Nevaru izšķirties starp šiem abiem objektīviem priekš aps-c sensora. Dpreview apskatus izlasījos, taču labrāt arī ieklausītos ko saka reālie lietotāji, ja kāds šeit tāds ir. Primāri vajag priekš interjera bliešanas un ainavām.
Man ir bijuši abi. Subjektīvi likās, ka Tamrons mazāk liec līnijas. Asums bija labs abiem, stikls gaišāks Tamronam. Sigmai bija tendence uz dzeltenu krāsu, ko nemanīju Tamronam. Tamronam saules blende smieklīgi plata. Sigma kompaktāks.
Ir bijušas sigmas, ir ok, hsm motorīc tīri patikās kā arī objektīva svars un izmēri. No trīs sigmām kas man bija visas patrāpījās asas un bez līdzīgiem vai visār jebkādiem defektiem. Vienīgi viņas tādas dzeltenīgas bildes taisa. Darbam no statīva derēs.
Par tamronu neko nevaru pateikt, bet kad internetā skatījos aprakstus visur teica ka neasi pēc dabas.
paldies par dalīšanos pieredzē. Būšu pareizi izvēlējies par labu tomēr Sigmas ražojumam. Gaišo Tokinu arī skatīju, bet tā tomēr par dārgu manam budžetam.
bumanisjanis:paldies par dalīšanos pieredzē. Būšu pareizi izvēlējies par labu tomēr Sigmas ražojumam. Gaišo Tokinu arī skatīju, bet tā tomēr par dārgu manam budžetam.
TOKINA piemīt nelineāri kropļojumi kurus NEKAS nekoriģē. Sigmai un pārējiem tādu nav.
Atvainojos, Luni tev pašam gadījumā nav nelineāri kropļojumi? Nelabojami kropļojumi ir 14mm samjangam, Sigmai ir pat nedaudz lielāks izlekums par tokinu!!!
Man ari bija sigma un tamron , tamronam liekas ar krasam bija ne loti ,man bija foto vairak pelecigas. sigma patika, nikon 12-24 f4 ari labs bet cita cena. Par tokinu dzirdeju labas atsauksmes ,bet diemzel nekad nebija ....
RuLi:Atvainojos, Luni tev pašam gadījumā nav nelineāri kropļojumi? Nelabojami kropļojumi ir 14mm samjangam, Sigmai ir pat nedaudz lielāks izlekums par tokinu!!!
Schneider:Nelineāro kropļojumu koeficients piederās pie skaņu tehnikas raksturlielumiem, tu nebūsi sajaucis topikus?
Arī pie Optikas. Par skaņu man nav ne jausmas bet Optikā pat ir atsevišķs virziens "nelineārā optika" Konkrētā gadījumā Canon un Sigma optikai 10mm platleņķiem piemīt lineāra rakstura kropļijumi kuru visai vienkārši pēc pretēja algorotma var izkoriģēt piemēram to dara DPP vai DxO Optics Pro. Savukārt TOKINA gaišajam platlenķim piemīt jocīgi nelineāra rakstura kroplōjumi kuri izpaužas jā dīvaini "Ielauzumu" veida izkropļojumi kuri atkarībā no rakursa rodas neprognozējamās kadra vietā. LĪDZ AR TO nav koriģejami. Līdzīgi ir ar dažu SONY izstrādājumu , kur piemēram skatoties LIELA izmēra bildi kuras bildētas ar dažu modeļu garajiem SONY stikliem rodas iespaids ka attels "Vietām ielauzts" . Tāpat arī ar platlenķiem "Vietām izviebies" tik kāpēc tur un kapēc tā XVZ , atkarībā no rakrursa un gaismas leņķa Optika
Lunis: ...Optikā pat ir atsevišķs virziens "nelineārā optika"
Kotletes, lūgtum, atsevišķi, bet mušas - atsevišķi. Nelineārā optika, ja nemaldos, ir kaukas no lāzertehnikas, pie tam fotonu līmenī.
Lunis: Konkrētā gadījumā Canon un Sigma optikai 10mm platleņķiem piemīt lineāra rakstura kropļijumi kuru visai vienkārši pēc pretēja algorotma var izkoriģēt piemēram to dara DPP vai DxO Optics Pro.
Tā takš ir distorsija! Sk. augstāk par kotletēm un mušām. Nelineārie kropļojumi: ru.wikipedia.org... angliski tam ir cits nosaukums. Tas bija viens no parametriem, pēc kuriem padumjlaikos dalīja klasēs radiotehniku.
Varbut nav pareizais nosaukums, taču Luņa aprakstītais ir taisnība. Ir stikli, kuriem pat milzu distorsiju koriģēt ir elementāri, un ir tādi, kur grozi kā gribi, kaut kas paliek nepareizs.
RuLi:Jau pilnīgs offtopic aizgāja. Pateicoties Lunim.
Lietotājam bumanisjanis, pačeko sludinājumus varbūt parādas kāda tokina. Man paziņa pagājušā gada novembrī paķēra vienu pa 220ls tepat no fotobloga.
Nu, vajadzīgs steidzami tas stikls, uz nākošonedēļu. Tokinu jau gribētu, be nepatīk man tā AF/Mf pārslēgšana ar visu fokusa gredzenu, un korpuss sigmai, vismaz pēc apskatiem labāks.
1. Šitādiem fokusa attālumiem pilnīgi pie kājas, vai tas vispār AF ir, nemaz nerunājot par pārslēgšanām. 2. Tieši Tokinu korpusiem nestāv klāt neviens cits. Pārbaudīts, nevis lasīts apskatos.