daže ņe kvakaj!
ja jau ar savu taksista bazaru nostādīji sevi par muļķi, tad vairāk kā normāli....
tik nesapratu - tad, pretēji manam teiktajam, nav labs tas 7d ?
tu neteici, ka video bez AF ir kuinja. tu teici, ka filmeshana. doma, tava, protams, skaidra. bet kaut kaa ar komercdarbiem cilveeki galaa tiek. lielaka dalja lv filmetu projektu tagad ir ar dslr bez af. un?
Pusgadu lietoju 7D, pirms tam bija 50D. Atšķirība ir AF un mērīšana galvenokārt, plus apkarināts ar visādām jaunām, bet man personīgi nevajadzīgām fīčām - VIDEO, electronic lever uc.