forum.gif
fotogrāfs kāzām- konkurss
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / fotogrāfs kāzām- konkurss
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 17.08.10 07:59
 citēt
vienkarsi ari vajag rupigi izlasit piedavajumu, jo tur jau nav minets, ka pa 100ls tagad jafoce visas kazas, bet gan prasits, cik ilgi ir gatavs pa tadu naudinu stradat, un kas ietilpstu taja piedavajuma, ta ka tie, kas ir ari profesionali, ari var uzrakstit piedavajumu, ko par to naudu vini ir gatavi dot!!!!
Publicēts: 17.08.10 08:13 labots
 citēt
kitux:vienkarsi ari vajag rupigi izlasit piedavajumu, jo tur jau nav minets, ka pa 100ls tagad jafoce visas kazas, bet gan prasits, cik ilgi ir gatavs pa tadu naudinu stradat, un kas ietilpstu taja piedavajuma, ta ka tie, kas ir ari profesionali, ari var uzrakstit piedavajumu, ko par to naudu vini ir gatavi dot!!!!

Manuprāt, kāzu foto nav iepirkšanās lielveikalā, kur var pa 100 Ls nopirkt zināmu skaitu preču...:)
Ja man personīgi uzdotu tādu jautājumu, laikam nezinātu, ko atbildēt. Ja ar 50 Ls ciparu vēl būtu skaidrība- pāris stundas zagsam un fotosesijai pēc tam, ar 100 Ls grūtāk- diena tāpat "pazaudēta" un konkrēti pateikt, cikos "aizklapēšu bodi", diezgan grūti.
Ja es uzņemtos bildēt pa tādu naudu, laikam jau tomēr pabeigtu darbu līdz pieklājīgam finišam- mičošanai. Nākošās paaudzes diez vai sapratīs, kādēļ, piemēram, līdz 20:00 bija "pieklājīgas" bildes, bet vēlāk- tikai ziepīšu un fototelefonu snapšoti..:face-wink:
Varbūt paši parēķiniet, cik stundas var bildēt ar minimālo "tarifu" 15- 20 Ls/st un ar tādu laiku rēķinaties fotogrāfa meklējumos.
Publicēts: 17.08.10 08:23
 citēt
Lunis:
dansiga:kitux, nuu ... es ar nupat esmu poaraxtiiusies fotografeet kaazas par 30 ls ... BET .... zinaamam cilveekam un zinu ka naudas NAV ... sesijas buus - zagass + paris bildes ar jauno pari .. VISS ...... un tai pashaa laikaa, man tagad luudz manu darb uvienaa proejktraaa, kur esmu pieacinaata par specu ... un maxaa 1000 ls par diennakti .... VISS ir nosaciiti ...........

Tici man es ar varetu TAVU darbu aiziet un padarīt pa Šampja glāzi , man tas nesagadātu ne mazākas problēmas NOPIETNI:):) Galvenais pēc tam nemocītu nekādi sirdsapziņas pārmetumi:face-wink::face-grin: Es tādus regulāri redzu m kur projektētāju ne tika nav bijuši uz vietas pat UPI nav ģeodēzijā pamanījuši un TILTU / CAURTEKU protams nav ielikuši projektā kurš vienkārši ir KAUT KUR nosperts vai nu Neta vai "Katalogā" tad kad objekts jau sākts un virskārtas noņemtas JABŪVĒ brauktuve celtnieki stāv pie 2m platas upes un KASA DIRSU kā darīt PROJEKTĀ automaģistrāles ar atdalītām joslām un krustojumu TIEŠI zem krusta UPE bet projektā TĀDAS NAV !! Gājēju ietvju nav PILSĒTĀ , pāreju nav pievadu nav PROJEKTS , veči celtnieki kaut ko IMPROVIZĒ būvniecības procesā BEZ kāda projekta vienkārši "Mūrē automaģistrāles pievadus" zigzagā starp stabiem kokiem būvē ietves !:):) Vari tādu dzīvē paskatīties , Daugavpils šosejas rekonstrukcija Ķegumā :face-wink:
Vai es esmu vienīgais, kuram liekas, ka vienīgā lieta, kuru Lunis nemāk, ir trīnīšu dzemdēšana divu nedēļu laikā?...
Publicēts: 17.08.10 08:53 labots
 citēt
Man kaut kā sāk šķist, ka tā kāzu fotogrāfa cena ir kaut kāda pārspīlēta. Ok, saprotams - top klases pilsoņiem ir sava atbilstoša cena, tur nav problēma. Bet pārējiem? 100ls manuprāt ir normāls ceņņiks par vienas dienas kāzu bildēšanu (+ pieņemot, ka fotogrāfu vēl atved/aizved, pabaro utt.). Ja vairākas dienas - tad var runāt par 150-200.
Daudzi te piemin kkādu baiso apstrādi bildēm 3 dienu garumā vai ko tik vēl ne - man kaut kā šķiet muļķīgi uz tā rēķina paaugstināt sev cenu. Kāpēc man būtu jāpiemaksā par to, ka šis ir sūdīgi sabildējis un tagad 3 dienas šopā apčubina katru no 1000 bildēm, labot savas ekspozīcijas, kadrējuma un citas kļūdas? :bad_smile: Ja māk nofotogrāfēt uzreiz, tad pēc kāzām bilžu 'apstrādei' nevajadzētu aizņemt vairāk par pāris stundām - i tad g.k. lai izmestu neveiksmīgos/nevajadzīgos kadrus. Ja nemāk nofotogrāfēt uzreiz, tad lai pats arī savu laiku un naudu (laiks taču ir nauda) tērē apstrādājot bildes.
Sorry - dempings ne dempings, bet vairumam tā manuprāt tiešām ir atbilstoša cena.
Publicēts: 17.08.10 09:09
 citēt
UldisS:Vai es esmu vienīgais, kuram liekas, ka vienīgā lieta, kuru Lunis nemāk, ir trīnīšu dzemdēšana divu nedēļu laikā?...

Tā nav.. :)
Lunis visu māk tikai Latvijā un arī to tikai piespiedu kārtā.. Pašam ceļš jāprojektē, pašam upe zem ceļa jārok, jo tā ir projektā utml. Ja vajadzēs, arī trīnīšus piedzemdēs 2 nedēļu laikā.. :D
Ārpus Latvijas viss ir sakārtots un tur nav ar piespiedu dzemdībām jānodarbojas, bet var fočēt :D
Publicēts: 17.08.10 10:10
 citēt
Ja cilvēks melo ļoti daudz, tad beigu beigās pats sāk tam visam arī ticēt.. Un tā jau laikam ir šizofrēnijas pazīme.
Publicēts: 17.08.10 10:16 labots
 citēt
Lunis:Nekas toties pēc tam var gadīties ka apglabās šita video.mail.ru...
Tas džeks uz moča tak dzīvs? :what:
Publicēts: 17.08.10 10:45
 citēt
kitux:vienkarsi ari vajag rupigi izlasit piedavajumu, jo tur jau nav minets, ka pa 100ls tagad jafoce visas kazas, bet gan prasits, cik ilgi ir gatavs pa tadu naudinu stradat, un kas ietilpstu taja piedavajuma, ta ka tie, kas ir ari profesionali, ari var uzrakstit piedavajumu, ko par to naudu vini ir gatavi dot!!!!

esmu gatavs nobildet fotosesiju(3-4 h) ja jaunais paris ir ar mieru uz netikai pozeshanu pie atseviskiem objektiem :)
Publicēts: 17.08.10 11:32 labots
 citēt
CerambyX:Man kaut kā sāk šķist, ka tā kāzu fotogrāfa cena ir kaut kāda pārspīlēta. Ok, saprotams - top klases pilsoņiem ir sava atbilstoša cena, tur nav problēma. Bet pārējiem? 100ls manuprāt ir normāls ceņņiks par vienas dienas kāzu bildēšanu (+ pieņemot, ka fotogrāfu vēl atved/aizved, pabaro utt.). Ja vairākas dienas - tad var runāt par 150-200.
Daudzi te piemin kkādu baiso apstrādi bildēm 3 dienu garumā vai ko tik vēl ne - man kaut kā šķiet muļķīgi uz tā rēķina paaugstināt sev cenu. Kāpēc man būtu jāpiemaksā par to, ka šis ir sūdīgi sabildējis un tagad 3 dienas šopā apčubina katru no 1000 bildēm, labot savas ekspozīcijas, kadrējuma un citas kļūdas? :bad_smile: Ja māk nofotogrāfēt uzreiz, tad pēc kāzām bilžu 'apstrādei' nevajadzētu aizņemt vairāk par pāris stundām - i tad g.k. lai izmestu neveiksmīgos/nevajadzīgos kadrus. Ja nemāk nofotogrāfēt uzreiz, tad lai pats arī savu laiku un naudu (laiks taču ir nauda) tērē apstrādājot bildes.
Sorry - dempings ne dempings, bet vairumam tā manuprāt tiešām ir atbilstoša cena.

shitaa var uzrakstiit TIKAI cilveeks kas nekad nav bildeeejis kaazas. priecaajies ka kukaiņiem nav pumpu un meikaps nenotek karstajā laikā...
Publicēts: 17.08.10 11:45
 citēt
andre:
CerambyX:Man kaut kā sāk šķist, ka tā kāzu fotogrāfa cena ir kaut kāda pārspīlēta. Ok, saprotams - top klases pilsoņiem ir sava atbilstoša cena, tur nav problēma. Bet pārējiem? 100ls manuprāt ir normāls ceņņiks par vienas dienas kāzu bildēšanu (+ pieņemot, ka fotogrāfu vēl atved/aizved, pabaro utt.). Ja vairākas dienas - tad var runāt par 150-200.

shitaa var uzrakstiit TIKAI cilveeks kas nekad nav bildeeejis kaazas. priecaajies ka kukaiņiem nav pumpu un meikaps nenotek karstajā laikā...

+++

it īpaši šajā vasarā kad pārsvarā visu laiku ir virs 30 :)
Publicēts: 17.08.10 11:49
 citēt
andre:

Nu pag, neklonēsi taču visiem simtiem bilžu nost kādu vienu pumpu, kas būs uzmetusies kkur līgavainim/viesim uz sejas?
Varbūt nepareizi izteicos - t.i. ja jaunais pāris vēlas bilžu apstrādi/retušu un visu pārējo un par to arī maksā, tad tas ir viss ok. Bet ja jaunais pāris vēlas vienkārši kvalitatīvu reportāžu no kāzām (grupas bildes, kāzu ceremonijas bildes, viesi u.c. standarta bilžuki, kas manuprāt priekš vienas dienas ir ne vairāk kā 100ls vērts pasākums), tad pacelt cenu aizbildinoties, ka 3 dienas jāapstrādā bildes (tajā pašā laikā apstrādē g.k. kruķījot leveļus, un kropojot - vārdu sakot, labojot savas pieļautās lažas) ir absurds. Ja neprot uzbildēt kvalitatīvu reportu, kur bildes var atdot kaut vai bez apstrādes uzreiz pēc kāzām, tad i tos pašus 100ls tas fotogrāfs nav vērts. Tikai manas domas.
Publicēts: 17.08.10 11:52
 citēt
pa 50 latiem, karoč krīze čalīt spiež, varu nobildēt jaunos iejot baznīcā, karoče. Izejot vēl poltiņiks. Karoče. Bildes uzreiz flešā.
Publicēts: 17.08.10 11:58
 citēt
andre:priecaajies ka kukaiņiem nav pumpu un meikaps nenotek karstajā laikā...

Un uz kukaiņu bildēšanu nav jāvelk dārgi (viegli nosmērējami, ātri piesvīdināmi, jo tajos karsti) uncuki, par kurpēm nemaz nerunājot... Jebkurš, kas +37 grādos nav pusdienu ar 2 kg kameru pavazājies uzvalkā un KURPĒS ātri un operatīvi apkārt jaunajiem laimīgajiem... to diez vai sapratīs. :)

p.s. velkot paralēles ar sētnieku... sētnieka slota nemaksā pāris štukas, un tās amortizācija notiek pat lēnāk, nekā fototehnikai. ;)
Publicēts: 17.08.10 12:00 labots
 citēt

Par 100Ls var nobildēt CEREMONIJU baznīcā un grupu pie viņas ~1h kopā , varu iedot cilvēka kas to dara ikdienā Tel:) Tāda tehnikas kā viņam te nevienam nebūs , pat Andrez ne :):) Ja vaig par papildus samaksu bildes var tulīt uz vietas izdrukāt un atdot vai DVD dabūt , pēc izvēles:):) Bet par 100Ls ceremonija baznīcā :) Par vēl papildus samksu var bildēt visu pasakumu un bildes saņemt tulitas uz vietas :):) Par vēl papildus samaksu var taisīt ka visu ko bildē fotogrāfs UZREIZ redz pasakuma dalībieki ar projektoru projekcētu piemēram deju zālē uz sienas REĀLĀ laikā , nospieda OPS uz sienas JAU RĀDA:):) Kā jau teicu ja kāds ir lūzers ar lielām ambīcijām bet nesanak ne biznes ne ar ko tehnikā rubī tad ta nav mana problēma PAR NAUDU var visu , maksā un viss ir iespejams pieejams un dabonams RĒALI uz vietas:):) Gribat ko macēt MAKSĀ un brauic un mācies ja nezini un neko neesi dzirdējis par iespejām , tehnaloģijas mainās ļoti strauji un iespēja stām līdz:):)
Publicēts: 17.08.10 12:01 labots
 citēt
smartins:
Lunis:Nekas toties pēc tam var gadīties ka apglabās šita video.mail.ru...
Tas džeks uz moča tak dzīvs? :what:

NĒ trupaks , viņu tā glabā uz moča:face-grin::face-wink:
Publicēts: 17.08.10 12:07 labots
 citēt
CerambyX:
andre:

Nu pag, neklonēsi taču visiem simtiem bilžu nost kādu vienu pumpu, kas būs uzmetusies kkur līgavainim/viesim uz sejas?
Varbūt nepareizi izteicos - t.i. ja jaunais pāris vēlas bilžu apstrādi/retušu un visu pārējo un par to arī maksā, tad tas ir viss ok. Bet ja jaunais pāris vēlas vienkārši kvalitatīvu reportāžu no kāzām (grupas bildes, kāzu ceremonijas bildes, viesi u.c. standarta bilžuki, kas manuprāt priekš vienas dienas ir ne vairāk kā 100ls vērts pasākums), tad pacelt cenu aizbildinoties, ka 3 dienas jāapstrādā bildes (tajā pašā laikā apstrādē g.k. kruķījot leveļus, un kropojot - vārdu sakot, labojot savas pieļautās lažas) ir absurds. Ja neprot uzbildēt kvalitatīvu reportu, kur bildes var atdot kaut vai bez apstrādes uzreiz pēc kāzām, tad i tos pašus 100ls tas fotogrāfs nav vērts. Tikai manas domas.

tu esi kaazas vispaar bildeejis ? buutu muļķīgi ja es saaktu spriedeleet par kukaiņu bildeešanu īsti to nekad nefočēdams...

man uz kaazaam produkta noveshanai aiziet 2-3 nedeelas. tu gribi paateikt ka es taads nemaakulis ka visu shito laiku seezhu un laboju savas kluudas ? mana kluuda tur kaadi 1-2%, paareejais ir produkta noformeeshana, digitaalas fotograafiajs specifikas laboshana, nejaushiibu laboshana, un citas tieshi ar kaazu sfeeru un neprognozeejamu reportaazhu kluudu laboshana.

un vai īstī pabarošana skaitās ka vienu reizi pa 14 stundām tevi sagaida auksts ēdiens kaut kur pievakarē. esmu spiests pats ņemt paiku , ir pat bijuši gadījumi kad vienkārši aizmirst pabarot.

normaalas kaazas ir 12-14 stundas un profesionaala fotograafa atalgojums ir 25Ls/stundaa. vari paskaitiit pats ckaads ir normaals kaazu fotografa izcenojums bez apstraades !!!
Publicēts: 17.08.10 12:09 labots
 citēt
Lunis:
smartins:as džeks uz moča tak dzīvs? :what:

:D :D :D A tas mociks reāli braucams, vai kaut kāda butafotija, tip' zārka vietā?
Vispār, pipec, šitā glabāt :D
Publicēts: 17.08.10 12:12 labots
 citēt
smartins:
Lunis:

:D :D :D A tas mociks reāli braucams, vai kaut kāda butafotija, tip' zārka vietā?

Nē reāls Honda "MĪĻOTAIS motocikls" uz kura šo ar apglabāja:face-wink::face-grin:
Publicēts: 17.08.10 12:14 labots
 citēt
Diez, viņu kremēja [ar visu moci], vai uzreiz zemē raka... ?
Publicēts: 17.08.10 12:16
 citēt
"fotogrāfu vēl atved/aizved, pabaro utt."

var palūgt sarakstu kas sleepjas zem : utt
Publicēts: 17.08.10 12:17
 citēt
Lunis:

Par 100Ls var nobildēt CEREMONIJU baznīcā un grupu pie viņas ~1h kopā , varu iedot cilvēka kas to dara ikdienā Tel:) Tāda tehnikas kā viņam te nevienam nebūs , pat Andrez ne :):) Ja vaig par papildus samaksu bildes var tulīt uz vietas izdrukāt un atdot vai DVD dabūt , pēc izvēles:):) Bet par 100Ls ceremonija baznīcā :) Par vēl papildus samksu var bildēt visu pasakumu un bildes saņemt tulitas uz vietas :):) Par vēl papildus samaksu var taisīt ka visu ko bildē fotogrāfs UZREIZ redz pasakuma dalībieki ar projektoru projekcētu piemēram deju zālē uz sienas REĀLĀ laikā , nospieda OPS uz sienas JAU RĀDA:):) Kā jau teicu ja kāds ir lūzers ar lielām ambīcijām bet nesanak ne biznes ne ar ko tehnikā rubī tad ta nav mana problēma PAR NAUDU var visu , maksā un viss ir iespejams pieejams un dabonams RĒALI uz vietas:):) Gribat ko macēt MAKSĀ un brauic un mācies ja nezini un neko neesi dzirdējis par iespejām , tehnaloģijas mainās ļoti strauji un iespēja stām līdz:):)
A vo šitā doma man iepatikās: failu transmiters uz fočika, laptops ar WiFi un galā mazais projektors ar ekrānu deju placī... Papildus jautrībai vairāk nekā nevajag, iespējams, ka pat kāds bez poņas kādu bildi nopērk... :D
Publicēts: 17.08.10 12:22 labots
 citēt
UldisS: A vo šitā doma man iepatikās: failu transmiters uz fočika, laptops ar WiFi un galā mazais projektors ar ekrānu deju placī... Papildus jautrībai vairāk nekā nevajag, iespējams, ka pat kāds bez poņas kādu bildi nopērk... :D

Šī doma tevi vēlu apmeklē , tāda dara jau visaz 5 gadus , tas ir OBLIGĀTS nosacījums uz lieliem korporatīviem pasūtījumiem. Visi cilvēki kas LATVIJĀ tā strād ir VALSTS darbā un valsts viņus par NENORMĀLI milzīgu piķi skolojusi ārzemēs gluži tapat ka tehniku iepirkusi , ar viņu iespējām un tehniku var VISU Latvijas kāzu bildētājus nolikt vienkārši "Aiz durvīm" , kas savadi viņu pakalpojumus parasti izmanto bieza Krievu publika un mūsu elite , jo viņi ZIN par tādiem :):) VALSTS KANTORIS un cilvēki mācījušies savu arodu USA un Canada pa pusgadam gadam PAR VALSTS NAUDU :):) Ziepes tādas ka pirms tam viņi drīkstēja strādāt tikai "Valsts pasūtījumam" bet šobrīd sakarā ar Krīzi @ Ko šis aizliegums ir noņemts un tagad viņi strādā uz "Komerciāliem pamatiem" uz jebkuru kurš maksā un MAKSĀ gana daudzi , kaut cena ir daudzos tūkstošos atbilstoši VALSTS apstiprinātiem cenrāžiem kalkulācijām utt:):) Uz 5 cilvēkiem tehnikas pa 2,5 Milj Ls :face-wink::face-grin:
Publicēts: 17.08.10 12:22
 citēt
Viktors:"fotogrāfu vēl atved/aizved, pabaro utt."

var palūgt sarakstu kas sleepjas zem : utt
Moš atļauj līgavu palietot? :what: (joks)
Publicēts: 17.08.10 12:27 labots
 citēt
andre:

tu esi kaazas vispaar bildeejis ?

man uz kaazaam produkta noveshana aiznem 2-3 nedeelas. tu gribi paateikt ka es taads nemaakulis ka visu shito laiku seezhu un laboju savas kluudas ?

Nu pagaidi, runa nav par Tevi un Tava "līmeņa" bildētājiem... Tev ir pavisam cits produkts, ko piedāvā klientiem un attiecīgi tas maksā - un man domāt atbilstoši rezultātam.
Es tā kā vairāk runāju par to kaudzi kāzu fotogrāfu, kas principā piedāvā standarta, kvalitatīvu reportāžu no kāzām, nepretendējot uz tur lielo mākslu utt. Tātad, manuprāt, ka šāda pakalpojuma cena priekš vienas dienas ir ap 100ls. Nu labi - 150 max. Neredzu iemeslu kāpēc bildes no šādas reportāžas pēc tam būtu vairākas dienas jāapstrādā - ja nu vienīgi savas lažas labojot.
Un jā, es esmu bildējis kāzas (sekojot modei, ka visiem kam ir fotoaparāts vismaz reizi dzīvē to vajadzētu izdarīt) izpalīdzot labam draugam (tiesa 2x neuzņemtos) - bilžu apstrāde vairāk par pāris stundām neprasīja, i tad tiešām g.k. labojot savas tehniskās lažas, ko biju pieļāvis pieredzes trūkuma dēļ. Kopumā rezultātā, manuprāt, bija visai standartīga, pietiekami kvalitatīva (lai arī pats protams gribēju labāk, bet pieredzes trūkums un tehniskais nodrošinājums iegāza) kāzu reportāža, kas jaunajam pārim ļoti patika (kas arī ir galvenais). Savu darbu arī tā novērtētu - līdz 100ls.
Publicēts: 17.08.10 12:35
 citēt
"Nu pagaidi, runa nav par Tevi un Tava "līmeņa" bildētājiem... Tev ir pavisam cits produkts, ko piedāvā klientiem un attiecīgi tas maksā - un man domāt atbilstoši rezultātam.
Es tā kā vairāk runāju par to kaudzi kāzu fotogrāfu, kas principā piedāvā standarta, kvalitatīvu reportāžu no kāzām, nepretendējot uz tur lielo mākslu utt. "

Cik līmeņus augstāks ir : andre ?

un kaa cenas dalaas pa liimenjiem?

Ja kvalitatiiva reportaazja no kaazaam maksaa 100 ls, tad kas notiek augstaakajos liimenjos un cik katrs no tiem maksaa?

ja reportaazja pretendee uz " lielo maakslu " tad taa ir daargaaka vai letaaka?
Publicēts: 17.08.10 12:37
 citēt
Lunis:
UldisS: A vo šitā doma man iepatikās: failu transmiters uz fočika, laptops ar WiFi un galā mazais projektors ar ekrānu deju placī... Papildus jautrībai vairāk nekā nevajag, iespējams, ka pat kāds bez poņas kādu bildi nopērk... :D

Šī doma tevi vēlu apmeklē , tāda dara jau visaz 5 gadus , tas ir OBLIGĀTS nosacijums uz lieliem korporatīviem pasūtijumiem. Visi cilvēki kas LATVIJĀ tā strād ir VALSTS darbā un valsts viņus par NENORMALI milzīgu piķi skolojusi arzemēs gluži tapat ka tehniku iepirkusi , ar viņu iespejām un tehniku var VISU Latvijas kāzu bildētājus nolikt vienkarši "Aiz durvīm" , kas savadi viņu pakalpojumus parasti izmanto bieza Krievu publika un mūsu elite , jo viņi ZIN par tādāiem :):) VALSTS KANTORIS un cilvēki mācijušies savu arodu USA un Canada pa pusgadam gadam PAR VALSTS NAUDU :):) Ziepes tādas ka pirms tam viņi driķsteja str`daāt tikai "Valsts pasūtījumam" bet šobrīd sakarā ar Krizi @ Ko šis aizliegums ir noņemts un taga viņi strādā uz "Komerciļaiem pamatem" uz jebkuru kurš maksā un MAKSĀ gana daudzi:):) Uz 5 cilvēlēkiem tehnikas pa 2,5 Milj Ls :):)
Da ko tu atkal murgo... Canoniskais WFT cik maksā?, atkarībā no modeļa 200-300-400 lati, varbūt vairāk, varbūt mazāk. Laptops (netbuks) ar WiFi? Ja tev nav, paņem manējo, tik rūteris jāpiesprauž :) Projektors? Pirms pieciem gadiem tiešām maksāja tūkstošus un šitādi fotomākslinieki lampas kurināja nost, jo nemācēja tos pareizi izslēgt :), tagad- daži simti, vai atkal paņem manējo (man gan pašam nav :). Da jebkurš L 2,8 objektīvs ir dārgāks nekā WFT+netbuks+mazais projektors. Krievu publika? Daudz neesmu bijis, bet ir gadījies, tur gan parasti ir citas intereses, kuras nebildē un uz sienas nerāda... :D Par tiem, kurus tu sauc par eliti nezinu, ir nācies būt, kad dažādi ministrīši pārlej acis, bet neesmu vēl dzirdējis, ka viņi ir prasījuši, lai šitie kadri tiktu projicēti deju placī uz ekrāna... :D:D:D
Publicēts: 17.08.10 12:43
 citēt
Ja tu pateiktu kādu WFT un kā es varu savam 350D piebakstīt, būtu kāds labums, esmu meklējis, bet neesmu atradis.
Publicēts: 17.08.10 12:45 labots
 citēt
UldisS : Zini cik maksā "Fotogrāfa portatīvais" ? Tāds kas domāts profesionālām darbam nevis "Paniekoties" , Tukš bez softa ~8 t Usd :):) Ar viņu var sežot zem lietus stadionā rediģet bildes un sūtīt prom uz redakciju , nav īapši viegls bet totie sviežot zemē no 1,5m augstuma viņš pat neizslēdzas :):) Tev tādu neviens nepardos , kad viņu saņem tev jāparakstās papīrā kur minēts ka nu nenodosi viņu trešajam personām neviena cita rokās un visādas dumjības par terorismu un kodol materiāliem:):) Uz viņiem attiecas eksporta aizliegums no ASV BET Latvijā viņi ir diezgan lielā skaitā un pilnīgi legali:face-wink::face-grin:
Publicēts: 17.08.10 12:48
 citēt
panasonic toughbook?
Publicēts: 17.08.10 12:50 labots
 citēt
Viktors:
Cik līmeņus augstāks ir : andre ?

un kaa cenas dalaas pa liimenjiem?

Ja kvalitatiiva reportaazja no kaazaam maksaa 100 ls, tad kas notiek augstaakajos liimenjos un cik katrs no tiem maksaa?

ja reportaazja pretendee uz " lielo maakslu " tad taa ir daargaaka vai letaaka?

Līmeņus uzskaitīt nevarēsim, jo tādu nav - vienkārši andre ir viens no labākajiem Lv kāzu fotogrāfiem, līdz ar to augstāks līmenis nekā standarta kāzu reportāžniekiem. Droši vien vajadzētu paskaidrot, ko es uzskatu par standarta, kvalitatīvu reportāžu - platais stikls kopskatiem + teleobjektīvs/gaišs fikss portretiem (uz vienas vai divām kamerām, tas tad fotogrāfa ziņā) un ārējā zipene ar ko piegaismot. Un attiecīgi ar to sabildēt - ceremoniju, kopbildes (pāris, pāris ar vecākiem, pāris ar draugiem, jaunā pāra idejas kā viņi vēlas nobildēties), pārējo kas saistās ar kāzām (tilti, mičošana un viss pārējais) un drusku tusiņš. Attiecīgi savas 500 kvalitatīvas bildes bez baigās apstrādes (un ja fotogrāfs prot apieties ar aparātiem tad nekādu dižo apstrādi šādām bildēm navajag) un visi preicīgi. un 100-150ls.
Publicēts: 17.08.10 12:51
 citēt
UldisS:Ja tu pateiktu kādu WFT un kā es varu savam 350D piebakstīt, būtu kāds labums, esmu meklējis, bet neesmu atradis.

Nesmu mēģinājis neko piebisktēīt 350.D :) Tā nav iekārta kam teh iespejas atļauj komuniēt "Pa gaisu" :):) PRAKTISKI ar to ko izmanto VAR bet atrums nebūs pietiekams lai tas atmaksātos:):)
Publicēts: 17.08.10 12:53
 citēt
CerambyX:
andre:

vienkāršākais nevis strīdēties ar tevi, bet iedot kādas kāzas pafotografēt :)
Publicēts: 17.08.10 12:55 labots
 citēt
versatile:panasonic toughbook?

Funktiers līdzīgs tik aizsardzības līmenis daudz austāks un nav detaļu kur kautkas "Ķerās aizķerās izspiežās" , var mierīgi nesāt vestes kabatā uz muguras un atspiesties pret koku vai pakapties :face-wink::face-grin: Korpuss titāna kautkādā caitspīdīga polimēra apvalkā:):) SIM karte liekas iekšā pašā kompī taka modēms priekš G3 arī Wi-Fi jau iebūvēts :):) Raažotājs Dell :)
Publicēts: 17.08.10 13:01
 citēt
Lunis:UldisS : Zini cik maksā "Fotogrāfa portatīvais" ? Tāds kas domāts profesionālām darbam nevis "Paniekoties" , Tukš bez softa ~8 t Usd :):) Ar viņu var sežot zem lietus stadionā rediģet bildes un sūtīt prom uz redakciju , nav īapši viegls bet totie sviežot zemē no 1,5m augstuma viņš pat neizslēdzas :):) Tev tādu neviens nepardos , kad viņu saņem tev jāparakstās papīrā kur minēts ka nu nenodosi viņu trešajam personām neviena cita rokās un visādas dumjības par terorismu un kodol materiāliem:):) Uz viņiem attiecas eksporta aizliegums no ASV BET Latvijā viņi ir diezgan lielā skaitā un pilnīgi legali:face-wink::face-grin:
OMG! Datora modeli studijā!!! Kas tu sēdi ar to portatīvo zemestrīču rajonā??? Vēl pavisam nesen pētīju "bruņotos" Panasonic laptopus, kuriem reklāmas bildē visurgājējs brauca pāri :) Cipars bija kaut kur 4K dolāru. Vai maz tu vispār saproti, kas ir eksporta aizliegums... :D Militārā tehnika fotogrāfiem? Nesmīdini kaimiņu suņus... :) Un visbeidzot- jābūt pilnīgam idiotam, lai sēdētu stadionā zem lietus un rediģētu bildes, ja pat pēdējā čempī, Radēviča vēl nebija aizlēkusi līdz galam, kad attiecīgais bildes fails pa WiFi jau bija redakcijā :). Kamēr tu sēdi stadionā zem lietus un to savu failu izrediģē, diez vai kādam tas vairs ir vajadzīgs... :(
Publicēts: 17.08.10 13:02 labots
 citēt
To Lunis: a vel es dzirdēju ir tādi ūber NATO NASA kopražojuma kameras, kas levitē gaisā un ir aprīkotas ar super CCD ULTRA matricu x29 kurai var ISO līdz 100 K pacelt un nāk komplektā ar KIT objektīvu 5-6000 mm F 0.1 un ir arī mitrum triecien, kodolsprādziena, nano robotu uzbrukuma un bioloģisko ieroču rezistanta.
Bet Latvijā tāda ir tikai Valsts Kantora galvenajam fotogrāfam kurš pats ir pa pusei kiborgs. Visiem citiem viņa nav pieejama, un nekur arī nekas nav par to publicēts, karoč super slepeni.
Publicēts: 17.08.10 13:02
 citēt
versatile:panasonic toughbook?
100%, tieši tos arī pētīju... :D
Publicēts: 17.08.10 13:03
 citēt
Oskarz:Luni.. a vel es dzirdēju ir tādi ūber NATO NASA kopražojuma kameras, kas levitē gaisā un ir aprīkotas ar super CCD ULTRA matricu x29 kurai var ISO līdz 100 K pacelt un nāk komplektā ar KIT objektīvu 5-6000 mm F 0.1 un ir arī mitrum triecien, kodolsprādziena, nano robotu uzbrukuma un bioloģisko ieroču rezistanta.
Bet Latvijā tāda ir tikai Valsts Kantora galvenajam fotogrāfam kurš pats ir pa pusei kiborgs. Visiem citiem viņa nav pieejama, un nekur arī nekas nav par to publicēts, karoč super slepeni.
Tērvetes alus no manis... :D:D:D
Publicēts: 17.08.10 13:06
 citēt
njaa Ozkarz ir ticis klāt vēl slepenākai info kā Lunis :D :D :D
Publicēts: 17.08.10 13:07 labots
 citēt
UldisS: Te čaļi jau smejas , spriežot pēc atsūtītā SMS , nedomā ka es te vienīgais viņus sen pazištu:):) Pirmkārt jau par Osi pēc tam par tevi :):) Labi ka nav no laukiem citādi nobildētu un palielītos "Rekas mums ir " jums tas nekad nebūs pat rokās nepaturēsiet:face-wink::face-grin: Pec visa spriežot jums apsalūti tumša bilde ka Valsts veido savus informācijas un propagandas resusrsus:):) Par švakiem juristiem bez jegas jebkādā jomā man nav nekad nav bijušas ilūzijas , bet par 'Itkā" tehniskiem speciem tās ar sāk pagaist:):) Foto ir tik sīks posms visā VALSTS mašinērijā ir jomas kur vispār Eiropā mums nav analogu , kolēgi satiek žoklis atkarās:):)
Publicēts: 17.08.10 13:09
 citēt
Lunis:UldisS: Te čaļi jau smejas , spriežot pēc atsūtītā SMS , nedomā ka es te vienīgais viņus sen pazištu:):) Pirmkārt jau par Osi pēc tam par tevi :):) Labi ka nav no laukiem citādi nobildētu un palielītos "Rekas mums ir " jums tas nekad nebūs pat rokās nepaturēsiet:face-wink::face-grin:

A tie čaļi ar Tevi vienā palātā nesēž? :D
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt