forum.gif
Tehnikas izvēle.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Tehnikas izvēle.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 19.02.14 11:30
 citēt
Sveiki visiem! :face-smile:

Mērķis aparāta iegādei- interjera bildēšana.

Vēlos iegādāties spoguļkameru (lietota vai jauna, nav nozīmes, labāk jau lietots, jo būs lētāk, piemēram Canon 500D modeli) un platleņķa objektīvu, skatos uz Tamron SP AF 10-24mm f/3. 5-4. 5 Di II LD. Ko jūs sakāt par šādu komplektu, vai varbūt varat ieteikt kaut ko labāku? Budžetā arī baigi negribās izplūst, bet nu līdz kādiem 700 Eur būtu gatavs, ieskaitot vēl statīvu u.c. sīkumus.
Publicēts: 19.02.14 12:01 labots
 citēt
Galīgi slikti. Interjera bildēšanai vajag iespējami lielāku krā... tfū, matricu. Tā dod iespēju izmantot stiklus ar mazāk mm un mazāku kropli.
Minimums ko vajadzētu sevi cienošam interjera bildētājam ir ff + pāris plato TS
Publicēts: 19.02.14 12:03
 citēt
Var arī ar mazāku krā... tfū, matricu, bet izmantot viag... tfū, panoramēšanu.
Publicēts: 19.02.14 12:05
 citēt
midformātu vajag un tiltšift objektīvus. tobiš - budžets x10
Publicēts: 19.02.14 12:11
 citēt
līdz šim neko un ne ar ko nebildēji un pēkšņi vajadzīgs pilns komplekts interjeru bildēšanai? drosmīgi!
Publicēts: 19.02.14 12:13
 citēt
NilsS:Galīgi slikti. Interjera bildēšanai vajag iespējami lielāku krā... tfū, matricu. Tā dod iespēju izmantot stiklus ar mazāk mm un mazāku kropli.
Minimums ko vajadzētu sevi cienošam interjera bildētājam ir ff + pāris plato TS

Interjera bildēšanai ir viena priekšrocība - visu var darīt nesteidzīgi. Galamērķi mēs nezinām, ja tas nav Rundāles pils katalogs biezos vākos un ja ir 700 Eur, tad nosauktais komplekts izskatās gana labs.
Publicēts: 19.02.14 12:14
 citēt
О, Юрис проснулся! :D
Publicēts: 19.02.14 12:15
 citēt
Kādu optimālāko aparātu un objektīvu jūs ieteiktu, protams cenas ziņā saprāta robežās!
Tam nav jābūt profesionālam aparātam, netaisīšu bildes Deko žurnālam, bet vēlos vienkārši labas interjera bildes.
Publicēts: 19.02.14 12:18 labots
 citēt
Opaps:Kādu optimālāko aparātu un objektīvu jūs ieteiktu, protams cenas ziņā saprāta robežās!
Tam nav jābūt profesionālam aparātam, netaisīšu bildes Deko žurnālam, bet vēlos vienkārši labas interjera bildes.

tad jau ar telefonu...
Publicēts: 19.02.14 12:19
 citēt
Līdz šim bildēju ar Canon un platleņķa objektīvu, tā ka fotoaparātu rokās es neesmu turējis nav! Bet par cik vairs šis komplekts nav, vēlos iegādāties jaunu un nedaudz labaku vai atbilstošāku tieši interjera bildēšanai.
Publicēts: 19.02.14 12:20
 citēt
Tamron SP AF 10-24mm vietā labāk ņem Tokina 11-16. Pēc reviewiem spriežot: nedaudz dārgāka un krietni asāka.
:face-grin:
Publicēts: 19.02.14 12:44
 citēt
laaaciss:О, Юрис проснулся! :D

pēc opapa būs omamma :face-grin:
Publicēts: 19.02.14 12:56
 citēt
Ja tas patiešām ir Juris, tad tam cilvēciņam ir diezgan smags stāvoklis, nav tālu arī līdz MVD.
Publicēts: 19.02.14 13:07
 citēt
Izskatās pēc kārtējā sviestainā foruma, kur labi ja 5% no cilvēkiem ir spējīgi normāli atbildēt uz jautājumu, pakonsultēt, pārējie ir tādi profiņi, ka d... gribās!

Nekā personīga, bet ja nevari normāli kaut ko ieteikt, tad savas gudrības paturat pie sevis vai arī ejat Tvnetā sadaļā komentāri, tur jums īstā vieta kopā ar Grobiņas zirgu un pārējiem!

Paldies tiem, kas pateica kaut ko jēdzīgu!
Publicēts: 19.02.14 13:08
 citēt
5D + Samyang 14mm
Publicēts: 19.02.14 13:47
 citēt
Opaps:Izskatās pēc kārtējā sviestainā foruma, kur labi ja 5% no cilvēkiem ir spējīgi normāli atbildēt uz jautājumu, pakonsultēt, pārējie ir tādi profiņi, ka d... gribās!

Nekā personīga, bet ja nevari normāli kaut ko ieteikt, tad savas gudrības paturat pie sevis vai arī ejat Tvnetā sadaļā komentāri, tur jums īstā vieta kopā ar Grobiņas zirgu un pārējiem!

Bļeģ !!!! Vēlviens mudaks atvilcies !!!
Gribat korektu un precīzu atbildi? Lūdzu:
Nihuja Jums nesanāks. Tam par iemeslu ir tas, ka uzņemies darīt ne pašu
vienkāršāko fotodarbu un pilnībā nejēdz neko no nepieciešamajiem
darbarīkiem un lietām kas šādos gadijumos svarīgas.
Interesantu kāda huja pēc kādam vajadzētu tagad rakties pa internetu
un salīdzināt visus platleņķa objektīvus pēc viena ļoti konkrēta
parametra, kurš šādām bildēšanām ir svarīgs. Kāda parametra?
Neteikšu, jo Jūs taču esat gudrāks un visu zinat.
Publicēts: 19.02.14 13:53
 citēt
Opaps:Kādu optimālāko aparātu un objektīvu jūs ieteiktu, protams cenas ziņā saprāta robežās!
Canon 5D + 17-40mm L + Labs statīvs
Publicēts: 19.02.14 14:08
 citēt
Viens te pat forumā bija visus iespējamos platleņķus uzskaitījis interjera foto! Vajag tikai atrast!
Publicēts: 19.02.14 14:09
 citēt
TomsL:
Canon 5D + 17-40mm L + Labs statīvs

Neredzu nekādu iemeslu, kādēļ ieguldīt FF, lai bildētu statiskus objektus no trijkāja. :face-grin:
Publicēts: 19.02.14 14:12 labots
 citēt
Interjēru bildēsnai ir trīs priekšnoteikumi SMADZENES , PIEREDZE , TEHNIKA . Pirmie divi ir obligātie , bez kā trešais ir bezjēdzīgs . Tas gan ierasti nav par LV , šeit būtībā pietiek ar Apple iPhone 5s vai Apple – iPad pēdējo versiju un drukā kaut žurnālam uz vāka LAIMĪGS :) TEHNIKA bez pieredzes zināšānam par otikas pamatiem gaismas pamatiem , saprani par perspektīvām , NAV NOZĪMES pilnīgi nekādas līdz ar to LABĀKAIS verķis "Iesakiet aparātu" gadījumā būs Apple iPhone 5s vai Apple – iPad , NOPIETNI !

P.s : Latvijā katrs mulķis kam "Fočuks" un auto režīmā tas spēj iegt "Ideālu histogrammu" jau ir krutais photografers kas nobildēs JEBKO , un tādu ir 90% mūsdienu "Digiotu photohrapheru' , taka racionālāk PAŠAM un ar Apple iPhone 5s vai Apple – iPad , būs gan izdevīgāk gan TIK PATS MUĻĶIS ja ar 101 šāvienu no PLANŠETES nesanāks 'Laukiem derēs':)

Šādi

www.fotoblog.lv...

Tāpat nevienam vairs nevajag , ja nedomā drukāt plakātus , tas ar lielu kameru ar perspektīvu korekciju iespējām.

Mūsdienās pietiek ar JEBKO kaut telefonu un kompī 3 dienās "Uzčiņī" skatāmu bildi
Publicēts: 19.02.14 14:14
 citēt
3rdHalf: Neredzu nekādu iemeslu, kādēļ ieguldīt FF, lai bildētu statiskus objektus no trijkāja. :face-grin:

Tādēļ, ka FF - tas ir pirkstipagaisu, bez kura drīz vispār fotografēt nebūs iespējams, pat ne kaķi, saulrietu vai pujeni dārzā.
Publicēts: 19.02.14 14:15
 citēt
3rdHalf:
TomsL:anon 5D + 17-40mm L + Labs statīvs

Neredzu nekādu iemeslu, kādēļ ieguldīt FF, lai bildētu statiskus objektus no trijkāja. :face-grin:
Doma tāda, lai nebūtu uz cropa 11 mm jāliek virsū. Nesapratu, kas mainās statiskā vai kustīgā objektā, bet attēla kropļojumi 11mm objektīvam ir lielaki neka 17mm, respektīvi, Lightroomam vieglāk korige 17mm uz FF nekā 11mm uz crop. Vai es esmu nepareizi ko sapratis?
Publicēts: 19.02.14 14:34
 citēt
UldisMuzikants: mācīšanos, rezultātu analīzi un uzlabošanu kaut savā vannas istabā.

Tu ir vecss STAGNĀTS , pat "Krutais Photografers" Alnis Stakle visās malās bīda ka MACĪBAS ir lieka laika nosīšana vajagot tik SKATĪTIES un "Mičīt līdzīgi" kā krutajos paragos! Empīriski un netērēt laiku :):) To māca SKOLĀ mūsdienās , profesionāls pedagogss un sračistu elks :)
Publicēts: 19.02.14 14:35
 citēt
60uz5komats6:
Opaps:Izskatās pēc kārtējā sviestainā foruma, kur labi ja 5% no cilvēkiem ir spējīgi normāli atbildēt uz jautājumu, pakonsultēt, pārējie ir tādi profiņi, ka d... gribās!

Bļeģ !!!! Vēlviens mudaks atvilcies !!!
Gribat korektu un precīzu atbildi? Lūdzu:
Nihuja Jums nesanāks. Tam par iemeslu ir tas, ka uzņemies darīt ne pašu
vienkāršāko fotodarbu un pilnībā nejēdz neko no nepieciešamajiem
darbarīkiem un lietām kas šādos gadijumos svarīgas.
Interesantu kāda huja pēc kādam vajadzētu tagad rakties pa internetu
un salīdzināt visus platleņķa objektīvus pēc viena ļoti konkrēta
parametra, kurš šādām bildēšanām ir svarīgs. Kāda parametra?
Neteikšu, jo Jūs taču esat gudrāks un visu zinat.

Kaut kā tā gan
Publicēts: 19.02.14 14:56
 citēt
TomsL:
3rdHalf: Neredzu nekādu iemeslu, kādēļ ieguldīt FF, lai bildētu statiskus objektus no trijkāja. :face-grin:
Doma tāda, lai nebūtu uz cropa 11 mm jāliek virsū. Nesapratu, kas mainās statiskā vai kustīgā objektā, bet attēla kropļojumi 11mm objektīvam ir lielaki neka 17mm, respektīvi, Lightroomam vieglāk korige 17mm uz FF nekā 11mm uz crop. Vai es esmu nepareizi ko sapratis?

Ja fočētājs ir iesācējs, kas grib nedaudz piepelnīties - krops ar platleņķi būs pietiekami labs.
Protams, tev ir taisnība par to izliekuma korekciju, tajā pašā laikā ja piekasās tādām lietām - teiktu, ka 17-40mm L vietā jāņem TS-E 17mm/f4L.
Publicēts: 19.02.14 15:00 labots
 citēt
3rdHalf:
Ja fočētājs ir iesācējs, kas grib nedaudz piepelnīties - krops ar platleņķi būs pietiekami labs.
Protams, tev ir taisnība par to izliekuma korekciju, tajā pašā laikā ja piekasās tādām lietām - teiktu, ka 17-40mm L vietā jāņem TS-E 17mm/f4L.

Es jau nepiekasos, vnk, manuprāt, 17-40 L ir ļoti labs price/performance variants. Un 5d arī. Un ja visu pērk lietotu, tad kopsummā daudz maz labs variants. Un par to jau bija jautājums.
Publicēts: 19.02.14 15:05
 citēt
Uldi, līdzvertīgs kam?
Publicēts: 19.02.14 15:22 labots
 citēt
UldisMuzikants:jāmāk arī tehniski precīzi strādāt, teorētiski pamatot ko un kā var vai - kāpēc nevar. Foto, pirmkārt, ir fiksācijas rīks

Nu Muzikants , tu runā kā vecss "Galvu lieki piebāzis' stagnāts !:0 Kādas teorijas kāda saprašana RELAXS !! Galvenais stilīgi izākstīties un atdarīnāt pēc iespējas svaigākus trendus būt STILĪGAM ! Kā Alnis @ Ko , vai Burzīties ar vajadzīgajiem cilvēkiem tussēt pareizajās kompānijās un nemitīgi par sevi atgādināt likt pēc iespējas lielākam baram "Justies parādā" tā atkal manas mīļotās Omītes Silvijas taktika :):) Viss nepareizi tev , MĀCĪTIES / PRAST / SAPRAST tas viss novecojis un lieki nevajadzīgs ! :( KAMERA BILDĒ PATI tīri laba histogramma nāk arī uz A un P , pašam galvenais pamanāmi IZPAUSTIES , piemēram dzeltenām biksēm , ziliem matiem vai runājot vārsmām :face-grin::face-kiss: Texstā katrs otrais dubultas vai trīskāršas nozīmes svešvārds , tas tiks uzskatīts par PAVISAM kruta MASTERA pazīmi ! :face-kiss::face-grin::face-wink:
Publicēts: 19.02.14 15:30
 citēt
TomsL:

Nu nezinu, pie tādām vien kropļojuma atšķirībām, domātum, vienīgais kritērijs varētu būt tik komplekta cena:

Publicēts: 19.02.14 15:34
 citēt
Šneider, gribi teikt, ka neredzi būtisku atšķirību šajās test-bildēs?
Vo vai dzīvē jusu, tas ir jautājums, bet testbildēs tak ir acīmredzama atšķirība par labu 17mm
Publicēts: 19.02.14 15:40 labots
 citēt
UldisMuzikants:Alnis Stakle parasti izturas piesardzīgi, mani pamanot savās diletantu dzīrēs. manuprāt, jāmāk arī tehniski precīzi strādāt, teorētiski pamatot ko un kā var vai - kāpēc nevar. Foto, pirmkārt, ir fiksācijas rīks

A mani Stakle nesen feisbukā nobanoja, kad iesmēju par viņa vēlmi šitārtu izstādīt Eiropas vērtību reklamēšanai. Bet, redzies, no 10 konkursiem par izstādēm, šitārtam nav nevienas opcijas.

Tā nu tagad raudu un smejos. Raudu un smejos! :face-crying::face-grin::face-crying::face-grin::face-crying::face-grin:
Publicēts: 19.02.14 15:47 labots
 citēt
3rdHalf:
TomsL:oma tāda, lai nebūtu uz cropa 11 mm jāliek virsū. Nesapratu, kas mainās statiskā vai kustīgā objektā, bet attēla kropļojumi 11mm objektīvam ir lielaki neka 17mm, respektīvi, Lightroomam vieglāk korige 17mm uz FF nekā 11mm uz crop. Vai es esmu nepareizi ko sapratis?

un +24 mm un + 45 mm TS ja jau interjers - ar pliku 17nieku vien neizbrauksi.
Turklāt vajadzēs arī kaut ko piegaismošanai
Publicēts: 19.02.14 15:50 labots
 citēt
TomsL:...acīmredzama atšķirība par labu 17mm

Bet, tagad, kad izlasīts šis:
Opaps:...protams cenas ziņā saprāta robežās! ...netaisīšu bildes Deko žurnālam...

cik acīmredzams ir tas labums?
Publicēts: 19.02.14 15:53 labots
 citēt
Emm ja to komplektu perk lietotu, tad nekas dārgs tur nav, tieši tādā pat cenā kā jauns crops. Un kkā no tavas puses šajā topikā nav neviena ieteikuma, neviena konkrēta modeļa nekā, tika tukša pirdelēšana. Iesaki tad kaut ko pēc savas patikas, tad es pameklēšu, pie kā tev piekasīties un ko pacitēt :)

Un jā, manuprāt, labums ir acīmredzams, spriežot pēc tevis ieliktajām testa bildēm,
Publicēts: 19.02.14 15:59
 citēt
Vaards:
UldisMuzikants:Alnis Stakle parasti izturas piesardzīgi, mani pamanot savās diletantu dzīrēs. manuprāt, jāmāk arī tehniski precīzi strādāt, teorētiski pamatot ko un kā var vai - kāpēc nevar. Foto, pirmkārt, ir fiksācijas rīks

A mani Stakle nesen feisbukā nobanoja, kad iesmēju par viņa vēlmi šitārtu izstādīt Eiropas vērtību reklamēšanai. Bet, redzies, no 10 konkursiem par izstādēm, šitārtam nav nevienas opcijas.

Tā nu tagad raudu un smejos. Raudu un smejos! :face-crying::face-grin::face-crying::face-grin::face-crying::face-grin:

Kurš ta normāls cilvēks var izturēt tavus sarkasmus un trollingus? :D
Publicēts: 19.02.14 16:06
 citēt
TomsL: Emm ja to komplektu perk lietotu, tad nekas dārgs tur nav, tieši tādā pat cenā kā jauns crops.

Kādēļ tik negodīgi, nebrauksim otrā grāvī ar kombināciju "jauns FF pret lietotu cropu", bet varbūt pieļaut arī lietota kropa iegādi?
TomsL:Un kkā no tavas puses šajā topikā nav neviena ieteikuma, neviena konkrēta modeļa nekā, tika tukša pirdelēšana.

1. Jau 3.postā piedāvāju mēģināt panoramēt. Esmu tā bildējis nelielas viesu mājas vestibilu, pat ļoti labi sanāk.
2. Kā pamanīji, sliecos atbalstīt piedāvāto cropa variantu.
Publicēts: 19.02.14 16:08
 citēt
Cilvekam budžets 700euro. Visticamāk vēlas iegūt labāko iespējamo variantu par savu budžetu.
Publicēts: 19.02.14 16:19 labots
 citēt
Tad lai skatās pats, ka vēlāk runu nebūtu. Es savam priekam interjerus sabildētu ar dajepko, kas jau šodien ir.
Piekrītu Uldim, ja tik nav plikas baltas sienas, ka programmai nav punktu, ar ko sastiķēt kadrus, tad vertikāli kadri un panorāma ir labākais, nekā censties iespiest visu vienā superplatā leņķī.
Publicēts: 19.02.14 16:29
 citēt
UldisMuzikants:jautājums vaŗetu tikt pārfrāzēts- vai labāk ar 18-55 un labu panoramēšanas galvu vai ar labāko platleņķi, bez panoramēšanas galvas. man nav salīdzinošo piemēru, bet sliecos uz labu vidēju platleņķli un panoramēšanu.

Ja viņs ir nopietni domājis krāsot ar gaismu - panorāmas nederēs.
www.youtube.com...
Publicēts: 19.02.14 16:58 labots
 citēt
TomsL:Cilvekam budžets 700euro. Visticamāk vēlas iegūt labāko iespējamo variantu par savu budžetu.

Pārdošu viņam Pentax ME + Pentax SHIFT 28mm objektīvu par 450 EUR. Runā, ka 28mm SHIFT objektīvs ir īstais leņķis interjeriem. Es pats vienreiz uz digi ar viņu interjeru bildēju (uz panorāmas galvas, ar kadru savienošanu no vairākiem) un sapratu, ka labāk ar 14mm platleņķi nobildēju un miers mājā. Ja kādu neapmierina, tad es labāk atsakos no bildēšanas. :D

Attiecīgi par tēmu:

Mūsdienās nekādi šift objektīvi nav nepieciešami. Un arī fulfreimi nav nepieciešami.

Ir vajadzīgs vislētākais DSLR un visasākais platleņķis, kas nodrošina 12mm uz kropa. Un vēl ir nepieciešams ļoti stabils un ērts statīvs. Un māka Laitrūmā pataisnot ģeometrijas, kā arī lietot HDR. Viss.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):