forum.gif
filmiņas scan
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / filmiņas scan
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 18.02.14 15:46
 citēt
Sveiki!

Varbūt kādam ir aizdodama diapozitīva/filmiņas scan ierīce?

Paldies
Publicēts: 18.02.14 15:54
 citēt
Prasi Vaards. Viņš gan piedāvāja variantu īrēt, tā ka, iespējams, nederēs.
Publicēts: 18.02.14 16:00
 citēt
versatile:Prasi Vaards. Viņš gan piedāvāja variantu īrēt, tā ka, iespējams, nederēs.

Tas der, Mums jau ir bijusi laba sadarbība :)
Publicēts: 18.02.14 16:30
 citēt
Aizdodama nav, bet ieskanēt varu, 0,45 Eur, par 35mm kadru. Ja vidējais formāts tad 2 Eiri par kadru.
Publicēts: 18.02.14 17:07
 citēt
chukmasoff_f:Aizdodama nav, bet ieskanēt varu, 0,45 Eur, par 35mm kadru. Ja vidējais formāts tad 2 Eiri par kadru.

Tas sanāk kādi 17 EUR par filmiņu... dārgi IMHO
Publicēts: 18.02.14 17:27
 citēt
ivog:
chukmasoff_f:Aizdodama nav, bet ieskanēt varu, 0,45 Eur, par 35mm kadru. Ja vidējais formāts tad 2 Eiri par kadru.

Tas sanāk kādi 17 EUR par filmiņu... dārgi IMHO

Skatoties ar ko skanē. Ja ar Plusteku pa 100 EUR, tad jā... Ja ar Heidelbergu, tad baigi lēti (vienam kadram baigi lēti)!

No krutajiem skanētājiem atradu vienu lēto lab.foto-one.com... , savādāk friči plēš 200 EUR/gabalā. Šitais divreiz lētāks!
Publicēts: 18.02.14 19:21 labots
 citēt
Vaards, saki godīgi - ja es aizvestu filmiņu (MB, 36 kadri), cik Tu vēlētos par skenēšanu. Man pagaidām izbildēta tikai viena filmiņa, stāv attīstīta kopš vasaras. Eksperiments, saproties. Neesmu pārliecināts, vai tur vispār kas sakarīgs sanācis, arī par pareizu ekspozīciju neesmu drošs - hvz, cik tas pentakša vecās kameras mērītājs precīzi rāda. Attiecīgi vairāk pa kādiem 5 EUR nu nekādi nevelk maksāt par skenēšanu.
Varu protams pašrocīgi saskenēt, vajag tik pieeju aparātam.
Publicēts: 18.02.14 19:25
 citēt
A tik dēļ eksperimenta, lai apskatītos, kas tur vispār sanācis, ar prastu planšetnieku nepietiks?
Publicēts: 18.02.14 20:31
 citēt
ivog:Vaards, saki godīgi - ja es aizvestu filmiņu (MB, 36 kadri), cik Tu vēlētos par skenēšanu. Man pagaidām izbildēta tikai viena filmiņa, stāv attīstīta kopš vasaras. Eksperiments, saproties. Neesmu pārliecināts, vai tur vispār kas sakarīgs sanācis, arī par pareizu ekspozīciju neesmu drošs - hvz, cik tas pentakša vecās kameras mērītājs precīzi rāda. Attiecīgi vairāk pa kādiem 5 EUR nu nekādi nevelk maksāt par skenēšanu.
Varu protams pašrocīgi saskenēt, vajag tik pieeju aparātam.

Aizvedot jau būs aizgājuši zūdībā vairāk nekā 5 oiro... Esmu Vangažos. Ja sagriezta pa 6kadri/stērbelēs, tad var zigzagā salocīt a4 lapu un visus smuki konvertītē ielikt - ar visparastāko pastu atsūtīt.

Ja uz ātro (bez visādiem papildus režīmiem, vairākiem gājieniem u.t.t.) tikai uztaisot preview, piegrozīt Curves (labāk skanējot pavilkt uz tumšo/gaišo pusi), ieskanēt JPEG max kvalitātē, tas sanāk 900MB viena filmiņa - digi failus atdodot caur failiem.lv, filmiņu aizsūtot atpakaļ pa pastu varētu runāt par 10 EUR kā īpašo gadījumu, par cik savu sāpi neesi vēl atrisinājis.

Skanēšu ar Coolscan 9000.

Bet tā skanēju pēc preiskuranta 35mm viens kadrs = 1 EUR. Vidējais formāts 1 kadrs = 2 EUR... (Un mēģinu izvairīties no Kodak krāsainajiem negatīviem - liekas, ka man viņi kaut kā jocīgi sanāk. Bet iespējams tur vainīgi attīstītāji, vecas filmiņas un sazin kas vēl).
Publicēts: 18.02.14 20:55
 citēt
Ivog, ja c41 filma, nes uz elkor vai fotki.lv; ja sudraba - tīstīt uz bfs, skenēt uz elkor vai fotki.lv
Publicēts: 18.02.14 21:41
 citēt
Vaards:
ivog: Tas sanāk kādi 17 EUR par filmiņu... dārgi IMHO

Skatoties ar ko skanē. Ja ar Plusteku pa 100 EUR, tad jā... Ja ar Heidelbergu, tad baigi lēti (vienam kadram baigi lēti)!

No krutajiem skanētājiem atradu vienu lēto lab.foto-one.com... , savādāk friči plēš 200 EUR/gabalā. Šitais divreiz lētāks!

Skanējam ar Epson V600 un V700
Publicēts: 18.02.14 21:51
 citēt
versatile:Ivog, ja c41 filma, nes uz elkor vai fotki.lv; ja sudraba - tīstīt uz bfs, skenēt uz elkor vai fotki.lv

C41 nav, attīstīta jau ir tajā pašā bfsā. Mož tiešām jāaizstiepj uz elkoru, lai noskenē dajebkādā kvalitātē un tad - ja kādu kadru vajadzēs labāk, tad zināšu pie kā meklēt.
Publicēts: 18.02.14 23:09
 citēt
ivog:
versatile:Ivog, ja c41 filma, nes uz elkor vai fotki.lv; ja sudraba - tīstīt uz bfs, skenēt uz elkor vai fotki.lv

C41 nav, attīstīta jau ir tajā pašā bfsā. Mož tiešām jāaizstiepj uz elkoru, lai noskenē dajebkādā kvalitātē un tad - ja kādu kadru vajadzēs labāk, tad zināšu pie kā meklēt.

Kad tīsti, prasi uzreiz lai eskanē. Viņiem tas aparāts ātri visu saksanēs kaut kādā izšķirtspējā, kur nepārāk prasīgi var arī uz a4 drukāt. Tas maksāja kādi 2-3 lati par filmiņu gadus 7 atpakaļ. Domāju, ka tagad lētāk, jo nav jau treknie gadi vairs.
Publicēts: 18.02.14 23:47 labots
 citēt
Sametās kompānija, kādi četri, pieci ļauži kopā un nopērk slaidu skeneri, sarunā grafiku, saskenē savus arhīvus, pēcāk var skeneri jēbajā notirgot un naudu uz galviņām atkal sadalīt. Process gan ilgāks, taču rezultātā izmaksas lētākas. plus iespēja to darīt bez steigas un stresa... Es, protams nerunāju par kūlskeniem vai heidelbergiem, bet par to pašu augstākminēto Plusteku (OpticFilm 8100), kas patlaban akurāt ir manā rīcībā. Kvalitāte pilnīgi apmierina :) Silverfast`s rullē un A4 formāta tiffu 300dpi no viena 35mm kadra uztaisa apm. 45-55 sek. Ja gauži ir vēlme, var vēl šopā piekruķīt nianses, piemēram, švīkas un drazu aizklonēt, jo piedāvātais "dust removal" gan ir izcili draņķīgs...

Nu, spārdiet tagad mani :face-glasses:
Publicēts: 19.02.14 00:14
 citēt
Tak tas plusteks ar nav kosmiski dārgs, a vot pirmais, kas spēj 120nieci gremot, gan jau vairs nav mana hobija līmenim...
Publicēts: 19.02.14 00:14
 citēt
ivog:

Jeļkora 6 megapikseļi iraid okei.
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):