forum.gif
Nenvaru JPG atvērt ar RAWu ?
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Nenvaru JPG atvērt ar RAWu ?
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 11.02.14 21:38
 citēt
Iedomājies, ka Tev ir jānobildē 15K produktu bildes, priekš interneta veikala, kuras tiks izmantotas maximums 1200px garākā mala. Priekš kam 12-24mpx RAW faili?
Nu pa lielam tam ir maz sakara ar FOTOGRĀFIJU!, tas ir tas pats, kā ar motorzāģi nozāģet 15k klučus, tas ir DARBS! bet FOTOGRĀFIJA ir tomēr kaut kas cits..:face-wink:
Publicēts: 11.02.14 23:05
 citēt
Irsis:Iedomājies, ka Tev ir jānobildē 15K produktu bildes, priekš interneta veikala, kuras tiks izmantotas maximums 1200px garākā mala. Priekš kam 12-24mpx RAW faili?
Nu pa lielam tam ir maz sakara ar FOTOGRĀFIJU!, tas ir tas pats, kā ar motorzāģi nozāģet 15k klučus, tas ir DARBS! bet FOTOGRĀFIJA ir tomēr kaut kas cits..:face-wink:

Da fotogrāfija ir un paliek fotogrāfija. Katalogbildes bildējamas ir tikai unvienīgi RAWa, un 15K nav nemaz tik daudz. Daudz ir tad ja tas vis ir bildējams kartē un tad pēc tam kačājams kompī. Kantorī parasti to visu bildē pa taisno uz servaku un tas kurš bildē , pie konvertācijas neķeras klāt. Proces vienkārš, 2-3 bildētāji ar studijas gaismām softboxā knipsē vis maz 30 kadrusstundā, un divi redaktori konvertē un redaģē. 15K pasākums aptuveni 2 nedēļām. Sanāk, a samaksa nav liela, pagājušajā gadā pa 1 bildi maksāja 2 eiri, reizēm 1,5 eira. Bet kopumā sanāk ok.
Publicēts: 11.02.14 23:28
 citēt
palaidniex:Kamēr ir kas par kapeikām strādā nepiemērotos apstākļos ar nepareiziem instrumentiem tikām NEKAS nemainīsies...

Bet bildēm jābūt kā no labākajām fotostudijām, vai ne?

Kurā mirklī, es kautko runāju par kapeikām? Es runāju par apstākļiem.

chukmasoff_f:
Irsis:Iedomājies, ka Tev ir jānobildē 15K produktu bildes, priekš interneta veikala, kuras tiks izmantotas maximums 1200px garākā mala. Priekš kam 12-24mpx RAW faili?

Da fotogrāfija ir un paliek fotogrāfija. Katalogbildes bildējamas ir tikai unvienīgi RAWa, un 15K nav nemaz tik daudz. Daudz ir tad ja tas vis ir bildējams kartē un tad pēc tam kačājams kompī. Kantorī parasti to visu bildē pa taisno uz servaku un tas kurš bildē , pie konvertācijas neķeras klāt. Proces vienkārš, 2-3 bildētāji ar studijas gaismām softboxā knipsē vis maz 30 kadrusstundā, un divi redaktori konvertē un redaģē. 15K pasākums aptuveni 2 nedēļām. Sanāk, a samaksa nav liela, pagājušajā gadā pa 1 bildi maksāja 2 eiri, reizēm 1,5 eira. Bet kopumā sanāk ok.

30 kadri stundā taisās, ja produkts vienkāršs un paklausīgs, ja neregulāras formas spoguļi vai vadi, tad viss lēnāk.
Publicēts: 11.02.14 23:30
 citēt
palaidniex:
Luxferre:

Piemēram zinu stāstu kā viens slavens LV fotogrāfs iesūtīja mazos jpg kā fotosesijas preview, bet žurnāls ņēma tos salika žurnālā un nopublicēja.

Man tā sanaca burtiski pagamuso nedēl , ar sajusmu Meees jau nodrukajam ,paldies. Man pat zuklis neatkara . Tapat autors nav Zinams man butiba Px tapec.

šo ne reizi vien ir izpildījuši ne vieni vien pasūtītāji, ne tikai žurčiki... :D
Publicēts: 11.02.14 23:56
 citēt
Lunis:
palaidniex:
Man tā sanaca burtiski pagamuso nedēl , ar sajusmu Meees jau nodrukajam ,paldies. Man pat zuklis neatkara . Tapat autors nav Zinams man butiba Px tapec.

šo ne reizi vien ir izpildījuši ne vieni vien pasūtītāji, ne tikai žurčiki... :D

Principā ir vienkāršs un elementārs risinājums,tā kā ar parastu watermarku, tipa PARAUGS arī var izmantot, tad vienkārši pāri visai paraugbildei vairākās rindās ar puscaurspīdīgiem burtiem rakstam ХУЙ ХУЙ ХУЙ …. točna nenodrukās nekur :)
Publicēts: 12.02.14 00:21
 citēt
30 kadri stundā taisās, ja produkts vienkāršs un paklausīgs, ja neregulāras formas spoguļi vai vadi, tad viss lēnāk.

Nu bet loģiski, tie ir visādi štrunti tādi kā mobilo telefonu axesuāri,dažādi IT axesuāri un tam līdzīgie štrunti. Ja bildējami ir sarežģīti priekšmeti, tādi kā bižutērija, pulksteņi vai juvelirka, tad arī cenas citas un tos parasti nebildē tādos kvantumos.
Publicēts: 12.02.14 08:09 labots
 citēt
trollollo:

Tavuprāt, Latvijā neviens tādas lietas nepasūta, bet tā nav, ir veikali un viņiem ir vajadzības. Piebilde tikai, ka tie ir specifiski nišas produkti, nevis standarta preču veikali.

Radiodetaļas - tipa argusi, Lemonas un tamlīzīgie? Daudz jau tādu nav...

Un otra kļūda ir tās iedomas par sterilajiem apstākļiem, principā parasti tas beidzas, ka Tevi noliek kautkādā noliktavas stūrī, un vari priecāties, ka tur ir apkure un netek ūdens no caurā jumta. Nemaz nerunājot par budžetu griezējam vai retušētājam.

Pašam būs sanācis mani pārprast - ideāli kontrolējami apstākļi gaismai un citam setapam
Tas, ka nav taisnas sienas, blakustelpā ir līdz puscelim ūdens maz ietekmē produktu gaosmošanas iespējas, kā arī kameras iestatījumus...
Proti - nevajag jaukt studijas "komfortu" ar studijas darbam nepieciešamo "setapu"...
Publicēts: 12.02.14 16:35
 citēt
Ko jūs varat te pērties. Cilvēks apjautājās kā to izdarīt. Kāpēc un kādēļ tā lai paliek viņa darīšana.

Varbūt viņam nav LR un viņš telefonbildēm vai kāda ziepīša bildēm ātri grib iziet cauri.
Publicēts: 12.02.14 22:25
 citēt
Luxferre:zinu stāstu kā viens slavens LV fotogrāfs iesūtīja mazos jpg kā fotosesijas preview, bet žurnāls ņēma tos salika žurnālā un nopublicēja.

tas laikam nebiju es - es, cik slavens, tik ne ar fotō un kīnō, bet ar to, ka piemīzu 15. gs. lielgabalu. un gadījās man citādi - aizsitu [grāmatas] hudožniekam (от слова "худо"!) thumbneilus, a viņš man atsit 27 SMS ar tekstu, ka neesot no kā izvēlēties. konkrētajā gadījumā gan laikam nostrādāja arī tāds faktōrs, ka hudožnieks (от слова "худо"!) atcerējās, ka viņa māsasdēlam arī mamma uz pamatskolas izlaidumu iedāvājusi "īstu" fotoaparātu.
Publicēts: 12.02.14 23:56
 citēt
palaidniex, dzīvē visādas situācijas gadās. Es savējās visas saglabāju TIFā - ar manām bildēm man nav problēma. Bet gadās, ka ir kāda sveša bilde jāpalabo un tā klientam ir tikai JPG. Tad man tomēr ērtāk to atvēr iekš Camera RAW un apstrādāt!
Publicēts: 13.02.14 00:15 labots
 citēt
60uz5komats6:

Principā ir vienkāršs un elementārs risinājums,tā kā ar parastu watermarku, tipa PARAUGS arī var izmantot, tad vienkārši pāri visai paraugbildei vairākās rindās ar puscaurspīdīgiem burtiem rakstam ХУЙ ХУЙ ХУЙ …. točna nenodrukās nekur :)

Kādreiz Jelgavas tipenes pirmsākumos šiem cehā karājās PLAKĀTS no tirāžas ņemts , nemaz tālu nebij jātkāpjas un vērīgi jāieskatās lai pa 70% tā laukumu būtu redzama liela Copiraita ūdeszīme :face-wink::face-grin::face-grin:
Publicēts: 13.02.14 08:35
 citēt
dansiga:palaidniex, dzīvē visādas situācijas gadās. Es savējās visas saglabāju TIFā - ar manām bildēm man nav problēma. Bet gadās, ka ir kāda sveša bilde jāpalabo un tā klientam ir tikai JPG. Tad man tomēr ērtāk to atvēr iekš Camera RAW un apstrādāt!

khmm - vienu (dažas) bildes tiešām jāver ar raw konverteri?
tiffs tak arī jau apgraizīts :what: tikai nekompresēts :what:
Publicēts: 13.02.14 10:15
 citēt
dansiga:palaidniex, dzīvē visādas situācijas gadās. Es savējās visas saglabāju TIFā - ar manām bildēm man nav problēma. Bet gadās, ka ir kāda sveša bilde jāpalabo un tā klientam ir tikai JPG. Tad man tomēr ērtāk to atvēr iekš Camera RAW un apstrādāt!
tikai un vienīgi profesionālu iemaņu trūkums un pareizo instrumentu nepārzināšana.
Publicēts: 13.02.14 10:45
 citēt

Tieshaam, raw konverterii ir ljoti eerti likt selektiivas maskas peec kraasu kanaaliem, nokontroleet kraasas peec references utt... liiknes pamainiit...vienvardsakot krutakais apstrades riiks camera raw!!!!!:face-wink:
Publicēts: 13.02.14 11:03
 citēt
imgfoto:

Tieshaam, raw konverterii ir ljoti eerti likt selektiivas maskas peec kraasu kanaaliem, nokontroleet kraasas peec references utt... liiknes pamainiit...vienvardsakot krutakais apstrades riiks camera raw!!!!!:face-wink:
:D :D :D profiņi...
Publicēts: 13.02.14 12:20
 citēt
imgfoto:

jepegiem?
nu tā kvalitatīvi forši izcelt tās detaļas kuru tur vairs nav, bet RAWā bija utt? :D
Publicēts: 13.02.14 12:48
 citēt
palaidniex:
imgfoto: Tieshaam, raw konverterii ir ljoti eerti likt selektiivas maskas peec kraasu kanaaliem, nokontroleet kraasas peec references utt... liiknes pamainiit...vienvardsakot krutakais apstrades riiks camera raw!!!!!:face-wink:

jepegiem?
nu tā kvalitatīvi forši izcelt tās detaļas kuru tur vairs nav, bet RAWā bija utt? :D
neesi drusku ieciklējies???
Publicēts: 13.02.14 12:50
 citēt
Mācos no Tevis, ak Skolotāj! :)
Publicēts: 13.02.14 13:39
 citēt
Kā reizi tiko izmantoju šito opciju!
Publicēts: 13.02.14 13:40
 citēt
Luxferre:Kā reizi tiko izmantoju šito opciju!
nu tad davai - padalies - ko konkrētu darīji!
Publicēts: 13.02.14 13:50
 citēt
Bildes:
Luxferre:Kā reizi tiko izmantoju šito opciju!
nu tad davai - padalies - ko konkrētu darīji!

iesūtīja man vienu jpg bildi. Tad nu šai bildei caur šito opciju ātri uzliku WB mazliet ekspo koreciju, mazliet kontrastu, mazliet seltkīvi krāsu korekciju. Atverot šopā piemēram tik vienkārši lietojamas WB funkcijas nav. Tāpat pārējie iestatījumu salikšana camera raw ir ātra.
Katram rīkam savs pielietošanas mērķis un vieds.

Galu galā nav svarīgī pa kuru ceļu iet svarīgs ir rezultāts.

Bet ko tad es te jau pilns ar profesionāļiem ar savu vienīgo pareizo viedokli... :D Tāpēc cameras raw izmantošana jpg failiem jāaizliedz ar likumu ;)
Publicēts: 13.02.14 13:51
 citēt
Bilžu apstrādei tai pašā vienā programmā Photoshop ir 100 un 1 ceļš, kā nonākt pie samērā līdzīga rezultāta (tāpat kā AutoCad ļoti līdzīgi) ..... ko Jūs varat cepties - katrs strādā ar sev ierastām metodēm!!!!
Publicēts: 13.02.14 14:11
 citēt
Luxferre:
Bildes:u tad davai - padalies - ko konkrētu darīji!

iesūtīja man vienu jpg bildi. Tad nu šai bildei caur šito opciju ātri uzliku WB mazliet ekspo koreciju, mazliet kontrastu, mazliet seltkīvi krāsu korekciju. Atverot šopā piemēram tik vienkārši lietojamas WB funkcijas nav. Tāpat pārējie iestatījumu salikšana camera raw ir ātra.
Katram rīkam savs pielietošanas mērķis un vieds.

Galu galā nav svarīgī pa kuru ceļu iet svarīgs ir rezultāts.

Bet ko tad es te jau pilns ar profesionāļiem ar savu vienīgo pareizo viedokli... :D Tāpēc cameras raw izmantošana jpg failiem jāaizliedz ar likumu ;)
paldies, apmierināju ziņkārību. Vienīgais gadījums, kad es sāku interesēties par izmantotajiem instrumentiem, tēlaini runājot - kad es esmu pasūtītājs un mani neapmierina rezultāts. Diemžēl ar pēcapstrādi grēko pat ļoti iecienīti reklāmas fotogrāfi Latvijā.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):