ĪSTI brauc ar lielām ēsrtām mašinām . ar cajēniem brauc zimuļi Diezgan bieži ikdienā nākas braukt ar Volkswagen Touareg tā mums tāda "Dežurmašina" savulaik reklāmas nolūkos piešķirta no Volksvāga tirgotājiem , pēc gabarītiem 1:1 vienmēr problēmas ar foto dzelžu ievietošanu To ko tas klauns tur dara PARASTI dara kalna nogāzēs un ielējās tad var UIVĒRTIES gan ļotene gan fičejot Cik atceroš konkrētā čalā biznes bija "Stoku draza" milzīgis kvantumos , tad kad tas bija LABS bizness ja spēja ražo milzīgus kvantumus bezpersoniskas drazas
sviests...viss atkarīgs no atskaites punktiem,lai cik kruts Medvedevs-uz Marsu aizmaukt beibes sašķilt slabo. Bet mūsu A.Liepiņš ar olympus ziepīti blieza daudziem hasselistiem tik siekalu rīt
Baltskars:Šis čalis pelna miljonus kamēr Jūs te bakstaties forumā un laužat šķēpus par neko
Lai tak pelna, vai man žēl. Tik Latvijā nav iespējams nevienā jomā nopelnīt miljonus. ..bet vai tad tamdēļ jābēdājas? Katrā gadījumā, cilvēku vērtēt pēc miljoniem ir raksturīgi nevis demokrātiskās valstīs, bet gan Krievijā vai Ķīnā.
Baltskars:Šis čalis pelna miljonus kamēr Jūs te bakstaties forumā un laužat šķēpus par neko
Miljonus pelna arī asinizātors kurš pirmais izdomā ka jāplēš santīmi no pilnīgi visiem par dabas resursu nodokli nevis pa 3 rubļiki no retiem privātajiem MINJONUS pelna pirmais jebkurā labā biznesa idejā , pārējie "Nu tā" kas pāri paliek pēc pirmā
Bizarre:Īstiem fotogrāfiem draugos profilā ir lepns (p)ieraksts pie vārda/uzvārda- FOTOGRĀFS!
man "kāds nefotografē?" - short for "vai tiešām tagad, kad nav ne jāprot filmu ielikt kamerā, ne no tās izņemt, visā plašajā Pasaulē ir kāds, kurš nefotografē profeSSionāli?"
negatIvs:Medveģevs, nebūdams fotogrāfs, nopelna vairāk par daudziem fotogrāfiem kopumā ņemot www.db.lv... .........
Tas ir veids kā iedot vienkāršo kukuli, viņš arī savi pases bildi varētu pārdot par tādu cenu un neviens nevarētu piečakarēties ka saņēmis kukuli, tu ko es taču šedevru pārdevu un viss OK
Lai tak pelna, vai man žēl. Tik Latvijā nav iespējams nevienā jomā nopelnīt miljonus. ..bet vai tad tamdēļ jābēdājas? Katrā gadījumā, cilvēku vērtēt pēc miljoniem ir raksturīgi nevis demokrātiskās valstīs, bet gan Krievijā vai Ķīnā.
tā jau gan nebūs... miljonāru saraksti arī amerikā ir miljonāru saraksti. un latvju bračkas arī ļimonus pelna, tikai ne visi zīmējas uz žurnālu vākiem
Miljonus pelna arī asinizātors kurš pirmais izdomā ka jāplēš santīmi no pilnīgi visiem par dabas resursu nodokli nevis pa 3 rubļiki no retiem privātajiem MINJONUS pelna pirmais jebkurā labā biznesa idejā , pārējie "Nu tā" kas pāri paliek pēc pirmā
jebkurā nozarē, ja kautko izdomāsi, pasarg dies' uz ļimonu, jau pēc 3 mēnešiem būs pakaļskrējēji, kas ar lēto cenu mēģina sačakarēt visu bazāru - salidzini.lv vs kurpirkt.lv; perkamkopa vs cherry, bilesuserviss vs bilesuparadize un tā tālāk. laikam vienīgais, kas nav izdevies ir multisistēmas ss.lv vs draugu zip.lv
jebkurā nozarē, ja kautko izdomāsi, pasarg dies' uz ļimonu, jau pēc 3 mēnešiem būs pakaļskrējēji, kas ar lēto cenu mēģina sačakarēt visu bazāru - salidzini.lv vs kurpirkt.lv; perkamkopa vs cherry, bilesuserviss vs bilesuparadize un tā tālāk. laikam vienīgais, kas nav izdevies ir multisistēmas ss.lv vs draugu zip.lv
Tu zini es Foto nozarē esmu gana daudz ļoti veiksmīgu un izcili ienesīgus "Peļņas variantus" izveidojis un realizēji, parasti VISAS šīs nišas rentablas iz 2-3 maksimāli 4 gadus. Pēc 2-3 gadiem pārstāju darboties konkrētā virzienā, vienkārši virzienu slēdzu, jo nav vairs SUPER rentabli. Tas parasti sakrīt ar momentu, kad sāk rasties PIRMIE nopietnie sekotāji. TAS signāls, ka BIZNESA drīz tur, vairs nebūs. Par cik 30 gadus veiksmīgi darbojos šai jomā gana labi, pārzinu gan klientūra, kura nodrošina MAKSIMĀLU peļņu pie minimālāk nepieciešamajiem ieguldījumiem , pārzinot tehnoloģijas un trendus man tas, nav grūti. Latvijā vēl kas interesenti šeit cilvēki NEODOMĀ tik vien spēj, ka KOKOPĒT. Līdz ar to no "Sekotājiem" var praktiski nebaidīties jo PAŠIEM NEPIELEKS kamēr nebūs pastāstīts aprādīts un IZREKLAMĒTS Savulaik kad mācījos Vācijā bija daudz skarbāk PROFESIONĀLS izglītots specss, KĀ IERAUGA vairumā gadījumu uzreiz SAPROT, PIELEC, NOJAUŠ un pats var ko līdzīgu novedot LATVIJĀ NEKAD, jo nav zināšanu izpratnes un SAJĒGAS par tehnoloģiju un BIZNESU kopumā Piemēram agrāk mani STIPRI lamāja vecākie kolēģi skolotāji utt. ka mierīgi stāstu ko darām utt. UZBRAUCIENI beidzās kam paskaidroju BEZ SKOLAS / PIEREDZES atkārtot un SAPRAST to ko mēs darām NAV IESPĒJAMS, cilvēku tu būsi ieinteresējis bet IZDOMĀT kas un kā viņās tāpat nespēs. Kad SPĒS mēs jau darīsim ko citu Tāpēc man smiekli nāk ja kāds baigi "Maskē" zināšanas, tas liecina par paša vājo spēju attīstīt arvien jaunus un jaunus virzienus un variantus Vēl kas būtiski, lai ieguldījumi JAUNAJĀ atpelnītos maksimāli īsā laikā un tālāk nestu tikai peļņu un investīciju iespēju NAKAMĀ jaunā solī. NOSTRĀDĀ taukus tikai muļķus un Latvijas nejēgas. Vēl viena fiška ko iesnu pat saviem Rietumos dzīvojošiem bērniem skaidrojos DAUDZ PIĶA prasa DAUDZ DARBA vēl vairāk piķa prasa VĒL VAIRĀK darba un tā tik uz PIEAUGOŠO Viņi savulaik nevarēja saprast NX nevēlos attīstīt SUPERAPJOMUS, pavisam vienkārši Kad nopelnījām pirmos sešzīmju skaitļus ATRI sapratu, ka 18/ 7 / 360 šancēt nevēlos, OPTIMĀLI ir tad kad neparko nav jādomā, un vari darīt to kas patīk tik daudz cik patūks IDEĀLI
Gan jau vēl kāds vecais "Bloga veterāns" atceras kā ņirdzu par visiem ambiciozajiem "Būšu TULĪT labākais" un ātrie kursi "Meistars". Es tādu "Uzplūdus" esmu pieredzējis vismaz 4-5 reizes JAU un 99.999% no viņiem ir NEBŪTĪBĀ kā nākuši tā aizgājuši nekurienē. Šobrīd ir atplūdu viens no zemākajiem punktiem pēc 1-2 sadien nāks atkal uzplūdi ar jauniem "Mēs paši krutājiem" no celtnieku, šoferu, oberu, mākleru vidus nākušie "Foto speciālisti" kuri tāpat aizies nebūtībā bez pēdām Foto ir ĻOTI mānīgs un „ Maldīgi vienkārši” biznesa uz to arī šie visi sadeg ĀTRI BŪS, tas visus arī pieviļ MĀCĪTIES MĀCĪTIES MĀCĪTIES un tikai no labākajiem PRAKTISKI strādājošajiem + pieredze, bez tā visa NEKAS NEBŪS Adekvāts meistars kam ir bizness NEBRAUKĀ Poršā bet gan BIZNESAM piepērtā verķī, tāpat arī tehniku NAV JĒGAS strauji mainošā tehnoloģiskā procesa apstākļos ieguldīt līdzekļus STRAUJI nolietojamā tehnikā OPTIMĀLS tikai tiešajiem mērķiem nepieciešamais un VĀLĒ
Citagaisma:
Izlasi Kapitālu. Jebšu arī esi patērētājs, kurš domāt negrib, lasīt arī ne, tik patērēt gatavu un patīkamu informāciju?
Nu bet ja Tu esi lasījis, tad taču spēj atbildēt uz šo vienkāršo jautājumu jeb tikai demagoģija?
Esmu lasījis. Spēju atbildēt. taču neuzskatu par vajadzību to darīt, jo tas neskar tieši ne fotogrāfiju, ne citu vizuālās jomas nodarbi. Šeit nav jautro un atjautīgo klubs. šeit nav skola vai kvalifikācijas celšanas kursi, šeit ir vieta, kurā ceri sastapt vienāda svara cilvēkus. ..bet ja tas tā nav, tad nav par to ko skumt. Fotogrāfi nav tie zinošakie cilvēki, un tas ir jāpieņem, kā pats par sevi saprotams fakts.
alex123:jebkurā gadījumā labs džeks tas Yuri ;-) , atliek tikai mācīties; puisis dara to kas patīk un vēl nopelna naudiņu;-)
Takā VIŅŠ pelna, tā reti kurš spēj galvenais GRIB. Fiziski arī psiholoģiski ļoti nogurdinoši štancēt truli vienveidīgas lietas desmitiem tukstošos ar nelielām niansēm. IT KĀ jau to varētu uzticēt "Truliem izpildītājiem" taču tad jābūt kādam, kurš DOMĀ dod uzdevumus, tālāk skrupulozi analizē konjunktūras pieprasījumus "Marketologa" darbs ,tā atkal ir problēma. Savdabīga gaļas kombinātu atgādinoša ražošana ar psiholoģiski , fiziski smagu nogurdinošu darbu . Kādreiz šis biznesa bija ikdiena lielās studijās, to veica asistenti praktikanti utt. tādās savulaik biju praksē. Man pirmais uzdevums bija piebildēt pa dienu 10 filmas ar "Hamburgu", bosi bija starā. Brīnījos KAS TUR SEVIŠĶS ej tik un spied. Šie pasmējās , paskaidroja, lai "Ietu spiestu" jābūt interesei un spējām. Pēc kāda laika vairumu pieviļ INTERESES zudums Par cik nebiju vietējais varēju dienām staigāt lūrēt pētīt un bliezt visu - visus , ko ieraugu, detaļas, fragmentus perspektīvas vidi utt. Tieši tas kas nepieciešams "Plaša patēriņa arhīvam" visādiem darbiem. Kad atkal bija lielāki pasūtījumi studijā vai izbraukumā šancējām visi kopā, kā nē atkal KATRS par sevi kaut ko "Arhīvam", laba darba organizācija VISIEM vienmēr darbs bez dīkstāvēm. Kad sākās digi ēra varēja izvērties APJOMOS, visu to pašu, ko es savulaik bliezu 10 filmas dienā dragāt TŪKSTOŠIEM ja vien spēja "Izturēt" jo priekšplānā nāca KONJUNKTŪRAS precīza rēķināšana, mārketinga analīze. Kā arī desmitām reižu kritās cenas tātad lai noturētu biznesu pieauga vajadzība pēc "Apjoma" mazākām ražošanas izmaksām. Kā jebkurš "Biznesa virziens" šai jomā 3-4 gadi un CAURI. Tā ir foto jomā JEBKUR pasaulē PROTAMS var to visu paildzināt, bet tas kā vienmēr prasa NEADEKVĀTI milzīgas arvien pieaugošas investīcijas tehnikā. Kā jau teicu ARVIEN DĀRGĀK maksā peļņas pieaugums beigās jau vienkārši biznesa noturēšana
alex123:jebkurā gadījumā labs džeks tas Yuri ;-) , atliek tikai mācīties; puisis dara to kas patīk un vēl nopelna naudiņu;-)
Takā VIŅŠ pelna, tā reti kurš spēj galvenais GRIB. Fiziski arī psiholoģiski ļoti nogurdinoši štancēt truli vienveidīgas lietas desmitiem tukstošos ar nelielām niansēm. IT KĀ jau to varētu uzticēt "Truliem izpildītājiem" taču tad jābūt kādam, kurš DOMĀ dod uzdevumus, tālāk skrupulozi analizē konjunktūras pieprasījumus "Marketologa" darbs ,tā atkal ir problēma. Savdabīga gaļas kombinātu atgādinoša ražošana ar psiholoģiski , fiziski smagu nogurdinošu darbu . Kādreiz šis biznesa bija ikdiena lielās studijās, to veica asistenti praktikanti utt. tādās, kur savulaik biju praksē. Man pirmais uzdevums bija piebildēt pa dienu 10 filmas ar "Hamburgu", bosi bija starā. Brīnījos KAS TUR SEVIŠĶS ej tik un spied. Šie pasmējās , paskaidroja, lai "Ietu spiestu" jābūt interesei un spējām. Pēc kāda laika vairumu pieviļ INTERESES zudums Par cik nebiju vietējais varēju dienām staigāt lūrēt pētīt un bliezt visu - visus , ko ieraugu, detaļas, fragmentus perspektīvas vidi utt. Tieši tas kas nepieciešams "Plaša patēriņa arhīvam" visādiem darbiem. Kad atkal bija lielāki pasūtījumi studijā vai izbraukumā šancējām visi kopā, kā nē atkal KATRS par sevi kaut ko "Arhīvam", laba darba organizācija VISIEM vienmēr darbs bez dīkstāvēm. Kad sākās digi ēra varēja izvērties APJOMOS, visu to pašu, ko es savulaik bliezu 10 filmas dienā dragāt TŪKSTOŠIEM ja vien spēja "Izturēt" ko priekšplānā nāca KONJUNKTŪRAS precīza rēķināšana, mārketinga analīze. Kā jebkurš "Biznesa virziens" šai jomā 3-4 gadi un CAURI. Tā ir foto jomā JEBKUR pasaulē PROTAMS var to visu paildzināt, bet tas kā vienmēr prasa NEADEKVĀTI milzīgas arvien pieaugošas investīcijas tehnikā. Kā jau teicu ARVIEN DĀRGĀK maksā peļņas pieaugums beigās jau vienkārši biznesa noturēšana
Vienu laiku vairāk intereses pēc papētiju šito Jurčiku. Reāli Jurčiks pats bildē tikai sava biznesa Piāram. Ikdienā šaubos vai viņš štancē tos stoku kadrus tukstošos. Reāli viņam ir pardesmit cilvēku, kas i bildē, i apstrādā, i pēta tirgu, i strādā ar klientiem utt.
Vienu laiku vairāk intereses pēc papētiju šito Jurčiku. Reāli Jurčiks pats bildē tikai sava biznesa Piāram. Ikdienā šaubos vai viņš štancē tos stoku kadrus tukstošos. Reāli viņam ir pardesmit cilvēku, kas i bildē, i apstrādā, i pēta tirgu, i strādā ar klientiem utt.
JĀ tieši tā Latvijā pirmais tāds "Ražotājs" bija Valts K , vēl filmi laikmetā kad viņam pirmajam bija DIGI sinars TAČU Latvijas apstākļos šī shēm nav dzīvotspējīga KLIENTU savdabīgās domāšanas pēc Vispār LV ir nenormāli daudz ļoti specifiku INDIVIDUĀLU nekur citur pasaulē nesastopamu biznesa nianšu bez kuru nēmšanas vērā NEKĀDA BIZNES Piemēram viena no tādā ir PX GALA REZULTĀTS galvenais "Piķis" sadalīts
Man vienu laiku bija visai ienesīgs bizness "Izpildītāju analīzē", tieši šī lauciņa pārzināšana bija viens no iemesliem, kāpēc izlēmu LV biznesu atstāt pārcelties prom. Tik rēcīgi bija REZULTĀTI par "Izpildītājiem" kuru "Spējas" nācās pētīt testēt utt. Ja 3/4 "Pieprasījumu" attiecas uz cilvēkiem, kuriem nav pat TEORĒTISKU iespēju PACELT PASŪTĪJUMU taču viņi tiek masīvi "Piesaistīti" ievērojam budžeta projektos. Beigās tu pēti AGRĀKO pieredzi darbus un konstatē, ka tie vispār ir NOŽĒLOJAMĀKI PAR NOŽĒLOJAMIEM. Tad jautājums kāpēc šie neaug? Sāc pētīt šo līgumus finašu plūsmu un APSKAIDRĪBA. Pavisam vienkārši līdz pat 90%!!! Budžeta nemaz nesaņem "Muļķis izpildītājs" bet visi viņa bīdītāji, tas nekas ka rezultāts nožēlojamāks par nožēlojamu Citur par SŪDU gala rezultātā dabūs pa galvu VISI, Latvijā tie sadalītie 90% dara savu VISU apmierināti: D;D To ieviesa muļķīši nākušie no "Tirdzniecības / Celtniecības" vides kur nodarbināt strādniekus no čurkistāna vai laukiem ar minimālām jebkādām iemaņām ierasti Protams kad tu GLOBĀLAM klientam izklāj kāda ir FAKTISKĀ samaksa izpildītājam un LĪMENI viņš izpildītāju "Atved līdzi" un šeit neko nepasūta
Hrnova viņi ir vipendrojušies. nekāda radošuma un pilnīgs iztēles trūkums. Bedova būtu noīrēt kādu herkulesu vai vēl labāk Globemasteru vai Galaxy, pacelties gaisā un bliezt no rampas. Kaut kā tā. youtu.be...
Sapper:Hrnova viņi ir vipendrojušies. nekāda radošuma un pilnīgs iztēles trūkums. Bedova būtu noīrēt kādu herkulesu vai vēl labāk Globemasteru vai Galaxy, pacelties gaisā un bliezt no rampas. Kaut kā tā. youtu.be...
JĀ reāli kruta Mani kursabiedri blieza ļotenes Norgē un UK arī Vācijā uz visvisādiem foniem vietām iespaids, ka no citas ļotenes. Tad reiz gadījos pie šiem brīvdienās un viņi mani līdz paņēma Noslēpuma nekāda, toreiz bijām Ardēnu kalnos , bildēt no kalna nogāzes TUVU garām lidojošu ļoteni, burtiski 10m attālumā var ar blici elementāri uzšaut Pietam viens blieza ar 13x18 cm Sināru uz stikla platēm Šitas drausmīgs ģošaks, naturāls zīmulis.
īsti ir tie kuri vipendrivajetsja, ar dārgu tehniku, sasniedzot sūdīgu rezultātu ..... Canon, Nikon, Pentax .... markai nav nozīmes, jo pārējie tirgus dalībnieki, kuri ar spogulenēm nevar nopelnīt, attīsta bezspoguļu agregātus, pietiekami dārgus, lai marketinga upuri, tos sapirkušies, varētu kļūt par īstiem fotogrāfiem ......