VValdis:Kā esmu novērojis, tad viss labais nosprūdis un palici Phrancijā.
NĒ tur vienkarši "Creatīva publika" bez komplexsiem vairumā Kas interesanti DAUDZI lai cik tas neliktos neticami kapitālistiem šancē FANAM Atškirība no piemēram UK un Itāljaškām Neobligāta fanīga publika uz kuru BIEŽI paļautie snevar taču nenozīmē ka NAV VĒRTS ietussēt izmantot iespējas
Nav tik traki , KRUTIE apstrādā šausmīgā ātrumā lielus kvantumus. Esmu skatījies muti vaļā. Tas kā kādreiz "Foto laboranti" kuri tasija visiem lielajiem meistariem visas izstāžu bildes , paši zināmi šaurā lokā. Principā "Anonīms censonis" jo neviens ja tādus neraksta "Pie bildes" līdz ar to visai vienalga VĀRDS Savulaik ar kolēģiem esm tasijuši simtiem DARBU kuru autori skaitījās citi cilvēki , par maksāja gana labi bet galvenais regulāri Mūsdienās tāpat , profesionālā darbā pamatā izmanto jau gatavus presetus un scenārijus līdz ar to ja runa par "Rutīniem" sižetiem kā "Portreti @ Kāzas" tādas lietas taisās ļoti ātri un vienkārši rezultāts ĻOTI STANDARTĀ un 1000x redzēts "Lai būtu kā visiem KRUTA "
Pagājušajā gadā taisijām lielus kvantumus, sūtija RAW no eiropas, un bija jataisa katalogiem visādas preces, maksāja apstrādātājam 2eirus par bildi, kantoris saņēma vis ticam'[ak kādus 5. Pa dienu varēja iedzīt lidz 100 bilžām. Protams ja ir taisāms kas no ART un ar montažu tad cenas ir pavisam citas.
Labāk sākumā tiešām konkretizē, kas Tev ir vajadzīgs : cilvēks kas pielabos/uzlabos neizdevušās ekspozīcijas / izkadrēs / pasmucinās krāsiņas reportāžās vai fotosesijas - lielā apjomā aizklonēs pumpas studijā bildēto no dāmīšu sejām vai nodarbosies praktiski ar datorgrafiku - montāžu - radīt bildi no nekā utt... Pirmajiem diviem variantiem - kādus gan tur piemērus rādīt? - atsūti bildi - izdarīšu ,bet ar trešo negribu nodarboties
"vai nodarbosies praktiski ar datorgrafiku - montāžu - radīt bildi no nekā utt... "
Nu gluži tā nav, ka montāža būtu no nekā radīta bilde. Es, piemēram, montēju tikai no saviem fotomateriāliem. Pasūtījuma gadījumā- no klienta. Kā piemēram, šis pasūtījuma darbiņš:
Laba cena , mēs maksājam vidēji 30-40Eur bet Vācijā.
Bet ne jav reportu vai preču katalogu bildes. kur pie bildes ir strādājams augstākais 5-10 minūtes.
Nē "Fotosesiju" izlases gļamūrīgā stilā un kāzu smukbildes pirms drukas albumiem Ielika sludekli portāliņā un kāds bariņš pieteicās , strādā ļoti akurāti kā jau vācieši. Man bijusī laulene pa brīžam niekojās , bet pati no kompja neko nesajēdz tad nu viņai tasa "Pa kruto" to ko sabildē Lielais skuķis visu menedzēja , pirms aizlaida tālķa uz Dublinu mācīties.
chukmasoff_f:
Bet ne jav reportu vai preču katalogu bildes. kur pie bildes ir strādājams augstākais 5-10 minūtes.
Nē "Fotosesiju" izlases gļamūrīgā stilā un kāzu smukbildes pirms drukas albumiem Ielika sludekli portāliņā un kāds bariņš pieteicās , strādā ļoti akurāti kā jau vācieši.
Nu par šadām bildēm javg gadus 2-3 man maksā 20-30 eiru gabala, a fīrmā iet cauri tūkstošiem katalogbilžu un visādi reporti, reizēm pat no kaut kādas ķīnas uz servaka uzlādē 10K un tad nu tur atlasa kas jēdzīgs un tad apstrada.
Labāk sākumā tiešām konkretizē, kas Tev ir vajadzīgs : cilvēks kas pielabos/uzlabos neizdevušās ekspozīcijas / izkadrēs / pasmucinās krāsiņas reportāžās vai fotosesijas - lielā apjomā aizklonēs pumpas studijā bildēto no dāmīšu sejām vai nodarbosies praktiski ar datorgrafiku - montāžu - radīt bildi no nekā utt... Pirmajiem diviem variantiem - kādus gan tur piemērus rādīt? - atsūti bildi - izdarīšu ,bet ar trešo negribu nodarboties
beidz attaisnoties. teici ka esi kruts ! tad radi darbus ! turam viiru pie vaarda !
NIN:
beidz attaisnoties. teici ka esi kruts ! tad radi darbus ! turam viiru pie vaarda !
Andre, pārlasi, lūdzu, manis uzrakstīto tekstu. Kur Tu redzēji manu attaisnošanos? Bija lūgums konkretizēt Tavas vēlmes - nav jau pārāk daudz prasīts, vai ne?
pārsvarā ja cilvēks ir darītājs pasaka : "lūk esmu labs, lūk mani darbi (portfolio). tālāk izlemjiet paši". nevis nobļaustās esmu kings, un tālāk jau sāk kaut ko precizēt. kingi neprecizē, kingi dara un rāda! :P
tipa: Liene : Kurš var nobildēt smuki portretu ? Jānis : Es esmu kruts tajā ! Liene : Parādi darbus ! Jānis : Nē ! Nerādīšu ! Sākumā pasaki kā gribi nobildēties !
Girtsons:diez kapēc neviens nepiemin Sokolovu (brāli)?
Sokolova brālim pietiek darba ar BRĀLI un skatoties daudzas bildes var manīt DAUDZ paviršību un primitīvu kļudu Bet tā GANA labais , vien no labākajais FANTAZĒTĀJIEM LV Nedomāju ka Andre vai tieši to , domāju ka vaig APJOMOS apstrādāt "Sesiju stila" darbus .
andre:pārsvarā ja cilvēks ir darītājs pasaka : "lūk esmu labs, lūk mani darbi (portfolio). tālāk izlemjiet paši". nevis nobļaustās esmu kings, un tālāk jau sāk kaut ko precizēt. kingi neprecizē, kingi dara un rāda! :P
tipa: Liene : Kurš var nobildēt smuki portretu ? Jānis : Es esmu kruts tajā ! Liene : Parādi darbus ! Jānis : Nē ! Nerādīšu ! Sākumā pasaki kā gribi nobildēties !
WTF ?
Nu nav jau gluži tā, ka "WTF" ,cilvēkam varbūt jārisina morāles dilemma, rādīt trešajai pusei klientu bildes vai nē.Manuprāt tā ir baigi slikta prakse, ja vien tās nav jau paša klienta plaši publiskotas bildes.
Kas tas par bērnudārzu? Es un vismaz vēl 3 cilvēki Tev jautāja, KO īsti tu vēlies - Ko nozīmē Tavs jautājums - "kruts apstrādātājs "? - atbildējis neesi neko. Tikai k-kādi princeses gājieni - par pierādīšanu, kurš te ir vecis un atbild par saviem vārdiem.
Starp citu - biju rakstījis :
kādus gan tur piemērus rādīt? - atsūti bildi - izdarīšu!
NIN:Kas tas par bērnudārzu? Es un vismaz vēl 3 cilvēki Tev jautāja, KO īsti tu vēlies - Ko nozīmē Tavs jautājums - "kruts apstrādātājs "? - atbildējis neesi neko. Tikai k-kādi princeses gājieni - par pierādīšanu, kurš te ir vecis un atbild par saviem vārdiem.
Starp citu - biju rakstījis :
kādus gan tur piemērus rādīt? - atsūti bildi - izdarīšu!
- nu tad princešojies tālāk ar savu attieksmi.
Liene : Kurš var nobildēt smuki portretu ? Jānis : Es esmu kruts tajā ! Liene : Parādi darbus ! Jānis : Nē ! Nerādīšu ! Atnāc nofočējies, tad redzēsi !
tiešām bērnudārzs...
tie kas grib darbu un ir darītāji atsūtīja piemērus. normālam apstrādātājam ir darbi, labākie, pēc kuriem var redzēt skillu. cik labi cilvēks māk rīkoties ne tikai ar fotošopu, bet cik laba izstēle gaismās, krāsu sajutā. saprot kas ir refleks, ēnu specifiku un citas sarežģītas lietas. īsti normāls cilvēks nedos darbu neredzot uz ko Tu esi spējīgs un kādiem uzdevumiem Tu esi noderīgs !
Neizskatās ka sarunas aizsācējam pašam tā īsti ko vajag, iesp. vnk garlaikota cilvēka saprotama socializācija (vai papļāpizācija). Ja tiešām vajadzētu, tad formulējums būtu konkrētāks - meklēju sev (vai kādam citam) krutu bilžu tjūnētāju, kas prastu to un to. Piekrītu NINa apsvērumiem
Mūsu kantoris parasti izsūta bilžukus kandidātiem , vai izliek tos uz servera, un iedfod kādu paraugu, ko vajag izdarīt, un tad skatās kas un kā, kurš uz ko ira spējīgs. Protams arī par apmaksām ir pasakāms uzreiz, jo katram apstrādātājam ir sava cena. Līdz ar to arī piesakās tie kuri gatavi ir darbu darīt. A sasūtīt , var jebko, Tādu ir bijis pa pilnam, pēc dažīem darbiem , ko cilvēks nosēdējis var būt vairākas dienas pie viena, spriest neko nevar.