Cīņa par pirmo vietu ir bijusi ļoti sīva: 1. vieta: Liene Pētersone 1695 punkti 2. vieta: Jānis Konons 1690 3. vieta: Aiga Rēdmane 1293 4. vieta: Mārcis Baltskars 1285 5. vieta: Billijs Locs 845 5. vieta: Artūrs Romanovskis 845
Bildes tiešām ļoti labas! Vienīgais par ko es cepos - neuzskatu, ka rīsu mešana virsū jaunajam pārim pie baznīcas durvīm, ir jāliek kategorijā "ceremonija"!
Un nesaprotu, kā augstas vietas var dabūt nodrillētā pieeja nofočēt līgavu aiz automašīnas stikla.
Man jau liekas ka Lienītei sabalsojums tāpēc ka tur trešdaļa bildes ar visu čoma Kešas kazām Nezinu , mani vietām PAVELK tikai Marciss , pārējiem viss plus mīnus vienāds un pierasts. Kanonam ir VAU bildes bet NE LATVIJĀ bildētas un HDR ir baisi. Nevelk ne figa tas LKFA jo gadus jo skumjāk. Billijs kapitāli rutāinā iebraucis , nekā pavelkoša utt.
Billy:Man līdz tādai rutīnai kā tev Luni ir ļoti tālu, bet runājot par Kešu un Lieni tad divas bildes no tām kāzām ieguva atzinīgas vietas.
JĀ tāpāc es tik garlaicīgi vienveidīgu pasākumu kā KAZAS sen nebildēju . GARLAICĪGI un neinteresanti, tāpēc jau arī "Tasīt šovu" lai dabūt ko SKATĀMU man pie savulaik maniem lieliem apjomiem likās dumji un nerentabli, joprojām liekās.
Billy:Tapēc tev spriest un vērtēt jomu kurā nedarbojies un acīmredzot nav arī pārāk liela sapratne nevajadzētu
JOMA nav atdalāma no ATTĒLU līmeņa Ja attēli pat konkursā ir GARLAICĪGI nekādi , pilnīgi skumji vienveidīgi tad kāds tur vērtēšana "Jomā" . NAV attēlu ir skumja vienveidīga rutīna "Vienā stilā" praktiski visiem. Mārcis vismaz mākslu kā "Reportāžas" cepis , saprātīgi smuki bet tas jau viņam ir vislaik. Kanons vienkārši SMUKAS bilde tasijis ko likt pie SIENAS vai virs kamīna. Pārējiem nav PILNĪGI nekā kas būtu atšķirīgs no 1000 citu knipseru. Kā jau teicu SKUMJĀK un garlaicīgāk ar katru gadu. Es pēc izglītības esmu arī bildredaktors , skatos BILDES kā "Produktu" tās vienalga kādiem mērķiem "Veidotas" galvenais KUR tādas hipotētiski varētu likt. NEKUR jo "Ka visiem un vienmēr", tādas var friziere ar mobilu saknipsē uzmest "Filtriņu" un priecāties NAV SATURA nac VAU nav arī BILDES Uz kāzām fotogrāfu aicina divos gadījumos "Dokumentēt" vai tasīt "Vau" bildes . Ja nav ne DOKUMENTA ne VAU tad kāda jēga AICINĀT ? Kāpēc LEIŠIEM vai IGAUŅIEM vienmēr ir BAUDA skatīties ko viņi PIEDĀVĀ un ražo ?
Nuja AGRAK tev bija SMUKAS neprastas bildes , ATMIŅA paliekošas. Kas tagad ? Sajauc kaudzē i nepateiksi kas Aiga kas Lieņuks kas Bilis VIENĀDI tEV BIJA zVIEDZJAS KAZU BILDES SMUKAS , kas šogad NEKAS! Lieņuks tuseklīgs zaķits , kas viņam sabalsost 100% ka Kešas kāzu bilds , visis kas Kešu pazist sabalsoja
Billy:Žūrijā gan tikai viens cilvēks pazīst Kešu personīgi! Man liekas, ka tu tajā gadā kad man bija ZVIEDZJAS bildes teici, ka NAV NEKAS SMUKJS!
Ko tu stāsti , es tur spiedzu pie Zviedzjas kāzam:0 Kurš Reinim kāzas bildēj tajos zaļajos ancukos tas ar bija SMUKAS cik nu es viņas manīju un nefiga nekur to nav , neiesniedza vai nebija no LKFA ?
Paga, vai es pareizi saprotu, ka visvairāk punktu ir tiem kas iesnieguši visvairāk bilžu? Tobiš tas autors,kurš iesniedz 50 pavājas bildes matemātiski garantēti būs augstākā vietā kā tas kurš iesniedz 1, kaut visģeniālāko un visaugstāk novērtēto bildi konkursā? Ja tā tad tiešam laba vērtēšanas sistēma un no sirds apsveicu uzvarētājus
Tas tāds vairāk pašreklāmas pasākums.IMHO Daudzas bildes man patika, bet nu taisnība Lunim, baigi daudz klišeju. Klientam tas labi, nu bet konkursā iesniegt, nezinu...
Kāds man cirvim var pastāstīt ,kāda jēga ir tam konkursam? Ja es sevi iedomājos klienta vietā,labākais būs tas,kurš visvairāk iztaps MANĀM vēlmēm par to vismazāk noplēšot.
Ja runā par kaut kādu pievienoto vērtību,nav tā ,ka darbs jāveic asistentiem-bet grands(kāzu māsterpilots)dragā savrup ar konkrētu mērķi tvert konkursmomentus ???
Lunis:Man jau liekas ka Lienītei sabalsojums tāpēc ka tur trešdaļa bildes ar visu čoma Kešas kazām Nezinu , mani vietām PAVELK tikai Marciss , pārējiem viss plus mīnus vienāds un pierasts. Kanonam ir VAU bildes bet NE LATVIJĀ bildētas un HDR ir baisi. Nevelk ne figa tas LKFA jo gadus jo skumjāk. Billijs kapitāli rutāinā iebraucis , nekā pavelkoša utt.
Rolands66:Kāds man cirvim var pastāstīt ,kāda jēga ir tam konkursam?
Šādā izpratnē JĒGAS nav pilnīgi NEVIENAM konkursam uz pasaules - nekādiem skaistuma un tamlīdzīgiem konkursiem un pat ne Olimpiskajām spēlēm! Tas viss ir ampelēšanās! P.S. Cita lieta - konkursi par iekļūšanu augstskolā, par pasūtījuma saņemšanu, par amatiem u.t.t.
Rolands66:Kāds man cirvim var pastāstīt ,kāda jēga ir tam konkursam? Ja es sevi iedomājos klienta vietā,labākais būs tas,kurš visvairāk iztaps MANĀM vēlmēm par to vismazāk noplēšot.
Ja runā par kaut kādu pievienoto vērtību,nav tā ,ka darbs jāveic asistentiem-bet grands(kāzu māsterpilots)dragā savrup ar konkrētu mērķi tvert konkursmomentus ???
Elementāri-augstāka vieta-dārgāka samaksa par darbu un lielāks pieprasījums,atpazīstamība.
Iesūtītais fotogrāfiju skaits nenosaka fotogrāfa vērtējumu. Ar 2 ģeniālām bildēm vvari būt labāks kā cits kurš iesūtijis 30 viduvējas. Svarīgas ir tikai tās fotogrāfijas kuras ieguvušas augstu novērtējumu.
Rolands66:Kāds man cirvim var pastāstīt ,kāda jēga ir tam konkursam? Ja es sevi iedomājos klienta vietā,labākais būs tas,kurš visvairāk iztaps MANĀM vēlmēm par to vismazāk noplēšot.
Elementāri-augstāka vieta-dārgāka samaksa par darbu un lielāks pieprasījums,atpazīstamība.
Skuju mežš, cik zin vispār tādu lkfa un cik uzzinās vai piefiksēs šo konkursu, šauram lokam tas viss..
Domāju, ka ir ko piestrādāt pie vērtēšanas! Tagad ir šādi: "Par „Gada labāko kāzu fotogrāfu” kļūs tas fotogrāfs, kurš saņems visaugstāko punktu skaitu summējot žūrijas vērtējumu pa kategorijām pirmajās trīs vietās".
Tagad sanāk, ka cilvēks, kas iegūst 3.vietu kādā kategorijā, ir augstāk par cilvēku kurš iegūst, piemēram, trīs 4.vietas. Nez, var jau būt, ka ir Ok tā. Nē, nav gan OK. Iedomāsimies šādu situāciju - cilvēks iegūst 4.vietas visās kategorijās, bet kopsumma viņš pat nebūs pirmajā pieciniekā! Bet atšķirība starp 3. un 4.vietu jau ir minimāla. Piemēram, kategorijā "Gatavošanās" 3.vietai 426 punkti, bet 4.vietai - 424. Kategorijā šī atšķirība ir tikai 1 punkts!!!
Naivais TO nosaka mārketings un ieguldījumi reklāmā. Zinu REĀLUS primitīvu mēslu cepējus kuriem gan biznes gan pieprasījums pārsniedz absolūtu vairumu LKFA censoņu "Biznesu". Viss pavisam vienkarši dzeki ļoti prasmīgi un regulāri iekpoj dažus "Zagsus" un "Priesterus" un viss notiek. Līmenis reāli atbaidošs bet BIZNESS stabils un regulārs. Lielākais biznes jau pie krieviem un tiem vienalga kaut kāds LKFA , Latvijā kā tāda viņiem nemaz neeksistē tāpat kā vairumam viņu klientu
es laikam teiktu, ka izskatot visu bildes, kaut kā rodas sajūta, ka visiem vienādas tās bildes. Neviens neizlec ar savu rokrakstu... Vai kāzu bildēm būtu jābūt krasi atšķirīgām, tas cits jautājums, bet par cik te konkurss, tad neviļus jautājums- pēc kā tad tās vērtē, vai pēc tā cik stingri pieturējušies pie mūsdienu kāzu kanoniem vai pēc kādiem man nesaprotamiem parametriem?
Un pēc tam vēlreiz šī gada fotogrāfijas, tikai Lunis varētu atļauties pateikt, ka nekas nav mainījies.
Manuprāt, kopējais līmenis ir ļoti audzis pa šiem 4 gadiem un daļēji tas ir pateicoties šādam konkursam. Jā, variet teikt, ka visi bildē līdzīgi un nav izteiktas zvaigznes kas izceltos ar savu stilu, bet latvieši foto jomā ir vienmēr bijuši iepakaļ pat mūsu kaimiņiem Igauņiem un Lietuviešiem.
Var jau strīdēties par to nosacīto vienveidību, bet galvenais, lai klients ir apmierināts. Kāda starpība, ka līdzīgā veidā tiek fočētas citas kāzas? Varu arī piekrist viedoklim, ka gribētos vairāk labas bildes reportāžas sadaļā! Dzīšanās pēc oriģinalitātes/ pirmajām vietām konkursos var novest pie tā, ka netiek fočēts, lai jaunais pāris būtu apmierināts ar bildēm, bet citi fotogrāfi vai konkursa žūriju locekļi! Piekrītu viedoklim, ka LKFA ir spēlējusi būtisku lomu, lai uzlabotu kāzu bilžu kvalitāti! Un kuri tad ir tie Latvijas grandi, kuri ignorē šo konkursu??? Ir kādi pasaules klases latviešu kāzu fotogrāfi, par kuriem neko nezina visa Latvija? Ratnieks? Kādi vecmeistari, kuri taisa labu "māklsu", bet par reportāžu nospļaujas? Un cik daudz labi latvijas kāzu fotogrāfi šo konkursu ignorēja? Nedomāu, ka ir ļoti daudz...
Un vispār "savādākas" bildes (manuprāt, arī ļoti labas) ir Strangotam.
Dažiem ir gan savādākas bildes. Kur ir iespēja kadrā izveidot saspēli starp parūku manekenu galvām un bērnu, tur jāpietupstas un jānogriež šī iespēja, un jānofotografē skapītis. Ja vide ir viena un tā pati (siena pļavas, jūrmala, ceļš), tad arī bildes būs līdzīgas.