forum.gif
Kur līst, un kur pārvietojas lietus? Lietus Radars zin!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / burziņš :) / Kur līst, un kur pārvietojas lietus? Lietus Radars zin!
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 16.02.14 22:24
 citēt
Nodarbojos ar spamošanu :) Gribēju pareklamēt savu veidojumu - Lietus Radaru Android telefoniem.

Aplikācija (+widgets) rāda aktuālo meteo.lv norkišņu radara bildi + ir iespēja no-animēt pēdējās stundas, kas ir īpaši savarīgi, lai saprastu, kur pārvietojas nokrišņi.

Uz doto brīdi aplikācijā ir LV, LT un EE radari.

Domāju, ka šis rīks var noderēt, ja gribas pabildēt, bet negribas samirkt :)

Links šeit: play.google.com...
Caur telefonu play store var atrast pēc "Lietus Radars".

Ceru, ka noderēs!

Publicēts: 16.02.14 22:31
 citēt
tie zilie pīķi ir lietus? :shame:
Publicēts: 16.02.14 22:32
 citēt
Es ar savu prasto Noķiju C2 par 40€ iebrienu iekš foreca.com, tur parāda, kas notiksies manā miestā, bet ir vai nav lietus Latvijas otrā malā, Pūpēžu pagastā, mani neinteresē. :grimace:
Publicēts: 16.02.14 22:34
 citēt
Māri, parauga bildes neveiksmīgas - maz lietus :)

Rekur ir aktuālā situācija, vienkāršā webiskā variantā: mbriedis.id.lv...
Publicēts: 16.02.14 22:41
 citēt
briedis:Māri, parauga bildes neveiksmīgas - maz lietus :)

Rekur ir aktuālā situācija, vienkāršā webiskā variantā: [url=http://mbriedis.id.lv/rain/
]http://mbriedis.id.lv/rain/[/url]

ā tad tie pīķi ir kkāds gļuks uz radara rotācijas centru - bet ja lietus ir, tad to var redzēt +/- mākonīšu veidā... a zoomējama tā karte ir vai rāda visu Baltiju?
Publicēts: 16.02.14 22:50
 citēt
Pīķi ir kaut kādi traucējumi. (Pats radars atrodas netālu no RIX, tāda liela balta bumba)

Zūmojama nav (pagaidām), var skatīties atsevišķi LV/LT/EE.

Kad būs vairāk laika, domāju attīstīt tālāk:

1. Rādīt lietotāja lokāciju uz kartes
2. Rādīt pilsētu nosaukumus
3. Pievienot citus papildus radarus (mākoņainība)
4. Vienots kartes skats (google karte apakšā)
5. Widgets, kuram vari norādīt konkrētu reģionu, kuru rādīt, nevis tā kā tagad visu fiksētu bildi.
6. ...
Publicēts: 16.02.14 23:04
 citēt
Lietoju šito kopš vasaras, ja tie mistiskie pīķi bessī , bet Makulji un MIGLA! Labi paradas un NODER. Sūdaini ka neŗada PROGNOZI bet tikai reālo un bijušo. Bet tā lietoju un esmu apmierināc. Poldīs Briedis.
Publicēts: 16.02.14 23:08
 citēt
Pīķi ir torņi.Šitā padarīšana strādās tikmēr,kamēr meteoroloģijas centrs ATKAL neizdomās,ka informācija no radara ir tikai par maksu.Man kompī tas widgets ir jau kuro gadu, tikai izgājšgad noklājās, jo izdomāja ka par to infu piķis jāprasa, tad pēc kāda laika atkal radara datus padarija pieejamus. A vispār verķis ļoti jēdzīgs un precīzs, mākonīši ir dažādās krāsās no zilas(maz/gandrīz nemaz lietus) līdz sarkanai(gāž kā no spaņņa).
Publicēts: 17.02.14 00:26
 citēt
Jā, piezīmēšu, ka šis radars nerāda mākoņus. Viņš rāda reālos nokrišņus.

Tiešām, cerams, ka Meteo atkal neizdomās nogriezt to pasākumu...

Padomāšu arī par iespēju dabūt kaut kur prognozi.. Teorētiski, šeit ir pieejama prognoze. Varētu izmantot šo pašu bildi: meteo.lv...
Publicēts: 17.02.14 00:37
 citēt
Man patīk ka aplikācija tik vienkārša. Vienubrid laikam briedi izbesīju ar bugreportiem, bet tagad tiešām šance kā pulkstenis.
Vasarā forši, iemet aci un uzreiz daudz maz skaidrs, vai kāds gāziens nevelkas velomaršruta virzienā. Ziemā mazāk aktuāli.
Publicēts: 17.02.14 00:51
 citēt
versatile: Vienubrid laikam briedi izbesīju ar bugreportiem, bet tagad tiešām šance kā pulkstenis.

Redz, atlika nogaidīt, un viss pats salabojās :D (pēdējais, ko laboju, bija KitKat gļuks)
Publicēts: 17.02.14 01:57
 citēt
Cik tālu tāds radars ķer?
Publicēts: 17.02.14 02:09
 citēt
Rīgas radars ir ar ~250km rādiusu, tā lai ~ visa LV ielien. Protams, uz malām tā precizitāte zūd, bet nu aptuveno situāciju var saprats.
Ja dzīvo patālāk no Rīgas, var vēl skatīties LT / EE radarus un pēc tiem secināt, vai nāk lietus.
Publicēts: 17.02.14 02:11
 citēt
mans īpašums ir LV, bet atrodas no Rīgas 350 km!!!! ko nu?
Publicēts: 17.02.14 02:12 labots
 citēt
Dansiga, izmanto kādu no šiem... ..un vai Tu rēķini pēc taisnes vai ceļa garumu? :bad_smile:

EE radars:

LT radars:
Publicēts: 17.02.14 02:16 labots
 citēt
nu jā - ir gan ceļa garums ..... bet diez vai tas atšķiras par 10o km ... Jā'papēta kartē. Izskatās, ka mani ri tas stūris, kas nav neviena radara zonā~
Publicēts: 17.02.14 02:16
 citēt
Btw, kā var dabūt 350km? Tālākais, ko ar google maps redzu, ir kādi 310. Un tas ir pa ceļiem, nevis taisnā līnijā...
Publicēts: 17.02.14 02:19
 citēt
briedis:Btw, kā var dabūt 350km? Tālākais, ko ar google maps redzu, ir kādi 310. Un tas ir pa ceļiem, nevis taisnā līnijā...

Tagad, kad ir Tīnūžu ceļš - tad ir par 20 km īsāks ceļš ..... vieta ir te - 56.287048,28.051053
Publicēts: 17.02.14 10:44
 citēt
A kur aplikācija āboļu hipstertelefoniem?
Publicēts: 17.02.14 10:57
 citēt
Īsti čaļi lietus nebaidās!
Publicēts: 17.02.14 11:37
 citēt
trollollo:A kur aplikācija āboļu hipstertelefoniem?

Nav. No manis arī nebūs :(

Vari izmantot: mbriedis.id.lv...
Kādreiz varbūt pielāgošu vairāk mob ierīcēm.
Publicēts: 17.02.14 12:27 labots
 citēt
dansiga:
briedis:Btw, kā var dabūt 350km? Tālākais, ko ar google maps redzu, ir kādi 310. Un tas ir pa ceļiem, nevis taisnā līnijā...

Tagad, kad ir Tīnūžu ceļš - tad ir par 20 km īsāks ceļš ..... vieta ir te - 56.287048,28.051053

Sanāk 255.85 km taisnā līnijā :)

balticmaps.lv...
Publicēts: 17.02.14 12:30
 citēt
Nav jau briedis pie tā vainīgs, ka radars neķer. Leišu radars arī visu Lietuvu neķer. To, ka uz to pusi no Ritumiem virzās lietus tāpat var saprast.
A Krievijā nav pieejams šitāds radars? Nu, radari noteikti, nevis viens, bet mok ir?
Publicēts: 17.02.14 12:39
 citēt
Paldies, izskatās ok !
Publicēts: 17.02.14 12:50
 citēt
teikšu tā, amatierlidotājiem, kas pārvietojas ar nelielām ļotenītēm pārsimt km/h ātrumā, noderīga fīča laikam. Man, kas bildējot pārvietojas pa zemi ar max ātrumu 5km/h, šitas vajadzīgs kā lietusmētelis zivij :face-smile: ja līst es to tāpat pamanu :face-smile:
Publicēts: 17.02.14 12:50
 citēt
Ko lai dara ja pietiek ar to ko rāda aiz loga?:face-grin::face-sad:
Publicēts: 17.02.14 12:52
 citēt
izskatās , tiešām labi, iepļurināju telefonā, gan jau noderēs :big_smile:
Publicēts: 17.02.14 21:38
 citēt
Laika ziņām neko labāku par meteo.lt neesmu atradis un arī vairs nemeklēju.Mākoņainība,nokrišņi,vēji- prognoze diennaktij ar vismaz 80 % ticamību,dažreiz ar 1-2 stundu nobīdi,bet ja prognozē mazu saulaina laika strēli kaut kur Liepājā vai Pāvilostā,tad viņa tur arī ir!!!Vai manto vajag trubā ? :face-smile: Nez,pirms braukšanas paskatos un viss! :face-wink:
Publicēts: 17.02.14 21:46
 citēt
Publicēts: 17.02.14 22:02
 citēt
Arnold, šis jau arī ir pamatā manai aplikācijai :)
Publicēts: 17.02.14 22:11
 citēt
Paldies, līdz šim skatīju pārlūkā, bet tagadējie pārklūki neatbalsta flash.
Publicēts: 18.02.14 15:54
 citēt
Līdz lielformāta telefonam neesmu izaudzis, tāpēc spiests lietot datorā
meteosapnis.lv
Visnoderīgākā ir nokrišņu prognoze
Publicēts: 01.01.15 17:04 labots
 citēt
Hello! :)

Ir pievienots eiropas satelīta un zibeņu radars. Šie varētu varētu būt noderīgi, kad gribas saprast, kas notiek ar mākoņiem.
Negaisu sezonā, tiem, kam zibeņus patīk ķert, gan jau arī zibeņu radars noderēs.
Publicēts: 01.01.15 17:43
 citēt
Šo aplikāciju lietoju apmēram gadu. Ir arī BalticRain - ar pietuvināšanas iespēju, bet tur nevar redzēt pēdējo stundu vēsturi. Paskatījos šodien satelīta bildi, bet tā nestrādā - vibrē tikai un viss. Man Android.
Publicēts: 01.01.15 17:46
 citēt
Haha, es tieši tikko arī konstatēju, ka kaut kas salūzis satelītam :)

Meteo lapā pazudusi bilde - meteo.lv... Diemžēl neko nevaru izdarīt, jāgaida, kad salabosies...

Ir doma uztaisīt arī pietuvināšanas iespeju. Ja slinkums negūs virsroku, varbūt pa šīm dienām uztaisīšu :face-glasses:
Publicēts: 01.01.15 18:07
 citēt
O, izrādās ir arī miglas (+zemo mākoņu) satelīt attēls :) Attiecīgi, visi miglas bildētāji varēs pavasarī skriet uz purviem, kad migla būs :D

Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):