Čoms nopirka 6D, bet ar sajēgu ir tā kā ir. Pirms tam bija 5D, tā CR2 failus rādīja ACDSee Pro3, tagad 6-nieka nerāda arī Pro6. Vienkārši tumša bilde un cauri. Man ir Fotošļops CS3, arī tā Camera RAW nerāda. Bez problēmām izdevās nokonvertēt ar Scarab Darkroom, bet vajag arī kauko, ar ko to materiālu apskatīt pirms konvertēšanas. Cilvēkam 60 gadi, angliski nesajēdz ne vārda, kategoriski atsakās apgūt pat to 20 vārdu leksikonu, ar kuru pietiktu darbam. Pagaidām darbojās ar ACDSee Pro3 krievu valodā.
FastStone Image - skatīšanai Konevertēt ar DPP Lai redzētu 6D raw es pacīnījos ar savu kompi ilgi. Rakstīju gan uz vācu sony pārstāvniecību, gan uz Microsoftu, jo pat mans W8 un 8.1 nerādīja, gan uz vācu Canon. Palīdzēt nevarēja neviens, tik šķidri pļurināja. Beigās pats atradu iemeslu.
Viņš ir privātais. Picasu apskatīšos, paņēmu nu viņa pāris failus, izrādās, ka arī nevaru redzēt, kamēr nav nokonvertēti. Rāda arī Picasa, būs ļautiņam prieks, ka latviešu valodā! Lai gan man tā laviešu valoda ar bagātināšanām, vedņiem un vadīklām nav īsti saprotama.
Bet tagad jautājums: Kādēļ ražotājam jāsacer tādi faili, kuru tikai apskatīšanai pēkšņi izrādās, ka jāmeklē kaukādas programmas? Tai pašā laikā tos konvertē visparastākais bezmaksas mēslubambālis.
Schneider:Bet tagad jautājums: Kādēļ ražotājam jāsacer tādi faili, kuru tikai apskatīšanai pēkšņi izrādās, ka jāmeklē kaukādas programmas? Tai pašā laikā tos konvertē visparastākais bezmaksas mēslubambālis.
----------- es domāju, ka raw failā izmainās kaut kādi algoritmi un tos lasīt nespēj uz veco algoritmu bāzētās progas. Bet lētuči vai bezmaksnieki darbojas nereti uz citiem marketinga likumiem un principiem.
Schneider:Bet tagad jautājums: Kādēļ ražotājam jāsacer tādi faili, kuru tikai apskatīšanai pēkšņi izrādās, ka jāmeklē kaukādas programmas? Tai pašā laikā tos konvertē visparastākais bezmaksas mēslubambālis.
bet katram Canon fočukam tak nāk līdzi Digital Photo Professional un Zoom Browser, skaties cik vien vēlies
talavietis:es domāju, ka raw failā izmainās kaut kādi algoritmi un tos lasīt nespēj uz veco algoritmu bāzētās progas. Bet lētuči vai bezmaksnieki darbojas nereti uz citiem marketinga likumiem un principiem.
Agrāk bija otrādi - DxO neredz veco 100-tās sērijas Pentakšu PEFus, Scarabs K10D DNG taisa ar krāsām čerez pakaļu, vecā EOS D30 RAWus vispār neredzēja. Tad kas tas, nahren, par mārketinga likumu, ka maksas programmas attiecībā uz perspektīvo tehniku ir neizdevīgākas par kaukādiem štrunta bezmaksniekiem???!!!
Irsis:bet katram Canon fočukam tak nāk līdzi Digital Photo Professional un Zoom Browser, skaties cik vien vēlies
Šeit ir atsevišķs gadījums. Tas cilvēks jau ir speciālists, Maskavā beidzis Политехникум имени Моссовета specialitātē фотограф-технолог, bet tas ir bijis pirms 40 gadiem, digitalizācija viņam bija kā spēriens pa kājstarpi. Apguvis tik ACDSee Pro3, ja būšot jāmācās vēl kaukas cits, pie tam angļu valodā, drīzāk tirgošot nost to 6D un vilkšot no šuplādes arā veco 5D.
Irsis:bet katram Canon fočukam tak nāk līdzi Digital Photo Professional un Zoom Browser, skaties cik vien vēlies
Šeit ir atsevišķs gadījums. Tas cilvēks jau ir speciālists, Maskavā beidzis Политехникум имени Моссовета specialitātē фотограф-технолог, bet tas ir bijis pirms 40 gadiem, digitalizācija viņam bija kā spēriens pa kājstarpi. Apguvis tik ACDSee Pro3, ja būšot jāmācās vēl kaukas cits, pie tam angļu valodā, drīzāk tirgošot nost to 6D un vilkšot no šuplādes arā veco 5D.
Bildes:a šo, CC nerāda?
A kas tas tāc?
Nu jau gan pārspīlē! ja jau iemācījies ACDSee, tad atvērt failu ar Digital Professional, pārkovertēt uz TIF, tad ver ar savu ACDSee un ņemies cik vien tīk!
talavietis:es domāju, ka raw failā izmainās kaut kādi algoritmi un tos lasīt nespēj uz veco algoritmu bāzētās progas. Bet lētuči vai bezmaksnieki darbojas nereti uz citiem marketinga likumiem un principiem.
Agrāk bija otrādi - DxO neredz veco 100-tās sērijas Pentakšu PEFus, Scarabs K10D DNG taisa ar krāsām čerez pakaļu, vecā EOS D30 RAWus vispār neredzēja. Tad kas tas, nahren, par mārketinga likumu, ka maksas programmas attiecībā uz perspektīvo tehniku ir neizdevīgākas par kaukādiem štrunta bezmaksniekiem???!!!
-------------- Nu cik es saprotu no tām rietumu netiklībām, tad bezmaksnieks ņem tik un taisa augšā un kā sanāk, tā sanāk (kā jau minēji par scarab, ka šķības krāsas), bet profprogas ņem un pasūta riktīgu un pa naudu, lai šiem uztaisa. Vai nu tur taisa adobe vai pats Canon, bet fakts, ka kaut ko samopalom šie iekšā nemetīs un savu businesu kopā nečakarēs..
Irsis: Nu jau gan pārspīlē! ja jau iemācījies ACDSee, tad atvērt failu ar Digital Professional, pārkovertēt uz TIF, tad ver ar savu ACDSee un ņemies cik vien tīk!
Tas viņam būs par sarežģītu. Bet atradu, ka ir iznākusi jauna ACDSee Pro7 versija, kura redz 6D. Kā un kur to dabūt, tā būs viņa problēma, ACDSystems lapā maksā tik 199,99999$, uz 6D+24-70/2,8L fona tāds sīkums vien ir.
Irsis: Nu jau gan pārspīlē! ja jau iemācījies ACDSee, tad atvērt failu ar Digital Professional, pārkovertēt uz TIF, tad ver ar savu ACDSee un ņemies cik vien tīk!
Tas viņam būs par sarežģītu. Bet atradu, ka ir iznākusi jauna ACDSee Pro7 versija, kura redz 6D. Kā un kur to dabūt, tā būs viņa problēma, ACDSystems lapā maksā tik 199,99999$, uz 6D+24-70/2,8L fona tāds sīkums vien ir.
Tikko biju aizgājis, uzinstalēju no diska visas jutilitīz, paskatījās, saprata, ka arī es nespēšu 5 minūšu laikā viņam visu ar pirkstu iebakstīt (jāpalasa tak instrukcijas), nospļāvās un pateica, ka to 6-nieku viņam esot iespēja atdot atpakaļ. Ko tas nozīmē, nejautāju.
pastāstiet man - a NAFIG fotografēt rawus ja nav nojēgas ko ar tiem darīt tālāk? Es pat zinu vairākus fotogrāfus, kas fotografē TIKAI rawā un pēc tam pēc defoltajiem uzstādījumiem konvertē uz jēpegu. Kakova takova HRENA??????? Defoltie uzstādījumi tak pēc noklusējuma uztaisa to pašu, ko kamera taisītu,, ja fotografētu jpg. A otra puse defoltā vnk kaut ko bīda bīdīšanas pēc un sačakarē - nuu ja ir 10 slaideri camera raw tad visi drusku jāpabida. tā teikt na glaz. A ar to "na glaz" pa manam ir tā kā tajā aņukā, kur zaķītis pirka sāli un pārdevējs vilks piedāvāja nasipatj na glaz, jo svari beigti. Uz ko zaķītis atbildēja, ka lai nu šis nasipajet sebe nah... tvarj seraja...
Bildes:pastāstiet man - a NAFIG fotografēt rawus ja nav nojēgas ko ar tiem darīt tālāk? Es pat zinu vairākus fotogrāfus, kas fotografē TIKAI rawā un pēc tam pēc defoltajiem uzstādījumiem konvertē uz jēpegu. Kakova takova HRENA??????? Defoltie uzstādījumi tak pēc noklusējuma uztaisa to pašu, ko kamera taisītu,, ja fotografētu jpg. A otra puse defoltā vnk kaut ko bīda bīdīšanas pēc un sačakarē - nuu ja ir 10 slaideri camera raw tad visi drusku jāpabida. tā teikt na glaz. A ar to "na glaz" pa manam ir tā kā tajā aņukā, kur zaķītis pirka sāli un pārdevējs vilks piedāvāja nasipatj na glaz, jo svari beigti. Uz ko zaķītis atbildēja, ka lai nu šis nasipajet sebe nah... tvarj seraja...
RAW lieto arhīvam , tie nepārkompresējas Mums arī šitā tiek darīt RAW +JPG un strādā ar JPG bet RAW iemet arhīvā Kas interesanti Kolēģi Francijā Belģijā bildē TIKAI JPG un arhīvē arī JPG nemaz nezin ka ir tads RAW Būtībā ar RAW stradā tie kas vēlāk bildi "Pamatīgi pēcapstrādĀ" , tie kas izmanto UZREIZ neizmanto RAW . Dragājot ar 1D serijas SAPOPIEM kur salikti normāli setingi bildi var izmantot un izmanto pa taisno no kameras bez kādas pēcapstrādes
Man no 3 kamerām 2 ir uzlikts žpegs, raws tik K-5, ar kuru sanāk ko extrēmāku bildēt, tur tomēr konvertorā var biš gudrāk gan WB piedzīt, kad bildēts ar dienasgaismas spuldzēm istabā, kurai dzeltenas sienas, gan detaļas no dziļām ēnām pavilkt. Citādi nekādu dižo priekšrocību neredzu.
Man nav grūti sadzīt laitrūmā (starp citu, adobe joprojām laitrūmu un svaigu photoshop piedāvā tikai par EUR 12.99 mēnesī), ja vajag kādu ēnu izvilkt un wb piekoriģēt. Ļoti nepatīk kā Sony spiež jpegus, tas gan par Nex 5R, gan Nex 6, Nex C3, gan RX 100 II un QX 100 (ar šīm kamerām esmu padarbojies pēdējā gada laikā); raw padsmit megabaiti, jpegs pusotra-divarpus. Canon laikos bija bieži jpeg un tikai atbildīgākiem pasākumiem raw; bildējot švakārs gaismās - raw + jpeg.