forum.gif
portatīvais dators
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / portatīvais dators
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 17.03.14 09:08
 citēt
Sveiki
Ir vajadzība pēr jauna portatīvā datora. Bet par cik pa šādām lietām velku baigi švaki, lai neteiktu ka nevelku vispār:-), un neviens pazīstams datorspeciālists nav, un ir redzēts ka te ir kompetenti cilvēki šajā jomā, tad pajautāšu te.
Kādi parametri būtu svarīgi datoram, lai varētu strādāt PS un adobe premiere? Kādiem būtu jābūt minimālajiem ekrāna parametriem? Nu vajag tā lai lido:-) Un lai lidotu nu vismaz gadus 4:-)
Publicēts: 17.03.14 09:22
 citēt
emzi:Un lai lidotu nu vismaz gadus 4:-)

Tad tev šodien jāņem 2018. gada izlaiduma dators.:face-smile:
Publicēts: 17.03.14 09:52
 citēt
Schneider:
emzi:Un lai lidotu nu vismaz gadus 4:-)

Tad tev šodien jāņem 2018. gada izlaiduma dators.:face-smile:

Ir ko piedāvāt?:-)
Publicēts: 17.03.14 10:59
 citēt
Minimālais procis var būt Pentium, bet optimālais poretatīvajam pietiktu ar i3.
Prortams ja kabata atļauj i5 vai i7 būtu viens no labākajiem variantiem.
RAM tagad mazāk par 4 gb ganmdrīz vairs nav ne vienā portatīvajā, protams ar 4 var iztikt, bet ieteicams būtu 8gb.
Ja kabata atļauj, tad liels plus būtu SSD.Bet tas sanāk gana dargi.
Vēl ir svarīgi uz kāda chipseta buvēta mātes plate, jo no tā ir atkarīga veiktspēja, ja viens ļoti labi derēs biroja darbam, tad tai pašā laikā nederēs darbam ar grafiku un PS.
Priekš normāla darba ar PS jarēķinas ar naudiņām kaut kur sākot no 500 Eur un uz augšu. Lētākie varianti ir biroja un mājas kompīši.
Publicēts: 17.03.14 11:57
 citēt
Portatīvajiem pārāk mazs ekrāns lai ērti strādātu ar PS un Premiere.
Jebkurā gadījumā, Apple par visu ir padomājuši, var pačekot MacBookPro 15" parametrus un ja Mac nepatīk tad nopirkt līdzvērtīgu PC.
www.apple.com...
Publicēts: 17.03.14 12:00
 citēt
Arī svarīgs parametrs - kāds laptopam ir korpuss, vai daudz visādas gaisa lūciņas un ventilācijas, jo, jo vairak, jo mazāk tas laptops karsīs, kad lietoti resursprasīgas programmas.
Vai arī alianware, ja grib, lai nekarst :D
Publicēts: 17.03.14 12:28
 citēt
chukmasoff_f:Minimālais procis var būt Pentium, bet optimālais poretatīvajam pietiktu ar i3.
RAM tagad mazāk par 4 gb ganmdrīz vairs nav ne vienā portatīvajā, protams ar 4 var iztikt, bet ieteicams būtu 8gb.
Vēl ir svarīgi uz kāda chipseta buvēta mātes plate, jo no tā ir atkarīga veiktspēja, ja viens ļoti labi derēs biroja darbam, tad tai pašā laikā nederēs darbam ar grafiku un PS.
Priekš normāla darba ar PS jarēķinas ar naudiņām kaut kur sākot no 500 Eur un uz augšu. Lētākie varianti ir biroja un mājas kompīši.
chukmasoff_f:Minimālais procis var būt Pentium, bet optimālais poretatīvajam pietiktu ar i3.

Un kas man labs sanāktu robežās no Eur 570-600? Kā ar ekrāna izšķirtspēju - kādi būtu minimālie parametri un vai par šādu summu vispār sanāktu kāds normāls ekrāns ar augstu izšķirtspēju?
Publicēts: 17.03.14 12:45
 citēt
Uz doto brīdi ar augstu izšķirtspēju 1920 x 1080 šajā cenu diapazonā ar i3 proci ir tika Acer daži modeļi.
Te nu sanāk voiela pārdomām, vai i5 procis vai augsta izšķirtspēja. Ja paredzams ir liels bilžu apstrādes apjoms, tad jāziedo izškirtspēja pret proci, ja bilžu apstrādes daudzums nav liels, un arī bildes nav lielajos FF RAW failos tad ar i3 pilnīgi pietiks un būs augsta izšķirtspēja.
Publicēts: 17.03.14 17:03
 citēt
Ultrabook Acer TimelineU, Core i5-3337U 1. 8Ghz, Hdd+Ssd (500Gb +24 GB), Full touchscreen. USB 3.0 x2, USB 2.0 x1, Intel HD Video 2Gb, Hdmi, WiFi, Card reader, Web+Mic, Windows 8.

Vai šim ir labi parametri?
Publicēts: 17.03.14 17:26
 citēt
emzi:Ultrabook Acer TimelineU, Core i5-3337U 1. 8Ghz, Hdd+Ssd (500Gb +24 GB), Full touchscreen. USB 3.0 x2, USB 2.0 x1, Intel HD Video 2Gb, Hdmi, WiFi, Card reader, Web+Mic, Windows 8.

Parametri nav slikti, bet šāds kompītis nemaksā 600 eurus, kā arī tas ir pagājušā gada sākuma modelis, kuru tagad var nopirkt kādā noliktāvā kurt atlikums ir palicis. Vis maz LV pie vairumniekiem šams jau laiku nav manīts, un lētāki ultrabuki sākas kaut kur no 700 eiriem.
Šam modelim nav hibrīds HDD, bet vienkārši ssd ir kā papild RAM atmiņa un tik, nedaudz ātrāk strādā bet nav tomēr vis kā ar normālu hibrīdu. Tas nu būtu sadzīves sīkumi. Priekš šāda ultrabuka un videokartes lielākais mīnus ir zema izšķirtspēja, nu cik nu zema, bet nu standarta kā visiem, varēja pacensties ielikt 1920x1080 matricu.
Publicēts: 17.03.14 18:00
 citēt
chukmasoff_f:
emzi:Ultrabook Acer TimelineU, Core i5-3337U 1. 8Ghz, Hdd+Ssd (500Gb +24 GB), Full touchscreen. USB 3.0 x2, USB 2.0 x1, Intel HD Video 2Gb, Hdmi, WiFi, Card reader, Web+Mic, Windows 8.

Parametri nav slikti, bet šāds kompītis nemaksā 600 eurus, kā arī tas ir pagājušā gada sākuma modelis, kuru tagad var nopirkt kādā noliktāvā kurt atlikums ir palicis. Vis maz LV pie vairumniekiem šams jau laiku nav manīts, un lētāki ultrabuki sākas kaut kur no 700 eiriem.
Šam modelim nav hibrīds HDD, bet vienkārši ssd ir kā papild RAM atmiņa un tik, nedaudz ātrāk strādā bet nav tomēr vis kā ar normālu hibrīdu. Tas nu būtu sadzīves sīkumi. Priekš šāda ultrabuka un videokartes lielākais mīnus ir zema izšķirtspēja, nu cik nu zema, bet nu standarta kā visiem, varēja pacensties ielikt 1920x1080 matricu.

Man tādu piedāvā par eur 450. Jaunu, ar 2 gadu garantiju.
Publicēts: 17.03.14 18:29
 citēt
i5 nav jēgas nemaz ņemt, tas pats i3, tikai drusku uzlabots, ja ņem tad nem i7 un nebūs jāraud pēc tam.
svarīgi skatīties proča kešatmiņu, jo lielāka, jo labāka, ja paņemsi kešatmiņu minimālu, tad arī kompis ar 6 vai 8 gb RAM var iebremzēt.

''Ultrabook Acer TimelineU, Core i5-3337U 1. 8Ghz, Hdd+Ssd (500Gb +24 GB), Full touchscreen. USB 3.0 x2, USB 2.0 x1, Intel HD Video 2Gb, Hdmi, WiFi, Card reader, Web+Mic, Windows 8.

Vai šim ir labi parametri?''

neņem ļaunā, bet pat telefonos ir vairāk jaudas nekā tavā ieteiktajā datorā :D
samsung galxy 5 nāk jau ja nemaldos ar 2.3 četrkodolu proci :D

video kartei skaties, cik tā ir laba, nevis tikai vai būtu max lielāka, citas ar 1 gb ir ražīgākas nekā tās ar 2 gb atmiņu.

ram takts frekvenci pačeko, lai stampājas kopā ar proci.
Publicēts: 17.03.14 18:35
 citēt
Emzi komplektācijā no videokartes kā kartes ne smakas, tur tak rakstīts "Intel HD Video" tātad iebūvētā procesorā.
Publicēts: 17.03.14 18:52
 citēt
emzi:
chukmasoff_f:

Cena nav reāla, esmu ar datoru tirgošanu saistīts pēdējos 15 gadus, un bieži vien parādās klienti kuriem piedāvā kaut ko baigi krutu par nereāli lētu cenu. Parasti pārbaudot pārdevēju rtodas visādas dīvainības, ir bijuši gadijumi ka naudu aizslkaita cilvēks a preces kā nav tā nav...
Publicēts: 17.03.14 18:54
 citēt
Uz doto brīdi par adekvātu cenu līdz 600 eur, var iegādāties šo

Acer Aspire V3-571G Full HD i3
Ekrāns: 15.6"
Izšķirtspēja: 1920 x 1080
Procesors: Intel Core™ i3
Operatīvā atmiņa: 6 GB
Cietais disks (HDD): 500 GB
Video karte: GeForce GT 730M

Ja ar Linux tad lētāk ja ar windu dargāk.
Publicēts: 17.03.14 19:45
 citēt
chukmasoff_f:Uz doto brīdi par adekvātu cenu līdz 600 eur, var iegādāties šo

windows vari ielikts pa 15 Ls. tad jau veikalā lētāk ir pirkt ''plikus dzelžus'' un programmas klāt piestellēt.
Publicēts: 17.03.14 19:58
 citēt
woodog123:
chukmasoff_f:Uz doto brīdi par adekvātu cenu līdz 600 eur, var iegādāties šo

windows vari ielikts pa 15 Ls. tad jau veikalā lētāk ir pirkt ''plikus dzelžus'' un programmas klāt piestellēt.

OK, bet vai visus draiverus uzliksi? Jaunajiem kuri nāk tagad ir vis priekkš win 8 bet priekš win7 nav nekā, a ar win8 strādāt nav iespējams, mums viens faķīrs fīrmā raksta draiverus priekš win 7.
Publicēts: 17.03.14 20:34
 citēt
kādā ziņā ar win8 nav iespējams strādāt?
Publicēts: 17.03.14 21:27
 citēt
Janisz:kādā ziņā ar win8 nav iespējams strādāt?

Lago pie lieliem apjomiem, nav mana paša iedomas, bet microsoftieši par to paši ir atdzinušies, ka sistēma ir nepilnīga.
Vienkāršam lietotājam nav jāsatraucās, kaut darbība pat win8.1 nav stabila pat pēc optimizācijas.
Pagaidām normālai darba stacijai labākais variants ir Mac vai Win7.
Personīgi esmu testējis win8.1 , vienlaicīgi renderējot samontētu 1h garuma HD 1080 filmu, rakstot BD disku un pārrtaidot datus ar 10mb/s , kompis pēc minūtēm 20 sāk gljukot.
Kompja parametri
CPU i7
RAM 32gb
Chipset Intel Z77
SSD
VGA GF GTX 680 4G
Tieši to pašu darbību testēju uz win7 un nekas nelagoja, izņemot dažas pieļaujamās sistēmas kļūdas.
Publicēts: 17.03.14 22:00
 citēt
taadi datorspeci savaakushies.
it iipashi shis indiviids:
woodog123:i5 nav jēgas nemaz ņemt, tas pats i3, tikai drusku uzlabots, ja ņem tad nem i7 un nebūs jāraud pēc tam.
svarīgi skatīties proča kešatmiņu, jo lielāka, jo labāka, ja paņemsi kešatmiņu minimālu, tad arī kompis ar 6 vai 8 gb RAM var iebremzēt.

''Ultrabook Acer TimelineU, Core i5-3337U 1. 8Ghz, Hdd+Ssd (500Gb +24 GB), Full touchscreen. USB 3.0 x2, USB 2.0 x1, Intel HD Video 2Gb, Hdmi, WiFi, Card reader, Web+Mic, Windows 8.

Vai šim ir labi parametri?''

neņem ļaunā, bet pat telefonos ir vairāk jaudas nekā tavā ieteiktajā datorā :D
samsung galxy 5 nāk jau ja nemaldos ar 2.3 četrkodolu proci :D

video kartei skaties, cik tā ir laba, nevis tikai vai būtu max lielāka, citas ar 1 gb ir ražīgākas nekā tās ar 2 gb atmiņu.

ram takts frekvenci pačeko, lai stampājas kopā ar proci.

Tev vispaar ir kaut mazaakaa nojausma ko te esi sarakstiijis?
kaa vispaar var saliidzinaat telefona procesoru ar datora procesoru? taas ir pilniigi dazjaadas lietas, kur jau pashaa pamataa PILNIIBAA atshkjiras arhitektuura. tas 2.3, 2.5 vai 4.0 ghz neko nenoziimee.

par keshatminju: i3 mobilajaam versijaam kesh ir 2-4mb, pa lielam kesh neko nenoziimees (mieriigi manis rakstiito attaisno cpu benchmarki), jo galvenais ir takts frekfence, kas nekonfliktee ar ram takts frekfenci (domaaju, ka konflikta iespeejas muusdienaas ir stipri minimaalas).
Publicēts: 17.03.14 22:10 labots
 citēt
Personīgi esmu testējis win8.1 , vienlaicīgi renderējot samontētu 1h garuma HD 1080 filmu, rakstot BD disku un pārrtaidot datus ar 10mb/s , kompis pēc minūtēm 20 sāk gljukot.

kaa tas ir ''saak gljukot''? ieliec normaalu korpusa un procesora dzesi.
logjiski rendereeshanas procesa laikaa procesora noslodze ir ljoti liela (pats taisu celtnieciibas projektus) un zinu, ka kodola noslodze v-rayam uziet liidz 90%. un pie taadas noslodzes procesors saak karst. un ja karst, tad jaamaina dzese.

vispaar intels liek izcili tizlas taas dzeses iekshaa, i7-3770k man ar standarta dzesi bez iipashas noslodzes uzkarsa liidz 60 graadiem.
Publicēts: 17.03.14 22:16
 citēt
martins_goncars:

kaa tas ir ''saak gljukot''? ieliec normaalu korpusa un procesora dzesi.
logjiski rendereeshanas procesa laikaa procesora noslodze ir ljoti liela (pats taisu celtnieciibas projektus) un zinu, ka kodola noslodze v-rayam uziet liidz 90%. un pie taadas noslodzes procesors saak karst. un ja karst, tad jaamaina dzese.

vispaar intels liek izcili tizlas taas dzeses iekshaa, i7-3770k man ar standarta dzesi bez iipashas noslodzes uzkarsa liidz 60 graadiem.

Tur dzesēšana nav štatnā, tur ir vis ar nopietnu dzesēšanas sistēmu aprīkots, siltumam problēmu nav , kaste arī attiecīga, jo minēto video karti nevar iebāst parastajās kastēs, nerunājot par dzesēšanu un arhitektūru. Uz win8 met kļūdas, renderings uzkārās, uz win7 vis ok, un vēl pie tā visa paraleli netā serfot varēja. Par šo tēmu meklēju infu pa buržuju un krievu forumiem, un diskutējām gana ilgi, analoģiskas problēmas ar win8 bija ne tikai man vienam.
Publicēts: 17.03.14 22:23
 citēt
chukmasoff_f:
emzi:

Cena nav reāla, esmu ar datoru tirgošanu saistīts pēdējos 15 gadus, un bieži vien parādās klienti kuriem piedāvā kaut ko baigi krutu par nereāli lētu cenu. Parasti pārbaudot pārdevēju rtodas visādas dīvainības, ir bijuši gadijumi ka naudu aizslkaita cilvēks a preces kā nav tā nav...

Itkā nekā nereāla tur nav. Sludinājums stāv iekš ss.lv. priekšapmaksu neprasa.
Publicēts: 17.03.14 22:26
 citēt
emzi:
chukmasoff_f:

Itkā nekā nereāla tur nav. Sludinājums stāv iekš ss.lv. priekšapmaksu neprasa.

Nu iekš ss var būt, ja tā ir fīrma, vis ok, bet ja prīvātpersona tad var būt brīnumi.
Publicēts: 17.03.14 22:33
 citēt
Atradu to sludinājumu, ssa, dīvains sludinājums vispār, fīrma tā nav, par garantiju tas vis ir gana nosacīti, iedos lapeli ar ierobežoto garantiju ES valstīs un vis, ja kas nobruks tad meklēsi kur labot, un gala rezultātā nāksies par remontu maksāt.
Jo ja pārdod datoru kura cena ir aptuveni 800 euri, saka ka jauns un par pusi cenas, ir aizdomīgi.
Publicēts: 17.03.14 23:01
 citēt
chukmasoff_f:Atradu to sludinājumu, ssa, dīvains sludinājums vispār, fīrma tā nav, par garantiju tas vis ir gana nosacīti, iedos lapeli ar ierobežoto garantiju ES valstīs un vis, ja kas nobruks tad meklēsi kur labot, un gala rezultātā nāksies par remontu maksāt.
Jo ja pārdod datoru kura cena ir aptuveni 800 euri, saka ka jauns un par pusi cenas, ir aizdomīgi.

Var jau būt. Ka zini ka nav firma? Es iepriekšējo portatīvo arī pirku ss.lv par aizdomīgi zemu cenu 6 gadus atpakaļ un iet vēl tagad neskatoties pat uz to ka nokrita no sekzijas augšējā plaukta uz apakšējā plaukta kants un izlocijas ka banāns. Tolaik capital veikalā tieši tāds maksāja ap 1100ls, bet es ss.lv nopirkupa 440.
Publicēts: 17.03.14 23:19
 citēt
emzi:
chukmasoff_f:Atradu to sludinājumu, ssa, dīvains sludinājums vispār, fīrma tā nav, par garantiju tas vis ir gana nosacīti, iedos lapeli ar ierobežoto garantiju ES valstīs un vis, ja kas nobruks tad meklēsi kur labot, un gala rezultātā nāksies par remontu maksāt.

Var jau būt. Ka zini ka nav firma? Es iepriekšējo portatīvo arī pirku ss.lv par aizdomīgi zemu cenu 6 gadus atpakaļ un iet vēl tagad neskatoties pat uz to ka nokrita no sekzijas augšējā plaukta uz apakšējā plaukta kants un izlocijas ka banāns. Tolaik capital veikalā tieši tāds maksāja ap 1100ls, bet es ss.lv nopirkupa 440.

Ne mana nauda ne mana darīšana, vienkārši ir zināmi dīvaini gadijumi ar ss.lv , vienkārši cena nav reāla tas izskatas dīvaini.
Nesen bija gadijums ka cilvēks nopirka smart TV no ss, vis ok, bet televīzors domāts skandināviojas reģionam un smārt funkcijas arī tikai priekš skandināviem, cena bija arī daudz zemāka ne kā vioetējos internetveikalos, gala rezultātā pāršut reģionu šim modelim pat serviscentrs atteicās, jo nav iespējams, un nācās piepikt klāt ipTV bloku, kas izmaksāja kopā ar TV to pašu cenu kā pirkt no fīrmas, kā arī garantija tikai ES ierobežotā, ne vis vietrējā.
Var jau pavekties un vis ok, bet var arī rasties problēmas un nāksies pēc tam piemaksāt klāt un jautājums vai tā problēma būs atrisināma vēl vienkāršā ceļā.
Publicēts: 17.03.14 23:37
 citēt
Liec vien Win8, ja vien nestrādā ar aizvēsturiskiem skaneriem un printeriem. Win8 būs jauninājumi haļavnie, Win7 ir labs, bet jau pagātne.
Publicēts: 18.03.14 00:13
 citēt
Shadow:Liec vien Win8, ja vien nestrādā ar aizvēsturiskiem skaneriem un printeriem. Win8 būs jauninājumi haļavnie, Win7 ir labs, bet jau pagātne.

Ne tikai aizvesturiskiem printeriem ir problēmas ar win8, Corelis uz win8 negrib normāli strādāt, ik pa reizei uzkarās, nav kreisais bet orģinālais pirkts pagājušajā gadā Corel DraDRAW 6 Pēc 2-3 stunu darba ar vairākiem lieliem dokumentiem uzkarās un pasaka visu labu. Kompis ar 16gb RAM un i7 proci. Win 8.1 64 bitu oficeālais. Ar win7 problēmu nav. Uz Mac corelis neiet, jo netaisa gadus 10 priekš Mac. Protams var strādāt Ilustrātorā, bet problēma tāda , ka ražotne kurā to kompi izmanto lieto drukāšanas iekārtas kuras drukā tikai no CDR failiem, iekārtas jaunas, bet ļoti specifiska druka ar specifiskiem materiāliem un krāsām. Un ko nu darīt ja win7 ir vēsture, bet win 8 haļava bet nestrādā?
Publicēts: 18.03.14 01:54
 citēt

Īsti nesaprotu kamdēļ portatīvājam garantija nepieciešama, vari paskaidrot?

Minēšu prolbēmu piemērus:

1. Ai, bļa, apgāzās kafijas krūze.
2. Ibio, aizķērās vads un nolidoja no galda/plaukta.
3. Palika gultā, bļā, cits ģimenes loceklis uzsēdās virsū.
4. Palika mašīnā, uz mirkli ieskrēju veikalā, bļā, izsists logs.
5. Ieliku somā, bet tur atspiedās pret skrūvgriezi, izlija mangaļa pudele, hvz kas viņam gadījās.

Un tad droši vien nāk - nomira cietais disks. Nespiežas pogas klaviatūrāi, kaut kādu erroru rāda (garantijas gadījumi, tobiš).

Respektīvi, laptops 95% gadījumos piedzīvos visādas likstas briesmīgas, bet... Garantija tām nepalīdzēs. :D Pat trakāk, pēc šīm likstām (ja būs reanimējams) garantija arī pazaudēsies, jo autorizētajā servisā saremontēt pa naudu... Iespējams maksās dārgāk nekā citu nopirkt.
Publicēts: 18.03.14 02:08 labots
 citēt
p.s. Iedomājos, ko saki par pusgadu, bet reti lietotu ultrabuku ASUS UX31A ar IPS ekrānu 1920x1080, ļoti ātru SSD 128gb utt? Vienu bŗīdi slinki mēģināju notirgot par LVL 500, tagad atgādināji, varu mēģināt atkal notirgot... Par 600 EUR. Pirkts ēbajā, attiecīgi bez garantijas (nezagts), nekādu gļuku nav, jo kādu laiku esmu to lietojis.
Publicēts: 18.03.14 02:14
 citēt
Vaards:

Īsti nesaprotu kamdēļ portatīvājam garantija nepieciešama, vari paskaidrot?

Minēšu prolbēmu piemērus:

1. Ai, bļa, apgāzās kafijas krūze.
2. Ibio, aizķērās vads un nolidoja no galda/plaukta.
3. Palika gultā, bļā, cits ģimenes loceklis uzsēdās virsū.
4. Palika mašīnā, uz mirkli ieskrēju veikalā, bļā, izsists logs.
5. Ieliku somā, bet tur atspiedās pret skrūvgriezi, izlija mangaļa pudele, hvz kas viņam gadījās.

Un tad droši vien nāk - nomira cietais disks. Nespiežas pogas klaviatūrāi, kaut kādu erroru rāda (garantijas gadījumi, tobiš).

Respektīvi, laptops 95% gadījumos piedzīvos visādas likstas briesmīgas, bet... Garantija tām nepalīdzēs. :D Pat trakāk, pēc šīm likstām (ja būs reanimējams) garantija arī pazaudēsies, jo autorizētajā servisā saremontēt pa naudu... Iespējams maksās dārgāk nekā citu nopirkt.

Es uz pusslodzi strādāju fīrmā kur kā tik nāk servisā portiki pa garantiju, un tieši min'\etās problēmas neatbilst garantijas remontam. Bet ļoti bieži atnāk datori ar HDD problēmām garantijas laikā, kurus arī mainam, kā arī atlec chipi no māte plates, jo pirmā gada lietošanas laikā ir sakrājušies putekļi ventilācijas sprauslās un otrajā gadā tas sāk nenormāli silt, protams klients tam nepieverš īpašu uzmanību un nenes teh apkopei un tad atlec chipa lodējums vai videochips, kā arī portatīvos tur klēpī, gultā zem segas un uz spilvena, dzesēsana ir aizbāzta ar segu, un atkal atlec chips vai kāds lodējums neiztur. Katru nedēļu, pa garantiju nāk remontā ar augstāk minētajiem bojājumiem vis maz 3-4, Un tas nav atkarīgs no ražotāja, ir lodēti gan lētā gala PB gan Sony Vaio ultrabuki.
Publicēts: 18.03.14 02:22 labots
 citēt
Vaards:p.s. Iedomājos, ko saki par pusgadu, bet reti lietotu ultrabuku ASUS UX31A ar IPS ekrānu 1920x1080, ļoti ātru SSD 128gb utt? Vienu bŗīdi slinki mēģināju notirgot par LVL 500, tagad atgādināji, varu mēģināt atkal notirgot... Par 600 EUR. Pirkts ēbajā, attiecīgi bez garantijas (nezagts), nekādu gļuku nav, jo kādu laiku esmu to lietojis.

Redzi , tā kā Tu tirgo slinki un neapgrozies datortirgotāju aprindās tad šādu verķi pārdot gana grūti, tas būtu tas pats ja es sāktu tirgot fototehniku.
Kāds procis? kāda videokarte?
Publicēts: 18.03.14 09:30
 citēt
Vaards:p.s. Iedomājos, ko saki par pusgadu, bet reti lietotu ultrabuku ASUS UX31A ar IPS ekrānu 1920x1080, ļoti ātru SSD 128gb utt? Vienu bŗīdi slinki mēģināju notirgot par LVL 500, tagad atgādināji, varu mēģināt atkal notirgot... Par 600 EUR. Pirkts ēbajā, attiecīgi bez garantijas (nezagts), nekādu gļuku nav, jo kādu laiku esmu to lietojis.

Tieši iekļaujas manā budžētā:-)
Vari lūdzu uzrakstīt arī pārējos datora raksturojošos parametrus, lai var saprast kas tas par zvēru?:-)
Publicēts: 18.03.14 09:52
 citēt

ar 13'' diezgan ērti varētu būt bildes un video apstrādāt. noteikti.
Publicēts: 18.03.14 09:58
 citēt
ar 15 collīgiem tikpat neērti.
Publicēts: 18.03.14 10:09
 citēt
woodog123:

ar 13'' diezgan ērti varētu būt bildes un video apstrādāt. noteikti.

Nu skaidrs ka ar 32 collu monitoru būtu ēr'tāk:-)
Nav man tik bieži nekas jāapstrādā, lai staipītu 17 colligo portatīvo līdzi.
Publicēts: 18.03.14 10:16
 citēt
Aptuveni tā ar to UX31A:

Velk 4-5stundas ar bateriju (tas ir, internetos komentējot, cik izvelk intensīvi šopojot - nezinu, neesmu intensīvi šopojis)

Specifications
Operating System: Windows 7 Home Premium (64-bit)
Display: 13.3-inch Full HD wide-view IPS anti-glare panel display (1920 x 1080)
Processor: 3rd Generation Intel Core i5-3317M (1.7GHz)
Graphics: Intel HD graphics 4000
Wireless: 802.11 a/b/g/n + WIDI Support
Memory: 4GB DDR3 1600MHz
Storage: 128GB SSD SATA 6Gb/s
Camera: HD 720p CMOS module
Speakers: Stereo speakers with B&O Icepower and SonicMaster support
Card Reader: 2-in-1 (SD, MMC)
Input/ Output:
1 x mini VGA port
2 x USB 3.0 port
1 x micro HDMI 1.4 (1080p support)
1 x audio jack combo
Battery: Li-Polymer 50WH (6840MAH)
Dimensions: 12.8" x 8.8" x 0.70" (W x D x H)
Weight: 2.9 lbs.
Color: Silver Aluminum

Key Features
13.3" HD IPS anti-glare panel display for immersive cinematic viewing experience with resolution up to 1920 x 1080
3rd gen Intel Core i5-3317U processor with Intel Turbo Boost 2.0 Technology for faster, better performance boost when you need it
Premium audio with Bang & Olufsen ICEpower technology for awesome listening experience
SATA 6Gb/s 128GB Solid State Drive for quieter, faster & more reliable data storage compared to a hard disk drive
Award-winning ultra-slim design - less than 1" & under 3 lbs. light
Publicēts: 18.03.14 10:34
 citēt
Seko pāris stulbu jautājumu:-)
VAi ir ispējams paplašināt RAM un līdz cik, ja var?
Cik saprotu tad grafiskā karte ir iebūvētā. Tas takā laikam ne īpaši labi skaitās, vai kā?
Publicēts: 18.03.14 11:05
 citēt
emzi:Seko pāris stulbu jautājumu:-)
VAi ir ispējams paplašināt RAM un līdz cik, ja var?
Cik saprotu tad grafiskā karte ir iebūvētā. Tas takā laikam ne īpaši labi skaitās, vai kā?

RAM paplašināt šamam var līdz 8 noteikti, neesmu pētijis tik smalki specifikāciju, var gadīties ka uztur lidz 16gb.
par videokarti , , ja netaisies spēles dzenāt, tad pilnīgi visam pietiks ar hd 4000
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (0):