Shobriid izmantoju vel arvien statiivu pa 20Ls kursh mistiskaa veidaa pilda savu funkciju. Plaanots ir iegaadaaties statiivu 200Ls robezjaas, kaa nekaa taa ir lieta ko nemaz tik biezji nav jaamaina..
Man arī tā likās, bet gar to ir baigā krāmēšanas.... tāda skrūve un šitāda skrūve tas un šis piedevām par vieglu arī nenosauksi, man liekas, ja iešu dabā tad ņemšu veco pa 30Ls un aidā, tur viss bija ļoti ātri un viegli ....
Tādēļ arī uzdevu šo jautājumu... par plusiem un mīnusiem.
mans statiivs -Slik SDV30. plusi +viegls +statiivs +ziepi notur labi minusi -ne parak stabils -man mazliet par zemu -liekot spoguleni, iesaki KARTIGI pievilkt visu ko var un ko nevar (kad Nikon FG ar 28-105 objektiivu no vinja nomaucaas uz priekshu, jo rokturi biju tikai STINGRI aizgriezis jau padomaju ka objektivam kirdikt ir, bet par laimi nekas slikts) -aukstaa laikaa trausls -vispar trausls
Man ir Giottos MT 8180 statīvs ar Giottos MH 5000 galvu
Plusi: + Ļoti stabils + max. augstums ir virs 2iem metriem + Visko var izlocīt, kā piemērs:
Pēdējas 2 bildēs nav tieši tas statīvs.
Mīnusi: - smags - liels - lai kaut ko izlocītu, vajag labi pasvīst - nav tas rokturīts, ar ko uzrulēt augstāk- zemāk, sanāk skrūvēt vaļā skrūvi un ja neturēsi ar otru roku fočiku tad viņš var nākt lejā un rezultāts varētu būt graujošs. - nav lēts
Secinājums: diez vai es ar to došos ārpus telpām... ieteikums tiem, kas taisās pirkt pa dārgo izpētat labi ko pērkat (to rullējamo ručku toč vajag)
Statīva, tāpat kā jebkura cita grabuļa izvēle atvasināma no saimnieka dzīvesveida un īpašām prasībām. Man statīvam tādas bija dikti prastas – jānotur paviegls dižziepītis, jālien „darba’ somā blakus mapei un jābrauc līdzi, kad daudzos ar ciskudrilli.. Paņēmu par apm. Ls 25 kaut kādu, kam uzrakstīts „JESSOPS”. Trūkumi – pazems, precīzi līdz jostas vietai un ilgi neķeips. Pie plusiem var pieskaitīt iespēju nēsāt kaklā ar visu aparātu, (paskats jauks bet ērti gan) un vēl to, ka uz tādu sīkaļu visādos muzejos un citās smalkās vietās drošības uzraugi reaģē vāji, parasti šmoniem var tikt cauri.
Nesapratu ... šī tēma tika uzsākta, lai pēc pāris postiem autors pats varētu ierakstīt, kādu statīvu viņš lieto?
Uzsāku to tādēļ lai uzzinātu par pārējiem lietotājiem ko tie lieto, ir daudzas lietas ko nezinu par statīviem ... kā arī uzskatu, ka šī būtu laba informācija lietotājiem, kas gatavojas iegādāties statīvu.
Tev ir kaut kādas problēmas ar to? Būtu labāk pats uzrasktījis kādu statīvu izmanto un ko par to domā nevis lieki spamotu!!!
Reāli tēmas uzsācējs palielījās cik kruts statīvs viņam ir
Statīvu jāizvēlas, lai stabili turētu to ko grib likt virsū un tad jāsakatās kur un kā to lietos un kā nēsās/vadās apkārt.
Man ar interesanti likās šitā tēma, ka REZ no sākuma izveido tēmu kurā pagida kāmēr visi samet savus statīviņus līdz 50 Ls un tad ar smaidu uz lūpām ieliek savējo lai visi redz
Man ar interesanti likās šitā tēma, ka REZ no sākuma izveido tēmu kurā pagida kāmēr visi samet savus statīviņus līdz 50 Ls un tad ar smaidu uz lūpām ieliek savējo lai visi redz
katrs staipa kraninju kaa vinjam eertaak un pierastaak :mrgreen:
Bet ja nopietni, tad kamēr nav skaidrs kam statīvs tiek lietots -- no tādas diskusijas maz jēgs. Vēl nevajag aizmirst galvas pieminēt, jo laba galva dažreiz maksā tik pat cik statīvs
Tad jau man vajag ko tamlīdzīgu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :
galvenais lai soma būtu vismaz 2x lielāka nekā tu pats, gan statīvs ies iekšā gan visa fototehnika kā arī pats galvenais ka pats varri ielīst iekšā, piem pagulēt!!!
Es izmantoju nesen iepirkto Walimex WT-890T Traveller Carbon-Pro-Stativ ar Walimex FT-011H Pro-Kugelkopf Action-Grip galvu
+ Viegls Perfekti un ātri regulējama galva Var reglēt atsevišķi kāju augstumus Stabils
- Neder fotosomā
Šis jau liekas kaut kas... kā ir, ja tu nospied to /atlaišnas ručku/ tā uzreiž atlaiž vai proporcionāli cik es nospiedis?
Ja pērk, ta pērk Gitzo ar kādu Arca Swiss galvu
Bet ja nopietni, tad kamēr nav skaidrs kam statīvs tiek lietots -- no tādas diskusijas maz jēgs. Vēl nevajag aizmirst galvas pieminēt, jo laba galva dažreiz maksā tik pat cik statīvs
katrs staipa kraninju kaa vinjam eertaak un pierastaak :mrgreen:
Neesmu apmierināts ar to statīvu, ja skatamies /Value for money/
Šis jau liekas kaut kas... kā ir, ja tu nospied to /atlaišnas ručku/ tā uzreiž atlaiž vai proporcionāli cik es nospiedis?
Prororcionāli cik esi nospiedis, idēali kad statīvu nevar pilnīgi tasni nolikt lai visu laiku kājas nav jāregulē, ras ras un bilde tasna ir vienu rokas nospiedienu!!!
REZ, kaapeec taadu pirki? kas tam statiivam taads iipashh ja neskaita cenu? daudzus leetos (ap 100$) var taapat izlociit (ja ne visus, kam ir neatkariigaas kaajas), man likaas ka karbona statiivu galvenais pluss ir svars, bet taveejais sver tik pat cik mans 'miinmeteejs'... :O
cik smaga taa /atljaishanas ru4ka/, kaads materiaals (cik peetiiju visiem tas lodveida gultnis laikam plastmasas un ruchkas arii uzticiibu neieviesa), cik kg tur? ok, atradu - 840g un 4kg .
taax, atradu atbildi uz saviem jautaajumiem par ball head - biju veikalaa notesteet Manfrotto lodveida galvu - taa jums nav kaut kaada leeta plastmasa toch, tas esot magnijs! gribu sev taadu, vieniigi Manfrotto galva maksaa un manam statiivam neder .
REZ, kaapeec taadu pirki? kas tam statiivam taads iipashh ja neskaita cenu? daudzus leetos (ap 100$) var taapat izlociit (ja ne visus, kam ir neatkariigaas kaajas), man likaas ka karbona statiivu galvenais pluss ir svars, bet taveejais sver tik pat cik mans 'miinmeteejs'... :O
CF statīviem esot labāka noturība pret vibrācijām. Un sver tie kādus 20% mazāk par līdzvērtīgiem alumīnija statīviem. Līdzvertīgiem šeit nozīmē spēju stabili turēt vienādu svaru. Man ir CF statīvs, kas pats sver 3kg. Kopā ar galvu sanāk 4.6kg Visādā ziņā tas ir jūtami stabilāks par 100 ls statīvu
Fočiks sver virs 3 kg tādēļ arī vajadzēja tādu, karbona tapēc, lai būtu vieglāks un arī kā jau Ak34 minēja tas samazina vibrācijas...
Es neticu, ka tas action grip var noturēt 3kg 90 grādu leņķī (rakstīts jau ka tur 4us, bet nu nezinu... tur jau droši vien tā sistēma darbojas uz atsperi, ne?
Prororcionāli cik esi nospiedis, idēali kad statīvu nevar pilnīgi tasni nolikt lai visu laiku kājas nav jāregulē, ras ras un bilde tasna ir vienu rokas nospiedienu!!!
Pagrāpstijos bodē gar šo statīvu. Nepārliecina- pēc roktura atlašanas it kā fiksējas, taču ar roku to viegli var noliekt, tas fixējamais mehānisms švaki kožas bumbā. Domāju, ka kaut ko normālu (fočiku) nofixet būtu pagrūti.
Pagrāpstijos bodē gar šo statīvu. Nepārliecina- pēc roktura atlašanas it kā fiksējas, taču ar roku to viegli var noliekt, tas fixējamais mehānisms švaki kožas bumbā. Domāju, ka kaut ko normālu (fočiku) nofixet būtu pagrūti.
Tai galvai ir regulācijas skrūve ar ko var pieregulēt svaru, kad nopirku shamais nevarēja noturēt manu fočiku, bet tagad pieregulēju viss bumbās darbojas nevainojami
Ilgi juuzeeju Fleeraa pa kvartu pirktu, superstabils nebija, bet par to naudu OK, liimenjraadis gan driiz atnjirdzaas. To nozaga /bez taa sudukinja, kuru skruuvee pie kameru, taa, ka varees zjakjeti pakaart!/. Shauraa bezizejaa nopirku labaako, ko aatrumaa dabuuju juuzeetu - pa 35 izdevaas. Abi tik augsti, ka knapi redzu cauri kamerai pie maximaalaa augstuma.
Ja ir intrese par Manfrotto statīviem varat piezvanīt pa 28380373, Tur pats statīvs 055prob maksāja 75Ls + galva, tās arī tur dažādas sākot no 35Ls līdz pat 65Ls!
Ja ir intrese par Manfrotto statīviem varat piezvanīt pa 28380373, Tur pats statīvs 055prob maksāja 75Ls + galva, tās arī tur dažādas sākot no 35Ls līdz pat 65Ls!
pa šitādām cenām Manfrotto stāv Canona centrā uz maskavenes pie tam normāli parunājot var arī dabūt atlaidīti tur
esmu pačamdījis daudzus statīvus...praktiski lētie (-150 ls) ir vienādi ļurcīgi, jautājums vai kustās objektīva gals par 10 vai 5 mm (400mm), bilde būs miglaina, ja nesapratīsi, ka tas domāts atbalstam un jaizmanto tas...ja grib lai 400mm objektivs nedrebētu uz statīva, tad viens ir bildēs redzams...nezinu, bet man palika sevis žēl un arī naudas (baigi smags un dārgs) ...bet ja foto ir maizes lieta, tad tāds ir ko vērts ...ja statīvu kājas parasti ir diezgan noturīgas, galvenais ir stat;iva galva.
Kā jau iesācējs šajā jomā palasījos ko te visi raksta. Pats nopirku (smejaties, vai ne) lētu pa 20Ls statīvu, kuru var izvilkt 1.90m augstumā, ar klipšu kājām un protams nemaināmu galvu. Svars ar bik zem 2kg. Bet priekš iesācēju bildēm labi noder, it īpaši kad gribās kaut kur aizlīst pa nakti. Un manu Nikonu ar 300mm lēcu notur jebkurā stāvoklī. Fotogrāfējot ar to lietoju IR pulti viņam, lai netrīc. Ja ar to pelnītu maizi, tad domātu par kaut ko smagāku un dārgāku