forum.gif
Ikdienišķs jautājums par kafiju.
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Ikdienišķs jautājums par kafiju.
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 06.03.14 10:41
 citēt
Kādu kafiju lietojat ikdienā? Ja protams lietojat:face-wink:
avatar
Publicēts: 06.03.14 11:05
 citēt
proti - ko gribi zināt:
1) veidu? šķīstošā/maltu/pupiņas, kuras pats vai aperāts maļ
2) zortes - brendus?
3) vai iecienītāko pagatavošanas veidu - tipa espresso, uzlietā utt?
avatar
Publicēts: 06.03.14 11:11
 citēt
kafiju vedu no Igaunijas, kur tā maksā 2,89 Eiro, salīdzinot ar rimī "atlaižu" kafiiju par 4 ar kapeikām.
avatar
Publicēts: 06.03.14 11:21
 citēt
mājai pats pērku kapijas pupiņas, mājās maļu un uzleju ar karstu ūdeni,
ir viena šķīstošās kapijas zorte, kuru šad un tad dzeru, pārējās šķīstošās salīdzinoši ir nedzerami mēsli
darbā ir "profesionālas" kapijas pupiņas, ko pasūtam vienā firmā Lietuvā - aparāts maļ un taisa labu espresso
avatar
Publicēts: 06.03.14 11:25
 citēt
nezinu
avatar
Publicēts: 06.03.14 11:28 labots
 citēt
Jebkuru kura satur kofeīnu un nav skāba , tātad Robusta :) Bet tā dzeru tējas
avatar
Publicēts: 06.03.14 11:31
 citēt
p.s. ļoti aromātisku kapiju var panākt, ja kapijas aperātā parastā ūdens vietā "iezvana" minerālīti... :face-devil-grin:
avatar
Publicēts: 06.03.14 12:26
 citēt




:grimace:
avatar
Publicēts: 06.03.14 13:11
 citēt
Īsti vīri ar tādiem dzērieniem neķēpājās!
avatar
Publicēts: 06.03.14 13:15 labots
 citēt
nu laikam jau drīz būs 20 gadi, kā tikai šo vien dzeru- www.dallmayr.de...
Un parasti vai nu prodomo vai classik.
Dallmayr ir retais, kuram uz kafijas pakas ir sarakstīti visi garšas parametri-

piem:

Classik-

Grauzdējums 3 no 4
Skābums 1 no 4
Aromāts 4 no 4

Citām markām šie parametri mainās manai gaumei par sliktu...

Neesmu baigais kafijas pumpētājs, bet ūdenim ir baigi lielā nozīme lai kafija garšotu...
avatar
Publicēts: 06.03.14 13:19
 citēt
ko maximā pa lēo dod, to dzeru - vai nu lavaza vai corsini - 4/5 jevriku diapazonā kad atlaides. man ir tā mazā itāļu kafijas kanniņa, zinu, ka daudzi to saukā par espresso bet nebūs taisnība - putiņas un tas biezumiņš neveidojas. bet mazu un stipru izdzīt sanā - turklāt tādā ātrumā kofeīns un tauki nāk līdzi minimāli - kas labi.
avatar
Publicēts: 06.03.14 17:07
 citēt
Merrild špļaudāmā, apleju krūzītē, pērku Labais veikalā pa 3,45 €.
avatar
Publicēts: 06.03.14 18:02
 citēt
šitās, arī labas kafijas

avatar
Publicēts: 06.03.14 18:17
 citēt
Par šitiem noteikti labāka ir ozolzīļu kapeja.
avatar
Publicēts: 06.03.14 22:53
 citēt
Pērku pupiņas, pats maļu un taisu caur "Moka pot".

Latte Macchiato visvairāk iet pie sirds. :face-glasses:
avatar
Publicēts: 07.03.14 00:48 labots
 citēt
Ikdienā lietoju reti un šo te.



Nav skāba, varēja būt pieejama vairākos grauzdējumos, reti ir iegadījusies noliktavās nostāvējusies, appelējusi vai saskābusi, ko nevaru teikt par citām, agrāk labām kafijām, kuras nav no masu dzērāju plaukta.
avatar
Publicēts: 07.03.14 00:54 labots
 citēt
Un neviens nedzer to, kas caur kaut kādu tur lopiņu zarnu traktu gājusi?
avatar
Publicēts: 07.03.14 08:07
 citēt
Sapper:Un neviens nedzer to, kas caur kaut kādu tur lopiņu zarnu traktu gājusi?
pamēģināju, neko īpašu tur nesagaršoju...
avatar
Publicēts: 07.03.14 08:17 labots
 citēt
Es to pašu ko talavietis - dalmairu.

Pārsvarā dzeru vienu reizi dienā - no rīta pēc/pie brokastīm. Gatavoju caur parasto kafijas aparātu, kur lēni tek cauri kafijai sakarsēts ūdens. Dzeru ar pienu, bez cukura. Pienu leju diezgan daudz, attiecība piens:kafija varētu būt apmēram 1:4 vai pat 1:3 (pienu leju uz aci klāt).

Ārpus mājas parasti kapučino dzeru, kuram uz uzputotā piena saberu daudz kanēli un cukuru, ko pirms dzeršanas kopā ar putām noēdu ar karoti :) Ja esmu ciemos, tad dzeru, ko dod.
avatar
Publicēts: 07.03.14 10:28
 citēt
Ta kāda nu gadās!Kas bodē lētāks to pērkam.Sieva tur kaut ko ķīmiķoja-jauca kopā jacobu ar tscibo vai kātur vēl-gevaliju ar ko tur...man pie kājas.Parastā krūzītē uzlej virsū un viss.Jāzin tik cik tava norma-ka nav par švaku un cik cukura-man tā mazāk patīk,vecajai drusku vairāk,ciemiņiem pajautā.Visa gudrība.:face-wink:
avatar
Publicēts: 07.03.14 17:30
 citēt
Espresso,Latte.kapučīno.....kas tik ienāk galvā.(malongo)
avatar
Publicēts: 07.03.14 19:00 labots
 citēt


Šis maisījums ir radīts no labākajām Brazīlijas , Centrālamerikas un Āfrikas arabikas (65%) un robustas (35%). Klasiskās Itāļu grauzdēšanas metodes piešķir SAQUELLA NAPOLI stipru, un tai pašā laikā kārdinošu aromātu. Pateicoties veclaicīgai receptūrai un mūsdienīgu iekārtu pielietojumam, šī kafija ir ideāla visu veidu pagatavošanai.

Es jau šad tad to dzērienu no šādām itāļu maisījuma pupiņām pagatavotu iemalkoju, vienmēr jau nesanāk :(
Rīgā gan ne katrā veikalā atrodamas :( ...
avatar
Publicēts: 07.03.14 19:53
 citēt
Fu, kādu draņķi tu lieto! Skaidrs, ka Rīgā tādu grūti atrast, tas taču Zirgadiršu ciema bodes asortiments.
avatar
Publicēts: 07.03.14 19:54
 citēt
Ar kādu cienā, tādu nākas dzert :)
avatar
Publicēts: 07.03.14 22:07
 citēt
avatar
Publicēts: 07.03.14 22:10
 citēt
Dalmaiers ļoti garda kafija, bet kopš ievazāta Polijas krutka vairs nepērku.
avatar
Publicēts: 07.03.14 22:18
 citēt
eltoro:Dalmaiers ļoti garda kafija, bet kopš ievazāta Polijas krutka vairs nepērku.

:( stocmann :( stūlbi ka nav mārtinn :) vai …
avatar
Publicēts: 07.03.14 22:31 labots
 citēt
eltoro:Dalmaiers ļoti garda kafija, bet kopš ievazāta Polijas krutka vairs nepērku.


Tā nav KRUTKA:) Katram reģionām atšķirīga garšas salikums:) Pamēģini kādreiz Swensonu Löfbergs Lila , lielāku mēslu nebūsi dzēris :):) Es ar tā domāj pirms padzīvoju to pusotru gadu pie Swensoniem , istenībā tā kafijas SAVĀDĀK vārīt domāta "Trumulī uz plīts" lai izvārās kā kartoški un lai stāv visu dienu uz siltas plīts tad viņa SUPER ! Vietējā tradīcija .
avatar
Publicēts: 07.03.14 22:38
 citēt
Kāda tur Swensonu vietējā, manai krustmātei (tagad tantiņai pāri 80) laukos kafija arī bija uzvārīta katlā, jau sajaukta ar pienu un ellīgi salda, visu dienu tā arī stāvēja uz malkas plīts.
avatar
Publicēts: 07.03.14 22:48
 citēt
iisniibaa vini to kafiju taisa kaa vietējais mārketings pasaka (spēj pateikt), veicās tiem kas ietrāpa iistajaa reģiona stilā (ugunsgrēks) … tad iedomājaties kafijas garšu :( :(
avatar
Publicēts: 07.03.14 22:51
 citēt
avatar
Publicēts: 07.03.14 23:02
 citēt
Lunis: Pamēģini kādreiz Swensonu Löfbergs Lila , lielāku mēslu nebūsi dzēris :):) Es ar tā domāj pirms padzīvoju to pusotru gadu pie Swensoniem , istenībā tā kafijas SAVĀDĀK vārīt domāta "Trumulī uz plīts" lai izvārās kā kartoški un lai stāv visu dienu uz siltas plīts tad viņa SUPER ! Vietējā tradīcija .


Heh šitā mana iecienītā, Jubilejas :face-smile: un taisu līdzīgi. Kafijas kannu uzkarsēju uz plīts kopā ar malto kafiju, pārleju ar verdekli un vēl uzvāru līdz paceļas putiņas. tad vāku virsū, apsedzu un ļauju ievilkties savu pusstundu. Šādu lietoju jau savus 5-6 gadus, citus cienāju, visi slavē kāds es kafijas masķers :face-grin: Galvenais daudzi pērk šo pašu, tik lietot nemāk.
avatar
Publicēts: 07.03.14 23:06 labots
 citēt
priore:nu re, te esam nonākuši pie patiesām tradicionālām vērtībām- salda kafija, kas tiek novārīta kā kartupeļi un, sajaukta ar pienu stāv visu dienu uz siltas plīts.
Mūsdienās jau neko prātīgu vairs nedzer un nemāk taisīt.



Kā tad nemāk taisīt? Tapešu līme, ko bāliņu namamātes sarunas karstumā stāda priekšā kā "balto mērci" - īsteni latvisks un universšls kulinārijas šedevrs. Grūti atccerēties ēdienu, kuru nav nācīes redzēt sairstu ar to klīsteri.
avatar
Publicēts: 07.03.14 23:15
 citēt
tā gan nav kafija, bet dzeru apgrauzdētu pieneņu sakņu uzlējumu.. :)
avatar
Publicēts: 07.03.14 23:26
 citēt
darbā dzeru čībo (Dānijas raž.) šķisteni, mājā dalmaijeri no Luksemburgas atvesto ;)
avatar
Publicēts: 07.03.14 23:31
 citēt
a kas vainas tām tur no Austrijas, kur neģerīc ar garu cepuri uz vāka?
avatar
Publicēts: 08.03.14 03:26
 citēt
Rombouts La grande reserve. Baaaaiiiigi laba! :)
avatar
Publicēts: 08.03.14 22:55
 citēt
ArtursOzolins:Rombouts La grande reserve. Baaaaiiiigi laba! :)

mans faforīts no visiem kafijas ražotājiem.
avatar
Publicēts: 08.03.14 23:16
 citēt
Schneider:Kāda tur Swensonu vietējā, manai krustmātei (tagad tantiņai pāri 80) laukos kafija arī bija uzvārīta katlā, jau sajaukta ar pienu un ellīgi salda, visu dienu tā arī stāvēja uz malkas plīts.


No swensoniem nāk tādas zaļas emaljētas kafikjannas kuras vienam otram saglabājušās no Ulmaņlaikiem un kādas vēl Darba Spars esot pāt pēc kara ražojis:) Tās tieši šitām :Vārāmām uzvārāmām" kafijām uz plītes visus dienu turāmājām :)
avatar
Publicēts: 08.03.14 23:41
 citēt
vienam otram saglabājušās no Ulmaņlaikiem ...
avatar
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):