Līdz mācību gada sākumam mazāk kā 3 nedēļas.... diemžēl.
Laikus informēju, ka Jelgavas mākslas skolas fotoklase, jau 7* sezonu, 1. septembrī startēs ar valsts finansētu fotoklases programmu skolniekiem un studentiem (daļēji finansētu jo 5LVL mēnesī tomēr skola iekasē) un privātu programmu (būtībā identisku) tiem skolniekiem, studentiem kuri nav izturējuši budžeta konkursu (10 vietas) un interesentiem kas vairs nemācas IM pakļautajās mācību iestādēs
Iespējams būs arī *vecajo* privāta grupa - ja vismaz 8 no pavasara skati sasniegušajiem interesentiem vēlēsies mācības turpināt.
saite uz pēdējā pusgada diskusijām kur var apjaust par ko iet runa:
Vai tajos kursos māca arī šķības bildes taisnot? ...
Vai tad platleņķa bildēm vienmēr perspektīvas korekcija jāveic?!
Tas jau no Meistara sirdsapziņas atkarīgs. Manuprāt, ja perspektīvas kropļojums simetrisks, varētu arī netaisnot. Šajā gadījumā nav simetrisks un izskatās vnk šķībs. Bet tūlīt man mākslinieki iebildīs, ka te izmantots īpašs mākslinieciskās izteiksmes šķībuma veids un visādiem tehnokrātiem te nav ko piekasīties...
Eu nu Frīdi! Nekad ar platleņķi neesi bildējis vai? Pasaki vien tagad, pēc kuras no līnijām taisnosi, lai būtu tipa pēc standarta? Pēc tālākā stūra? A tā nav spilgtākā līnija, ja kas, to patiesībā, uzmetot acis bildei, iespējams pamani TIKAI tu. Es intereses pēc iemetu bildi zem restēm un pagrozīji. Nedomāju, ka Māris īpaši lielu nozīmi un ieguldījumu šīs bildes grozīšanā būtu veicis, taču, tā es izsecināju, intuitīvi viņš ir uztaisījis viņu optimāli vistaisnāk, ņemot vērā platleņķa perspektīvas kropļojumu un bezjēgā nenormāli lielo dažādos slīpumos esošo līniju skaitu konkrētajā attēlā.
alvils:Nedomāju, ka Māris īpaši lielu nozīmi un ieguldījumu šīs bildes grozīšanā būtu veicis, taču, tā es izsecināju, intuitīvi viņš ir uztaisījis viņu optimāli vistaisnāk, ņemot vērā platleņķa perspektīvas kropļojumu un bezjēgā nenormāli lielo dažādos slīpumos esošo līniju skaitu konkrētajā attēlā.
ē ko jūs man piesienaties - tā tak nav mana bilde, bet Ināra
alvils:Nedomāju, ka Māris īpaši lielu nozīmi un ieguldījumu šīs bildes grozīšanā būtu veicis, taču, tā es izsecināju, intuitīvi viņš ir uztaisījis viņu optimāli vistaisnāk, ņemot vērā platleņķa perspektīvas kropļojumu un bezjēgā nenormāli lielo dažādos slīpumos esošo līniju skaitu konkrētajā attēlā.
ē ko jūs man piesienaties - tā tak nav mana bilde, bet Ināra
alvils:Eu nu Frīdi! Nekad ar platleņķi neesi bildējis vai? Pasaki vien tagad, pēc kuras no līnijām taisnosi, lai būtu tipa pēc standarta? Pēc tālākā stūra? A tā nav spilgtākā līnija, ja kas, to patiesībā, uzmetot acis bildei, iespējams pamani TIKAI tu. Es intereses pēc iemetu bildi zem restēm un pagrozīji. Nedomāju, ka Māris īpaši lielu nozīmi un ieguldījumu šīs bildes grozīšanā būtu veicis, taču, tā es izsecināju, intuitīvi viņš ir uztaisījis viņu optimāli vistaisnāk, ņemot vērā platleņķa perspektīvas kropļojumu un bezjēgā nenormāli lielo dažādos slīpumos esošo līniju skaitu konkrētajā attēlā.
Alvil, negribu lieki piedrazot blogu ar labojuma piemēriem, taču domāju, ka šajā gadījumā redzam labo malu taisnu, kreiso pa "kreisi" jeb pret sauli sagāztu. Tas arī rada šķībuma iespaidu. Nezinu, kā citi, bet es savām bildēm vnk ar Edit-Transform-"Perspektive" un "Skew" panāktu, lai vertikāles ir daudzmaz vertikālas. Un, protams, neiet runa par personālijām, bet vnk tehnoloģijām. Skolotājam nav labi rādīt sliktus piemērus..
Maris:ar valsts finansētu fotoklases programmu skolniekiem un studentiem
A valsts tikai finansē (daļēji) vai arī piešķir akreditāciju (dod tiesības pēc tam izsniegt diplomu, sertifikātu vai kādu citu tamlīdzīgu huiņu)?
tajā par kuru runa (kura sākas šoruden) skola izsniedz beigšanas apliecību *par xxx stundu kursa apmeklēšanu un pārbaudījumu nokārtošanu ar xx ballēm*
ir arī akreditēta vidusskolas grupa ar diplomu, bet tur jāsāk agrāk ar pāris gadiem zīmēšanas, gleznošanas, veidošanas un tad tik parādās fotogrāfijas tehnoloģijas
Friidis: šajā gadījumā redzam labo malu taisnu, kreiso pa "kreisi" jeb pret sauli sagāztu. Tas arī rada šķībuma iespaidu. Nezinu, kā citi, bet es savām bildēm vnk ar Edit-Transform-"Perspektive" un "Skew" panāktu, lai vertikāles ir daudzmaz vertikālas. Un, protams, neiet runa par personālijām, bet vnk tehnoloģijām. Skolotājam nav labi rādīt sliktus piemērus..
Frīdi - lai panāktu šo efektu var iztikt bez datora, bet vnk bildēt TIKAI no vertikālo līniju viduspunkta (reizēm trepīti vajadzēs) un taisns viss bez dievinātā datora
protams šā ideja ir infantila un skolā tiek mācīts kā bildēt no dažādiem punktiem un ar kādu efektu kurā gadījumā jārēķinās - loģiski, ka ēnā paliek Tava doma, ka LABS piemērs ir klapēt tik no vidus...
Māris laikam pusmiegā "atrakstījās"- lai tik iebilstu...)) Šķībā bilde tik un tā taisnāka nekļuva... Un mana doma nekur nebija, ka "jāklapē no vidus"- mana doma bija, ka meistarm neklājas haltūras rādīt...