forum.gif
Siltu vai aukstu gaismu interjeram?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Siltu vai aukstu gaismu interjeram?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 06.02.14 09:26 labots
 citēt
Čau!
Ir jāsafočē istabiņas viesnīcā. Jautājums - vai lampas (pie sienām, griestiem) likt siltākās par gaismu no logiem vai tādu pašu (nu vismaz uz aci)? Tagad kāds saka, ka bildēs istabiņas neizskatās mājīgi. Varbūt pie vainas tas, ka visur auksta gaisma? Man gan likās tīri OK.

Zinu, ka tādas lietas ir jādara profiņiem, bet šoreiz to neļauj darīt budžets...
Publicēts: 06.02.14 09:27
 citēt
vājprāts. piedod.
Publicēts: 06.02.14 09:29
 citēt
Ir dīvaini, bet ja nezini ko gribi tad taisi melbaltu. Morga interjers vai guļamistabas interjers ir tak atšķirība.
Publicēts: 06.02.14 09:33
 citēt
tas budžets apaļa nulle?
Publicēts: 06.02.14 09:35 labots
 citēt
Bildes:vājprāts. piedod.

Teikšu šoreiz skaidri! Izskatās, ka tev nav ko darīt! Katrā topikā kādu sūdu iepostē, bet pa tēmu kaut ko pateikt smadzenes nevelk! Ej strādā vai vismaz apmierini sievu!

Tu gribi teikt, ka nav nekādu atškirību, vai lampas saskrūvētās ir siltākas vai aukstākas par gaismu no loga? Ko tu iesaki, neslēgt vispār tās iekšā? Citi varianti, tukšmuldētāj???
Publicēts: 06.02.14 09:37 labots
 citēt
Rolands66:tas budžets apaļa nulle?

Pasaki, cik maksā viena "profiņa" bilde, tad pateikšu cik reizes mazāk viņi var atļauties! Varbūt pat par kārtu mazāk! :D
Nez, kas var sanākt, ja ir gatavi par vienu bildi maksāt 1 LS....

Es gan teicu, ka lietām jāpieiet profesionāli, bet viņi nebija gatavi maksāt 15 Ls par bildi... Šķiet, ka arī 5 Ls ir par dārgu...
Publicēts: 06.02.14 09:37
 citēt
Pēc iespējas tādu pašu. Ja kopējais apgaismojums ir ar silto spektru, tad, pieštellējot tam WB, no logiem nākošā gaisma bildē ir nejēdzīgi zila.
Par interjeriem nezinu, bet reportos šādā gadījumā sevišķi draņķīgi izskatās tieši pie logiem esošie.
Bet to nemājīgo krāsu, domājams, var piedzīt apstrādes laikā.
Publicēts: 06.02.14 09:55
 citēt
Topikā pilnīgi nekas nelīmējas kopā.
Pasūtītājiem budžeta nav vispār, Ok, tu kaut ko izdari par brīvu, un par to vēl pravas kačā - neizskatās mājīgi. Tad ko viņi grib par velti - Mikelandželo griestu gleznojumus?
Jautājums arī tāds šauri specifisks un daudz vieglāk atbildams praksē, vai nu uzņemot 3 kadrus, vai pastumdot vienu parametru uz abām pusēm un izlemjot, kas izskatās labāk.
Treškārt, varu iedot tev fīdbeku no stulba patērētāja skatu punkta - ja reiz tu strādā par 0, tātad tavs darbs ir 0 vērts un tu tāpat. Ne par tevi konkrēti, bet par ideju kopumā - bezmaksas sieram nu jau vairs pat otrās peles netic. :)
Publicēts: 06.02.14 10:00
 citēt
Ritz:
Bildes:vājprāts. piedod.

Teikšu šoreiz skaidri! Izskatās, ka tev nav ko darīt! Katrā topikā kādu sūdu iepostē, bet pa tēmu kaut ko pateikt smadzenes nevelk! Ej strādā vai vismaz apmierini sievu!

Tu gribi teikt, ka nav nekādu atškirību, vai lampas saskrūvētās ir siltākas vai aukstākas par gaismu no loga? Ko tu iesaki, neslēgt vispār tās iekšā? Citi varianti, tukšmuldētāj???
nevajag taisīt tukšmuldēšanas topikus. ja vispār nav sajēgas par gaismām, tad kāda jēga pilni dirst?

Tu saki gaisma no loga? pa dienu sniegs/ saule vai vakarā saule? apmācies? Profiem naudas nav, bet tā, pa amatierisko, gribas eirorubļus nolpēst - tipa visu māku visu izdarīšu, es te tikai amatiersaitā padomiņus paprasīš...

Nu redz, mazais drauudziņ, man ir laiks te drusku pačatot, jo darbs man prasa 1/10 daļu no dzīves - tam apmēram tā jābūt, kad pelna naudu ar to, ko saprot un pārziina. Izskatās, ka Tev tā proporcija ir otrāda...
Publicēts: 06.02.14 10:05 labots
 citēt
Kādus %#$@^ parametrus pa labi vai pa kreisi? Kā tu domā normāli bez čakara lampām mainīt LR vai PS temperatūru, bet tajā pašā laikā gaismai no loga ne? Schneider jau pateica pareizi - ja siltās lampas gribi dabūt vesākas, tad loga gaisma (t.i. pats logs) būs nedabiski zila!!!
Ja kāds, kurš nodarbojas ar interjera foto (dara to profesionāli, nevis pāris reizes to ir darījis vai arī fočē dzīvokļu bildes priekš ss.lv), ir gatavs nofočēt 13 telpas par 100 Euro, tad ar lielāko prieku varēs šo darbiņu izdarīt!
Publicēts: 06.02.14 10:09 labots
 citēt
Nebūtu piekritis darbam, ja uzskatītu, ka kāds var labāk izdarīt par šādu summu!
O, gudrais Bildes tad man pateiks, kas šeit nav pareizi:
Sigma EX 12-24mm (vēlams no kādiem 16 mm), statīvs, zemi ISO, ilga ekspozīcīja, kropļojumu labojumi iekš LR, piemēram.
Un pie reizes tad kaut ko pasaki arī par tēmu! Piemēram, + un - gadījumā, ja bildi stiķē no vairākām kopā, tipa taisa panorāmas bildi!
Un gaisma no loga - dienas vidus, ziemā, saulaina diena, bet tieši iekšā nespīd.
Publicēts: 06.02.14 10:19
 citēt
Šopā, maska uz loga, bīdi pārējai telpai siltumu. Masku var uzlikt ne tikai brutāli uz loga, bet pēc select-color range ieīmēt zilganos toņus, loga daļai opacity 100, kur kaut kādi atspīdumi, tur ar puscaurpsīdīgu dzēseni pāriet pa virsu.
Ja jau nerēķini sava darba un laika izmaksas, tad būs vienkāršākais variants. Ar lampu maiņu tāpat perfekti nepiedzīsi - kamēr skrūvēsi spuldzes vienā numurā, laiks paies un gaismas spektrs jau būs pamainījies un bez jebļas tāpat neiztiksi.
Publicēts: 06.02.14 10:25 labots
 citēt
Paldies, versatile, par komentāru, bet apstrāde iekš PS, cenā nav iekļauta. :D
Un par metodi, tagad jau arī iekš LR arīvar otai krāsu mainīt. Nezinu par LR 4, bet vismaz 3 to nevarēja izdarīt.
Publicēts: 06.02.14 10:30
 citēt
Nu no saskaitāmo secības tak summa nemainās? Es labāk fiksi noblieztu 1 kadru katrai istabai (nesaki, ka vajag katru istabu n-tajos rakursos) un pēc tam uztaisītu 13 maskas - nu stundas 3-4, lēnā garā pie švaka kompja.
Starp citu, laitrūmā arī ir iespēja zilos (vai dajebkādus citus) toņus pieklusināt, tiesa, rezultāts var nebūt pats labākais, bet ja istabā nav zilu priekšmetu, varētu derēt.
Bet ja tā pa pofigistisko, laikam mauktu ar zibeni, mok ar zilo filtru paspēlēties varētu, ja tāds būtu.
Publicēts: 06.02.14 10:53
 citēt
versatile: ...laikam mauktu ar zibeni...

A vispār, ja spiest griestos, viesnīcas istabiņa nav nekāda sarīkojumu zālē, vajadzētu sanākt.
Publicēts: 06.02.14 11:00 labots
 citēt
rekur akurāt līdzīga situācija - tūristbilde no viesnīcas nummuriņa, no sērijas - te es biju, bet gaismas apstākļi, cik saprotu, stipri līdzīgi. Situācija: Canon 5D, 17-40 f/4 uz kkādu 5,6 laikam, neatceros, zibspuldze uz fotoaparāta, pret griestiem, JPEG`s, pēcapstrāde minimāla - līknēs tikai paņēmu melno punktu no kolēģa melnās zeķes...
Publicēts: 06.02.14 11:04
 citēt
Neredzu ne numuriņu ne zeķes:

Publicēts: 06.02.14 11:05 labots
 citēt
tūlīt salabošu tagus... čukča ņe pisaķeļ, čukča čitaķeļ ;)
Publicēts: 06.02.14 11:07
 citēt
Schneider:
versatile: ...laikam mauktu ar zibeni...

A vispār, ja spiest griestos, viesnīcas istabiņa nav nekāda sarīkojumu zālē, vajadzētu sanākt.

Nu var jau ar lielāku zibeni nomaukt, aļa studijnieci.
Publicēts: 06.02.14 11:13 labots
 citēt
versatile:
Schneider:

Nu var jau ar lielāku zibeni nomaukt, aļa studijnieci.

Nu stipri jāskatās par zibeni, lai nav tā ka noēd visu gaismu no loga. O, paldies, Priede! Labs piemērs. Ja lampas būtu aukstākas, tad nebūtu tik smuki, vismaz man tā liekas. Ok, te jau Versatile variantu nebūtu tik grūti pielietot, pat ja spuldzes būtu vēsākas
Publicēts: 06.02.14 11:46
 citēt
pa 100 eiriķiem,bez iespringuma, 4-5 h ar apstrādi viss būtu gatavs
Publicēts: 06.02.14 11:59 labots
 citēt
NilsS:pa 100 eiriķiem,bez iespringuma, 4-5 h ar apstrādi viss būtu gatavs

Ok, ļoti labi. Atsūti, lūdzu, linku uz saviem darbiem. Ar stundām maz sakara, jo dara kamēr izdara. Jāfočē istabiņas, dušas, vannas istabas konferenču zāle, iespējams, ka arī restorāns. Arī kādām detaļām ir jābūt. Nez, kādas lampas tuvplāns, ziedu vāze vai kas līdzīgs. Ar 1 bildi no katras telpas nepietiks, minimums kādas 5 bildes no telpas. Pats nāku līdzi, jo par rezultātu es pats tomēr atbildu. Ja būs pārliecība, ka vari būtiski labāk par mani, un nebūs citu pretendentu, visu varēsim sarunāt. :) Vīna glāzes un cita klusā daba ir forši, bet vajag interjeru.
Publicēts: 06.02.14 12:41
 citēt
Ritz:
NilsS:pa 100 eiriķiem,bez iespringuma, 4-5 h ar apstrādi viss būtu gatavs

Ok, ļoti labi. Atsūti, lūdzu, linku uz saviem darbiem. Ar stundām maz sakara, jo dara kamēr izdara. Jāfočē istabiņas, dušas, vannas istabas konferenču zāle, iespējams, ka arī restorāns. Arī kādām detaļām ir jābūt. Nez, kādas lampas tuvplāns, ziedu vāze vai kas līdzīgs. Ar 1 bildi no katras telpas nepietiks, minimums kādas 5 bildes no telpas. Pats nāku līdzi, jo par rezultātu es pats tomēr atbildu. Ja būs pārliecība, ka vari būtiski labāk par mani, un nebūs citu pretendentu, visu varēsim sarunāt. :) Vīna glāzes un cita klusā daba ir forši, bet vajag interjeru.

Apraksts un 100 eināri galīgi neiet kopā. Ja ir 13 telpas + 5 kvalitatīvas bildes no katras, es pat teiktu, ka to pa vienu dienu nevar izdarīt. Atgriežoties pie sākuma jautājuma, baigi daudz izvēles nav, galvenais mūsdienu ekonomiskās spuldzes likt nevajag, tās iedos fantastisku magenta/purple/green varavīksni, atkarībā no ražotāja, plus ja būs vēl komplektā kāda parastā dabūsi tādu krāsu gammu, kuru nekad neizkoriģēši. Attiecīgi visur liec vienādas parastās (tungsten) un ja ir par īsu, piegaismo ar CTO zibeni. Vēl protams vari gaismas neslēgt iekšā un taisīt HDRu.
Publicēts: 06.02.14 12:52
 citēt
Ja liek oranžo plēvi virsū, tad jau lielākā daļa telpas siltas, bet logi / pie logiem vēss. Es biju domājis tieši otrādi - lielākā daļa telpas vēsas, bet silts ir tikai ap pašam lampām. Tas, gan vairāk attiecas uz stāvvlampām un sienu lampām.
Publicēts: 06.02.14 14:30
 citēt
Tas atkarīgs no gaismekļiem, tie jau arī mēdz būt dažādi - cieti, mīksti, fokusēti, to tā pa internetu, neredzot, nekādi nevar izstāstīt.
Publicēts: 06.02.14 16:25
 citēt
Man reiz pāris cilvēki kafejnīcā bija jāsabildē, a tur pie bāra vienas lampas, pie griestiem citas un no loga gaisma, beigās nolēmu nečakarēties, nobildēju baltu papīra lapu, uzliku manuālo WB un materiālu varēja pa taisno no fotoaparāta atdot... Tā kā var sanākt arī variants kā NilsS raksta - saregulējot kādu brīdi ilgāk uzstādījumus aparātā, četrās piecās stundās var arī tikt galā. Uz datora atliks tikai nedaudz pakadrēt un/vai samazināt līdz vajadzīgajam izmēram :)
Publicēts: 06.02.14 16:37
 citēt
trollollo:Tas atkarīgs no gaismekļiem, tie jau arī mēdz būt dažādi - cieti, mīksti, fokusēti, to tā pa internetu, neredzot, nekādi nevar izstāstīt.
Ar kulaku uz acs fonāru uzliek - izgaismo acis.
Publicēts: 07.02.14 00:10
 citēt
DzeguzesBalss:Saliec pa stūriem zibspuldzes, kuras reaģē uz zibsni (sigma) un ja neesi tizls, pat raw nevajadzēs.
Ar 5-6 zibspuldzēm pilnībā pietiek jebkādai telpai, diafragmu ciet, un piekāst kāds laiks aiz loga!

Man tomēr gribas panākt tādu skatu, ka tipa lielākā daļa gaismas nāk no loga. :) Pacēlāju un prožektoru gan nedomāju īrēt...
Publicēts: 07.02.14 00:40
 citēt
ja šo laiku ko veltīji šim forumam būtu veltījis šajai hoteļa problemātikai, tad visticamāk atrsisinājums jau būtu rokā.

cits stāsys ir, kad nezini ko vēlie, tad arī nevien no šī foruma nespēs tev palīdzēt (pēc Jura teprija vienīg spēs palīdzēt kailas skaistas meičas)
Publicēts: 07.02.14 01:16 labots
 citēt
NU patiesībā es lielas problēmas neredzu! Gribēju dzirdēt cilvēku subjektīvo viedokli, par to, kāda gaisma spuldzēs izskatītos mājīgāk! Ja ieraksta kaut vai google "hotels rooms", tad > 95 % gaismas pie sienām ir siltas. Divas bildes salīdzināšanai, ko atradu uz ātru roku. Kurā istabā jūs drīzāk gribētu apmesties?

Publicēts: 07.02.14 07:01 labots
 citēt
ja jau kadrā nav logu, caur kuriem redzams wiskas ārpusē un budžets arī nekāds, tad pofig veņņiki!
Publicēts: 07.02.14 07:40
 citēt
">>>Gribēju dzirdēt cilvēku subjektīvo viedokli, par to, kāda gaisma spuldzēs izskatītos mājīgāk!"

----------------------------------

Pirmā bilde būs tā mājīgākā, ja runa par reklāmbildi kā tādu, jo ir siltie toņi, kas dod siltuma sajūtu.
Publicēts: 07.02.14 08:45 labots
 citēt
Nu man nav komplesku atzīt, ka kaut ko nezinu, tāpēc arī šeit ko jautāju! :face-kiss: Un par ko man īsti būtu jākaunas? :what:
Un, ja bildes nepatiks, naudu neņemšu! Aizsūtīšu pie DzeguzesBalss, kas par 15 Euro vienu bildi uztaisīs. Viņi gan pašā sākumā teica, ka uz to nav gatavi! Bet, ja DzB labi pacentīsies, tad gan jau šie varbūt beigās sapratīs, ka kvalitāte maksā naudu! :D

Un par logu - to sakot, es biju domājis mazu, mazu istabu, kur tomēr no [liela] loga nākošā gaisma visu telpu spēj vienmērīgi izgaismot. un vispār, ja ir Ok gaisma no logiem, tā normāli atsarojas no sienām, kāpēc tā būtu jāpārbliež ar zipenēm (tieši gadījumos, ja vajag bildi no vienkāršas telpas, ne 5*+ apartamentiem)? Nu ok, logs būs pārdedzis, nu un?
Nav tas labākais piemrs, bet šeit redzama doma:

Vienalga liktu zipenes, lai palags nebūtu pārdedzis?

P.S. Ja jaunais pāris grib par kāzām maksāt 30 Ls, tad būs grūti pierunāt Ratnieku, Zavadski, Billiju, Plūmi, Baltskaru, Kononu, vai ne? Ideja skaidra?
Bet kopumā paldies visiem par viedokļiem!
Publicēts: 07.02.14 09:25 labots
 citēt
bla bla bla... gribēju linku ielikt, bet ...
Publicēts: 07.02.14 09:34 labots
 citēt
Bildes:bla bla bla... gribēju linku ielikt, bet ...

Sāc runāt par tēmu, OK? Ja tu savus postus apskatītu, tad redzētu ka vismaz 95 % ir tukšmuldēšana. Tavs pēdējais komentārs to lieliski parāda! Un neesi atbildējis uz manu jautājumu uzdotu tieši tev!

Un atbildot uz tavu nākamo komentu - nu ko tu iesaki darīt? Tu, protams, pareizi saki, bet ir kā ir! Runājot līdzībās - šim jau nav tas gadījums, kad iesācājes paņem Ratnieka cienīgu honorāru par kāzām, bet kvalitāte līdz Ratniekam nesniedzas!
Publicēts: 07.02.14 09:38
 citēt
Ritz:
Bildes:bla bla bla... gribēju linku ielikt, bet ...

Sāc runāt par tēmu, OK? Ja tu savus postus apskatītu, tad redzētu ka vismaz 95 % ir tukšmuldešana. Tavs pēdējais komentārs to lieliski parāda! Un neesi atbildējis uz manu jautājumu!
es Tev atbildēju. Katru lietu vajag uzticēt profesionālim. Citādi sanāk tā, kā pie mums ierasts... naudas man nav, bet maizi izcept vajag - pieteicos izcept, dodiet man padomus.
Publicēts: 07.02.14 10:29
 citēt
Runājot par bilžu piemēriem.

Ritz:NU patiesībā es lielas problēmas neredzu! Gribēju dzirdēt cilvēku subjektīvo viedokli, par to, kāda gaisma spuldzēs izskatītos mājīgāk! Ja ieraksta kaut vai google "hotels rooms", tad > 95 % gaismas pie sienām ir siltas. Divas bildes salīdzināšanai, ko atradu uz ātru roku. Kurā istabā jūs drīzāk gribētu apmesties?

Pagriezīsi otrajai bildei siltāku wb un būs abas vienādas.

Savukārt šeit:

Ritz:Nu man nav komplesku atzīt, ka kaut ko nezinu, tāpēc arī šeit ko jautāju! :face-kiss: Un par ko man īsti būtu jākaunas? :what:
Un, ja bildes nepatiks, naudu neņemšu! Aizsūtīšu pie DzeguzesBalss, kas par 15 Euro vienu bildi uztaisīs. Viņi gan pašā sākumā teica, ka uz to nav gatavi! Bet, ja DzB labi pacentīsies, tad gan jau šie varbūt beigās sapratīs, ka kvalitāte maksā naudu! :D

Un par logu - to sakot, es biju domājis mazu, mazu istabu, kur tomēr no [liela] loga nākošā gaisma visu telpu spēj vienmērīgi izgaismot. un vispār, ja ir Ok gaisma no logiem, tā normāli atsarojas no sienām, kāpēc tā būtu jāpārbliež ar zipenēm (tieši gadījumos, ja vajag bildi no vienkāršas telpas, ne 5*+ apartamentiem)? Nu ok, logs būs pārdedzis, nu un?
Nav tas labākais piemrs, bet šeit redzama doma:

Vienalga liktu zipenes, lai palags nebūtu pārdedzis?

Lampa nemaz nav ieslēgta, līdz ar to pilnīgi vienalga kāda tur spuldze
Publicēts: 07.02.14 10:49
 citēt
Laikam viedokļi vienkārši atšķiras. Uzgriežot siltāk visai bildes, arī griesti un logs siltāks paliks, bet man vajag "mazu vietu ap lampām" siltu, ne visu telpu.
Publicēts: 07.02.14 11:15
 citēt
taisi hdr. Krāsas būs pakaļā, ap lampām silti, īpašniekam gan jau patiks.
Publicēts: 07.02.14 13:27
 citēt
vienreiz Juris pateica ko prātīgu...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt