Sveiki! Izsludinu konkursu fotogrāfiem savām kāzām! Kāzas notiek šā gada 2.oktobrī Siguldā, ceremonija sākas 14:00 Siguldas pilī, tātad es vēlētos, lai fotogrāfs savu darbu sāk jau ceremonijas laikā, pēc tam ir fotogrāfēšanās pie Siguldas pils- kādas 15-20 min, kopbilde un atsevišķi kāzu viesi ar jaunlaulātajiem! Tad jaunlaulātie ar vedējiem un fotogrāfu braukā pa tiltiem apmēram 2 līdz 3 stunas. Pēc tam ierašanās viesu namā un pirmais valsis, tad vakara gaitā viesu namā visādas izdarības un 24:00 ir mičošana.
Ko vēlos no Jums- atsūtiet savu piedāvājumu līdz cikiem fotogrāfētu pa 50Ls un cik ilgi pa 100Ls, un cik ilgā laikā pēc tam bildes varēs saņemt! Vēl arī vajadzētu uz e-pastu atsūtīt (ingus.k2@inbox.lv) bildes, kur esat bildējuši kāzas vai arī kādas fotosesijas!
Oskarz:Nu es drošvien pieteiktos, bet datums jau aizņemts.
Vai tad tik švaki ar darbiem, ka esi ar mieru kāzas pa 50-100 ls bildēt???
Nevaru sūdzēties. Par cenu runājot - nu ir jau vina maza, bet nav noteikts ka visu dienu. Ja tas ir uz ceremoniju + viesu bildes un īsa fotosesija jaunajam pārim - no problem.
ingusnix:tie, kas negrib strādāt, bet sēdēt mājas krīzes apstākļos, nav jau spiesta lieta, tāpēc tiem, kam nav ko piedāvāt Lūdzu neizteikt liekus komentārus
Dēļ tādiem kā tu arī ir krīze Latvijā. Tu negribi daudz maksāt par bildēm, fotogrāfs negrib dārgi maksāt par maizi - vēlas lētāk, maizes ražotājs negrib nopelnīt mazāk - samazina darbiniekam algu un uz tā reiķina pārdod fotogrāfam maizi lētāk, maizes ceeptuves darbinieks precas un negrib daudz maksāt ftogrāfam... (tas tā lai muļķis saprastu)
parasti jau "jaunie talanti" dempingo ar pakalpojumu cenām, a te klients.. fuj konkurss jau mežonīgs, bet ja godīgi.. labāk privāti būtu meklējis, a to publiski par šo te vien fūu un pēē būss
ps es gan ieteiktu izlabot - nevis konkurss, bet, ka vienkārši meklē lētu fotogrāfu (varbūt, pat talantīgu iesācēju) a par samaksām un pārējo var vienoties privāti un kā sanāk
Lutums: Tu negribi daudz maksāt par bildēm, fotogrāfs negrib dārgi maksāt par maizi - vēlas lētāk, maizes ražotājs negrib nopelnīt mazāk - samazina darbiniekam algu un uz tā reiķina pārdod fotogrāfam maizi lētāk, maizes ceeptuves darbinieks precas un negrib daudz maksāt ftogrāfam... (tas tā lai muļķis saprastu)
bullshit. deelj taadas veelmes nav inflaacijas. jaa, naudas summas mazakas, bet ari cenas un viss parejais. pirktspeja paliek konstanta, ja ne pat lielaaka, ja skataas, ka Latvijaa lielaka dalja no cenas/ienakumiem bija nevis "tas maksaa", bet "es gribu" vai "man pienaakas", tad man labaak patik shads modelis.
50ls, protams, nav daudz, bet neviens jau neprasa 12h reportāžu.
ingusnix:...ceremonija sākas 14:00 Siguldas pilī, tātad es vēlētos, lai fotogrāfs savu darbu sāk jau ceremonijas laikā, pēc tam ir fotogrāfēšanās pie Siguldas pils- kādas 15-20 min, kopbilde un atsevišķi kāzu viesi ar jaunlaulātajiem! Tad jaunlaulātie ar vedējiem un fotogrāfu braukā pa tiltiem apmēram 2 līdz 3 stunas. Pēc tam ierašanās viesu namā un pirmais valsis, tad vakara gaitā viesu namā visādas izdarības un 24:00 ir mičošana.
versatile: bet neviens jau neprasa 12h reportāžu.
ņemot vērā, ka fotogrāfam diena sākas ātrāk (nu morāli un fiziski sagatavoties) no 14.00 - 24.00 ar nav nekāds saldais ēdiens, lielākā daļa laika tā pat ir gan fiziski gan morāli nogurdinoša un tā pati skriešana un skraidīšana turp-atpakaļ vien sanāk
vēl ņem vērā faktoru, ka tas ir darbs - nav ne fotogrāfa radu, ne labāko draugu utml kāzas. ir jāstrādā. no tā izriet - : 24 - 14 = 10h darba. 50:10 = 5ls stundā, 100:10 = 10ls stundā (ja bildes atdod pa taisno no aparāta) ..
Oskarz:Nu es drošvien pieteiktos, bet datums jau aizņemts.
Man līdzīgi. Vēlēšanas un dzimšanas diena (mana). Bet jebkurā gadījumā 50-100 ir tāds variants kā "gribi patrenēties, kādu bildi uztaisīt savam portfolio?! par simbolisku samaksu vari mēģināt!"
ingusnix:...ceremonija sākas 14:00 Siguldas pilī, tātad es vēlētos, lai fotogrāfs savu darbu sāk jau ceremonijas laikā, pēc tam ir fotogrāfēšanās pie Siguldas pils- kādas 15-20 min, kopbilde un atsevišķi kāzu viesi ar jaunlaulātajiem! Tad jaunlaulātie ar vedējiem un fotogrāfu braukā pa tiltiem apmēram 2 līdz 3 stunas. Pēc tam ierašanās viesu namā un pirmais valsis, tad vakara gaitā viesu namā visādas izdarības un 24:00 ir mičošana.
versatile: bet neviens jau neprasa 12h reportāžu.
ņemot vērā, ka fotogrāfam diena sākas ātrāk (nu morāli un fiziski sagatavoties) no 14.00 - 24.00 ar nav nekāds saldais ēdiens, lielākā daļa laika tā pat ir gan fiziski gan morāli nogurdinoša un tā pati skriešana un skraidīšana turp-atpakaļ vien sanāk
vēl ņem vērā faktoru, ka tas ir darbs - nav ne fotogrāfa radu, ne labāko draugu utml kāzas. ir jāstrādā. no tā izriet - : 24 - 14 = 10h darba. 50:10 = 5ls stundā, 100:10 = 10ls stundā (ja bildes atdod pa taisno no aparāta) ..
Es jums N_tas reizes esmu teicis KATRAM ir sava cena un tāda ka viņs savu darbu novērtē pa lielam 90% Latvijas bildētāju darba cena OBJĒKTĪVI vērtējot SATURISKI / RADOŠI / TEHNISKI nepārsniedz 100-150Ls + Blakus izdevumi transports asistens amortizācijas utt. Nu varat sist dirsu pret zemi esmu redzējis desmitiem GATAVU CD/DVD nu nav viņos iekšā nekas kas maksātu vairāk ka 100-150Ls NAV Dažas uz kopjm apčiņitas štruntbildes ar miglām un gredzeniem NEMAKSĀ 300-400Ls vairāk nekā pārējā draza un arejas blices tik slinkie mūsdienās neizmanto tas ar nav nekas "Sadārdzinošs" vērtību ceļos , ņemot verā izpildītāju pieticīgās radošās spējas. Vidēji no brīžam 1000-2000 bildē rediģējot visu uzbildēto mēslu kaudzi būtu atstājamas 200-300 bildes , pārējais ir vienkarši SPAMS lieks un nevajadzīgs ko piemet klāt TĀPĒC ka vēl bez tā ka bildē NAU TĀ tad arī kritiski neprot atlasīt UZBILDĒTO vienkārši drausmīgs daudzums DRAZAS A par klientu maksātspēju jūs velti tā , man te bija kārtējie ar varen advancētām prasībām , piekam cipars ko piedāvāja ar bija "Virs vidējā" kaut gan pasākums nav diez cik lielu apmēru paredzēts , es kā prasti atšuvu neskatoties ka dažādu apstākļu pēc sarežģīti atsakāmais bija , aizsūtīju pie kāda par kura spējām pacelt prasības nešaubos , neteikšu pie kā bet pēc laiciņa droši ka atkal zināšu gan cik bildes gan cik beigās samaksāja un par ko
Nu, ja sētniekam vēl jākratās līdz Siguldai par saviem līdzekļiem, ar visām slotām... Turklāt pēc tam rezultāts, pat ja netiek pēcapstrādāts, jāieraksta kādā datu nesējā un jānodod vagaram (papildus laiks, ceļš, atdeve), mož pat izdevīgāk palikt Rīgā un slaucīt vietējās ielas...
Lunis:Vidēji no brīžam 1000-2000 bildē rediģējot visu uzbildēto mēslu kaudzi būtu atstājamas 200-300 bildes
Un priekš kam vairāk? Ja ir 200 labas bildes, tas ir pilnīgi pietiekoši. Bet vai laba bilde maksā 50 santīmi gabalā... Tas ir cits jautājums... uz kuru es teiktu, ka "nē, noteikti vairāk" vai arī "kas nu kuram ir - laba bilde".
Ja kādam kādas šaubas par līmeni un cenām lūdzu fotki.lv... PILNS ar standarta užasiem par ~100Ls un darba viņiem netrūkst , līmenis tieši tāds pats kā tie kas prasa 4-5x vairāk standarta Latvju ūzasnijs Tas nav IZRUTS no kontexsta tā ir PARAUGA / REKLAMAS bildes kāzām par 150Ls
Šitais REKLĀMAS šedevrs saukārt kāzām pa 100Ls
Reklāmas bildes kāzām pa 200Ls
Reklāmas bilde kāzām pa TIKAI 320Ls
Piemēram ŠIS vimeo.com... maksā 300Ls salidziniet ar to "Šedevru" kas auzstak
Lunis:Vidēji no brīžam 1000-2000 bildē rediģējot visu uzbildēto mēslu kaudzi būtu atstājamas 200-300 bildes
Un priekš kam vairāk? Ja ir 200 labas bildes, tas ir pilnīgi pietiekoši. Bet vai laba bilde maksā 50 santīmi gabalā... Tas ir cits jautājums... uz kuru es teiktu, ka "nē, noteikti vairāk" vai arī "kas nu kuram ir - laba bilde".
Bilžu daudzums jau gaumes lieta... Tikai nevajag aizmirst, ka "mūziku pasūta" jaunais pāris. Taču būs ļoti grūti atrast tādu jauno pāri, kam varēs iestāstīt, ka no kāzām pilnīgi pietiek ar 2 LABĀM bildēm... (samaksājot fotogrāfam tos 100-1000 Ls)
Protams ka GAUMES lieta , tikai ja es IZREDIĢEJOT 2000 Gabalas bilžu no kāzu DVD ko kāds atdevis jaunajiem varu atslasīt ~200-300 SKATĀMAS tad atvaino parējais ir DRAZA vienkarši neprasme bildēt pa vienam kadram bet gāšana sērijā , es parasti atmetu "Dubļus" nevis kautko citu tikai 10 cita praktiski IEDENTISKAS bildes
Es pēc kāzām parasti atdodu 400-500 bildēm. Bet, ja pasūtītājs maksimāli spiestu uz kvalitāti, nevis kvantitāti (parasti vairāk vai mazāk visiem ir attieksme tāda, ka vajag "daudz"), tad es atdotu ne vairāk kā 50, no krām es pats parasti esmu sajūsmā par 10.
izskatas, ka tiesam nebija jegas Jums te rakstit piedavajumu, lai gan pirms tam, kad es rakstiju pat ieteica rikot konkursu un tagad sitadu ideju vienkarsi n...... bet nju paldies, kas uz epastu ir atsutijusi savus piedavajumus, ceru, ka bus vel! Protams, ir tadi fotografi, kas var atlauties sadam piedavajumam pat neskatities virsu, jo prasa par savu darbu daudz, tas jau ar normali, jo ir pieredze un laba tehnika, bet ir cilveki, kas ir gatavi stradat par tadu naudu, nevis majas sedet.... jo es saubos, ka visi var samaksat tos simtus vai pat tukstosus fotografam (vismaz tadi mirstigie cilveki ka es) protams, saprotu, ka tas viss prasa noskriesanos un darbu, bet, ka jau sakuma tika minets rakstit tikai tiem, kam ir ko piedavat nevis d.....
kitux:izskatas, ka tiesam nebija jegas Jums te rakstit piedavajumu,
Esi gudra meitene IZVĒLIE FOTOGRĀFU PĒC BILDEM un paprasi cik viņš GRIB par savu darbu. Pasaku cik GRIBI maksāt viņš mož ar piekrīt Problēma jau tā ka te 90% stāsta VIENU bet dara citu , tapec jau es smejos gam par LĪMEI gan cenām ES NEBILDĒJU kāzas man tas vienkarši ir dziļi noriebies pā turpat pārdesmit gadiem to darot. Bet te ir daudz tadu kam PATĪK un uzbildēs arī pa 2-3 mazāku ciparu kā stāsta Bildes var redzēt DRAUGU RADU PAŽIŅU kāzāu DVD un albūmos , cits NEKAS nestrada
ingusnix:ne jau es negribu maksat par bildem daudz, vienkarsi musu budzets ir kads ir....
man vairāk piedūra tas texts: kas negrib strādāt, bet sēdēt mājas KRĪZES apstākļos, nav jau spiesta lieta spekulācija uz krīzes rēķina - tamdēļ arī sekoja mans texts Kā ieteikumu - pameklē starp saviem draugiem un draugu draugiem - iespējams, ka dabūsi labāku piedāvājumu. PS. Luni, tev nav slinkums rakstīt? Atklāti runājot - es sen jau tavus palagus (ja tas garāks par 3 rindkopām) pārritinu nelasot Bezobid
kitux:izskatas, ka tiesam nebija jegas Jums te rakstit piedavajumu, lai gan pirms tam, kad es rakstiju pat ieteica rikot konkursu un tagad sitadu ideju vienkarsi n...... bet nju paldies, kas uz epastu ir atsutijusi savus piedavajumus, ceru, ka bus vel! Protams, ir tadi fotografi, kas var atlauties sadam piedavajumam pat neskatities virsu, jo prasa par savu darbu daudz, tas jau ar normali, jo ir pieredze un laba tehnika, bet ir cilveki, kas ir gatavi stradat par tadu naudu, nevis majas sedet.... jo es saubos, ka visi var samaksat tos simtus vai pat tukstosus fotografam (vismaz tadi mirstigie cilveki ka es) protams, saprotu, ka tas viss prasa noskriesanos un darbu, bet, ka jau sakuma tika minets rakstit tikai tiem, kam ir ko piedavat nevis d.....
Kitux, paskaties foruma sadaļu- "diskusijas". Tātad šeit apspriež , nevis apd...š... Kā jau rakstīju, ar pieticīgu budžetu bija vērts pameklēt paziņu lokā fotogrāfu, kas būtu ar mieru sabildēt, piemēram, dāvanas vietā. Bet skeptisko tautas reakciju varētu izskaidrot ar piedāvājuma formu. Auto valodā tas piedāvājums varētu skanēt tā: "Gribu Mersi, bet naudas ir tikai Moskvičam"...)))
dansiga:Luni, [paradi vienu kazu foto reportazhu, kas ir 1000 LS verta!!!! nu Luudzuuuu!!!!
Tulītās , pietam Latviešu fotogrāfs LŪDZU www.janisratnieks.com PIETAM Piedalijās Baltijas kāzu konkursā kā no Latvijas kaut sen vairs nev no šejienes , NEKO neieguva Prasa sākot no 1700 Mārciņām
kitux, nuu ... es ar nupat esmu poaraxtiiusies fotografeet kaazas par 30 ls ... BET .... zinaamam cilveekam un zinu ka naudas NAV ... sesijas buus - zagass + paris bildes ar jauno pari .. VISS ...... un tai pashaa laikaa, man tagad luudz manu darb uvienaa proejktraaa, kur esmu pieacinaata par specu ... un maxaa 1000 ls par diennakti .... VISS ir nosaciiti ...........
dansiga:kitux, nuu ... es ar nupat esmu poaraxtiiusies fotografeet kaazas par 30 ls ... BET .... zinaamam cilveekam un zinu ka naudas NAV ... sesijas buus - zagass + paris bildes ar jauno pari .. VISS ...... un tai pashaa laikaa, man tagad luudz manu darb uvienaa proejktraaa, kur esmu pieacinaata par specu ... un maxaa 1000 ls par diennakti .... VISS ir nosaciiti ...........
Tici man es ar varetu TAVU darbu aiziet un padarīt pa Šampja glāzi , man tas nesagadātu ne mazākas problēmas NOPIETNI Galvenais pēc tam nemocītu nekādi sirdsapziņas pārmetumi Es tādus regulāri redzu m kur projektētāju ne tika nav bijuši uz vietas pat UPI nav ģeodēzijā pamanījuši un TILTU / CAURTEKU protams nav ielikuši projektā kurš vienkārši ir KAUT KUR nosperts vai nu Neta vai "Katalogā" tad kad objekts jau sākts un virskārtas noņemtas JABŪVĒ brauktuve celtnieki stāv pie 2m platas upes un KASA DIRSU kā darīt PROJEKTĀ automaģistrāles ar atdalītām joslām un krustojumu TIEŠI zem krusta UPE bet projektā TĀDAS NAV !! Gājēju ietvju nav PILSĒTĀ , pāreju nav pievadu nav PROJEKTS , veči celtnieki kaut ko IMPROVIZĒ būvniecības procesā BEZ kāda projekta vienkārši "Mūrē automaģistrāles pievadus" zigzagā starp stabiem kokiem būvē ietves ! Vari tādu dzīvē paskatīties , Daugavpils šosejas rekonstrukcija Ķegumā