forum.gif
Pieņemšanas-nodošanas akts par foto pakalpojumiem
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Pieņemšanas-nodošanas akts par foto pakalpojumiem
  1.  
IerakstsAutors
Publicēts: 07.03.14 12:59 labots
 citēt
Sveiki!

Gribēju pajautāt tiem, kas maksā nodokļus, vai jūs sastādat un arī parakstat pieņemšanas-nodošanas aktu par foto pakalpojumiem? Man izskatās, ka šī jau nav joma, kur tas obligāti ir nepieciešams, bet kā ir ar citu pieredzi? Ir bijuši kādam gadījumi, kad klients pēc pāris gadiem ir "aizmirsis", ka ir saņēmis bildes, un prasa atpakaļ naudu vai bildes, bet tev pašam jau sen bildes no cietņa izdzēstas?
Publicēts: 07.03.14 13:36
 citēt
Ir sanācis aktus stādīt tikai ar juridisku personu un arī tikai tāpēc, ka klientam bija Eiropas finansējums un stingra izdevumu uzskaites kārtība.
Publicēts: 07.03.14 15:14
 citēt
Ritz:Sveiki!

Gribēju pajautāt tiem, kas maksā nodokļus, vai jūs sastādat un arī parakstat pieņemšanas-nodošanas aktu par foto pakalpojumiem? Man izskatās, ka šī jau nav joma, kur tas obligāti ir nepieciešams, bet kā ir ar citu pieredzi? Ir bijuši kādam gadījumi, kad klients pēc pāris gadiem ir "aizmirsis", ka ir saņēmis bildes, un prasa atpakaļ naudu vai bildes, bet tev pašam jau sen bildes no cietņa izdzēstas?

Ja darbs notiek uz līguma pamata, tad P/N akts parasti ir tā neatņemama sastāvdaļa, kas kalpo kā apliecinājums izpildītiem nosacījumiem.

Ja vienkārši izraksti rēķinu, tad apmaksāts rēķins uzskatāms kā klienta apliceinājums ka saņēmis visu ko vajga.

Pēc būtības - kā vienojas ar klientu.
Publicēts: 07.03.14 15:18
 citēt
Ar avīzi, kultūras centru, NVO un pilsētas domi noteikti rakstām, bet kā ir ar privātajām piparbodēm, nezinu.
Publicēts: 07.03.14 15:34 labots
 citēt
Ja pārsvarā ar privātajiem, tad jau pēc būtības stingrās uzskaites kvīts parāda to pašu, ko rēķins vai ne? Tipa apliecinājums, ka ir veikta samaksa par noteiktu preci/ pakalpojumu. Es pareizi saprotu?
Rēķinu vajag, vienīgi tad, ja maksā privātais ar pārksaitījumu, vai ne?
Vienīgi parasti ir avanss, līdz ar to būs jāpaskatās, kāda forma ir avansa norēķiniem.

Tad ar juridiskajiem sanāk šādi:
1) līgums (ja grib);
2) avansa norēķins (ja grib);
3) pieņemšanas nodošanas akts (ja grib);
4) rēķins.

Ar fiziskajām personām sanāk čakarīgāk...
Publicēts: 07.03.14 15:39 labots
 citēt
Jautājums par pieņemšanas/nodošanas akta funkciju:
Kādos gadījumos tas vajadzīgs un kā tas atšķirās no pavadzīmes?
Publicēts: 07.03.14 15:57 labots
 citēt
Funkcijas ir tādas, ka manā gadījumā tas parāda izpildīto darbu apjomu, par kuru šajā konkrētajā mēnesī (vai citā laika posmā) jāsamaksā atlīdzība. Jo līgums tiek slēgts uz gadu par fotografēšanas darbiem vispār. Ja rēķinā tiek rakstīta kopsumma, tad aktā ir visas reportāžas no visiem pasākumiem ar datumiem un stundām.
Pavadzīmes man nekad nav rakstītas.
Publicēts: 07.03.14 16:14
 citēt
Vai sapratu pareizi?:
Rēķinu/pavadzīmi raksta par preci to saņemot, piemēram: Fotogrāfs uztaiza desmit bildes un izraksta rēķinu klientam, par izdarīto darbu.
Bet pieņemšanas-nodošanas akts ir vajadzīgs, ja: Fotogrāfs tiek algots maksājot iepriekš un darba beigās uztaisa pieņemšanas-nodošanas par padarīto darbu.
:shame:
Publicēts: 07.03.14 16:23
 citēt
Dažādām iestādēm tie akti izskatās dažādi, ja stipri interesē, privāti varu aizsūtīt gan savējo rēķinu, gan arī aktu paraugus. bet tas pēc pāris stundām, skrienu bildēt sacensību apbalvošanu.
Publicēts: 07.03.14 16:26
 citēt
Pavadzīme tiek taisīta, ja tiek pirktas un pārdotas preces. Pakalpojumu gadījumā pavadzīmes neizraksta, bet izraksta rēķinu. Parasti kopā ar pn aktu, lai grāmatvedībā varētu iereģistrēt un saprast par ko maksāts. Ja dod klientam tikai bildes tad jāsaprot ko tad patiesībā dod - izdrukas kā preci vai licenci lietošanai. Tā tad attiecīgi arī jākārto grāmatvedība. Licences gadījumā pavadzīme nav vajadzīga un pn akts arī nē. Bet ja klienta grāmatvedis prasa - var arī pn aktu uztaisīt.

Ja iesaista avansu, tad pn akts vai gala rēķins vajadzīgs beigās par visu summu - avanss + gala maksājums.
Publicēts: 07.03.14 16:57 labots
 citēt
Ok, aptuveni radās izpratne par pn akta būtību, bet nedaudz apmulsu pie punkta par licenses nodošanu:
ak34:...Ja dod klientam tikai bildes tad jāsaprot ko tad patiesībā dod - izdrukas kā preci vai licenci lietošanai. Tā tad attiecīgi arī jākārto grāmatvedība. Licences gadījumā pavadzīme nav vajadzīga un pn akts arī nē. Bet ja klienta grāmatvedis prasa - var arī pn aktu uztaisīt...
Kā tiek noformēta licenses nodošana, ja netiek rakstīta ne pavadzīme, ne pn akts?
Publicēts: 07.03.14 17:05
 citēt
3rdHalf:Ok, aptuveni radās izpratne par pn akta būtību, bet nedaudz apmulsu pie punkta par licenses nodošanu:
ak34:...Ja dod klientam tikai bildes tad jāsaprot ko tad patiesībā dod - izdrukas kā preci vai licenci lietošanai. Tā tad attiecīgi arī jākārto grāmatvedība. Licences gadījumā pavadzīme nav vajadzīga un pn akts arī nē. Bet ja klienta grāmatvedis prasa - var arī pn aktu uztaisīt...
Kā tiek noformēta licenses nodošana, ja netiek rakstīta ne pavadzīme, ne pn akts?

man likties, ka līgumā jau visu par licenci atrunā
Publicēts: 07.03.14 18:54
 citēt
Tak ieraksti rēķinā nosacījumus uz kāduem ļauj izmantot bildi un viss. Vairāk jau nekas nav vajadzīgs, ja klientam tas der
Publicēts: 07.03.14 22:14
 citēt
mēģinu ieriktēt tā ---> ja kādam vajag liigumus/aktus - lai vins tos taisa, visžēliigi aizbraucu parakstiit :), (tāpat ja negribees maksaat - nemaksaas)
Publicēts: 08.03.14 15:25
 citēt
Pieņemšanas- nodošanas akts ir dokuments, kas apliecina līguma izpildi, vai neizpildi (daļēju izpildi). Pieņemšanas-nodošanas aktā abas puses parakstās, par to, kas no līguma ir veikts, kas naf veikts...
... tātad, ja ir līgums, pretim vajag pieņemšanas, nodošanas aktu. Rēķins apliecinās tikai to daļu, ka nauda ir saņemta, bet p-n akts apliecina, ka darbs ir veikts un samaksa naf bijusi fiktīva :D
Publicēts: 08.04.14 11:55
 citēt
Man radās jautājums par līdzīgu tēmu. Tā kā negribēju taisīt jaunu postu par līdzīgu tēmu - izdomāju pielikt klāt šitam postam.
:face-grin:
Tātad, man piedāvā nedautz piekaltūrēt pāris pasākumu dokumentēšanā. Tā kā esmu iesācējs bez profesionāla aprīkojuma un prasmēm - esmu gatavs praktizēties bez samaksas, kamēr tas nepārklājas ar darbu, vai mācībām.
Bet tā kā izrādās, ka daži no pasākumiem iekrīt darba laikā - esmu nolēmis prasīt simbolisku samaksu, lai neietu mīnusos.
Tā kā haltūras piedāvātājs ir valsts iestāde - ar samaksu "ķepā" cauri neies. Nāksies kļūt par pašnodarbināto, lai varētu taisīt rēķinu/pavadzīmi par izdarīto.

Mans jautājums: Kā varētu izskatīties pavadzīme, vai rēķins par izdarītu pakalpojumu(fotogrāfēšanu un bilžu pēc-apstrādi), ja klientam vajadēs bildes nodot ar autortiesībām/licenzi.
Publicēts: 08.04.14 12:00
 citēt
Papriekšu kļūsti par pašnodarbināto-pašapmierināto :D
Rēķinā raksti vienkārši fotopakalpojumi. :grimace:
Publicēts: 08.04.14 12:08 labots
 citēt
3rdHalf:Man radās jautājums par līdzīgu tēmu. Tā kā negribēju taisīt jaunu postu par līdzīgu tēmu - izdomāju pielikt klāt šitam postam.
:face-grin:
Tātad, man piedāvā nedautz piekaltūrēt pāris pasākumu dokumentēšanā. Tā kā esmu iesācējs bez profesionāla aprīkojuma un prasmēm - esmu gatavs praktizēties bez samaksas, kamēr tas nepārklājas ar darbu, vai mācībām.
Bet tā kā izrādās, ka daži no pasākumiem iekrīt darba laikā - esmu nolēmis prasīt simbolisku samaksu, lai neietu mīnusos.
Tā kā haltūras piedāvātājs ir valsts iestāde - ar samaksu "ķepā" cauri neies. Nāksies kļūt par pašnodarbināto, lai varētu taisīt rēķinu/pavadzīmi par izdarīto.

Mans jautājums: Kā varētu izskatīties pavadzīme, vai rēķins par izdarītu pakalpojumu(fotogrāfēšanu un bilžu pēc-apstrādi), ja klientam vajadēs bildes nodot ar autortiesībām/licenzi.

Aizstaigā RĪGĀ uz VIDu nopērc pa 30Ls mēnesī Fotogrāfa licenci un viss notiek. Rīga nekādus papīrus neprasot , arpusē gan vismaz kādu PRESMES apliecinošu papīru uzprasa:) Talāk raksti "Rēķinus papīrīšus" par pakalpojumiem . Tas tā ātrākais un vienkāršākais , tev un klientam nesāpīgākais. JĀ papīrīsus gan saglabā , pēdējā laikā dzirdēts ka VIDs šomonus sācis rīkot visādiem "Fotograferiem" un citiem sēņu lasītājiem kam biezākas tačkas un lielākas pilis :)

Tēmas aizsācējam iz VIDa

Pieņemšanas - nodšanas akts ir nepieciešams galvenokārt pakalpojuma saņēmējam (maksātājam) tiktāl, lai ar to pierādītu pakalpojuma saņemšanu. Ja šo saņemšanu pārliecinoši var pierādīt arī ar citiem dokumentiem, tad šis akts nav nepieciešams
Publicēts: 08.04.14 16:21
 citēt
@Lunis
Cena ko prasīšu par saviem pakalpojumiem būs tik pieticīga, ka 30Ls mēnesī man grūti atmaksāsies. :shame:
Tā vai tā, vai vari nedaudz vairāk pastāstīt, kas tā tāda par licenci, ko var dabūt VIDā?
Meklēju googlē, bet neko par tādu neatradu.
Publicēts: 08.04.14 16:58
 citēt
Pieņemu, ka Lunis domā patentmaksu... ātrumā atradu šo: likumi.lv...
Publicēts: 08.04.14 17:31 labots
 citēt
wiencmuzikanc:Pieņemu, ka Lunis domā patentmaksu... ātrumā atradu šo: likumi.lv... .

Pārskrēju ar acīm pāri, bet radās jautājums:
Kas man būtu jādara ar savām bildēm preiodā, par kuru esmu samaksājis patentmaksu? Vai man bildes ir jānes uz VIDu un kaut kā jāreģistrē, lai saņemtu autortiesības par saviem darbiem?
Publicēts: 08.04.14 18:45 labots
 citēt
3rdHalf:
wiencmuzikanc:Pieņemu, ka Lunis domā patentmaksu... ātrumā atradu šo: likumi.lv... .

Pārskrēju ar acīm pāri, bet radās jautājums:
Kas man būtu jādara ar savām bildēm preiodā, par kuru esmu samaksājis patentmaksu? Vai man bildes ir jānes uz VIDu un kaut kā jāreģistrē, lai saņemtu autortiesības par saviem darbiem?

NĒ bet rēķinu tu vari izrakstīt tik laikā kad tev AKTUĀLA licence:) Pretējā gadījumā PASŪTĪTĀJIEM ar tevi būs jāslēdz darba vai autora LĪGUMS jāmaksā attiecīgi nodokļi , tēv vēlāk reizi gadā VIDā jāreģistrē šie ienākumi. Tā nomaksā 30Ls izņem patentu un RAKSTI rēķinus l, ne par ko nav jāatskaitās. TEV jau tas PX bet pasūtītājam būs jāmin ka piķis samaksāts attiecīga "Daba veicēja" izrakstīts rēķins .
Jauns tematsAtbildēt
  1.  

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):