Vai kāds ir licis kopā savu ideālo kompi bilžu apstrādei? Kam tieši (procesors, videokarte u.t.t.) ir jābūt ļoti labam un kas var būt lētāks, lai dators varētu pavilkt 30 Mb raw failus... Varbūt kāds var ko ieteikt?
1. Kruts procesors - Intel i7 kāds. 2. 16gb operatīvās. 3. SSD disks; 4. Kruta videokarte - jo tā mūsdienās veic kalkulācijas fotošopam.
un tas viss organismam tik tāpēc, lai mazliet piedzītu leveļus, vaitbalansu, kontrastu, bik uzasinātu un saglabātu jēpegā? Nu vi bļin dajoķe Mana telefona resurss šādām darbībām ir pietiekams
un tas viss organismam tik tāpēc, lai mazliet piedzītu leveļus, vaitbalansu, kontrastu, bik uzasinātu un saglabātu jēpegā? Nu vi bļin dajoķe Mana telefona resurss šādām darbībām ir pietiekams
Vo tas gan! Tādus dzelžus, ka Vārds apraksta vajadzētu, ja sāk panorāmēt ar tiem 30mb raw failiem un pēc tam to lielo palagu sāk dodge,n,burn,ot. Vo tad gan vajag labu kompja resursu.
Nu vispaar ir taa, ka man vajag jebkuraa gadiijumaa jaunu datoru, stacionaaro, pa kaadi 600 - 700 eiro, bez monitora un lai laightrooms lidotu... tad cik man vareetu pietikt operatiivaa un kaads procesors, un kaada video karte, un vai tieshaam vajag to ssd disku, ja bildeeju ar nikon d600 un katrs raw ir pa 30Mb...
guntisfotocom:Nu vispaar ir taa, ka man vajag jebkuraa gadiijumaa jaunu datoru, stacionaaro, pa kaadi 600 - 700 eiro, bez monitora un lai laightrooms lidotu... tad cik man vareetu pietikt operatiivaa un kaads procesors, un kaada video karte, un vai tieshaam vajag to ssd disku, ja bildeeju ar nikon d600 un katrs raw ir pa 30Mb...
Atgriežamies pie mana pirmā ieraksta, kas pokemonus uzjautrināja.
Parasti laitrūmam izveidojas liela un bremzīga datubāze un tamlīdzīgas likstas. NOrmāls fotogrāfers agri vai vēlu sainstalē desmit fotošopus un izdomā salīmēt kādu maktenu panorāmu.
Par cik budžets pieticīgs (tas ietver arī monitoru vai nē?), tad
1. Core Intel i5-4670K 2. 16gb RAM (vienalga kāds ātrums - maz ietekmē. Savukārt daudz ramu vajag, jo jaunie windowsi mākt oizmantot kā "Ramdisku", operative informāciju uzglabājot tur u.t.t.) 3. mātesplate LGA 1150 - pēc vēlmēm jāpiemeklē; Ar šādu socketu un jauno proecsoru, jo šis sockets derēs arī nākamās paaudzes procesoriem. Bet procesora cena no iepriekšējās paaudzes neatšķiras. Tomēr iepriekšējai paaudzei sockets bija cits. Piemēram, lētākā ar attīstības rezervi un jaunākajām fīčām: www.msi.com... 4. Iesākumā var nepirkt videokarti, jo pēdējās paaudzes procesorā jau ir iebūvēts švuncīgs grafiskais procesors un mātesplatei būs pieslēgvieta monitoram. Augš'minētā mātesplate jau uztur 4k monitorus, kas vēl tikai sāk parādīties. 5. SSD 128 gb. Un otru vismaz 1tb datu uzglabāšanai. 6. citi štrunti pēc gaumes - korpuss, klaviatūra, pele, barošanas bloks 350-500w vēlams kāds bronze, silver vai gold certified (mazāk sildīs kompi, mazāk ēdīs elektrību, mazāk trokšņos, būs ticamāks, ka nensvils kaut kas).
Schneider:Man arī ne pirmā svaiguma, cik to gb ram, nezinu, bet K-5 rawi 28 mb ar DxO iet ka nemetās.
Iet jau viss iet, bet ja perk jaunu mantu, tad prātīgi nopirkt pēc principa " mājā stāv 6 gadus vecs kompis..." un bez problēmām kapāt bildes gadus desmit.
Bet nu neko nepadarīs, aiznākamā gada modeli nenopirks, bet man bija EOS D30 ar RAWu 3 MB, tagad K-5 ar 28 MB, bail padomāt, kādi būtu, ja nāktos iet uz K-3 vai vēl ko jaunāku, kas parādīsies.
1. Kruts procesors - Intel i7 kāds. 2. 16gb operatīvās. 3. SSD disks; 4. Kruta videokarte - jo tā mūsdienās veic kalkulācijas fotošopam.
Nu kruta videokarte tras ir nosacīti. Parasti prtiekš foto apstrādes kad kāds pasūta fīrmā lasu divus variantus uz i7 vai uz i5 bāzes, budžetnieku var uz i3 protams bet ne smagiem failiem. Protams ssd un 16gb operatīvā, budžeta variantam 8Gb. Par videokarti principā pietiek ar GF 750 GT vai GF 760GT, bet ja gribas ietaupīt var droši likt 650 vai 660 priekš fotošopa pilnīgi pietiks atliektiem galiem, bet tā kā nav jaunākais modelis tad cena gandrīz uz pusi lētāka ne kā 7 sērija, un līdz ar to var vinnēt uz leilāku videokartes RAM, kas ir būtiski.
Ja kādam interesē kas konkrets, var rakstīt prīvāti, un tad arī par cenām runāsim. Visi datorkomplekti ar dokumentiem un garantiju.
Nu kruta videokarte tras ir nosacīti. Parasti prtiekš foto apstrādes kad kāds pasūta fīrmā lasu divus variantus uz i7 vai uz i5 bāzes, budžetnieku var uz i3 protams bet ne smagiem failiem. Protams ssd un 16gb operatīvā, budžeta variantam 8Gb. Par videokarti principā pietiek ar GF 750 GT vai GF 760GT, bet ja gribas ietaupīt var droši likt 650 vai 660 priekš fotošopa pilnīgi pietiks atliektiem galiem, bet tā kā nav jaunākais modelis tad cena gandrīz uz pusi lētāka ne kā 7 sērija, un līdz ar to var vinnēt uz leilāku videokartes RAM, kas ir būtiski.
Ja kādam interesē kas konkrets, var rakstīt prīvāti, un tad arī par cenām runāsim. Visi datorkomplekti ar dokumentiem un garantiju.
Tieši tā - kruta videokarte nosacīti. Jo puskrutās vispār nav jēga pirkt, ja pērk i7 vai i5 proci. Tas jau dod ārā puskrutas videokartes rezultātu (protams, tās ko uzskaitīji ir galvas tiesu labākas. Bet cik tieši liels ieguvums, slinkums googlēt )
Tieši tā - kruta videokarte nosacīti. Jo puskrutās vispār nav jēga pirkt, ja pērk i7 vai i5 proci. Tas jau dod ārā puskrutas videokartes rezultātu (protams, tās ko uzskaitīji ir galvas tiesu labākas. Bet cik tieši liels ieguvums, slinkums googlēt )
Vis jav parasti ir atkar;igs no budžeta. Bet ja spēles nav spēlējmas uz lielu TV tad ar 750 vai 760 pietiek atliektiem galiem ram protams labāk lai būtu 2 GB. Vēl jav arī no budžeta ir svarīgi kāda māte lietojama un kāds chips stāv. Tas pa lielam arī dod stabilo darbību.
Vis jav parasti ir atkar;igs no budžeta. Bet ja spēles nav spēlējmas uz lielu TV tad ar 750 vai 760 pietiek atliektiem galiem ram protams labāk lai būtu 2 GB. Vēl jav arī no budžeta ir svarīgi kāda māte lietojama un kāds chips stāv. Tas pa lielam arī dod stabilo darbību.
Man šķiet, ka tēmas aizsācējs jau ir pazudis... Un mēs tā forši varam parunāties.
Teemas aizsaaceejam ir daudz darba... Cik saprotu no augstaak mineetaa, man vareetu pietikt Tas i5 + ssd 128Gb +papildus atminja 1TB + 16 Gb RAM + GF 750 GT + mātesplate LGA 1150... Ja man jau ir korpuss, klaviatuura, pele un protams monitors, ta cik tad man shiis detaljas vareetu izmaksaat???
UldisMuzikants:kura šobrīd būtu tā optimālā videokarte fotošopam?
ASUS GF GTX650 2GB GDDR5 PCIE GTX650-E-2GD5
Principā shopam pietiek atliektiem galiem ar šamo, un arī spēles varēs padzenāt. Nu tas ja tiešām jāstrādā ar smagiem failiem tad GPU izmanto šīs funkcijas
Adaptive Wide Angle Filter (compatible video card required) Liquify (accelerated with compatible video card with 512 MB of VRAM) Oil Paint (compatible video card required) Warp and Puppet Warp (accelerated with compatible video card) Field Blur, Iris Blur, and Tilt/Shift (accelerated with compatible videocard supporting OpenCL) Lighting Effects Gallery (compatible video card required with 512 MBof VRAM) New 3D enhancements (3D features in Photoshop require a compatible video card with 512 MB of VRAM): Draggable Shadows Ground plane reflections Roughness On-canvas user interface controls Ground plane Light widgets on edge of canvas IBL (image-based light) controller
Pats axelerātors un lielais RAM kartē ir izmantojams pie 3D renderinga.
Ja ir jaapztrādā tupi tikai bildes uzliekot šo to pa virsu, vai lipinot kopā aplikācijas no vairākām bildēm-tobiš māksla, karte praktiski nav vajadzīga, un ja nu ļoti gribas tad var likt kādu 210 pa 35 eiriem.
Tos datorus kurus mēs lasam , izmanto ne tikai foto apstrādei, bet arī 3D renderingam un video montažai, tur video karte ir būtiska lieta, bet ja tikai plika bilžu apstrādei kur psd fails sver kaut kādus 30-40mb, tad neko īpašu nevajag, un pat vairumam integrēto video axelerātoru ir GPU, un lielākā daļa no sarakstā minētajām funkcijām izņemot 3D darbojas.
Sveiki, lai neveidotu jaunu tematu uzjautāšu te pat: Par PC iegādi, pašlaik sēžu pie laptop: Budžets līdz 600Eur Vai kāds gudrais var pateikt par šo komplektu?: www.dateks.lv...
Par MB+CPU saderību un PSU jaudu neko daudz uzreiz nepateikšu, bet kopumā tīri jauks komplekts izskatās. Klāt neaizmirsti arī DVD rakstītāju, ja diski ir, parasti par to daudzi aizmirst. Kopumā, ja dators bildēm - viss strādās ļoti labi.
UldisMuzikants:paldies par viedokli. 210, izskatās, ka neko neuzlabos manam kompim, savukārt spēles vispār nespēlēju, video, var jau būt, ka noder. Precizēju jautājumu- acīm redzot, Ps pietiek, ja ir šie 512 Mb of RAM. bet tas naoteikti nav vienīgais parametrs, iespraužot kaut ko minimālu, iespējams, var sanākt, ka Ps velkas lēnāk, kā ar kaut kādu iebūvēto video karti.
PS strādās strādās kā strādājis, tur jav RAM videokartei 512, vis ātrums nav no video kartes atkarīgs, bet no mātes plates chipa, procesora kompja RAM un ssd diska. Video akxelerātors ir vairāk priekš dažādām extrām kuras vizuāli izskatas labāk, nu un protams ja 3D renderings vajadzīgs.
matrixlv:Sveiki, lai neveidotu jaunu tematu uzjautāšu te pat: Par PC iegādi, pašlaik sēžu pie laptop: Budžets līdz 600Eur Vai kāds gudrais var pateikt par šo komplektu?: http://www.dateks.lv/grozs?content=q1ZKL8qvKlayqlayMDA2NwcxirMTM0uAQoa1OkoWRhZmhuiCppZGBmbogubGliYmGIIGhgYGGNotLEyNMCwyAdqPod3I0BTNzNpaAA%3D%3D
Pie mums analpģiska konfigurācija ar labāku mātes plati sanāk 600euri.
nock:Par MB+CPU saderību un PSU jaudu neko daudz uzreiz nepateikšu, bet kopumā tīri jauks komplekts izskatās. Klāt neaizmirsti arī DVD rakstītāju, ja diski ir, parasti par to daudzi aizmirst. Kopumā, ja dators bildēm - viss strādās ļoti labi.
Mātene vairāk domāta prioekš biroja datora, ne priekš nopietnas slodzes. Un arī MSI mātes nav tās labākās, testos sevi arī nav parādijušas augstākā līmenī. SSD nu vienīgi ka kingston, bet tas arī mūsdienās vairs nav nekas tāds, es tomēr skatītos uz kādu citu ražōtāju kurš dod lielāku ātrumu. Kā arī Kingston RAM ir puse cenas par brendu, nemaz nav sliktāki analogi kuri maksā daudz lētāk.
matrixlv:Sveiki, lai neveidotu jaunu tematu uzjautāšu te pat: Par PC iegādi, pašlaik sēžu pie laptop: Budžets līdz 600Eur Vai kāds gudrais var pateikt par šo komplektu?: http://www.dateks.lv/grozs?content=q1ZKL8qvKlayqlayMDA2NwcxirMTM0uAQoa1OkoWRhZmhuiCppZGBmbogubGliYmGIIGhgYGGNotLEyNMCwyAdqPod3I0BTNzNpaAA%3D%3D
Kas ir pie mums? Vai vari ko piedāvāt no PC?
Ramu lētāku var pirkt.
Piemestu klāt kādu 50 vai 100 eur mātesplatei. Tā ir tā konstruktora pamatne uz kuras viss būvēsies. Nesadalu Čukmasova viedokli par MSI platēm - patiesībā baigi labās pēdējos gados, jo vecie steriotipi slave ASUS, attiecīgi MSI šobrīd mēģina no ādas izlīst un ielikt augstākas kategorijas pusvadītājus, nekā to dara līdzvērtīgi ražotāji.
www.dateks.lv... Uzreiz daudz vairāk iespēju piespraust klāt visādus puļķīšus - piemēram, normālu monitoru pa taisno, nemaz nepērkot videokarti.
Mātesplates ar indeksu z (Z87) spēj izmantot gan overklokošanas iespējas, gan procesora iebūvēto grafisko kodolu.
Vēl (es personīgi) iespringtu un paņemtu vismaz lētāko procesoru ar indeksu K, ko var nepieciešamības gadījumā padarīt bezmaz divreiz ātrāku un vēl šādas tādas priekšrocības procim: www.dateks.lv...
Piemēram, tiek piekoriģētas laitrūma bildes nedēļas garumā, uzspiež platei uz "OC genie" vai UEFI biosā atķeksē iepriekš saglabātu profilu (pēc tam atradīsi forumos visus parametrus kas tur un kā jāpamaina - principā vienkārši) un kompis gandrīz 2x paātrinās konvertējot laitrūma katlaogā atķeksētās bildes.
matrixlv: Kas ir pie mums? Vai vari ko piedāvāt no PC?
Ramu lētāku var pirkt.
Piemestu klāt kādu 50 vai 100 eur mātesplatei. Tā ir tā konstruktora pamatne uz kuras viss būvēsies. Nesadalu Čukmasova viedokli par MSI platēm - patiesībā baigi labās pēdējos gados, jo vecie steriotipi slave ASUS, attiecīgi MSI šobrīd mēģina no ādas izlīst un ielikt augstākas kategorijas pusvadītājus, nekā to dara līdzvērtīgi ražotāji.
www.dateks.lv... Uzreiz daudz vairāk iespēju piespraust klāt visādus puļķīšus - piemēram, normālu monitoru pa taisno, nemaz nepērkot videokarti.
Par MSI, es ar datoriem ņemos no 1987 gada, un pa nedēļu salasu vis maz 5 kompīšus, lasam arī uz MSI bāzes, bet tur jav tā lieta, ka atpakaļ nāk uz remontu tieši MSI un ASROCK ne vis INTEL un ASUS, līdz ar to cenšamies tās kuras jamaina garantijas laikā nepiedāvāt klientiem, jo tas rada neertības gan klientam gan arī mums zaudējumus.
Lightrooma GPU ir vajadzīgs tikai priekšskatijumam, ja uzlikts uz augsto izšķirtspēju, kam nav nekādas nozīmes un sakar ar apstrādi, ja Lightroom pareizi sakonfigurē, pietiek ar mātenes GPU.
Vaards:Mātesplates ar indeksu z (Z87) spēj izmantot gan overklokošanas iespējas, gan procesora iebūvēto grafisko kodolu.
Vēl (es personīgi) iespringtu un paņemtu vismaz lētāko procesoru ar indeksu K, ko var nepieciešamības gadījumā padarīt bezmaz divreiz ātrāku un vēl šādas tādas priekšrocības procim: www.dateks.lv...
Piemēram, tiek piekoriģētas laitrūma bildes nedēļas garumā, uzspiež platei uz "OC genie" vai UEFI biosā atķeksē iepriekš saglabātu profilu (pēc tam atradīsi forumos visus parametrus kas tur un kā jāpamaina - principā vienkārši) un kompis gandrīz 2x paātrinās konvertējot laitrūma katlaogā atķeksētās bildes.
Skatos ka saproti laikam vairāk par mani kompjos vai nevari samest Dateks līdz 600Eur??
No pieredzes varu teikt, ka man Lightroom "ēda daudz" operatīvās. Cik noprotu, tad apstrādes gaitā tas visu info glabā operatīvajā atmiņā nevis cietnī. Nu lūk, kad bija 6 GB, tad pie ilgāka darba ar šo programmu, operatīvā aizpildījās uz 100%. Savācu jaunu kasti ar krietni ietilpīgāku atmiņu, uz katras bildes importu/eksportu ietaupu savas dzīves dārgās 10 sekundes - uz 8500 bildēm veselu diennakti ietaupu )))
MT9:No pieredzes varu teikt, ka man Lightroom "ēda daudz" operatīvās. Cik noprotu, tad apstrādes gaitā tas visu info glabā operatīvajā atmiņā nevis cietnī. Nu lūk, kad bija 6 GB, tad pie ilgāka darba ar šo programmu, operatīvā aizpildījās uz 100%. Savācu jaunu kasti ar krietni ietilpīgāku atmiņu, uz katras bildes importu/eksportu ietaupu savas dzīves dārgās 10 sekundes - uz 8500 bildēm veselu diennakti ietaupu )))
Vis pirms, kompim nebija sakonfigurēti HDD kur glabāt "Laicīgos" failus. Otrām kārtām Lightroomā pirmsskata failiem uzlikta liela izšķīrtspēja. lam nav nekādas nozīmes un pat atšķīrt nevar uz skata, bet defultā instalējot tas parasti ir. Vēl Lightroomā vajag saregulēt, cik lielu temp apjomu izmantot. Un vis strādās pat uz 4Gb RAM. Protams ja ir lielāks RAM un vēl SSD disks vis ir ērtāk un ātrāk.
Protams, visam ir nozīme, bet es jaunajā kompī atstāju iestatījumus tieši tādus pat kā vecajā, tādēļ vaina ir dzelžos nevis iestatījumos. Ja mainīt iestatījumus un likt visu uz minimumu, ātrums būs vēl iespaidīgāks. Atradu netā rakstu par Lightroom un operatīvās atmiņas nozimi šīs programmas lietošanā, lūk neliels citāts
"Наверное самое главное. Лайтрум любит компьютеры по-мощнее. Но наиболее важным параметром является оперативная память. Чем больше оперативной памяти, тем быстрее LR будет работать. По своему наблюдению я установил, что в оперативку он загружает весь каталог фотографий, с которыми вы в данный момент работаете. Т.е если у вас импортирован каталог, в котором 1000 фото, часть этих фото будет держаться в оперативной памяти. В зависимости от размера исходников количество в памяти может быть разным. Именно этим и обусловлен один из тормозов Лайтрума, когда вы выбираете последнее фото в списке. Он освобождает память и загружает в нее другой блок с фото."
Varu tikai piekrist, jo manā gadījumā tieši tā arī notika. Vēl daudzi min SSD nozīmi, bet tie vairāk palīdzot Photoshop, kad strādā ar vairākiem slāņiem...
Es gan šaubos. Kad testēju pc noslogotību strādājot laitrūmā, izrādījās, ka nevelk procesors, bet ar 4gb operatīvo pietiek. Es gan sakonfigurēju + - kā čukmasovs jau stāstīja. Nu varbūt pie eskporta tam ir nozīme. Cik es sapratu, tad laitrūmam svarīgākais ir procis, tad operatīvā, tad viss pārējais un ssd nepaātrinās tikpat kā neko