Nu ja, es tik tā nenopietni atbildēju, protams, ka neko neizsaka.
Es personīgi neesmu spējīga balsot par bildēm, kurās redzama puķe un uz kura sēž taurenis un par saulrietu arī īsti ne, ja vien tur nav, kaut kas interesants, vai pārdabiski pārdabisks.
Vot tāds ir saistošāks vai
NEVIS
Jo bildes ''MĀJAS ALBUMAM'' ir domātas šaurākai publikai, tas ir skaidrs, bet ja publicē bildi plašakai sabiedrībai, kurā ir dažādas sabiedrības daļas, kuriem ir dažādi uzskati par fotogrāfiju.
Izpildījumam ir liela nozīme. Jo mazu meitenīti, kas sēž uz dīvana var nobildēt sasodīti dažādos veodod, var pieskaņot jebkurai gaumei!. Vecmāmiņa varbūt pasmietos, ka nobildējusi mazmeitu ar sarkanām acīm un noliktu plauktā ar leilu smaidu, jo bildē ir viņas mazmeitiņa, smaidīga, kaut arī acis zibspuldzē sarkanas.
Var jau arī būt šausmīga kvalitāte, bet varbūt bildē ir KAUT KAS TĀDS, ko nekad vairs mūžā nevarētu nobildēt, vai skandalozs, vai sazin kāds. Varbūt pat FAKTS vien ir svarīgs/vērtīgs.
Okei, kas tad manā pēdējā bildē būtu šajā kontekstā jālabo, lai tā derētu jūsu portālam bez pasūtīšanas uz mājas albumu? Konkrēta atbilde tiks novērtēta ar pateicību!
Tehniski, kompozicionāli, idejiski.. Visādi. Lai bilde būtu kautkas vairāk kā "paņēmu kameru, nospiedu, bilde".. Un kā Tu iedomājies, nupat sāc bildēt un uzreiz šedevri radīsies? Šeit ir pietiekami daudz pasažieri, kas gadiem bildē un nekas īpašs nesanāk.. Un ja par pēdejo bildi, tad tajā manuprāt, bērns būtu krietni interesantāks objekts kā helikopteris..
DzeguzesBalss:Jūsējie iesaka nerādīt bildes, kuras "der mājas albumam".
Ko jūs varētu ieteikt, kādas idejas, ko fotografēt?
Sēžu mājās ar bērnu, nav baigās opcijas. Draudzeņu arī nav, kuras gribētu iesācējai pozēt pusplikas (saprotu, ka tā ir īstā māksla, cik novēroju), bet citas idejas? Fočēt vāzītes un ābolīšus, kā arī citus traukus?
Ieteiksiet kaut ko, kādu virzienu?
Vizuālā māxla ir ''vizuālā komunikācija ar skatītāju'', kompozīcija ir šīs komunikācijas valoda.
Ja Tev nav ko teikt skatītājam, tad kāpēc Tev viņiem kas būtu jāsaka??? Savukārt ja gadījumā ir ko teikt, tad kādi tur var būt padomi?
Es ne par savām bildēm, tur viss skaidrs, ka garām, bet kādi linki no jūsu portāla mani uzmundrinātu un iedvesmotu. Es domāju- kā jāfočē, tīri saturiski!
Ņemsim, teiksim pēdējo mēnesi! Variet iedot linkus uz labu piemēru bildēm no jūsu portāla, kurā virzienā attīstīties, gūt iedvesmu.
Tukšvārdību pie malas, lai runā piemēri!!!!
Bet tas taču ļoti individuāli! Tev interesē taisīt tādas bildes kas patīk man?
Dzeguzēn, 100%, ka pēc kārtējā vīneļa laid muļki un uzjautrinies par publiku, bet ja gribi redzēt kādas bildes var uztaisīt mājās, tad var palūkoties šeit; vadimtrunov.35photo.ru...:
Pats esi no visa tā vai ko līdzīgu kādreiz nofočējis . Iedod linku!
Lielāko daļu no tām idejām pašam pats vēl taisos izmēģināt, bet ja gribi bildes, ko pats esmu bildējis aiz gara laika mājās(tādu nav daudz): www.flickr.com... <-mana datoru skrūvju kolekcija www.fotoblog.lv... <- pagraba iemītnieks www.fotoblog.lv... <- mans Danbo photo Personīgi dodu priekšroku pakaļas izvilkšanai ārā, kamēr visi guļ: flic.kr...
Tak pirmās divas bildes arī visai norāda par studijas pieejamību mājās sēdošajai "māmiņai" Cik studijās ir apaļais grīdas stūris, kur redzēts tāds fons, kur studijas gaismās divi zaķi mājsaimniecei utt...
Es saprotu, ka to čali regulāri bano, bet tā ju čalis sabiedrisks, nevar bez sabiedrības - ziema, auksti (kaiteri neizklaidējas), garlaicība...
DzeguzesBalss:Takš jautājums principā nav sarežģīts un radās no tā, ka zem manas bildes tika uzrakstīts, ka "mājas foto albumu bildēm šajā portālā neklājas būt".
Lieta tāda, ka dažreiz jāprot lasīt starp rindiņām. "mājas foto albumu bildēm šajā portālā neklājas būt" tulkojums: "foto nav īsti izdevies - vienīgie kas to slavēs, būs radi un paziķas"
DzeguzesBalss:Jūsējie iesaka nerādīt bildes, kuras "der mājas albumam".
Ko jūs varētu ieteikt, kādas idejas, ko fotografēt?
A nafig tieši fotografēt? Zīmē, glezno. mācies Rahmaņinova 3. klavierkoncertu spēlēt, pamēģini no kādas smalkas pavārgrāmatas ko dzīvē realizēt? Fotografēt vaiga tikai tad, ja zini, ko gribi fotografēt un bez tā nespēj dzīvot, a tā aiz gara laika... nafig?
Te būs īpaši gadījumam, kad sēdi mājās ar bērnu ( ) un baaaaigi gribās bildes sataisīt, ka vai acīs kož, bet ideju nav un neviens studijas īpašnieks priekšā nesaka : www.boredpanda.com...
Šeku ar dzīvniekiem, kaķu/suņu vietā var būt arī aizmidzis bērns (ātrumā slinkums meklēt, bet bija arī tādas bildes): www.boredpanda.com...