Sveiki, beidzot manā laika grafikā uzradies logs 2 mēnešu izmērā no februāra līdz martam un daļu šī laika labprāt veltītu tuvākai fotomākslas iepazīšanai. Tehniskais nodrošinājums - Sony nex 7 + Sel 16 mm, F 2.8+ Sel-P 1650. Varbūt jums ir kāda informācija par iespējamām apmācībām dotajā laika logā? varbūt kāds pats piedāvā? Paldies
Juris piedāvā. Uzraksti sev un tad jau aptauja būs veikta. PS ja Jurim nav laika, esmu ar mieru palīdzēt izprast iso un F sarežģītās attiecības, par mērenu un taisnīgu samaksu.
Obelisks:paldies, bet cik sapratu te to Juri neviens izņemot Juri pašu nerekomendē. ar iso un F puslīdz esam pazīstami, tā nu galīgi nav galvenā bēda.
Lietošanas instrukciju izlasīji? Nu tā kārtīgi? Tās ir sasodīti labas, tur visu vajadzīgo ar piemēriem un uz konkrētā aparāta norādītām spiežamajām pogām parāda...
Obelisks:paldies, bet cik sapratu te to Juri neviens izņemot Juri pašu nerekomendē. ar iso un F puslīdz esam pazīstami, tā nu galīgi nav galvenā bēda.
Par Jura kursiem nezinu (neesmu saskāries) un nezinu KĀ tiek pasniegts, bet LIETU cilvēks pārzina gana labi.
Esmu saskāries ar Māra ("Māris") foto-klasi un atzīstu par gana veiksmīgu laika/$ patēriņu. Bēda "maigākām" dvēselēm varētu būt tā, ka ja tu esi IDIOTS, tad tā arī tev pateikts, ka tu esi IDIOTS. (:
nesix: Esmu saskāries ar Māra ("Māris") foto-klasi un atzīstu par gana veiksmīgu laika/$ patēriņu.:
Es teiktu, ka mazliet pat ne tā. Drīzāk lieliska iespēja kko iemācīties pie teju nulles izmaksām. To parāda kaut vai fakts, ka no grupas, kurā es mācījos, vismaz pāris cilvēki paši varētu kursus pasniegt, ne sliktākus par vairumu reklamēto. Jura kursi izskatās forši, ja pavisam godīgi. Ja tā brīžiem nebesītu Jura attieksme netā, varētu i aizdoties Punktu pielika čīkstēšana par euro ieviešanu, grūti, redz, esot...
Par Jura kursiem nezinu (neesmu saskāries) un nezinu KĀ tiek pasniegts, bet LIETU cilvēks pārzina gana labi.
Esmu saskāries ar Māra ("Māris") foto-klasi un atzīstu par gana veiksmīgu laika/$ patēriņu. Bēda "maigākām" dvēselēm varētu būt tā, ka ja tu esi IDIOTS, tad tā arī tev pateikts, ka tu esi IDIOTS. (:
Nepateiks gan! Esmu redzeejusi, kaa Maris pei bildem censsas zidomat ko pateikt, lai neapteiktu ko domaa..IR interesanti to noverot..
... nevar būt.. neatceros šādu momentu.. man brālēns, tēvocis un čupa draugu dakteri, bet kādas man tiesības stādīt diagnozi? :/ Pa manam kursos bija +/- draudzīga un pozitīva gaisotne. Esmu teicis, ka teoriju nevingrināt praksē līdz nepārprotamiem rezultātiem ir iracionāls (iespējams bezvērts) mācību veids, bet par kursantu gara spējām neatceros, ka būtu izteicies.
palaidniex:tehniski nevainojami bildēt var iemācīies ar uzcītību un neatlaidību (vai nu pašmācībā vai nu kursos, kā kurš)
saturiski skatāmas bildes nekādi kursi neiemācīs radīt... vai nu cilvēks redz vai nu neredz. Redzēt neiemācīs nevieni kursi...
Šis nu nav taisnība.. Māra kursi (kadra uzbūve un veidošana) bija paredzēti tieši radīt saturiskas bildes.. Tas nekas, ka kursi ir daudz noderīgāki reklāmbildētājiem, nevis ikdienas knipsteriem, šo to noderīgu arī ikdienas knipsteris var paņemt sev
Maris:... Pa manam kursos bija +/- draudzīga un pozitīva gaisotne ...
Neuztraucies tikai, ar gaisotni viss bija kārtībā un es arī saku tikai to LABĀKO. Man tikai radās iespaids, ka maigas dvēseles, kuras uzskata sevi par "stāriem", labāk lai nenāk pie tevis. (:
Maris:... Pa manam kursos bija +/- draudzīga un pozitīva gaisotne ...
Neuztraucies tikai, ar gaisotni viss bija kārtībā un es arī saku tikai to LABĀKO. Man tikai radās iespaids, ka maigas dvēseles, kuras uzskata sevi par "stāriem", labāk lai nenāk pie tevis. (:
Hm... nu neviens tā kā apvainojies nav... es ar ceru, ka neko tādu traku neesmu teicis - vismaz mērķi vai vajadzību nejutu.
Nuuu, tas ko es piefiksēju, bija ka Māris centās par bildi teikt pēc formulas - "o, baigi smuks/forši nobildēts tas un tas, vēl varēja ..." un te seko reāls konstruktīvisms. Strādā daudz labāk par "vajadzēja tā un šitā, no otras puses bildēt un tad būtu labi, bet nu tagad ar nav slikti, pacenties un būs" - pirmais iedod pozitīvu pēcgaršu, otrais negatīvu. Ar ļautiņiem runāt Māris māk
NilsS:...esmu ar mieru palīdzēt izprast iso un F sarežģītās attiecības, par mērenu samaksu.
Esu ar mieru....... kad sāksi palīdzēt izprast?
Ja tas nav ļoti gaumīgs joks, raksti pm. Ja ir,tad turpini te. PS Juris iemāca tehnisko bāzi un tīri labi, bet vispār tieši to pašu var jebkurš fotogrāfs, kurš orientējs M lauciņā. Dīvainākais ir tas, ka lielākā daļa ir par slinku pat tam. Domāju, ka pie Māra iesācējiem nebūs ko darīt
... nevar būt.. neatceros šādu momentu.. man brālēns, tēvocis un čupa draugu dakteri, bet kādas man tiesības stādīt diagnozi? :/ Pa manam kursos bija +/- draudzīga un pozitīva gaisotne. Esmu teicis, ka teoriju nevingrināt praksē līdz nepārprotamiem rezultātiem ir iracionāls (iespējams bezvērts) mācību veids, bet par kursantu gara spējām neatceros, ka būtu izteicies.
bet padomājis jau gan ka esi, turklāt bieži un regulāri.... ps. un taisnīgi...
Bildes: bet padomājis jau gan ka esi, turklāt bieži un regulāri....
Zini pat bez liekulības... nē
Daba jau nav nets kur ienāk pazirgoties - protams gadās, ka cilvēki papūš kādus brīnumus, bet tāpēc jau viņš nāk sakārtot to funktieri + tas viņam blakushobijs. Ir bijis, ka vienā grupiņā sēž 2 gab. ar doktora grādu - uz kāda punkta pamata man viņiem verdiktus izteikt?
Laikam visforšākais bija, ka studijā ienesās ķerta apkopēja kas sāka aurot: ''Tak šo za bezobrazije zģes praishoģit! Razvratom i pjanstvom zaņimajiķes!" - tad gan visiem lielas acis bija
Reku var redzēt kāds stils jamai mīļš - viņ vienmēr staigāja ķitelī kura piedurknes bija norāvusi un izmantoja par lupatām:
tad jau sanāk - no opcijām kursi ir tikai Jurim, Mārim kursu vairs bav, citiem arī nav. kā jau norādīja - man ir manuālis, vai ta lasīt nemāku? no konteksta saprotu, ja nevēlos tam pievērsties nopietni tad jāsēž vien pašmācībā cītīgi un ilgi, bet ko ja darbas jau tāds, kur jāmācās katru dienu pie datora un +vēl doktorantūra? tomēr sociāli mācīties gribējās, starp cilvēkiem, savādāk tie divi mēneši mājās jānosēž, bet pie tā mans nav radis.
"somas un fantāzija"... jopcik!!! Tas taču stāv līdzās vecā izteicienam "Nākotne ir nākotnes cilvēku rokās" gada izteicienu ietvaros.
Kas ir tie masterfoto visi un kā viņi uzzinājuši manu slepeno eltons@eltons.lv ka nepārtraukti sūta savas reklāmas, īsti nepiefiksēju gan kurie tie ir no Dansigas nosauktajiem...
Eltons:"somas un fantāzija"... jopcik!!! Tas taču stāv līdzās vecā izteicienam "Nākotne ir nākotnes cilvēku rokās" gada izteicienu ietvaros.
Kas ir tie masterfoto visi un kā viņi uzzinājuši manu slepeno eltons@eltons.lv ka nepārtraukti sūta savas reklāmas, īsti nepiefiksēju gan kurie tie ir no Dansigas nosauktajiem...
nu dansiga jau Tavu meilu arī nodeva māsterfoto cerībā, ka saņemsies un beidzot iesi ko mācīties - statīvs talantīgs fotogrāfs.
Vo, tikko portret.lv mani uzmeklēja, nezin' kāpēc. Bet varu palaist tālāk reklāmu, iespējams, noderēs (atvainojos, ja šis ir pretrunā ar fotObloga nolikumu, tādā gadījumā izņemšu):
Labdien, Esmu reanimējis kādreiz vairāku fotoapvienību iesākto domu par vienotu informācijas vietni (kalendāru) par notikumiem Latvijas fotogrāfijā, to mazliet paplašinot ar sev interesanto - fototehnikas apskatiem. Vārdu sakot, vieta kur var padalīties ar info par saviem pasākumiem un izstādēm un piesaistīt skatītājus vai dalībniekus.
Un tā, piedāvāju iespēju bez maksas izvietot informāciju par jūsu organizētajām izstādēm un pasākumiem interneta portālā [url=www.fotojaunumi.lv,]www.fotojaunumi.lv,[/url] papildus publicējam ziņas un jaunumus arī mūsu Facebook lapā un Twitter.
Preses relīzes un ziņas esat laipni aicināti sūtīt uz prese@fotojaunumi.lv Ja kādi jautājumi, droši rakstiet vai zvaniet, sarunāsim.
Ja runā par kursiem, tad viņiem tajā portret.lv tieši tiek arī organizēti.
Un tā, piedāvāju iespēju bez maksas izvietot informāciju par jūsu organizētajām izstādēm un pasākumiem interneta portālā [url=www.fotojaunumi.lv,]www.fotojaunumi.lv,[/url] papildus publicējam ziņas un jaunumus arī mūsu Facebook lapā un Twitter.
Preses relīzes un ziņas esat laipni aicināti sūtīt uz prese@fotojaunumi.lv Ja kādi jautājumi, droši rakstiet vai zvaniet, sarunāsim.
Ja runā par kursiem, tad viņiem tajā portret.lv tieši tiek arī organizēti.
Ļoti labs projekts - var noklausīties emocionālu kameras manuāļa lasījumu un 3 pēcpusdienu kursus beidzot, paralēli arī atklāt veikalā savu pirmo profesionālo personālizstādi ar bijušo nvs sabiedrības valstu atbalstu Naģeždas Samcovnas personā.. ja pieaicina Swarovski kristālu distribūtōru, tad vispābā - nu kā saka kameru lences - respekts, uvažuha un gučimučiMilēniums.
Hmm... kur Tu izrāvi to foršo uvažuha-respekt [url=www.masterfoto.lv]www.masterfoto.lv[/url] banneri? Es pie Vanaga neatradu bet augšminētais saits reģistērs uz bijušo MDFoto grupu...
Eltons:Hmm... kur Tu izrāvi to foršo uvažuha-respekt [url=www.masterfoto.lv]www.masterfoto.lv[/url] banneri? Es pie Vanaga neatradu bet augšminētais saits reģistērs uz bijušo MDFoto grupu...
šitais viņiem bija primārais baneris gadus 3 atpakaļ - tik ņirdzīgs, ka pieseivoju - tagad ārējais ķitelis ne vairs tik glups, bet vēzīši iekšā ta vecie... - gaume ir brīnišķīga lieta - tā nemainās līdz kapam.