forum.gif
Nikon D800 un Nikon D800E
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Nikon D800 un Nikon D800E
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 11.02.14 13:47
 citēt
Vai kāds var pateikt kaut ko par Nikon D800 un Nikon D800E. Pēc tehniskajiem rādītājiem nekādas atšķirības neredzu, bet Nikon D800E it kā ir iebūvēts kaut kas, kas uzlabo bildes asumu u.c. Vai tā dēļ ir vērts maksāt 600 eiro vairāk?
Kādas atsauksmes vispār par D800?
Publicēts: 11.02.14 14:08
 citēt
zorge66:Vai kāds var pateikt kaut ko par Nikon D800 un Nikon D800E. Pēc tehniskajiem rādītājiem nekādas atšķirības neredzu, bet Nikon D800E it kā ir iebūvēts kaut kas, kas uzlabo bildes asumu u.c. Vai tā dēļ ir vērts maksāt 600 eiro vairāk?

Kā reizi 800E NAV iebūvēts filtrs virs matrices...
Un par to ka NAV prasa papildus 600 EUR ;)
Publicēts: 11.02.14 14:10
 citēt
Atsauksmes tādas, ka... Būs jāpērk jauns kompis! :D
Publicēts: 11.02.14 14:11 labots
 citēt
nevis nav iebuvets, pat uzbūvēts savādāk.

asums dzidraks būs 800e, bet lieilāka moire. ar asumu arī triks, jālieto labi fiksi lai to izjustu un izmntotu.

pilns nets ar detalizetiem skaidrojumiem un bilzhu piemeeriem par ar 100% crop
www.bhphotovideo.com...
Publicēts: 11.02.14 14:27
 citēt
andre:nevis nav iebuvets, pat uzbūvēts savādāk.

asums dzidraks būs 800e, bet lieilāka moire. ar asumu arī triks, jālieto labi fiksi lai to izjustu un izmntotu.

pilns nets ar detalizetiem skaidrojumiem un bilzhu piemeeriem par ar 100% crop
http://www.bhphotovideo.com/indepth/photography/hands-reviews/discerning-differences-between-nikon-d800-and-d800e

Aha un tie labie fiksi vēl arī uz optimālajām diafragmām jālieto, a tās optimālās diafragmas katram objektīvam būs max 3 gabalas diapazona vidū.Un ko tad ar tām bildēm pēctam darīsim? drukāsim vismaz 60x90 ? Domā ka nodrukātā veidā varēs atrast atšķirību starp 800 un 800E ? Nedrukāsim, skatīsimies uz ekrāna? A tad nahua vispār 36MP tur arī 10MP būs perebors.Koroče bez pielietojuma apraksta un optikas saraksta neko sakarīgu nav iespējams atbildēt.
Publicēts: 11.02.14 14:59
 citēt
Fotoaparātu pārsvarā lietoju ceļojumos, bet ir doma nedaudz nodarboties arī ar komerciālu fotogrāfēšanu (esmu to agrāk darījis uz filmām) pasākumos. Sakumam domāju piepirkt objektīvu Nikon 24-70/ f2,8 un kādu 70 -200 trubu (ko varētu ieteikt?)
Pašlaik lietoju D7000 ar standarta 18-200 objektīvu, kas pie pirkšanas bija komplektā. Principā jau ceļojumiem pietiek, bet komerciālam foto mūsdienās tā kā būtu par maz.
Publicēts: 11.02.14 15:07
 citēt
zorge66:Principā jau ceļojumiem pietiek

Kļūda.
Publicēts: 11.02.14 15:07
 citēt
pagaidām nav daudz (ir gandrīž nemaz) zūmu, kas varētu cik necik sacensties asumā ar fiksīšiem...

arī labi stikli uz puskadra matricu varētu pietikt nespecifiskiem komercprojektiem. tikai ne ar 18-200 gan...
Publicēts: 11.02.14 15:08
 citēt
Gaisma:
zorge66:Principā jau ceļojumiem pietiek

Kļūda.

Domā ceļojumos pačotīgāk ir vazāties ar KIEV?
Publicēts: 11.02.14 15:30
 citēt
zorge66:Vai kāds var pateikt kaut ko par Nikon D800 un Nikon D800E. Pēc tehniskajiem rādītājiem nekādas atšķirības neredzu, bet Nikon D800E it kā ir iebūvēts kaut kas, kas uzlabo bildes asumu u.c. Vai tā dēļ ir vērts maksāt 600 eiro vairāk?

Tas, kas IR iebūvēts D800 un NAV iebūvēts D800E saucās AA (anti aliasing) filtrs. Par cik pikseļu struktūra ir stingri regulāra, tad, lai bildējot citu regulāru struktūru, piemēram, audumu, neparādītos t.s. "muarē" efekts, lieto AA filtru, kas attēlu mākslīgi "sablūrē". Tas pilnīgi netraucē ainavniekiem, jo dabā tādu objektu nav, pārējiem varbūt ļoti reti.
Publicēts: 11.02.14 15:39
 citēt
zorge66:Fotoaparātu pārsvarā lietoju ceļojumos, bet ir doma nedaudz nodarboties arī ar komerciālu fotogrāfēšanu (esmu to agrāk darījis uz filmām) pasākumos. Sakumam domāju piepirkt objektīvu Nikon 24-70/ f2,8 un kādu 70 -200 trubu (ko varētu ieteikt?)
Pašlaik lietoju D7000 ar standarta 18-200 objektīvu, kas pie pirkšanas bija komplektā. Principā jau ceļojumiem pietiek, bet komerciālam foto mūsdienās tā kā būtu par maz.

Nūū 24-70 nav tas objektīvs dēļ kura risināt D800/D800E problēmu, protams tas ir labs ,pat ļoti labs 24-70 zūms, bet…. . 70-200,ja runa par II versiju gan parādīsies atšķirība, protams uz statīva utt.Vispār D800/800E prasa pret sevi drusku īpašu attieksmi, tajā skaitā statīvu, lai tiešam izvilktu no kameras maksimumu uz ko tā spējīga. Ja ceļojums ir ceļojuma nevis fotografēšanas dēļ, tad droši vien D7000+18-200 ir daudz ērtāks risinājums, pie kam ceļojumā var arī gadīties kamerai liktenīgi force majeure apstākļi, nu 7000šā tomēr mazāk žēl.Komerciāla bildēšana ir plaša diapazona padarīšana no 3x4 cm dokumentu foto līdz Vogue vākam, vai vēl sazin kam, ja fotogrāfs forumā prasa kādu instrumentu izvēlēties,tas neko labu neliecina.
Publicēts: 11.02.14 15:42
 citēt
palaidniex:
Gaisma:
Kļūda.

Domā ceļojumos pačotīgāk ir vazāties ar KIEV?

Nuuu, ar KIEV ceļojumus var baigi smukas kartiņas uztaisīt, jo tomēr midformāts. Bet mans punkts šoreiz ir par to, ka ceļojumi tieši ir tie, kur jātaisa smukas un drukājamas kartiņas, nevis kkādu dzerstiņu atzīmēšana for the record, kam drīzāk varētu pilnībā pietikt ar aifonu.
Publicēts: 11.02.14 15:45
 citēt
katram savas prioritātes
ir plikbilžnieki, kuru repertuārā nav neviena portreta... un? ko tiem izvēlēties 800 vai 800E?
ir ceļotāji, kas bildē katru ēdienreizes ēdamo un nenodarbojas ar ceļojuma ainavu lielformāta šedevru tapināšanu... TO moš arī uz Haseļa ar digipakaļu vālēt?
Un kas vainas ceļojuma piezīmēm ar sifonu? :D
Publicēts: 11.02.14 17:55
 citēt
Nikon D800 Body - 1740 EUR pie manis.

Nikon D800E Body - 2200EUR
Publicēts: 11.02.14 18:05
 citēt
Savulaik ar foto kāzās uc. pasākumos pelniju tīri labi. Taisiju tikai melnbaltās bildes. Viss process bija mājās laboratorijā. Klienti bija tīri apmierināti. Tad šādu naudas pelnīšanu metu pie malas, bet vairāk vai mazāk turpinu fotogrāfēt, pārsvarā ceļojumos. Tikai tehnikai daudz netērējos (d70 un pēc tam d7000 gan ar nav maz).
Dažas manas bildītes melnbaltajos laikos pabija izstādēs.
Digitālajos laikos daži desmiti vai simti manu ceļojumu bilžu ir nokļuvušas presē. Ir divas grāmatas ar manām bildēm. Bez tam ir bijušas dažas ceļojumiem - ekspedīcijām veltītas fotoizstādes, kurā liela daļa bija manas bildes. Tā ka apkopojot varu teikt, ka naudu (šādu tādu) ar foto jau esmu sapelnijis, bet tas nav galvenais.
Jūtu ka manas bildes noteikti varētu būt labākas, tāpēc ar prieku uzklausīšu padomus par tehniku.

Par d800e mani pārsteidz tas, ka kaut ko noņemot nost manta var palikt dārgāka.
Galvenais jautājums gan man ir šāds: kāpēc visi grib tikt pie pilnās matricas aparātiem, ja to pašu it kā varētu sasniegt ar kvalitatīvu optiku pareizā vietā un laikā?
Savulaik mans ceļojumu biedrs, kam līdzi bija D3 un D700 ļoti labi izteicās par d700. Man tad jautājums tehnikas pazinējiem vai D800 izņemot pikseļus un video filmēšanas iespējas salīdzinot ar d700 ir vēl kaut kādi būtiski uzlabojumi?
Publicēts: 11.02.14 18:16
 citēt
_MINMI_:Nikon D800 Body - 1740 EUR pie manis.

Kā tad pie šīs cenas ar papīriem un garantiju?
Publicēts: 11.02.14 18:21
 citēt
zorge66:
_MINMI_:Nikon D800 Body - 1740 EUR pie manis.

Kā tad pie šīs cenas ar papīriem un garantiju?

Papīri kas ir standarta kastē viss nāk līdzi arī garantijas papīrs ir iekšā no ražotāja.
Plus gads no manis.

Tākā viss ir pieejams.

Ja interesē dod ziņu privāti, arī objektīviem varu piedāvāt labas cenas.
Publicēts: 11.02.14 18:28
 citēt
Elementārā līmeņa lietas par foto jau es zinu, tikai mazliet esmu atpalicis no tā ko šobrīd piedāvā, jo kad iepērkos kādu laiku par to visu vairs neinteresējos, bet bildēju ar to kas ir.
Saprotu, ka nenāktu par ļaunu kādi 2 līmeņa kursi. Bez tam kā jau visur arī fototehnikai ir milzīga reklāmas gūzma, tāpēc pirms uz kaut ko tērēties gribētos dzirdēt kaut ko no personīgās pieredzes.
Pats ar ko fotografē? Ko fotografē?
Publicēts: 11.02.14 18:50 labots
 citēt
zorge66:
Galvenais jautājums gan man ir šāds: kāpēc visi grib tikt pie pilnās matricas aparātiem, ja to pašu it kā varētu sasniegt ar kvalitatīvu optiku pareizā vietā un laikā?

To pašu sasniegt nevar, jo:

Ja nerunājam par asuma dziļumiem, kas ir subjektīva gaumes lieta, bet tikai par gala attēla izšķirtspēju, tautā sauktu arī par asumu vai detalizāciju, tad jāatceras, ka attēla kvalitāti noteiks vājākais no sensora un objektīva "tandēma".

Kropotajos formātos šobrīd sensoru izšķirtspējas ir līdzīgas objektīvu izšķirtspējām aptuveni pie diafragmām 5,6-8. Pie lielākiem atvērumiem pieaugošo aberāciju dēļ objektīvi šajā "sacensībā" sāk zaudēt. Tāpēc sanāk, ka palielinot pikseļskaitu bildi būtiski uzlabot vairs nevar, to varētu izdarīt taisot labākus objektīvus, kam nebūtu aberāciju pie 4 un vēl mazākiem diafragmas skaitļiem. Tad izšķirtspēja dramatiski uzlabotos, bet to optiķi vēl neprot.

Pilnajā formātā objektīvi pagaidām pārspēj sensorus, tāpēc gala attēla izšķirtspēju ir iespējams būtiski uzlabot, palielinot sensora pikseļskaitu, ko uzskatāmi parādīja Nikons un Sony, uztaisot 36 Mpix kameras.

Te divi vīri ir pamatīgi visu apstāstījuši, ja vien nav slinkums urbties: www.luminous-landscape.com...
Publicēts: 11.02.14 19:13
 citēt
Varētu jau zorge66 iemest pāris bildes,lai būtu ko ievērtēt.
Publicēts: 11.02.14 19:26
 citēt
GunarsII:
zorge66:

To pašu sasniegt nevar, jo:

Pilnajā formātā objektīvi pagaidām pārspēj sensorus, tāpēc gala attēla izšķirtspēju ir iespējams būtiski uzlabot, palielinot sensora pikseļskaitu, ko uzskatāmi parādīja Nikons un Sony, uztaisot 36 Mpix kameras.

Aha it sevišķi kadru stūros,tā "pārspēj", ka nu tikai.
Publicēts: 11.02.14 19:34
 citēt
Nu tak D800/800e NAV universāla kamera visiem dzīves gadijumiem,būtu tur pusizmēra raw un drusku ātrāks bildēšanas temps mazajā izšķirtspējā, tad gan būtu.Šobrīd nikona sistēmā pieejama un puslīdz universāla aparāta nišā ir D610.
Publicēts: 11.02.14 22:17
 citēt
Nu jā būs ko palasīt. Bildes ielādēšu, lai varat pakritizēt. Man gan drīzāk jāatzīst, ka esmu reportieris nevis mākslinieks, tāpēc man svarīgāks liekas bildes saturs nevis tehniskā kvalitāte.
Kas attiecās uz d600 un d610, tad dprewiv.com tie tika raksturoti, kā D7000 ar lielāku matricu. Kaut kā negribas vēl vienu D7000.
Publicēts: 11.02.14 22:32
 citēt
zorge66:Nu jā būs ko palasīt. Bildes ielādēšu, lai varat pakritizēt. Man gan drīzāk jāatzīst, ka esmu reportieris nevis mākslinieks, tāpēc man svarīgāks liekas bildes saturs nevis tehniskā kvalitāte.
Kas attiecās uz d600 un d610, tad dprewiv.com tie tika raksturoti, kā D7000 ar lielāku matricu. Kaut kā negribas vēl vienu D7000.

Определитесь товарищ!
800 nu nekādi nav reportieru kamera. Vobšem jauns/lietots(nenodzīts) D3/D3s/D4/D4s un nirvāna būs saniegta.
Publicēts: 12.02.14 00:49
 citēt
Nu tie tadi baigie kluči. Un īsti nevaru saprast ar ko piemēram D3 ir pārāks par d700. Ja nu vienīgi smagāks un lielāks.
Mans paziņa kam bija abi pārsvarā lietoja D700.
Publicēts: 12.02.14 01:31
 citēt
Ja jābliež reportāža,tad D3(&Co) ir ērtāks, ar lielāku baķorku un divām kartēm.Apkārtvazāšanai i D700 būs paliels, tur kāda bezspogulene piemērotāka šā vai tā.
Publicēts: 12.02.14 08:33
 citēt
Zorge66, tu esi tas, kas OPEN klasē brauc?
Publicēts: 12.02.14 08:49 labots
 citēt
zorge66:Nu tie tadi baigie kluči. Un īsti nevaru saprast ar ko piemēram D3 ir pārāks par d700. Ja nu vienīgi smagāks un lielāks.
Mans paziņa kam bija abi pārsvarā lietoja D700.

lielaaka atshiriba ar to ka vienados reportaazhas apstaaklos d700 Tev nespees preciizi nofokuseeties. puse kadru izmetiisi. d3 un d700 ir nesalidzinami aparaati. taa vien liekas ka nekas neatshiraas, atshiriba tieshaam loti lielta.

tavaa gadijumaaja , ja Tu domaa focheet reportaazhu, ieteiktu mekleet lietotu D3, D3x vai arī D4.

Ja Tu pasakumos aprobežosies ar pozētām bildēm, dabas skatiem un tūrismam ņem ciet d600 un nemocies, bet ja esi prasīgāks gan pret sevi, gan pret darbu, un ķersi dzīvos kadrus d800, d700, d600 viss tas buus garaam.

to Tev saka fotogrāfs kuram ir divi D3, D600, D800e un Df
Publicēts: 12.02.14 09:17 labots
 citēt
gribu patēlot profu (nu saraust drusku piķi) kādu kameru man izvēlēties?

Kādreiz fotografēju ar zenit. Manas bildes karājas pie sienas 2 EU kantoros europā un dānijā.

Ar gūgles tanti nedraudzējos - man nav interneta :(

ko man darīt? varbūt JŪS, amatieri, man paļigosiet?
Publicēts: 12.02.14 09:26 labots
 citēt
zorge66:Savulaik ar foto kāzās uc. pasākumos pelniju tīri labi. Taisiju tikai melnbaltās bildes. Viss process bija mājās laboratorijā. Klienti bija tīri apmierināti. Tad šādu naudas pelnīšanu metu pie malas, bet vairāk vai mazāk turpinu fotogrāfēt, pārsvarā ceļojumos. Tikai tehnikai daudz netērējos (d70 un pēc tam d7000 gan ar nav maz).
Dažas manas bildītes melnbaltajos laikos pabija izstādēs.
Digitālajos laikos daži desmiti vai simti manu ceļojumu bilžu ir nokļuvušas presē. Ir divas grāmatas ar manām bildēm. Bez tam ir bijušas dažas ceļojumiem - ekspedīcijām veltītas fotoizstādes, kurā liela daļa bija manas bildes. Tā ka apkopojot varu teikt, ka naudu (šādu tādu) ar foto jau esmu sapelnijis, bet tas nav galvenais.
Jūtu ka manas bildes noteikti varētu būt labākas, tāpēc ar prieku uzklausīšu padomus par tehniku.

Par d800e mani pārsteidz tas, ka kaut ko noņemot nost manta var palikt dārgāka.
Savulaik mans ceļojumu biedrs, kam līdzi bija D3 un D700 ļoti labi izteicās par d700. Man tad jautājums tehnikas pazinējiem vai D800 izņemot pikseļus un video filmēšanas iespējas salīdzinot ar d700 ir vēl kaut kādi būtiski uzlabojumi?
Izlasot visu šito murgu rodas priekštats ka tu esi baigais veiksminieks, kam nav nekāda sakara ar bildēšanu, bet paveicies kādam iesmērēt savus darbus un tos nosaukt par komerciālie. Kā reiz 800 nikons būs lielisks komerciāliem - reklāmdarbiem, bet ceļojumiem tas būs par smagu. Tur 1000 bildes vienā stundā un to bildi redzēs tu un un tu. Tur būs lielisks kas cit. Bet optika ir vērts tajā ieguldīt. Bet izskatas, ka tu te visus durī vai pats nejēdz par to ko rasksti.
Publicēts: 12.02.14 10:10
 citēt
Jūs atkal esat uzķērušies uz Jura meistarīgi izliktajām lamat'ām:face-grin::face-grin::face-grin::face-grin::face-grin:
Publicēts: 12.02.14 16:57
 citēt
Nikomaris:Zorge66, tu esi tas, kas OPEN klasē brauc?

Tas pats.
Publicēts: 12.02.14 18:36
 citēt
Ceļojumiem noteikti izvēlētos kādu bezspoguļa kameru. Sony a7R, Fuji X-T1, Olympus OM-D E-M1, Panasonic GH3
Publicēts: 12.02.14 19:32
 citēt
zorge66:
Nikomaris:Zorge66, tu esi tas, kas OPEN klasē brauc?

Tas pats.

Aha, esam nedaudz mājā uz riteņiem Rugājos kopā pasēdējuši:)
Publicēts: 12.02.14 22:14
 citēt
Tagad ceļojumiem un tā ir telefoni ar labām kamerām:

www.youtube.com...
Publicēts: 12.02.14 22:23
 citēt
Edman:Ceļojumiem noteikti izvēlētos kādu bezspoguļa kameru. Sony a7R, Fuji X-T1, Olympus OM-D E-M1, Panasonic GH3

Kad ceļojums saistīts ar iespēju jebkurā brīdī zaudēt fotoaparātu vai to sabojāt (ar močiem, laivām utt.) izmantoju papildus arī ūdensizturīgu ziepjutrauku Petax optio WP. Tas ir kā kakāt ar nenovilktām biksēm, bet ko lai dara. Arī citi mani ceļojumi pārsvarā saistīti ar lielu putekļu daudzumu, slapjumu u.c., kas nepatīk matricām. Tāpēc mans D7000 ir aprīkots ar "universālo" 18-200, lai objektīvs tādos apstākļos nebūtu jāmaina. D7000 varu rekomendēt kā samērā izturīgu, jo ir pāris reizes kritis uz akmeņiem un vēl šo to piedzīvojis. Pārdot droši vien nevarētu vairs par 1/3 cenas, bet viss strādā.
Nevaru iedomāties ka vajadzētu kaut ko pa vidu.
Interese par pilnas matricas fočuku un maināmu optiku sāka rasties, jo tuvākajā laikā domāju doties paceļot kopā ar niknākiem fotogrāfiem un ceļojuma laikā galvenais būs tieši pati fotografēšana un tam tiks veltīts vairāk laika. Skaidrs, ka mani par dzelžiem padomus dod arī viņi, ja prasu, bet arī šeit var daudz vērtīgas informācijas smelties.

Kā tad īsti ir ar tiem autofokusēšanās ātrumiem D700 un D3. No kā būtu jāuzmanās pērkot šādus lietotus?
Publicēts: 12.02.14 23:25
 citēt
zorge66:
Kad ceļojums saistīts ar iespēju jebkurā brīdī zaudēt fotoaparātu vai to sabojāt(..)
Kā tad īsti ir ar tiem autofokusēšanās ātrumiem D700 un D3. No kā būtu jāuzmanās pērkot šādus lietotus?

Izklausās, ka Tev nemaz nav daudz variantu, ko pirkt.
www.theverge.com...
Publicēts: 13.02.14 11:37 labots
 citēt
backspin:
zorge66:
Kad ceļojums saistīts ar iespēju jebkurā brīdī zaudēt fotoaparātu vai to sabojāt(..)

Izklausās, ka Tev nemaz nav daudz variantu, ko pirkt.
http://www.theverge.com/products/compare/4516/1272/1275/3612/1184/1542
pie šādu bilžu kvalitātes, manuprāt, diskusija ir ne tikai lieka, bet pat smieklīga! www.fotoblog.lv...
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):