forum.gif
kļūdas fotogrāfijās
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / kļūdas fotogrāfijās
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >
IerakstsAutors
Publicēts: 16.03.14 19:53
 citēt
Palasīju gudros tekstus, kuri ir aizgājuši tālu no tēmas pamatjautājuma.
Labi, paturpināsim šādā stilā...
... pasaulē nu tā ir iekārtojies, ka viss praktiski ir uzbūvēts piramīdas formā
- valsts sastāv no pelēkās masas pamatā, tad vidējie vadītāji un spicē viens pats prezidents.
- bagatības vara atkal sastāv no pelēkās masas, tad turīgie, bet spicē pāris ģimenes, kas valda visu šo sistēmu
- muzikā tas pats, pelēkā masa, tad tie kas var, bet uz La Scalu uzaicina tikai dažus
Tieši tāpat arī ir fotografijā- masas, tad vidējie, un virsotnē tikai daži
... bet šī piramīdas shema ir tā, kas lauj attīstīties, jo ir uz ko tiekties, un otrādi. Tiem kas virspusē ir uz kā fona izcelties.

Latvijas fotovēsturē bija laiks, kad dzima n-tie fotoklubi(studija, pulciņi) un vidējais fotoattēla līmenis arī strauji attīstījās. Kāpēc- tāpēc ka notika tiešs (abpusējs un vispusējs) darbs ar cilvēku. Abpusējs- jo bija dialogs ar pasniedzēju, vispusējs- jo bija visu fotogrāfu, kas piedalās, domu apmaiņa... un nekad nebija tādu uzbraucienu, kā te rada _VA_, runājot nevis par tēmu, bet cenšotie otru nolikt. Pat pedagoģe Priede saskata kāšķi, bet pieļauj pedagoģiskās audzināšanas kļūdu nesaskatot iemeslu un iesācēju :D

Vēl viena iesācēju nelaime ir, ka tie naivi cer te fotOblogā.lv saņemt padomu. Praktiski te ar bildēm jāsāk piedalīties tiem, kas jaf iemācījušies aizstāvēt sevi, savus darbus. Savādāk pat talantīgajiemiesācējiem te nokaus visu prieku :P
Publicēts: 16.03.14 19:58 labots
 citēt
Priede:
palaidniex:Nu re,cik ķīniešu no 1,4 miljardu potenciāla (ļoti brutalizējot - no aptuveni 1/4 pasaules iedzīvotāju) ir dažādos orķestros un cik ir dažādos orķestros no aiz ausīm pievilktiem diviem miljoniem Latvijas iedzīvotāju...

Tas izklausīsies amizanti, bet, attiecībā uz iedzīvotāju skaitu/muzikāli attīstītiem talantiem Latvija Ķīnai ir... priekšā ;)

Bet par tehniskajiem dimantiem un juvelierizstrādājumiem salīdzinājums labs, vienīgi tas, ka nepareizi slīpējot, mandomāt, var sačakarēt arī dārgakmeņus...

Neapšaubāmi, bet slīpē tehnisko dimantiņu cik gribi, tas tāpat nebūs ne tik liels, ne tik mirdzošs kā juvelierizstrādājumam pieklātos...

Ir arī dimanti ar potenciāliu kas noslinko ar slīpēšanu, bet tie vienalga ir lielāki un slikti slīpēti tāpat ir nesalīdzināmi ar tehniskajiem dimantiem, pat ja tiem ir izmērs, dzidruma tāpat nav...
Publicēts: 16.03.14 20:04
 citēt
Haiduks, tagad Tu vēlies par uzbraucieniem parunāt, ja? Nu, labi, parunāsim. Atšķir, lūdzu, 1. lapu, atrodi manu 1. komentāru un pasaki, kas tieši tur ir nepareizi pateikts. Tad, atšķir 2. lapu, izlasi, ar kuru no komentētājiem es tur solidarizējos un tad, palasi, teiksim, biedra woodog123 komentārus tai lapā, un tad ieskaties galeriju lapā, kur lietotājs baleriina ielicis bildīti. Izlasi, lūdzu, lietotāja woodog123 komentāru pie bildītes.

Un tad teic man, kas un kam patiesībā uzbrauc un par ko, kā arī - pastāsti, kāpēc Tev jātaisa preses relīzes no maniem komentāriem, uzdodot tās par savām tēzēm, ja diskusijā Tu man oponē un sauc mani par nekompetentu?

Jautājumi, protams, retoriski. :face-grin:
Publicēts: 16.03.14 20:16
 citēt
_VA_:Nedaudz paralēlās dimensijās - gadus atpakaļ, pa BBC rādīja filmu par vijolnieci Vanesu Meju, neatceros vairs oriģinālnosaukumu, šķiet "The making of me" , bet tēma bija "nurture or nature" - daba vai darbs. Iesaku noskatīties, varbūt tā nedaudz atvērs acis uz konsekvencēm procesos.

Paldies par ieteikumu, zinu šo darbu, profesionāļu aprindās ieteicams kā paņēmienu un centienu kopums izveidot talanta kritērijus. Diemžēl, dzīvē ir būtiskas nianses, tā kā runāju par mūziku, tad atvainojos, bet negribu aizsākt nekontrolējamu offtopic`u šajā virzienā, tamdēļ neturpināšu :)

Haiduks:Pat pedagoģe Priede saskata kāšķi, bet pieļauj pedagoģiskās audzināšanas kļūdu nesaskatot iemeslu un iesācēju :D

Ja es būtu teicis, ka Haiduks ir labs un pūkains, jo viņš jau nekašķējas, viņš tikai AIZSTĀVAS :) tad nebūtu pieļāvis kļūdu?
Publicēts: 16.03.14 21:58
 citēt
Dolldia:izlasīt visas šīs kļūdas, ko blogeri sarakstījuši un cerēt, ka esi gatavs šaut?

Vo taisnība Dodollai!;)
Publicēts: 16.03.14 23:57
 citēt
_VA_, runa ir tikai par mani un tevi. Es pirmajā lapā neesmu, otrajā beigās ierakstīju :) Tātad trešā lapa

L.c. Priedes kundze- ar ko mans ieraksts (Publicēts: 14.03.14 19:06) ir slikts? Ar ko mana atbilde Muzikantam (Publicēts: 15.03.14 00:03 ) ir slikta. Kas tur ir nepareizi, vai savādāk, kā to pasaka Māris . Tikai atšķirība, ka Māris to raksta skatā no pasniedzēja puses, es it kā no klausītāju puses, bet rakstām vienu uz to pašu. Labs pasniedzējs ir vajadzīgs, nevis Ls, tagad EUR skaitītājs. Un labs pasniedzējs var iemācīt fotogrāfiski skatīties!!!
un (Publicēts: 15.03.14 00:12) no cienījamā uzbrauciens- skaisti caur puķītēm- stulbais Haiduk attopies, tas naf apspriežams. Un uz to mana atbilde (Publicēts: 15.03.14 11:28), kur tieši ir pateikts, ka nevajag uzspiest savas iedomas, un ar nelieliem piemēriem par ko iet runa... un mani aizskāra arī tas, ka viens iedomīgais pasaka, ka visi ir tupaki (Publicēts: 15.03.14 11:35), kas naf apmācāmi izņemot tos pāris. Un arī tu Priedes kundze droši vien esi ierindota pie tiem mērkaķiem, kuriem var iemācīt tikai kraut kastē :D- aizdomājies!!!

un novērtējums _VA_ prātulām it te (Publicēts: 16.03.14 10:26), kas pilnībā saskan ar manām domām- raksta rakstīšanas pēc un kuļ tukšu! Nevienas prātīgas domas par tēmu.
Publicēts: 17.03.14 01:06
 citēt
Centrs Haidukam:

Par "mani un Tevi", vispār nekādu runu nav un būt nevar. :D

p.s. tās grāmatas tomēr bija jāizlasa, kaut vai tāpēc, lai lasītu to, kas rakstīts, ne tā kā ienāk prātā.

p.p.s. iesaku ieskatīties vārdnīcā - ko nozīmē "retorisks".
Publicēts: 17.03.14 10:40 labots
 citēt

Vēl viena iesācēju nelaime ir, ka tie naivi cer te fotOblogā.lv saņemt padomu. Praktiski te ar bildēm jāsāk piedalīties tiem, kas jaf iemācījušies aizstāvēt sevi, savus darbus. Savādāk pat talantīgajiemiesācējiem te nokaus visu prieku :P

Tā nu aklos māca vienači. Un kad aklie sāk atdarināt skolotājus, tie aplaudē.
Publicēts: 17.03.14 10:47
 citēt
1. Poza
Publicēts: 17.03.14 12:20
 citēt
pòza tiešām ir svarīga:)
Publicēts: 17.03.14 12:46
 citēt
neaizmirsīsim par sejas izteiksmi .... :bad_smile:
Publicēts: 17.03.14 23:37
 citēt
NilsS:

Tā nu aklos māca vienači. Un kad aklie sāk atdarināt skolotājus, tie aplaudē.

+++
ja šo muldēšnas enerģiju izmantotu padomiem... būtu labi rezultāti...
... bet kas tev deva... :D
Publicēts: 18.03.14 01:39
 citēt
Vo vo, es ar par to vislaik pārmetu.
Publicēts: 18.03.14 08:35
 citēt
visprātīgākais , būtu neuzrauties uz provokatīvi izveidotiem topikiem, kurus kāds te cep vienu pēc otra ..... :bad_smile:
Publicēts: 18.03.14 08:35
 citēt
Nu mīiilīši!!!
Uzdarījuši topiku! Pieņemu, ka kaut kur ir arī atbilde uz manu visnotaļ vienkāršo jautājumu.
Tencinu, tencinu :)

Paldies, palaidnieks, par žetona piesolīšanu. Ņemot vērā iepriekšējo pieredzi, sāku apdomāt savu talantīgumu :D
Publicēts: 18.03.14 08:36
 citēt
negativs, šeit patiešām vajadzēja prātīgus, reālus ieteikumus.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas