forum.gif
Hoocap?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Hoocap?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 17.01.14 10:19 labots
 citēt
Pēc smagas darbadienas, kas tika pavadīta skatoties kaķu viedeo youtūbā - uzdūros vienam visnotaļ interesantam produktam.
youtu.be...
Pieejami visādos izmēros un maksā ~50$
www.hoocap.com...
Kā jums liekās: huiņa, vai manta?
Publicēts: 17.01.14 10:32
 citēt
Ja stiklam akurāt blendes dzimtās līdzi nav, tad var par šādu domāt. Paskatījos, baigi smaga tā konstrukcija, mazajam nexa kitam 155g - ok, sola zināmu izturību, bet ja uz katriem 3 stikliem puskilo lieks līdzi jāņem...
Publicēts: 17.01.14 10:35 labots
 citēt
3rdHalf:Kā jums liekās: huiņa, vai manta?

huiņa
Publicēts: 17.01.14 10:39
 citēt
versatile:Ja stiklam akurāt blendes dzimtās līdzi nav, tad var par šādu domāt. Paskatījos, baigi smaga tā konstrukcija, mazajam nexa kitam 155g - ok, sola zināmu izturību, bet ja uz katriem 3 stikliem puskilo lieks līdzi jāņem...

175g. ir ar visu iepakojumu - pati huiņa/manta 45g.
:face-grin:
Publicēts: 17.01.14 11:05
 citēt
ā, ta moš i manta. Jo besī mani tie objektīvu vāciņi. Vienīgi, filtrus laikam ar šito nepalietosi.
Publicēts: 17.01.14 11:11
 citēt
Žēl, ka pagaidām bik pa dārgu (man "tuvākajā "bodē" Ebay.de- 40 €)

www.ebay.de...

Citādi man šķiet tīri noderīgs verķis- vāciņi mūžīgi noklīst, bet filtrus lietoju tikai visādos slapjdraņķos.
Publicēts: 17.01.14 13:44 labots
 citēt
Friidis:Žēl, ka pagaidām bik pa dārgu (man "tuvākajā "bodē" Ebay.de- 40 €)

www.ebay.de...

Citādi man šķiet tīri noderīgs verķis- vāciņi mūžīgi noklīst, bet filtrus lietoju tikai visādos slapjdraņķos.

Burtiski vakar atradu pagrabā Exs laulenes kasti ar "Krāmiem" tai skaitā arī foto. Viņa zaudēja vāciņus uzreiz kā noņēma no stikla TĀPĒC pirmo no iepirkām Fotobode doičlandē bija "Nepazaudējams vāciņš" , vienkārši uz šņorītes :):) Ot vienu tādu tiesa uz pamazu diametru ATRADU atcerējos šitās izklaides "Vāciņu sējēja"
Publicēts: 17.01.14 13:48 labots
 citēt
Nu nesaprotu, jūs pliki esat, kad fotografējat vai kā, ja nav ne kabatas ne somas, kur ielikt vāciņu???
Filtru UV Hoya HMC Super 77 mm par 27 Ls gan vienreiz uzliku uz mašīnas jumta un aizbraucu. :face-grin:
Publicēts: 17.01.14 13:49
 citēt
ja mērķis ir, lai katrs otrais pacans pajautā, kas tev tā par huiņu, tad šitā ir baigā manta
Publicēts: 17.01.14 13:52
 citēt
Pliki ne pliki, bet čakars ir ar tiem vāciņiem.
Publicēts: 17.01.14 14:01
 citēt
Par to cenu sanāk diezgan daudz parastie vāciņi.. Tur jābūt ar izcilu zaudētāja talantu lai visus pazaudētu.. Bet tad drošvien par aparātu vairāk jābaidās.. :)
Publicēts: 17.01.14 14:15
 citēt
Friidis:Žēl, ka pagaidām bik pa dārgu (man "tuvākajā "bodē" Ebay.de- 40 €)

www.ebay.de...

No nedaudz tālākas bodes Ebay.com pa ~45$
www.ebay.com...
Publicēts: 17.01.14 14:26
 citēt
trollollo:ja mērķis ir, lai katrs otrais pacans pajautā, kas tev tā par huiņu, tad šitā ir baigā manta

Publicēts: 17.01.14 15:12
 citēt
Man tā fīča tieši ir tajā, ka var baigi ātri uzlikt blendi un noņemt vāciņu.
Parasti vāciņi kaitina un saigāju riņķī tik ar uzliktu blendi - bet somā tā nebāzīs, blendi vajag otrādi un vajag vāciņu.
Tad nu meklē, kurā kabatā pareizais izmērs.
Publicēts: 17.01.14 15:19
 citēt
Man gan somā iet ar visu blendi. Vēl nekad neesmu griezis otrādi.. Ja būtu kāds ļoti garais stobrs, tad gan vairs nevarētu..
Publicēts: 17.01.14 15:22
 citēt
versatile:Man tā fīča tieši ir tajā, ka var baigi ātri uzlikt blendi un noņemt vāciņu.

ne viss, kas ir līdzīgs blendei, darbojās kā blende.
Publicēts: 17.01.14 16:54
 citēt
Man liekas 40-50 eu kaut ka par daudz, originala blenda ir originala, ja pazaudeta vai salauzta ta ir ebay , kopija par 5 eur un dzareiz starpibas pat nevar pamanit.
nezinu kads tolks no sitas fignas,un vel par tadu cenu.
Publicēts: 17.01.14 17:48 labots
 citēt
Schneider:
huiņa

AlexV:
nezinu kads tolks no sitas fignas,un vel par tadu cenu.

iespējams šo nesaprast studiju un pasākumu knipsētājiem, kuri vairāk pa iekštelpām tusē :face-wink: Es vairāk bildēju dabā, un jāsaka man tāds verķis ieinteresēja, jo ne pa jokam tracina tie vāciņi, īpaši ja uz objektīva ir blende. Pazaudēti vesela čupa, bet te vismaz 2 vienā. Īpaši noderīgs vējainās dienās, pie jūras kad pa gaisu nes smiltis, putekļus un sāļa ūdens pilienus, pauzēs starp kadriem klikt un gatavs, nosedz priekšējo lēcu. Tāpat arī krūmainās vietās miglainos rītos vai pēc lietus, nepārtraukti slaucīt priekšējo lēcu ar brīžiem piegriežas :anger:
Publicēts: 17.01.14 18:45
 citēt
Pastažējies pie sakarīgiem kinooperatoriem un pabazarējis ar Sokolovu, ko jamam, par blendēm, Romā mācīja, kļuvu par nopietnu ''blenžu'' fanu kuram jau fiksu dzimtās blendes nešķiet gana labas (ir stipri labākas lietas kā ''absolūtā blende'', kompendijs, matbox un ''nēģeris''). Rezultāts parazītgaismu nelaišanai stiklā ir smuki redzams.

ŠITo priekšmetu par vāciņu nosaukt var, bet kā ēnotājs ne tikai sūdīgs, bet tai vienai versijai pat spējīgs iespīdināt stiklā zaķi kas bez blendes nemaz stiklā netrāpītu.

Sony EX1 kamerai līdzīgs nāk no dzimšanas - pirmā lieta ko operatori norauj un iemet dziļi atvilknē. Izņēmums ir TV reportieri kuriem vis pokuj tāpat kā netā skolotiem fotogrāfiem.
Publicēts: 17.01.14 19:10
 citēt
blendei jastrada, lai nebutu zaku ,bet sitajs kul kolpacoks blenda iznemot ka vacinu drosi vien tolka liela nebus.
es lietoju uv filtru uz visiem stikliem,(iznemot nik 500f4 tur nevaru dabut 122mm )bet ar to skriet uz juru piemeram ari nav logiski.
Vacins 77mm ka originals bet ar virvi maksa ap 1,50 ls ebay, nekadu zaparu.
Publicēts: 17.01.14 19:50
 citēt
AlexV:blendei jastrada, lai nebutu zaku

nu protams ka šitas izstrādājums efektivitātē nestāv līdz fiksu dziļajām blendēm, bet zūmu tulpīti var aizvietot droši. Tik man ar negribas salīdzināt, pa manam tas ir ērti lietojams aizsargvāciņš + neliela blende, tomēr labāk nekā vispār bez.

AlexV:
es lietoju uv filtru uz visiem stikliem

filtriem ir cita nozīme, tie tāpat skrāpējas ar vēja nestām smiltīm, noput kā arī apraso, tātad ekstrēmos apstākļos regulāri jāslauka šā vai tā :face-wink:
Publicēts: 17.01.14 20:47
 citēt
Smiltis un fototehnika nav draugi.
bet anyway saja super blenda ir kustamas dalas kur savienojas blenda un tie sparni, un tad eberam nedaudz smilti tur un.......
tad ja viss ir loti ekstremali labak pasutit letos uv filtrus un aizmirst par vacinu vispar.
vai nopirkt mega kondomu prieks visas kameras ar objektivu, es sev tadu pasutiju bet diemzel pagaidam nebija iespejas izmeginat, bet liekas manta laba,vismaz uz tadu mantu man liekas naudas netik loti zel.
Paskaties varbut tas ir variants....

www.ebay.co.uk...
Publicēts: 17.01.14 20:54 labots
 citēt
AlexV:
Paskaties varbut tas ir variants....

www.ebay.co.uk...

kāds variants, lēca tak ārā, tātad šā vai tā vislaik smērējas. Iespējams tev nepielec par ko es runāju jo vienkārši nebildē ekstremālos apstākļos dabā. Tāpat arī nav svarīgi cik lēti vai dārgi ir UV filtri, noraso un pieput visi, bet tas būtiski ietekmē foto kvalitāti, tātad nepārtraukti jāizslauka ar lupatiņu. Vienīgais lietojot lētus filtrus tu bargo naudu par kvalitatīvu objektīvu izmet misenē, jo tas sūda stikliņš priekšā ir kā darvas piliens medus mucā, visu sajāj :face-wink:
Publicēts: 17.01.14 21:05
 citēt
ekstremalos es parasti braucu ar masinu vai esmu majas.
tiesam tad nesaprotu....
Publicēts: 17.01.14 21:15
 citēt
Man ir labi filtri, tos slaukot, esmu drošs, ka nesaskrāpēšu objektīva stiklu, tomēr samaitātu filtru par 30-50 EUR ir nesāpīgāk izmest nekā 500-700 EUR vērtu objektīvu, Vāciņš smuki liekas arī uz filtra, nenoņemot blendi, dēļ ērtības vāciņā blakus satveramajiem iekšējiem knibuļiem ar lodāmuru iekausētas papildus drāts cemmītes.

Un vāciņus nezaudēju!!! Pagaidām... trīsreiz piesitu pie koka (sava paura)... :face-grin:
Publicēts: 17.01.14 21:22
 citēt
AlexV:ekstremalos es parasti braucu ar masinu

ā un bildē pa mašiņa logu, kā talavietis, nudien ekstremāli :face-grin: a es iedomājos ka man ekstremāla bildēšana, caur dien vazājas ar rukzaku plecos pa bezceļiem, ak es naivais.
Publicēts: 17.01.14 22:11
 citēt
:face-smile::face-smile::face-smile:
es biju domajis ka extreme laiks ara es neiesu,vai nu braucu ar masinu vai sezu majas ar bernu ,nevis skrienu pa smilti uz slepem ar 2 foto somam meklet dinozaurus zem niagaras udenskrituma....
Kaut ka ta laikam....
Publicēts: 17.01.14 22:16
 citēt
Runajot par objektiviem sabojat 500-700 eur un vairak verto objektivu ,tas ir varetu sapigi....
bet tas tuninga variants ar lodesanu uz vacina ir loti interesants, tuvakaja laika nociposu vienu tadu.
Publicēts: 17.01.14 22:23
 citēt
Tā nav lodēšana, bet gan iekausēšana, drātiņai uzspiež ar karstu lodāmuru abos galos, kamēr tā iegrimst vajadzīgā dziļumā. Vēl drošībai appilina apkārt Superlīmi, lai pazūd visas luftes, tad jau pavisam droši.
Publicēts: 17.01.14 22:44
 citēt
ja sapratu ,tur nepareizi uzrakstiju, esmu tehnisks , instrumenti ir.
paldies.
Publicēts: 17.01.14 22:48
 citēt
Schneider:Man ir labi filtri,

filtri nemēdz būt labi - tie ir salīdzinoši labi + dara savu ļauno darbu no (arī slīpām sānu) pretgaismām.

Schneider: dēļ ērtības vāciņā blakus satveramajiem iekšējiem knibuļiem ar lodāmuru iekausētas papildus drāts cemmītes.

nafig???
Publicēts: 17.01.14 23:00
 citēt
Maris: filtri nemēdz būt labi - tie ir salīdzinoši labi + dara savu ļauno darbu no (arī slīpām sānu) pretgaismām.

Neesmu pamanījis. Un, ja ar aci nemanu, tad teorētiski, laboratorijas apstākļos veikti mērījumi man ir pie kājas.
Maris: nafig???

Tādēļ, ka to iekšējo štruntu ar pirkstiem nemaz nevar saņemt. Bet EF 70-200/4L vāciņam nevarēja saņemt pat aiz ārējā. :anger:
Publicēts: 17.01.14 23:02
 citēt
Kas nu tur ko uz aci nemanīt - ja ir flare bildā, tad 80% vainīgs filtrs.
Publicēts: 17.01.14 23:13 labots
 citēt
Ir hēzincikpadsmit lēcu zūmi, kuri jau konstruktīvi ir tendēti uz flārēm, tad nu tiem filtrs to efektu var pastiprināt, bet fiksam ar dažām lēcām tie nekādu efektu nedod. Pamēģini uzminēt, kas par objektīvu un kurš kadrs ir ar/bez filtra. B+W MRC un Kenko Zeta.

Pareizi, objektīvs ir tavējais FA 28/2,8 ar 5 lēcām, bet šeit būs 17-70/4, kurā ir 15 lēcas:

Te bez filtriem, bet EF 70-200L un Pentakša F 80-200/4,7-5,6:

Publicēts: 18.01.14 12:11
 citēt
Alibaba:
AlexV:ekstremalos es parasti braucu ar masinu

ā un bildē pa mašiņa logu, kā talavietis, nudien ekstremāli :face-grin: a es iedomājos ka man ekstremāla bildēšana, caur dien vazājas ar rukzaku plecos pa bezceļiem, ak es naivais.

A ko... šitas čalis arī bildē caur netīru un slapju mašīnas logu, un tipo slavens un pārdod tos savus darbus par bargu naudu!

www.toddhido.com
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):