forum.gif
Laiks mainīt savu veco DSLR pret jaunu telefonu?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Laiks mainīt savu veco DSLR pret jaunu telefonu?
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 03.02.14 09:49 labots
 citēt
Reklāa kas asinīm liks vārīties: www.youtube.com...

Personīgās domas par Lumia 1020: Labprāt iegādātos to, ja būtu baigā vajadzība pēc jauna telefona.Tā kā kamerai ir pieņemama ISO performance līdz ISO800, f2.2 lēca ar optisko stabilizāciju un iespēju bildes fočēt 10bit RAW(DNG) formātā - Ar lielāko prieku bildētu draugus un ģimeni, kad spogulene nav līdzi.
Publicēts: 03.02.14 09:52 labots
 citēt
Reklāma jau izcili stulba. :) Nokia gan vienreiz ar šīs sērijas telefonu reklāmām paspēja sašmucēties - reklāmas kadri, tika sabildēti ar DSLR, nevis pašu telefonu :)
Bet , jā, protams, kā telefona kamera - laba - tikai pats telefons par resnu, lai es gribētu kabatā nēsāt - jāmeklē tomēr kas plānāks ar līdzīgu kameru... Lai gan nav tik traki, salīdzinot ar 808 modeli
Publicēts: 03.02.14 10:00
 citēt
3rdHalf: Ar lielāko prieku bildētu draugus un ģimeni, kad spogulene nav līdzi.

Ja ar identisku prieku būtu sekojis fizikas stundām, tad varētu tik traki nesatraukties par reklāmu kas slavē telefonu kurš bildē sliktāk par citiem (slikti) bildējošiem telefoniem

blog.laptopmag.com...
Publicēts: 03.02.14 10:26
 citēt
When we zoomed all the way in on the label, the iPhone image was the sharpest, but there was more of a cinematic quality to the Lumia’s photo.

Telefona kinematogrāfiskā kvalitāte :D

Maris, Tev tak būtu jāzina, ar aifonistiem ir tā, ka pat ja aifons sūdīgi nobildējis, tad tā ir pareizi un jābūt un basta.
Publicēts: 03.02.14 10:27
 citēt
Maris:
3rdHalf: Ar lielāko prieku bildētu draugus un ģimeni, kad spogulene nav līdzi.

Ja ar identisku prieku būtu sekojis fizikas stundām, tad varētu tik traki nesatraukties par reklāmu kas slavē telefonu kurš bildē sliktāk par citiem (slikti) bildējošiem telefoniem

[url=http://blog.laptopmag.com/iphone-5s-vs-lumia-1020-camera

Ir]http://blog.laptopmag.com/iphone-5s-vs-lumia-1020-camera
Ir[/url] kas saka, ka lumias kamera ir labāka - ir kas saka Iphone kamera ir labāka. Es teiktu: "potayto-potahto"
www.youtube.com...
Iphonam ir labāks Auto režīms, bet lumiai bildes ir iespēja apstādāt postā. Kas kuram noderīgāks.
:face-grin:
Publicēts: 03.02.14 10:38
 citēt
Šobrīd īstenā foto "kvalitāte" ir ŠEIT un TAGAD, kas momentā IEPOSTĒTA twiiteros, feisbookos vai tml. sviestos, un to var realizēt ar k-kādu smartfonu (iphone/lumia/etc...).
Publicēts: 03.02.14 10:47
 citēt
3rdHalf:Reklāa kas asinīm liks vārīties

protams, asins vārīsies, ieraugot tik tizlus večus, kas neprot apieties ar savu fototehniku un valkā šortus + zeķes + sandales :super_man:
Publicēts: 03.02.14 10:58
 citēt
gribi fotograqfēt, nopērc vēl vecāku spoguleni www.flickr.com... , pašlaik pārdošanas topikā dabūjama kiev 60, Gaisma tirgo ....
Publicēts: 03.02.14 10:59
 citēt
Video @ 0:19
Gribētu redzēt fotogrāfu, kas dotu savu kameru ar 300mm f2.8, randomam garāmgājējam lai uzņemtu viņa portretu ~2m attālumā. (-‸ლ)
Publicēts: 03.02.14 11:07
 citēt
Nekļūdās tas, kurš izvēlas vidusceļu!:face-wink:Balsoju par bezspoguļiem!:face-smile:
Publicēts: 03.02.14 11:40 labots
 citēt
GunarsII:Nekļūdās tas, kurš izvēlas vidusceļu!:face-wink:Balsoju par bezspoguļiem!:face-smile:

Tev savā ziņā ir taisnība.
Tajā pašā laikā - vienīgais iemesls kādēļ cilvēki izvēlās mirorless ir izmērs un izkats, it sevišķi ar fiksētajām lēcām.
Tajā pašā laikā ja gribu mirorless kameru ar vismaz APS-C izmēra sensoru un kādu f2.8 zoomu - iepriekš mazā mirorless kamera pārvērtīsies par tik pat lielu monstru, kā DSLR.

Personīgi, ja man ir iespēja izvēlēties starp "mazu(dārgu) kameru ar lielu, smagu ocjektīvu" vai "lielu(lētāku) kameru ar lielu, smagu objektīvu", es izvēlos...
:face-wink:

ps.
Ja runa par vidusceļiem, kāds fotogrāfs reiz teica:
"Minolta makes the best bodies, Nikon makes the best lenses, Canon makes the best compromise."
Publicēts: 03.02.14 11:42 labots
 citēt
3rdHalf, taisnība ir, bet ir būtiski - ja man vajag mazu izmēru,e s varu piekabināt mazu stiklu un iegūt kabatā liekamu kameru. Ja vajag lielo rori, var ielikt arī tādu - sony diezgan nopietni paplašina stiklu parku, oļikam arī laikam kaut kas ir aiz ādas. Bet spogulenei liec cik mazu stiklu gribi, tāpat mazāk par puskilo komplekts nesvērs.
A kvalitāte... Teicama.
Publicēts: 03.02.14 11:54
 citēt
Manuprāt debate starp Mirrorless un DSLR ir tāda pati, kā pirms pāris gadiem(un vēl joprojām) Laptop vs Desktop.
:face-glasses:
Publicēts: 03.02.14 12:05
 citēt
Protams, ka nav vienas kameras, kas vienādi labi der visam un ir visām vajadzībām vislabākais risinājums.
Publicēts: 03.02.14 12:14
 citēt
GunarsII:Nekļūdās tas, kurš izvēlas vidusceļu!:face-wink:Balsoju par bezspoguļiem!:face-smile:

Ir arī cits populārs reklāmas teiciens:
"Kas der visam, neder nekam"...:)

Es pagaidām stagnātiski pieturos pie "šaurākas specializācijas"- spoguļkamera, kā universāls instruments vairumam fotosituāciju un kvalitatīva kompaktkamera, kuru var iebāzt vismaz jakas kabatā. Fototelefonu "avārijas situācijām" pie respektējamas fototehnikas pagaidām nepieskaitu.
Publicēts: 03.02.14 12:29 labots
 citēt
Frīdi, tas tādēļ, ka neesi mēģinājis :) Lai gan Tavā gadījumā mok i nevajag, cienīga optika bespoguļiem atmaksājas tik ja to taisās ilgi un kārtīgi lietot.
Publicēts: 03.02.14 12:36
 citēt
cienīga optika bezspogulim neatmaksājas
Publicēts: 03.02.14 12:40
 citēt
negatIvs:cienīga optika bezspogulim neatmaksājas

Ir jau Sony viens bezspogulis kuram necienīgu likt virsū nav jēgas un Leicai otrs kuram necienīgu īsti neražo..., bet nu tie ne mazi, ne viegli, ne....
Publicēts: 03.02.14 12:43 labots
 citēt
jēga, tikai komplektācijā ar kādu pankūkveida objektīvu, lai var iemest kabatā uz kodienu ejot, pa ceļam uz ielas kādu kaķi, no zemā skatu punkta uzņemt ... :bad_smile:
Publicēts: 03.02.14 12:56
 citēt
Baigi jau nu atgādina diskusiju filma vs digi gadus 8 atpakaļ :)
Publicēts: 03.02.14 13:09
 citēt
atgādina diskusiju par pusnokaltušu zaru digi virziena attīstības kokā.... :bad_smile:
Publicēts: 03.02.14 13:48
 citēt
Žēl, ka palielināju skatījumu skaitu tam draņķa rullītim, bet visu atsvēra pret zemi lēkājošā termokrūze 70-200 izskatā 0:31. Fantastiski uzlaboja garastāvokli visai dienai :)
Publicēts: 03.02.14 13:57
 citēt
Kā var uzzināt laiku, kad jāmaina spoguļkamera?
Publicēts: 03.02.14 13:59
 citēt
Priede:Žēl, ka palielināju skatījumu skaitu tam draņķa rullītim, bet visu atsvēra pret zemi lēkājošā termokrūze 70-200 izskatā 0:31. Fantastiski uzlaboja garastāvokli visai dienai :)

Runājot par termokrūzēm, ienāca prātā šitais video: youtu.be...
Publicēts: 03.02.14 14:03
 citēt
VValdis:Kā var uzzināt laiku, kad jāmaina spoguļkamera?

kad parādās modelis, kuram ir par 2 fokusēšanās punkti vairāk, kā tavai pašreizējai kamerai
Publicēts: 03.02.14 14:21
 citēt
negatIvs:

kad parādās modelis, kuram ir par 2 fokusēšanās punkti vairāk, kā tavai pašreizējai kamerai

Vai kad Nikon, Canon, vai Pentax izlaidīs FullFrame Mirorless.

Personīgi, skatoties uz pēdējo laiku baumām(nikonrumors.com...), produktiem(kā RED kamerām) un projektiem(www.apertus.org...) teiktu ka entuziastu/profesionāļu fotokameru nākotne varētu būt modulāra.
:face-glasses:
Publicēts: 03.02.14 16:40
 citēt
Man sakarā ar tiem telefoniem nāk galvā cita veida domas(bildēt ar tiem pat prātā nenāk):face-wink:.Raug pirms gadiem 15 vai 20,ja es būtu teicis,ka banāls telefona aparāts nākotnē kļūs par kulta priekšmetu un veselas paaudzes sapņu un mērķu piepildījumu,visi par mani smietos ka par absolūtu idiotu.Tipa neviens taču nesalīdzina kuram krutāks gludeklis vai cepešpanna.Kāds ķiniešu students esot pārdevis vienu nieri vai plaušu vai ko tur vēl lai tikai dabūtu jaunāko iphonu!Jocīgi tie nākotnes ceļi,ej nu te prognozē kaut ko.:face-grin:
Publicēts: 03.02.14 16:48
 citēt
negatIvs:

Kur var atrast fokusēšanas punktus un kā tos skaita?
Publicēts: 03.02.14 16:50
 citēt
pārdod nieri, nopērk jaunāko iphonu, un sadedzina pakaļu www.apollo.lv... ..... :bad_smile:
Publicēts: 03.02.14 16:51
 citēt
VValdis:
negatIvs:

Kur var atrast fokusēšanas punktus un kā tos skaita?

seko reklāmai
Publicēts: 03.02.14 16:59
 citēt
VValdis: Kur var atrast fokusēšanas punktus

Instrukcijā.
VValdis:un kā tos skaita?

A hē viņu zina...
Publicēts: 05.02.14 03:23
 citēt
Lumia 1020 man arī patīk, bet dargs :( Palikšu pie vecās labās 1610 :(
Publicēts: 12.02.14 15:52
 citēt