UldisMuzikants: Lielos palagus reti sanāk drukārt, bet rtam pietika arī ar 5D, 12 mpiks, lai būtu skaista bilde 4.7x2.7 m.
Nunu.. pamēģini šodien (vai 3 gadus atpakaļ) iesmērēt reklāmas aģentūrām 12Mpix tifu kam citam kā produktu katalogiem.
Gudrs reklāmas aģents ņem arī 8 mPix, pa šai dienai priekš kataloga tādus dodu prom, ja nav 12 vai vairāk, un arī 6 aiziet. 12 tas tiešām ir palagam jo A4 glancētajam standartam 6 ir ar atliektiem galiem. Nezinu kā LV aģentūras, kur vis ticamāk darbojās kārtējie "gudrie čiekuri" bet krievijā ņem pretī 6mpix, un priekš dārgajiem katalogiem. Kantorizs kurā piestrādāju gadus 10 sadarbojas ar krieviju.
Nunu.. pamēģini šodien (vai 3 gadus atpakaļ) iesmērēt reklāmas aģentūrām 12Mpix tifu kam citam kā produktu katalogiem.
Gudrs reklāmas aģents ņem arī 8 mPix, pa šai dienai priekš kataloga tādus dodu prom, ja nav 12 vai vairāk, un arī 6 aiziet. 12 tas tiešām ir palagam jo A4 glancētajam standartam 6 ir ar atliektiem galiem. Nezinu kā LV aģentūras, kur vis ticamāk darbojās kārtējie "gudrie čiekuri" bet krievijā ņem pretī 6mpix, un priekš dārgajiem katalogiem. Kantorizs kurā piestrādāju gadus 10 sadarbojas ar krieviju.
Lasīt pamācies. (tas par katalogiem)
Un pie viena pastāsti kura lielā aģentūra Tev ņem pretī reklāmas bildes kas paredzētas visam ''komplektam'' (outdoriem, žurnāliem, rolapiem, plakātiem, baneriem blablabla) padsmit pikseļos?
Katram jaunam polšam vai aliņam bildēm, uz kuru bāzes taisa reklāmas kampaņu, ir palaga izmērs. Vēl trakāk ar komercizstāžu lielajiem baneriem, ''fotosienām'' utt Cenšās nenolaistiez zem 50dpi - 4x6m palagam tas ir gandrīz 100Mpix. Regulāri šādām lietām lipinu panorāmas. Dažreiz paliek īpašumā - varu noandelēt Gūtmaņalas griestus 4x6 metri
chukmasoff_f:
Lasīt pamācies. (tas par katalogiem)
Un pie viena pastāsti kura lielā aģentūra Tev ņem pretī reklāmas bildes kas paredzētas visam ''komplektam'' (outdoriem, žurnāliem, rolapiem, plakātiem, baneriem blablabla) padsmit pikseļos?
Katram jaunam polšam vai aliņam bildēm, uz kuru bāzes taisa reklāmas kampaņu, ir palaga izmērs. Vēl trakāk ar komercizstāžu lielajiem baneriem, ''fotosienām'' utt Cenšās nenolaistiez zem 50dpi - 4x6m palagam tas ir gandrīz 100Mpix. Regulāri šādām lietām lipinu panorāmas. Dažreiz paliek īpašumā - varu noandelēt Gūtmaņalas griestus 4x6 metri
Vairākas aģentūras gan no Maskavas gan no Pēterburgas ņem, es pa šai dienai reizēm ar 350D bildēju ka nav citas kameras uz rokas, un vis iet uz urā, jo lielam plakātam DPI pavisam cits tak , kur tad tik detalizētu traki vajag ja jābūt 100Mpix priekš 4x6m, neviens tak neskatās tādu no pusmetra attāluma. A ja lielam brendmauerim vajag tad heseli īrē fīrma bildēšanai , nu tur cita lieta, bet 4x6m ar FF 12mpix pilnīgi pietiek. Par aģentūrām neko teikt nevaru jo es neesmu pilnvarots izpaust nosaukumus, es tikai piestrādāju fīrmā un izmantoju fīrmas tehniku reizēm arī savām vajadzībām.
chukmasoff_f: bet 4x6m ar FF 12mpix pilnīgi pietiek, neviens tak neskatās tādu no pusmetra attāluma.
Pamēģini saprast, ka Tu neesi cilvēks kurš diktē kā klientam skatīties. + šeit pilnībā tomēr vēl nav Krievija - jā Elkors bieži uz plazas sienas karina netā kačātas bildes - stūrēju garām un ņirdzu, ka redzams pa 100m. / Nevienā normālā LV aģentūrā netiksi cauri ar 350D bildētu polšu vai komercizstādē druku 10x zem minimālās. Un labi, ka tā... jo vēl jo projām izrāpjoties rietumeiropas lidostā sajūta, ka acenēm stikli stiprāki kļuvuši - izrādās nē vnk visi reklāmu palagi normālā kvalitātē nodrukāti.
Lv ir lērums kantoru kas sūdus vairs neņem pretī - arī širpotreba kantori - piemēram Drogās nav reklāmu sūdīgā kvalitātē.
Un kāpēc, lai būtu, ja var nebūt?
Tāpēc, ka pendži saka: ''ka mēs augām mēslus uzskatīja par normu"?
chukmasoff_f: bet 4x6m ar FF 12mpix pilnīgi pietiek, neviens tak neskatās tādu no pusmetra attāluma.
Pamēģini saprast, ka Tu neesi cilvēks kurš diktē kā klientam skatīties. + šeit pilnībā tomēr vēl nav Krievija - jā Elkors bieži uz plazas sienas karina netā kačātas bildes - stūrēju garām un ņirdzu, ka redzams pa 100m. / Nevienā normālā LV aģentūrā netiksi cauri ar 350D bildētu polšu vai komercizstādē druku 10x zem minimālās. Un labi, ka tā... jo vēl jo projām izrāpjoties rietumeiropas lidostā sajūta, ka acenēm stikli stiprāki kļuvuši - izrādās nē vnk visi reklāmu palagi normālā kvalitātē nodrukāti.
Lv ir lērums kantoru kas sūdus vairs neņem pretī - arī širpotreba kantori - piemēram Drogās nav reklāmu sūdīgā kvalitātē.
Un kāpēc, lai būtu, ja var nebūt?
Tāpēc, ka pendži saka: ''ka mēs augām mēslus uzskatīja par normu"?
Protams ka es neko nenosaku kas un kā, jo ja būtu mana tehnioka un mans pasāciens tad arī noteiktu, bet ja tiem kuri kontaktē ar klientu ir ok, tad man ta kas. Jo iepirkt to tehniku kas kantorim ir iepirkta vienkaršam userim nav tik vienkārši. Un personīgi esmu pētijis tās izdrukas, nu nav tur tik traki tie visi pixeļi vajadzīgi ja drukā lielu formātu, protams ka var jav censties un taisīt, bet vai tas ir apmaksājams tik labi ka patērēt uz to laiku. Ja juvelierizstrādājumu katalogu bildējot man maksāja 6,7ls par priekšmetu no vairākām pozicijām, kopumā bija virs 100 priekšmetu, un darbs bija vesalam mēnesim, tad nu tie 800ls bija tikai vidēja alga no kuras vēl bija jamaksā nodokļi.
Nē protams produkciju sērijas bildējot palaga izmēru un ultra tehniku nevajag - es jau teicu kuros gadījumos vajag + honorāri ir pietiekami, lai nopirktu visu ko vēlas - ja pilna haseļa komplekta iegāde sagādātu kreņķus tad 800 ar trakākiem fiksiem um makro tiltšiftiem pavisam brīvi.
ak34:Visā šajā diskusijā mani pārsteidza vietējo reklāmas aģentūru profesionalitāte
Produktu bildiņās ir nebeidzamais riņķadancis, no sākuma ņem pie normāla fotogrāfa,tad sāk meklēt lētāk, kad vēl lētāk, tad reklāmas nodaļai nopērk ziepi, tad vālē piegādātāju, lai tas dod bildes, tad reklāmas nodaļā nomainās darbinieki un atkal viss sākas no gala...
Maris:Nē protams produkciju sērijas bildējot palaga izmēru un ultra tehniku nevajag - es jau teicu kuros gadījumos vajag + honorāri ir pietiekami, lai nopirktu visu ko vēlas - ja pilna haseļa komplekta iegāde sagādātu kreņķus tad 800 ar trakākiem fiksiem um makro tiltšiftiem pavisam brīvi.
Nu honorāri uz rokas 600-700ls ir par maz lai ko iegādātos, jo lai normāli bildētu vajag vis maz 6000-8000ls tehnikai kopā ar kompi un monitoru, un tas ir bez hasela,
Maris:Nē protams produkciju sērijas bildējot palaga izmēru un ultra tehniku nevajag - es jau teicu kuros gadījumos vajag + honorāri ir pietiekami, lai nopirktu visu ko vēlas - ja pilna haseļa komplekta iegāde sagādātu kreņķus tad 800 ar trakākiem fiksiem um makro tiltšiftiem pavisam brīvi.
Nu honorāri uz rokas 600-700ls ir par maz lai ko iegādātos, jo lai normāli bildētu vajag vis maz 6000-8000ls tehnikai kopā ar kompi un monitoru, un tas ir bez hasela,
Protams, ka par maz, bet kāds tam sakars ar +/- sakarīgu reklāmas fočeni? :/
ak34:Visā šajā diskusijā mani pārsteidza vietējo reklāmas aģentūru profesionalitāte
Kāda nu tur profesionalitāte pieprasīt kvalitatīvu materiālu dažām bildītēm uz kurām būvē visu produkta kampaņas vizuālo materiālu + zinot, ka palagi būs jādrukā?
chukmasoff_f:
Protams, ka par maz, bet kāds tam sakars ar +/- sakarīgu reklāmas fočeni? :/
Kāda nu tur profesionalitāte pieprasīt kvalitatīvu materiālu dažām bildītēm uz kurām būvē visu produkta kampaņas vizuālo materiālu + zinot, ka palagi būs jādrukā?
Da Nikoni mums nav neviens, tikai Canoni, nu bet tā pat D800 ap 2000 Eur pie tam vēl stikli savi 5000 eur, tad normāls kompis ap 2000 eur,monis 5000Eur , studijas gaismas 1000 eur, Tur sanāk diezgan...
Par TO jābrīnās vismazāk. To "aģentūitu profus" apmāca konkrēti ļautiņi, profi izsaka savai "izglītībai" adekvātas prasības, ko spēj apmierināt konkrētie "speči"... Visi apmierināti, ir bilde daždesmit kvadrātcentimetru platībai ar daudzdesmit megapikseļu izšķirtspēju. Latviski....
Da Nikoni mums nav neviens, tikai Canoni, nu bet tā pat D800 ap 2000 Eur pie tam vēl stikli savi 5000 eur, tad normāls kompis ap 2000 eur,monis 5000Eur , studijas gaismas 1000 eur, Tur sanāk diezgan...
d800 E saja gadijuma un vin ir nedaudz dargaks,stikli varetu but, bet kadas linzas vajag ,tas ir jautajums. komp ar monitoru domaju gan letak. bet anyway cipars ir uz 10k
chukmasoff_f:
d800 E saja gadijuma un vin ir nedaudz dargaks,stikli varetu but, bet kadas linzas vajag ,tas ir jautajums. komp ar monitoru domaju gan letak. bet anyway cipars ir uz 10k
Nu nesanāk, Principā kameras vajag divas ja nopietni strādāt, nu labi viena. Stikli vis diapazons janosedz no 16-200mm vis maz un visi F2.8 vajadzīgi, tad vēl fixi, obligāti 50mm F1.4 un 85mm F1.8, nu vēl labāk F1.2, es parasti ar p'\edējo bildēju, no kantora paņemot, štruntīgi ka pirmā versija un ir gana lēns. Vis komplekts stiklu, ja pat ņem Sigmas sanāk uz 4000Eiriem. Kompis i7, 16gb RAM, videokarte gana nopietna vajadzīga priekš dažādām lietām SSD disks un 2 HDD pa 1TB dublējošie. Es tādus lasiju kantorim, un arī dažiem klientiem, jo otraja firmā kurā piestrādāju kompjus tirgojam.
Nu nezinu vai gadījumā, ja pārej no Canon uz Nikon jāmet ārā visi compji, moņi un studijgaismas... It īpaši pēdējie divi, ja vēl compim var atrast nespēju uzlabot veiktspēju, lai "tiktu galā" ar potenciāli apjomīgākiem failiem... Jo, kāpēc nav izmantojams "vecais" monitors un "esošās" studijblices mainot fočika reliģiju - nav skaidrs... Un ko tieši uzlabos statisku bilžu atrādīšanā uz ekrāna geimeru un arhitektu un videoinženieru fīčas videokartē? kas esošajai videokartei slikti? un kāpēc normāli cietņi darbam un arhīvam ir nevajadzīgi strādājot ar C ?
Es te tā padomāju - kādas tieši produktbildes varētu bildēt ar 50 f1.4?
Es produktbildēm drīzāk saskatu tiltšiftu komplektu (gan C, gan N tie laikam katram tie ir kopā kādi trīs stikli) kādu makrostiklu un kādu stiklu ap 150-200 mm, gaismas galdu, čupu ar statīviem un atstarotājiem...