Ja bildes liksi tikai internetā vai drukāsi ikdienas izmēros, tad diez vai. Tomēr, ja patlk bildes pētīt uz maksimālo iespejamo palielinājumu datorā, tad gan laikam jāpērk tas s modelus bez AA filtra
Pamatojums? Jā, Latvijā Pentax nav populārs, pagaidām nepiedāvā arī full frame Pro kameras, bet atļaušos apgalvot, ka advancēto amatieru segmentā Pentax viens no labākajiem variantiem. Kurš gan vēl piedāvā mitrumizturīgas kameras un stiklus par tādu cenu kā Pentax. OK, bija viņiem krīze nupat, bet izskatās, ka lietas atkal iet uz augšu.
Nu, kaut vai paskatoties uz to, ka tiek izstrādāti un virzīti tirgū jauni produkti, ne tikai no paša Ricoh puses, bet arī no Sigma u.c. ražotājiem. www.pentaxforums.com...
Uzskatu, ka jaunais K-3 bodijs arī ir pietiekami veiksmīgs. Palasi atsauksmes. www.ephotozine.com...
Dabūt var, jāmedī ebajā. Nu, OK, klāt nāks piegādes izmaksas bet vienalga summā līdz 400 EUR var iekļauties neiespringstot. Vari pasolīt, piemēram, šo (jāsola, protams, tikai vienu reizi uzreiz lielāko summu, kādu esi gatavs maksāt, un tas jāda ne agrāk kā 5-10 sek. pirms izsoles beigām): www.ebay.de... Es izmantoju snaiperi, tā vienkāršāk, piemēram snippys.net
Rekur kamera, kuru es nesen nosolīju, sanāca nedaudz dārgāk, jo nāca komplektā ar stiklu: www.ebay.de... Ar visu piegādi uz LV, sanāca 387 EUR. Ja uzskatām, ka stikls ir vismaz 40 EUR vērts, tad var teikt, ka summā esmu iekļāvies. Bet reāli pliki bodiji aiziet aptuveni tajā cenā, kuru minēju. Jā, protams, ja pārdevējs sūta tikai pa vāciju, tad jāizmanto lbss.de kantora pakalpojumi.
Uztaisi ar abiem bildi 30x45, piekar pie sienas un apskaties no 3 diagonāļu attāluma, ja ar aci redzēsi atšķrību, tad ir vērts. Bet tas, ka monitorā pēta 300%-īgus kropus, meklējot pa stūriem mikrokontrastus un "попксельную резкость", krieviski saucas par ФОТОАНОНИЗЬМ.
Wasaki:Sūtot no Ebay bez iespējas pārbaudīt, vari pamatīgi iegrābties uz 'mirror floping' defektu, kas K-5 izplatīta vaina.
Tad jāaizmirst par minēto cenu. Vispār jau ja pārdevējs ar 100% pozitīvu reitingu sakās tirgojam pārbaudītu mantu, tad jau it kā nevajadzētu būt problēmām, bet protams, 100% pasargāts nav neviens. Vispār kas tas par defektu, neesmu neko dzirdējis par tādu? Kā izpaužas?
Penta-clubā par K-5 rakstīja diezgan daudz, bet es savukārt neesmu dzirdējis par to citiem. Pašam ir pieredze ar 5 modeļiem, bet tfu-tfu-tfu, trīsreiz piesitu pie sava paura , nevienam tāds nav bijis.
Schneider:Pašā izlaides sākumā bija gļuks, kurš izpaudās nepārtrauktā spoguļa cilāšanā, bet tā "bērnu slimība" tika ātri novērsta.
No kurienes informācija? No Pentax PR? Neesmu lasījis, ka Pentax kādreiz oficiāli būtu atzinis šo defektu, kurš ir ne tikai K-5 modeļiem.
No lietošanas Man tāds joks bija 10 gadus atpakaļ *istD - tiesa neuzskatīju to par defektu jo skaidri zināju kurā brīdī šī fīča parādās un kurā pazūd - *istD gāja no pirkstiņu aķiem vai bačokiem un spoguļdračīšana sākās kad baterijas, vai draņķīgi aķi gāja uz beigām - novērsās ieliekot svaigus aķus. Tāpēc ar neatzīst, ka tā ir 100% bēdīgas barošanas *vaina*
Man ar K100D ar Travor ārējo barošanas bloku, akulim sprākstot, spoguli arī uz kādu sekundi cēla un bilde netika ierakstīta, lai arī rādīja pilnu uzlādējienu. Sestdien gan bija nervozējums, kad deju kolektīvu skates laikā K-5 pēkšņi paceļ spoguli un neatlaiž. Labi, ka pamanīju, ka kaukādā vīzē, zāles pustumsā esmu nepareizi nogrāpstījies gar pogām un ieslēdzis MLU.