Ar abiem var taisīt super bildes, ja māk un ar abiem var taisīt pilnīgos mēslus, ja nemāk Fotoaparāta modelis galīgi nav tas svarīgākais fotografēšanas procesā.
dammama:Canon EOS 5D Mark II vs Nikon D700 vs D800. Kuru iesakāt, kādas atsauksmes?
Tas atkarīgs no publikas kuras viedoklis Tev interesē - biroja darbinieki vairāk Tevi apbrīnos pēc lences Canon jo atpazīs printeru marku, taupīgie slavēs par lētākā modeļa iegādi, bet skaudīgie vairāk novērtēs dārgāko no šīm kamerām.
alchsh:Ar abiem var taisīt super bildes, ja māk un ar abiem var taisīt pilnīgos mēslus, ja nemāk Fotoaparāta modelis galīgi nav tas svarīgākais fotografēšanas procesā.
a kā Tu, līdz 3 skaitīt nemācēdams, saproti kad atmiņas kartē maz vietas palicis?
D800 lielākais trumpis un reizē arī neliela problēma ir viņa 36Mpix. Nav iespējas fotografēt piemēram MRaw uz ~15Mpix vai mazākus. Ja plāno fotogrāfēt reportāžas vai lietas kur tie 36Mpix nafig nav vajadzīgi, bet failu skaits ir augsts tad HDD ātri vien aizpildīsies.
Ja cilvēks, kuram profilā viss sastāv tikai no "Nav" un nullēm, tēlo, ka ir nobriedis uz FF, bet vienlaicīgi ar to rāda līmeni, ka nezina, ko izvēlēties, tad es pateikšu, ka tā ir vienkārši māžošanās. Jurčik, jautājumu "Ko ieteiksiet?" pieņemts uzdot par EOS 1100D un D3200, nevis par šiem.
Laikam nedomā līdzi tam ko dari? Ja cilvēkam vajag kādu no tevis minētajām kamerām, tad viņš nav iesācējs. Ja viņš nav iesācējs, tad viņam gan jau ir kāda kamera ar objektīviem. Ja tā, tad vabūt vispirms der noskaidrot kādu tehniku viņš lieto? Un ja viņš nav iesācējs, tad labāk uzdāvini viņam naudu, lai pats sev nopērk kādu kameru labāk grib, jo viņam tai saprašanai vajadzētu būt krietni lielākai par tavējo.
Laikam nedomā līdzi tam ko dari? Ja cilvēkam vajag kādu no tevis minētajām kamerām, tad viņš nav iesācējs. Ja viņš nav iesācējs, tad viņam gan jau ir kāda kamera ar objektīviem. Ja tā, tad vabūt vispirms der noskaidrot kādu tehniku viņš lieto? Un ja viņš nav iesācējs, tad labāk uzdāvini viņam naudu, lai pats sev nopērk kādu kameru labāk grib, jo viņam tai saprašanai vajadzētu būt krietni lielākai par tavējo.
Nepiekrītu viedoklim. Man kā iesācējam gan kropotā, gan FF kamera būtu tumša bilde - visām kamerām miljons funkciju un pogu izvietojums līdzīgs, tomēr cilvēks diezgan ātri mācās, tādēļ šī FF kamera noderēs vēl ilgus gadus Ja vēl komplektā bagātie radi sadāvinātu kaudzi gaismjūtīgo "fiksu", būtu tikai priecīgs
Šāds uzskats ir aizgājis vēsturē līdz ar filmu MF klasiku. Tagad elektronika attīstās tādos tempos, kamerām parādās arvien jauni parametri, ka tās morāli noveco ātrāk nekā nosprākst fiziski. Ar to saskāros jau pirms gadiem 5, kad atklāju, ka Scarabs neatpazīst Canoņa D30 RAWus, tagad konstatēju, ka DxO vairāk neredz Pentakša K110D PEFus.
Un vēl - lielākā daļa iesācēju par tādiem arī paliek, no visām funkcijām un pogām izmantojot tikai zaļo kvadrātiņu. Līdz FF jāizaug pašam, t.sk. jāatrod savā fotogrāfa darbībā vajadzību pēc tā.
Runa nav par gigapuxeļiem, 30x45 taisīju no D30 www.fotoblog.lv... , bet savu jauno 30D centos piesaudzēt, domādams, ka man tā pietiks visam mūžam, pat vēl pastardienu varēšu nobildēt. Bet maksimālais ISO, ko no 30D var izspiest, ir 1250, un kādā brīdī atklāju, ka ir parādījies Pentaxis K-5, kuram tādi paši trokšņi ir uz 12800, pie tam vēl tas ir blīvēts, kopā ar WR kitenieku maksā tik 600Ls. Tā sapratu, ka ir parādījies viens neizbēgams ļaunums - vajadzība pēc nepārtrauktas tehnikas atjaunošanas.
Nu man jau arī - ja bildēšana dienā, tad ar atliektiem galiem pietiek K10D. Bet jūtu, ka K-5 novecos un būs jātirgo par sviestmaizi, bet motoresurss ne tuvu nebūs izstrādāts.
vissletakajs ir mk2 tad nik700 un tad 800, ja skatamies uz cenam. ar jebkuru kameru var taisit ok foto pat ar veco nik d50. Par nik 800 teiktu tiesam ar kvalitati var but problemas,mans eksemplars ta ri palika darbnica un vairak to neredzeju, lidz tam nik 700 nekadu problemu nebija, Can mk3 lietots ap 2 nedelam loti laba kamera bet , daudz kas nepatika un negribeju mainit objektivus tapec pardevu, sobrid ir vecs D3 , un laikam atradu ko gribeju, ir protams minusi bet nav briesmigi, ja svars nebiede tad nik d3,d3s,d3x.rekomendetu.
Kamera jums bus lietota cik es saprotu ,jaskatas stavoklis, jazin vesture, dokumenti, ceks ja ir . Latvija pirkt kaut ko no rokam nav drosi, loti daudz zagto mantu ir aprite. serijas numurs japarbauda ja ir iespeja.
AlexV: Par nik 800 teiktu tiesam ar kvalitati var but problemas,mans eksemplars ta ri palika darbnica un vairak to neredzeju,
kāpē ta neiedeva jaunu vietā? Zagtu biji tunelī nopircis?
es jau aizmirsu kas (krievu forumos bija uzskaitīta strīpa) , bet pašiem pirmajiem (ar sērijas pirmajiem cipariem 200****) bijuši kādi tur gļuki - pirku ar 606****, nočekoju visus uzskaitītos un nekā. Mok pirmlaistie kas pirkti kkā kreisi tad ar klejo. Tiesa LV traks retums lietots 800tais.
D800 Bija jamaina 10 pin stekers for remote , bet pec tam atrada vairakas problemas ieksa un kaput ,pec menesa iedeva mk3, bet to pardevu ,sakuma nopirku can 50,f1,8 majas kadas 50 bildes uztaisiju , patika un ne, bet nav mans.
protams ja ir pierasts pie vienas markas tad gruti ir.. Mk3 nepatika okulars ta forma, nebija storkas, pogas cik es biju skaties Can biezi maina, siksnas stiprinajums ka letam nikam,, nav iespejas izmantot vecos Can objektivos ar originalo stiprinajumu, un ja godigi kamera smirdeja pec kaut kadas riepu gumijas, kamera bija pirmoreiz izpakota manas rokas un razosanas datums bija ap 5 men pirms tam,skals zatvors , bet parejais patika loti loti.. man ir loti daudz veco nik objektivu , vienu momentu pat gribeju samerinaties ar can problemam, bet piezvanija cilveks un nopirka canu, palika vien 50 f1,8 objektivs nepaspeju atdod veikala atpakal.....
Šāds uzskats ir aizgājis vēsturē līdz ar filmu MF klasiku. Tagad elektronika attīstās tādos tempos, kamerām parādās arvien jauni parametri, ka tās morāli noveco ātrāk nekā nosprākst fiziski.
Vai drīkst zināt kādi BŪTISKI uzlabojumi ir parādījušies digitālajām spoguļkamerām pēdējo trīs gadu laikā, kas būtu par cēloni kameras maiņai?
AlexV:vissletakajs ir mk2 tad nik700 un tad 800, ja skatamies uz cenam. ar jebkuru kameru var taisit ok foto pat ar veco nik d50. Par nik 800 teiktu tiesam ar kvalitati var but problemas,mans eksemplars ta ri palika darbnica un vairak to neredzeju, lidz tam nik 700 nekadu problemu nebija, Can mk3 lietots ap 2 nedelam loti laba kamera bet , daudz kas nepatika un negribeju mainit objektivus tapec pardevu, sobrid ir vecs D3 , un laikam atradu ko gribeju, ir protams minusi bet nav briesmigi, ja svars nebiede tad nik d3,d3s,d3x.rekomendetu.
Kamera jums bus lietota cik es saprotu ,jaskatas stavoklis, jazin vesture, dokumenti, ceks ja ir . Latvija pirkt kaut ko no rokam nav drosi, loti daudz zagto mantu ir aprite. serijas numurs japarbauda ja ir iespeja.
D3 pat manās acīs ir novecojis ... brrrr ........ D610 daudz feināks!!!
Citagaisma: Vai drīkst zināt kādi BŪTISKI uzlabojumi ir parādījušies digitālajām spoguļkamerām pēdējo trīs gadu laikā, kas būtu par cēloni kameras maiņai?
Man pie kājas GPS un vadība no androida ar telepātiju, bet es nomainīju ne vien kameru, bet arī sistēmu tik dēļ augstajiem ISO. No Canona vadības atradināties bija ļoti viegli, N un P tā saprotamāka, jo ļoti daudzās vietās, kur C jāspiež poga un jādzenā ar rullīti simboliņi pa displeju, šiem ir vienkārši pārslēdzami knibulīši.
UldisMuzikants: Citagaisma- 5D un 6D ir kluss slēdzis, ar ko bildēt koncertus. man tas būtiski. Vadīšana no Android telefona. Neesmu lietojis, bet zinu, ko tā bildēšu. Man tas paplašina iespējas. GPS pierakstīšna kadriem, ja gribas bildēt kādus objektus un tad tos atzīmēt kartē. teiksim, vecās ēkas vai dabasskatus arhīviem. Tas iespējams arī Canon 70D. Un galvenais, pa tiem trim gadiem atkal pieaugusi relatīvā jutība 2x vai 4x, atkarībā no tā, kā to vērtē. ja ar 5D2 varēju lietot 4 000 ISO, tagad 128 000 ISO ir izmantojams tiem pašiem mērķiem, proti , reportāžām.
Iespējas paplašina, bet BŪTISKU izmaiņu nav. Bet tā relatīvā vai absolūtā jūtība sen jau ir pārkāpusi saprāta robežas. Es tā arī nesaprotu aiz ko ir nepieciešami tie simti tūkstoši ISO ja reportierim vai profesionālim ir zibspuldze. ISO6400 jau ir par daudz ar zibini, bet 12800000000 tas ir tīrais mārketings, ..nu tieši tāpat kā gigamegasuperpikseļi un zūmi.
Citagaisma: Vai drīkst zināt kādi BŪTISKI uzlabojumi ir parādījušies digitālajām spoguļkamerām pēdējo trīs gadu laikā, kas būtu par cēloni kameras maiņai?
Man pie kājas GPS un vadība no androida ar telepātiju, bet es nomainīju ne vien kameru, bet arī sistēmu tik dēļ augstajiem ISO. No Canona vadības atradināties bija ļoti viegli, N un P tā saprotamāka, jo ļoti daudzās vietās, kur C jāspiež poga un jādzenā ar rullīti simboliņi pa displeju, šiem ir vienkārši pārslēdzami knibulīši.
Tātad sistēmas maiņa nenotika aiz to, ka tā jaunā ir BŪTISKI uzlabota.
Priekš manis ISO 12800 1250 vietā ir BŪTISKS uzlabojums. Reportieri bildē ne tikai ar blici miegainus onkuļus tribīnē, bet arī kustību skatuves gaismā. Šeit ir ar ISO 8000 un 1/250 no balkona, kur blice diez ko nepalīdzēs:
Schneider:Priekš manis ISO 12800 1250 vietā ir BŪTISKS uzlabojums. Reportieri bildē ne tikai ar blici miegainus onkuļus tribīnē, bet arī kustību skatuves gaismā. Šeit ir ar ISO 8000 un 1/250 no balkona, kur blice diez ko nepalīdzēs:
Vai tad trīs gadus senāk nebija aparāta, kuram bija ISO virs 1250? Manuprāt bija, un neviens vien, aiz ko arī jautāju, par BŪTISKIEM uzlabojumiem pēdējo gadiņu laikā. Šķiet, ka digitālo kameru iespēju griezti ir sasniegti ātrāk nekā tas bija filmiņu laikā. ..un turpmāk tik seko kosmētiski uzlabojumi, lai cilvēkiem spiestu jaunas kameras, jo vecās esot "morāli novecojušas". ..uzsveru, ka morāli un nevis tehniski novecojušas. Bet "morālā novecošana" ir mārketologu izdomāts termins un nevis termins, kas atspoguļo objektīvo realitāti.
UldisMuzikants:Esuzrakstīju to, kas ir MAN būtiski. Ja citiem tas nav, tad viņiem nav jāmaina aparāts. man ir būtisks kluss slēdzis manā darbā, augsti un netrokšņaini ISO un tālvadība no telefona potenciāli liels labums, kad jāuzstāda vairākas kameras. tā, teiksim, jau pirms vairākiem gadiem, tika bildēti Dziesmuscētki- ar tālvadības ierīcēm no datora vadīja estrādes torņos uzstādītas 1D3 kameras. Tagad tas viss kļuvis ievērojami lētāk.
Vai tad kluss slēdzi ir kāds BŪTISKS uzlabojums. Filmu Leica, kas ražota 30 gadus senāk, ir tik klusa, ka cilvēkiem šķiet, ka tā vispār nestrādā. Tālvadību no telefonu, Tu neesi izmantojis, aiz to arī Tu tiražē marketologu izdomājumus. Bet par torņos uzstādītu kameru vadīšanu pats raksti, ka process ir palicis lētāks un nevis būtiski izmainījies.
Schneider:Priekš manis ISO 12800 1250 vietā ir BŪTISKS uzlabojums. Reportieri bildē ne tikai ar blici miegainus onkuļus tribīnē, bet arī kustību skatuves gaismā. Šeit ir ar ISO 8000 un 1/250 no balkona, kur blice diez ko nepalīdzēs:
Nav jau slikti, ka piedāvā to lielo ISO - labāk slikta bilde, nekā nekāda. Pats reti kad bildēju ar ISO augstāku par 100, jo maz sanāk bildēt reportāžas no lielas distances slikta apgaismojuma apstākļos (biežāk pat sanāk samazināt līdz 50, jo gaismas vasarā ir par daudz ar atvērtu diafragmu), bet visiem tak ir skaidrs, ka mistiskie ISO 128 000 izskatīsies briesmīgi, ja bildi apskata nesamazinātu. Ja to samazina līdz forumā ievietotās bildes izmēriem, tad piekrītu, ka trokšņi ir praktiski napamanāmi. Tāpēc nonākam līdz secinājumam, ka katram savs - citam vajag 5S Ābolu, citu apmierina vecs SonyEricsson, jo neizmanto tehnikas papildus piedāvātās iespējas.
Pirms 3 gadiem bija ar ISO, lielākiem par 1250, tādu arī nopirku. Es nerunāju par 128 tūkstošiem, man pietiek ar 10x mazāku - 12800. Samazināta/nesamazināta, ja kuru interesē, var uzmest uz failiem.lv tādu pilnā izmērā.
Ar zīmuli var uzrakstīt iepirkumu sarakstu un var uzzīmēt izstādes darbu - identiski ir ar kameru pielietošanas dažādību - ja Schneideram šeptē vajag iso galējības, tad ir diezgan pastulbi teikt, ka tas ir štrunts ''jo man nevajag''.
Pats traki reti lietoju lielos iso tūkstošus - mani vairāk interesē tā iso robeža kur vēl var drukāt palagus - un tā šābrīža kamerai ir cēlusies par pusi stopa no aptuveni 1600-2500... ko tā traki neizjūtu
Par būtiskajām izmaiņām - 2x ir cēlusies izšķirtspēja ko kamera noņem no stikla: www.dxomark.com... manā šeptē tas ir tas pats kā pasažierim piedāvāt transportu kas to aizved uz mērķi 2x ātrāk.
+ par dažiem bitiem ir palielinājusies krāsu telpa un par 3 stopiem detaļas gaismās un ēnās - redzamākais guvums plašam patērētāju lokam ir iespēja, no D800 raw faila aši izvilkt teicamas detaļas gaismās kur pat CCD Fudžikam ir neglābjams, izdedzis caurums.
Būtībā D800 ar svaigāko G stiklu līniju un G tiltšiftiem ir izslēdzis nepieciešamību reklāmniekiem pirkt ciparu midi.
Maris: Pats traki reti lietoju lielos iso tūkstošus - mani vairāk interesē tā iso robeža kur vēl var drukāt palagus...
Soveršenno v diročku, man gan lielākais "palags" nozīmē tikai pusi avīzes lapas, bet reportāžā nofotografētie dejotāji grib redzēt sevi lēcienā ar neizsmērētiem ģīmjiem.
Tīri salīdzinājumam, EOS 10D, ISO 800, 1/45, caumurs 3,5:
Katram savs, vienam Canon ,otram Nikon, tresajam Pentax k5, visas kameras ir labas , katrai ir ipasie momenti un ipass saimnieks.
Runajot par mk3 kluso rezimu biju meginajs , ja tas ir klusums tad es nezinu. Labak ir bet...
Protams Nik D3 ir vecs bet ja mani gandriz viss apmierina tad ko meklet vel, ja man vajag vel vienu kameru bet pagaidam nav lieku finansu, bet ja ta tad laikam , Nik DF, vai d610, D800 laikam vairak negribu kaut ari jauns bat.grip palika .
Un par iso nezinu es ,Max robeza lieku ap 2000(1600)
Isteniba esmu loti laimigs ka bija iespeja izmantot Canon, gribetu vel pentax un sonku ari bet ........draugiem tadu nav , bet veikala tas nav tas....
man liekas mk3 un d6 dazadi sledzi ir izmantoti, tapec ta varetu but ka ir d6 klusaks, es varu vien salidzinat mk3 ar nik d200 ta ka Kalasnikovs , bet d200 klusaks bija. faila apjomi tas gan mani satrauc,atraka flash karte , lielaks cietajs disks,lielaka slodze uz kompjutera. Sobrid es neredzu jegu pikselizacijai, jo 12 lidz 20 mpix pietiek , man nav projektu drukasanai uz plakatiem vai ka citadak, ja pat vajadzetu panemtu no sievas tosteri D3200 pieliktu savu objektivu un klac 24 mpix, apstradat obligati un gatavs. gribetu Nik d4 bet ap 3000 Ls nu tas gan nav nopietni man. labak pagaidisu nedaudz un DF panemsu mazs pec izmera un neka lieka celosanai bus super. interese sonkas bez spoguliem laikam r7 vai 7a bija, bet tad uzreiz citi objektivi, naudaaaaaaa atkal......