forum.gif
Fotoklase Jelgavā
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Fotoklase Jelgavā
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 13.08.10 18:11 labots
 citēt
Labrīt :)

Līdz mācību gada sākumam mazāk kā 3 nedēļas.... diemžēl.

Laikus informēju, ka Jelgavas mākslas skolas fotoklase, jau 7* sezonu, 1. septembrī startēs ar valsts finansētu fotoklases programmu skolniekiem un studentiem (daļēji finansētu jo 5LVL mēnesī tomēr skola iekasē) un privātu programmu (būtībā identisku) tiem skolniekiem, studentiem kuri nav izturējuši budžeta konkursu (10 vietas) un interesentiem kas vairs nemācas IM pakļautajās mācību iestādēs

Iespējams būs arī *vecajo* privāta grupa - ja vismaz 8 no pavasara skati sasniegušajiem interesentiem vēlēsies mācības turpināt.

saite uz pēdējā pusgada diskusijām kur var apjaust par ko iet runa:

www.fotoblog.lv...

www.fotoblog.lv...
Publicēts: 13.08.10 18:30
 citēt
man lika pieteikt Zaigu B. uz kursiem ;-)
Publicēts: 13.08.10 19:08
 citēt
"...........IeM pakļautajās mācību iestādēs......"

Jaunos miličus māci, vai?...:)
Publicēts: 13.08.10 19:42
 citēt
Friidis:"...........IeM pakļautajās mācību iestādēs......"

nai, poličusssss. Gadās arī krutiem meistariem....:face-grin:
Publicēts: 13.08.10 19:43
 citēt
Friidis:"...........IeM pakļautajās mācību iestādēs......"

tas, lai saprot, ka joki mazi - kā kas tā uz sutkām :D
Publicēts: 13.08.10 21:21
 citēt
Es droši vien piesakos vecajo grupai... Kas man cits atliek?! Gribu turpināt pilnveidot izpratni par to, kas ir foto...
Publicēts: 13.08.10 21:49
 citēt
es domāt arī pievienojos vecajai grupai!
Publicēts: 13.08.10 21:56
 citēt
Es arī piesakos vecajai grupai!
Pie reizes gribeeju uzjautāt - kā tur mūsu skates bildēm klājas??? :face-grin:
Publicēts: 13.08.10 22:12
 citēt
Es arī piesakos pie vecajiem :)
Publicēts: 13.08.10 22:43 labots
 citēt
Riebiga:

hm... labi - viņas karājās :)

Publicēts: 13.08.10 22:59
 citēt
Nu, sāksies kursi, varēs savākt! :)))
Publicēts: 13.08.10 23:11 labots
 citēt
kāpēc jāsavāc, redz - labi karājas!!! :face-wink:
Publicēts: 13.08.10 23:25
 citēt
RinaldsV:kāpēc jāsavāc, redz - labi karājas!!! :face-wink:

Nu ja tikai karājas - nav vērts. Ja vēl arī labi izskatītos! :haha: :grimace:
Publicēts: 13.08.10 23:29
 citēt
Riebiga:Nu ja tikai karājas - nav vērts. Ja vēl arī labi izskatītos! :haha: :grimace:

Karājas citiem par biedinājumu :D
Publicēts: 14.08.10 01:36
 citēt
piesakos "vacajo" grupai. Protams, redzēs, kādi laiki tiks piedāvāti...
Publicēts: 14.08.10 01:54
 citēt
laiki un vieta tāda, ka strādājošajiem nepavilkt :(
Publicēts: 14.08.10 02:19
 citēt
Piesakos uz to pašu grupu, kur jau augstāk stāvošie ir izteikuši savas vēlmes :)
Publicēts: 14.08.10 03:21
 citēt
ja njem pie vecajiem, piesakos.
Publicēts: 14.08.10 09:42
 citēt
versatile:ja njem pie vecajiem, piesakos.

būtu visprims entry klasi pabeidzis! :grimace:
Publicēts: 14.08.10 10:40
 citēt
Maris:
Riebiga:

hm... labi - viņas karājās :)

Vai tajos kursos māca arī šķības bildes taisnot? ...:face-wink:
Publicēts: 14.08.10 12:22
 citēt
nē, šī viela paredzēta 3 semestrī!
Publicēts: 14.08.10 12:25
 citēt
Friidis:

Vai tad platleņķa bildēm vienmēr perspektīvas korekcija jāveic?! ;)
Publicēts: 14.08.10 18:37 labots
 citēt
RobertsJ:
Friidis:

Vai tad platleņķa bildēm vienmēr perspektīvas korekcija jāveic?! ;)

Tas jau no Meistara sirdsapziņas atkarīgs. Manuprāt, ja perspektīvas kropļojums simetrisks, varētu arī netaisnot. Šajā gadījumā nav simetrisks un izskatās vnk šķībs.
Bet tūlīt man mākslinieki iebildīs, ka te izmantots īpašs mākslinieciskās izteiksmes šķībuma veids un visādiem tehnokrātiem te nav ko piekasīties...:face-grin:
Publicēts: 14.08.10 18:52
 citēt
Eu nu Frīdi! Nekad ar platleņķi neesi bildējis vai? :) Pasaki vien tagad, pēc kuras no līnijām taisnosi, lai būtu tipa pēc standarta? Pēc tālākā stūra? A tā nav spilgtākā līnija, ja kas, to patiesībā, uzmetot acis bildei, iespējams pamani TIKAI tu. :) Es intereses pēc iemetu bildi zem restēm un pagrozīji. Nedomāju, ka Māris īpaši lielu nozīmi un ieguldījumu šīs bildes grozīšanā būtu veicis, taču, tā es izsecināju, intuitīvi viņš ir uztaisījis viņu optimāli vistaisnāk, ņemot vērā platleņķa perspektīvas kropļojumu un bezjēgā nenormāli lielo dažādos slīpumos esošo līniju skaitu konkrētajā attēlā.
Publicēts: 14.08.10 19:34
 citēt
alvils:Nedomāju, ka Māris īpaši lielu nozīmi un ieguldījumu šīs bildes grozīšanā būtu veicis, taču, tā es izsecināju, intuitīvi viņš ir uztaisījis viņu optimāli vistaisnāk, ņemot vērā platleņķa perspektīvas kropļojumu un bezjēgā nenormāli lielo dažādos slīpumos esošo līniju skaitu konkrētajā attēlā.

ē ko jūs man piesienaties - tā tak nav mana bilde, bet Ināra :D
Publicēts: 14.08.10 19:38
 citēt
Maris: ē ko jūs man piesienaties - tā tak nav mana bilde, bet Ināra :D

a te tak nekāda sakara ar autorību... lai kā bilde arī tā būtu, diskusijas ir par tās šķībumu. :)
Publicēts: 14.08.10 19:44
 citēt
Maris:
alvils:Nedomāju, ka Māris īpaši lielu nozīmi un ieguldījumu šīs bildes grozīšanā būtu veicis, taču, tā es izsecināju, intuitīvi viņš ir uztaisījis viņu optimāli vistaisnāk, ņemot vērā platleņķa perspektīvas kropļojumu un bezjēgā nenormāli lielo dažādos slīpumos esošo līniju skaitu konkrētajā attēlā.

ē ko jūs man piesienaties - tā tak nav mana bilde, bet Ināra :D

tas vēl sliktāk - Inārs tak Tavs skolnieks! :face-wink:
Publicēts: 14.08.10 19:47
 citēt
vēl jau tik pusgadu nolauzis + tādai līnijbildei normāls balansējums :D
Publicēts: 14.08.10 21:23
 citēt
es arī pievienojos vecajai grupai!
Publicēts: 15.08.10 03:45
 citēt
Maris:ar valsts finansētu fotoklases programmu skolniekiem un studentiem

A valsts tikai finansē (daļēji) vai arī piešķir akreditāciju (dod tiesības pēc tam izsniegt diplomu, sertifikātu vai kādu citu tamlīdzīgu huiņu)?
Publicēts: 15.08.10 08:30
 citēt
alvils:Eu nu Frīdi! Nekad ar platleņķi neesi bildējis vai? :) Pasaki vien tagad, pēc kuras no līnijām taisnosi, lai būtu tipa pēc standarta? Pēc tālākā stūra? A tā nav spilgtākā līnija, ja kas, to patiesībā, uzmetot acis bildei, iespējams pamani TIKAI tu. :) Es intereses pēc iemetu bildi zem restēm un pagrozīji. Nedomāju, ka Māris īpaši lielu nozīmi un ieguldījumu šīs bildes grozīšanā būtu veicis, taču, tā es izsecināju, intuitīvi viņš ir uztaisījis viņu optimāli vistaisnāk, ņemot vērā platleņķa perspektīvas kropļojumu un bezjēgā nenormāli lielo dažādos slīpumos esošo līniju skaitu konkrētajā attēlā.

Alvil, negribu lieki piedrazot blogu ar labojuma piemēriem, taču domāju, ka šajā gadījumā redzam labo malu taisnu, kreiso pa "kreisi" jeb pret sauli sagāztu.
Tas arī rada šķībuma iespaidu.
Nezinu, kā citi, bet es savām bildēm vnk ar Edit-Transform-"Perspektive" un "Skew" panāktu, lai vertikāles ir daudzmaz vertikālas.
Un, protams, neiet runa par personālijām, bet vnk tehnoloģijām. Skolotājam nav labi rādīt sliktus piemērus..:)
Publicēts: 16.08.10 00:04
 citēt
alvils:
Maris:ar valsts finansētu fotoklases programmu skolniekiem un studentiem

A valsts tikai finansē (daļēji) vai arī piešķir akreditāciju (dod tiesības pēc tam izsniegt diplomu, sertifikātu vai kādu citu tamlīdzīgu huiņu)?

tajā par kuru runa (kura sākas šoruden) skola izsniedz beigšanas apliecību *par xxx stundu kursa apmeklēšanu un pārbaudījumu nokārtošanu ar xx ballēm*

ir arī akreditēta vidusskolas grupa ar diplomu, bet tur jāsāk agrāk ar pāris gadiem zīmēšanas, gleznošanas, veidošanas un tad tik parādās fotogrāfijas tehnoloģijas

Friidis: šajā gadījumā redzam labo malu taisnu, kreiso pa "kreisi" jeb pret sauli sagāztu.
Tas arī rada šķībuma iespaidu.
Nezinu, kā citi, bet es savām bildēm vnk ar Edit-Transform-"Perspektive" un "Skew" panāktu, lai vertikāles ir daudzmaz vertikālas.
Un, protams, neiet runa par personālijām, bet vnk tehnoloģijām. Skolotājam nav labi rādīt sliktus piemērus..

Frīdi - lai panāktu šo efektu var iztikt bez datora, bet vnk bildēt TIKAI no vertikālo līniju viduspunkta (reizēm trepīti vajadzēs) un taisns viss bez dievinātā datora :D :D :D

protams šā ideja ir infantila un skolā tiek mācīts kā bildēt no dažādiem punktiem un ar kādu efektu kurā gadījumā jārēķinās - loģiski, ka ēnā paliek Tava doma, ka LABS piemērs ir klapēt tik no vidus...
Publicēts: 16.08.10 00:44 labots
 citēt
Māris laikam pusmiegā "atrakstījās"- lai tik iebilstu...:)))
Šķībā bilde tik un tā taisnāka nekļuva...:face-wink:
Un mana doma nekur nebija, ka "jāklapē no vidus"- mana doma bija, ka meistarm neklājas haltūras rādīt...:):face-wink:
Publicēts: 16.08.10 06:59
 citēt
Friidis, tādā gadījumā lūdzu savas bildes izdzēs! ;)
Publicēts: 16.08.10 08:56
 citēt
alvils:Friidis, tādā gadījumā lūdzu savas bildes izdzēs! ;)

Ak tad Maestro Alvils te būtu noteicējs?:face-wink:
Atgādināšu vien, ka neesmu proklamējis sevi ne pa meistaru, ne skolotāju...:face-sad:
Publicēts: 16.08.10 09:05
 citēt
Friidis:

Atgādināšu vien, ka neesmu proklamējis sevi ne pa meistaru, ne skolotāju...:face-sad:

Nu, tad jau būs jālūdz Tev ne tikai sūdbildes no galerijām izvākt, bet arī aizvērt muti! ;)
Publicēts: 16.08.10 10:02
 citēt
Vai Tev nešķiet ka paša mutes lielums nemaz neatbilst reālajam sniegumam?
Atradies aizvērējs...:face-wink:
Publicēts: 16.08.10 10:07
 citēt
Friidis:Vai Tev nešķiet ka paša mutes lielums nemaz neatbilst reālajam sniegumam?

Atkarīgs no tā, ar ko salīdzina. Ja ar tādu diletantu kā tu, viennozīmīgi NĒ! ;)
Publicēts: 16.08.10 10:15
 citēt
Es arī piesakos pie vecajiem!
Publicēts: 16.08.10 10:22 labots
 citēt
alvils:
Friidis:Vai Tev nešķiet ka paša mutes lielums nemaz neatbilst reālajam sniegumam?

Atkarīgs no tā, ar ko salīdzina. Ja ar tādu diletantu kā tu, viennozīmīgi NĒ! ;)

Neredzu, kurā vietā Alvils būtu tas profiņš, kurš citiem akli jārespektē- ne īsti muzikants, ne īsti fotogrāfs.
Ja nu vienīgi lielajās runās ..::face-wink:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas