Iesakiet lūdzu kā un ar kādu režīmu fotogrāfēt bildes ārā nakts,tumsas laikā? Esmu foķējis auto adjustment režīmā,bet sanāk nevisai.Kur zibspuldze tur liekas ok,bet tālāk aizmugurējais fons un gar malām jau aiziet baigi graudainā bilde.Man ir sony dsc-h50
"Nopērc" 2010 gadā iznakušu grāmatu "Night Photography" autors Lance Keimig un visu uzzinasi , spriežot pēc visa tu neko nezini taka būs gruti skaidrot tam kurš nezin pat ko nezin Labāk pašam palasīt visu pēc kārtas un uzzinat
Aparāts diez ko piemērots nakts foto nebūs. Nav vitālā BULB režīma. Laikam max ekspozīcijas laiks ir 30 sekundes. Ar to pietiktu pilsētai naktī vai spožam pilnmēnesim (+augsts iso).
Bet savādāk, natks foto neatšķiras ne ar ko no dienas foto, tik garāki ekspozīcijas laiki + vajadzīgs statīvs...
briedis:Aparāts diez ko piemērots nakts foto nebūs. Nav vitālā BULB režīma. Laikam max ekspozīcijas laiks ir 30 sekundes. Ar to pietiktu pilsētai naktī vai spožam pilnmēnesim (+augsts iso).
Bet savādāk, natks foto neatšķiras ne ar ko no dienas foto, tik garāki ekspozīcijas laiki + vajadzīgs statīvs...
Digitālajā laikmetā vairāk arī nevajag, manuprāt. Viss, ko nevar izgaismot 30 sek. (arī pie lieliem iso un platām diafragmām) nav bildēšanas vērts... troksnis ir baiss un tādas bildes var iepriecināt tikai neta lietotājus, kur max. izmērs ir kādi 800 pix pa garo malu... bet nu tie protams, tikai mani spriedelējumi... Ja gribas vairāk, tad lūdzu, ņem rokā filmu aparātu un bildē vesels...
ja ne tieši tāds, tad varbūt savādāks un ja nenāca, tad jāiegādājās (kaut uz vada, ja tāda ir, bet nu to labāk meklē pats pa gūgli) - vienvārd sakot - remote controlis, statīvs, pēc iespējas zemāks iso (pie tavas soņkas matricas iespējām) un ar pārējo tikai manipulē pēc apstākļiem ( expozīcija, diafragma, arī iso), ja ir iespējams var arī ieslēgt (ja tāds ir) long exposure noise reduction.. to Tev pašam labāk zināt.. vai ir.. par troksni nebaidies, šaubos vai Tev uz naksts bildēm klientūra būs (un vai vispār būs) tik kašķīga, kā arī ne vienmēr troksnis ir defekts. fakts
briedis:Aparāts diez ko piemērots nakts foto nebūs. Nav vitālā BULB režīma. Laikam max ekspozīcijas laiks ir 30 sekundes. Ar to pietiktu pilsētai naktī vai spožam pilnmēnesim (+augsts iso).
Digitālajā laikmetā vairāk arī nevajag, manuprāt. Viss, ko nevar izgaismot 30 sek. (arī pie lieliem iso un platām diafragmām) nav bildēšanas vērts... troksnis ir baiss un tādas bildes var iepriecināt tikai neta lietotājus, kur max. izmērs ir kādi 800 pix pa garo malu... bet nu tie protams, tikai mani spriedelējumi... Ja gribas vairāk, tad lūdzu, ņem rokā filmu aparātu un bildē vesels...
Garās exspozīcijas un multiexši joprojām paliek apsalūti vidējā formāta lauciņš , digi tur vispār nav nekas vērā ņemams tieši dēļa vājās klavittātes) Es te papētiju pēdējās 10 platās filmas ko esmu izlaidis caur linhofu 100% ir naktskati:L)
Vislabāk jau labāk bildēt nevis naktī, bet vakarā, kad sāk satumst. Atrašanās īstajā vietā un laikā ar nedārgu fočuku izmaksā daudzkārt mazāk, nekā sasodīti dārgas tehnikas iegāde..
etwas:Apskaužami labas nakts bildes http://1x.com/member/37923/martin-zalba/
Varu tik pievienoties Senders , 1x.com ir tāds gaumīgo Photošopistu pamatā projekts kaut gan 90% bilžu tur ir ļoti ļoti auxstā līmenī kā jau kārtīga komercijas projektā
Diez vai , ta nupatās tik pavasarī zinākusi Parsvarā krieviski viss aktuālāis parādās pēc gada diviem , piemēram nupatās pa 19Ls nopirku šito www.youtube.com... ļoti noderīgi
Elmarss: Pamanīju, tāpēc ar noder, nekur līdz šim tik izsmeļošu infu nebiju redzējis vienkop. Tik atsevišķi raksti.
Tas Bob Daviss , Lights, Camera, Capture ar ir ahunais isstrādajums , pilns ar shēmām un texstiem + DVD , intresants no visādu sīkumu viedokļa
Tiešām labs. Paldies par infu... Pa ceļam vēl šitādam uzdūros: Тейлор-Хоу - Освещение при студийной фотосъемке, līdzīgs, kam problēmas ar angleni, var pameklēt...