Izcili noderīga un vērtīga nodarbība, bet man kaimiņš ar traktoru vakar savilka pie mājas kādus 30 alkšņus un bērzus, tad nu ņemšu komandā divus dalībniekus - Stihl un Fiskars, tad nu ar tiem arī cīnīšos "Par stipru Latviju."
Schneider:Izcili noderīga un vērtīga nodarbība, bet man kaimiņš ar traktoru vakar savilka pie mājas kādus 30 alkšņus un bērzus, tad nu ņemšu komandā divus dalībniekus - Stihl un Fiskars, tad nu ar tiem arī cīnīšos "Par stipru Latviju."
Man laukos spīd kas līdzīgs, uz 20-30 kubiem. Mēs gan sāksim ar zāģēšanu....
Schneider:Nozāģēti vecā mēnesī, tagad saskaldīšu, pavasarī labi žuist, izdevās viegli savilkt mājās, sniega nav, zeme sasalusi, neapkleķerējās ar dubļiem.
Neraudu arī. Tagad, kad laukos palikusi tika vasaras māja ar divām iedzīvotājām - kaķenēm Apoloniju un Rozāliju, ar tām dažām vagām kartupeļu, kuras vajadzīgas pašu patēriņam, tiekam galā ar kaimiņu rokamās mašīnas un savas ģimenes spēkiem.
Klau Meduslāci.Par kadiem nopelniem tev piesķirts tituls Grand?Es sava laikā biju grand kartupeļu racējs.Mūs no lauku pamatskolas sākot ar kādu 3 vai 4 klasi jau sūtīja"talkās" uz sovhoza laukiem..Un ne tikai rakt kartupeļus.Pilnu darba dienu kā pieaugušajiem.Katram iemēra gabaliņu un traktors tik piļī pa riņķi ar to kratītāju.Tu vēl neesi nolasījis pirmo reizi,kad šis jau klāt atkalRiktīgs gulags tur reizēm bija.Kur tu tur uzpīpēsi-skolotāji vaktē.Skaidrs,ka tā bija vienkārši bezmaksas darbaspēka izmantošana un bikiņ par traku,bet tā arī nav labi kā dzirdu mūsdienās notiek,kad memmes dēliņi tāfeli noslaucīt atsakās .Bērnu tiesības,saproties!
Nu tu dajoš, jau 3 klasē esi domājis par pīpēšanu. Bet tagad bērniem tāfeles slaucīt pat aizliegts, mazgadīgo darbaspēka izmantošana. Nez, ko teiktu, uzzinot, ka mums skolas laikā bija dežūrklases, kuras bija nodarbinātas gan pa telpām, gan arī virtuvē, pa ēdamzāli klājot galdus, novācot traukus un pat vēl tos mazgājot... Un, kas trakākais, vasarā vajadzēja arī ravēt parauglauciņu.
viecha:Klau Meduslāci.Par kadiem nopelniem tev piesķirts tituls Grand?Es sava laikā biju grand kartupeļu racējs.Mūs no lauku pamatskolas sākot ar kādu 3 vai 4 klasi jau sūtīja"talkās" uz sovhoza laukiem..Un ne tikai rakt kartupeļus.Pilnu darba dienu kā pieaugušajiem.Katram iemēra gabaliņu un traktors tik piļī pa riņķi ar to kratītāju.Tu vēl neesi nolasījis pirmo reizi,kad šis jau klāt atkalRiktīgs gulags tur reizēm bija.Kur tu tur uzpīpēsi-skolotāji vaktē.Skaidrs,ka tā bija vienkārši bezmaksas darbaspēka izmantošana un bikiņ par traku,bet tā arī nav labi kā dzirdu mūsdienās notiek,kad memmes dēliņi tāfeli noslaucīt atsakās .Bērnu tiesības,saproties!