forum.gif
portatīvais dators
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / portatīvais dators
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 18.03.14 12:07
 citēt
15'' tomēr daudz labāk nekā 13'' tad jau var ņemt tableti un skraidīt pa pļavu.
Publicēts: 18.03.14 13:11
 citēt
woodog123:15'' tomēr daudz labāk nekā 13'' tad jau var ņemt tableti un skraidīt pa pļavu.

15 ir noteikti daudz sūdīgāk par 13. Bet 13 ir daudz sūdīgāk par 12.

Laptopu pērk portabilitātes dēļ, nevis pirkšanas dēļ.
Publicēts: 18.03.14 13:12 labots
 citēt
emzi:Seko pāris stulbu jautājumu:-)
VAi ir ispējams paplašināt RAM un līdz cik, ja var?
Cik saprotu tad grafiskā karte ir iebūvētā. Tas takā laikam ne īpaši labi skaitās, vai kā?

RAM nevar paplašināt. Neko nevar paplašināt, izņemot cieto disku 256gb, kas maksā 500 EUR... Toties ir USB3, attiecīgi ja nopērk normālu ārējo disku, tas lido.

Neko nevar paplašināt, jo laptops ir iebāžams a4 dokumentu mapītē un nav pamanāms. Tas ir, viņš ir vērtīgs ar savu superplānumu, jaunas paaudzes i5 proci un IPS ekrānu ( kalibrējams un nemainās toņi/spilgtums no skatu leņķa izmaiņas).
Publicēts: 18.03.14 17:18
 citēt
Vēl viens dumjs jautājums. Ar ko atšķiras i3 i5 i7? Saprotu ka ātrāks procesors, bet uz ka rēķina? Vairāki kodolu vai ka?
Publicēts: 18.03.14 18:29 labots
 citēt
emzi:Vēl viens dumjs jautājums. Ar ko atšķiras i3 i5 i7? Saprotu ka ātrāks procesors, bet uz ka rēķina? Vairāki kodolu vai ka?

Atšķras ar veiktspēju un arī ar energopatēriņu. Plašāka atšķirības izklāstīāna ar specifikācijām tā pat Tev neko neizteiks.
Isumā
Pareizi sakonfigurēts kompis ar i3 proci der, visām mājas datora izklaidēm, biroja darbam, mācībām un arī spēles var spēlēt.
Kompis ar i5 procesoru un attiecīgajiem dzelžiem ir domārs profesionālai darbībai ar multimēdiju materiāliem kā arī var spēlēt spēles un izmantot gan biroja darbam gan mājas izklaidēm.
Procesor i7 ir profesionālas konfigurācijas datoriem un nopietniem geimeriem. Kompis ar i7 ir ar lielu veiktspēju, protams kālt tam visam jābūt atbilstoš stabili strādājoš chips, RAM un videokarte.

Priekš Tavām vajadzībām pietiks i3.
Publicēts: 18.03.14 21:32
 citēt
chukmasoff_f:
emzi:Vēl viens dumjs jautājums. Ar ko atšķiras i3 i5 i7? Saprotu ka ātrāks procesors, bet uz ka rēķina? Vairāki kodolu vai ka?

Atšķras ar veiktspēju un arī ar energopatēriņu. Plašāka atšķirības izklāstīāna ar specifikācijām tā pat Tev neko neizteiks.
Isumā
Pareizi sakonfigurēts kompis ar i3 proci der, visām mājas datora izklaidēm, biroja darbam, mācībām un arī spēles var spēlēt.
Kompis ar i5 procesoru un attiecīgajiem dzelžiem ir domārs profesionālai darbībai ar multimēdiju materiāliem kā arī var spēlēt spēles un izmantot gan biroja darbam gan mājas izklaidēm.
Procesor i7 ir profesionālas konfigurācijas datoriem un nopietniem geimeriem. Kompis ar i7 ir ar lielu veiktspēju, protams kālt tam visam jābūt atbilstoš stabili strādājoš chips, RAM un videokarte.

Es jau tā tīri intereses pēc pajautāju. Redzēju ss.lv i7 kur bija rakstīts ka tam ir 8 kodolu procesors, bet šodien detaleksa man saka ka intelam tāds nemaz neeksistejot un ka i3 i5 un i7 visi esot divkodolnieki ar atšķirīgu veiktspeju. Vienkārši nesapratu kurš te tagad muld- pārdevēji iekš ss.lv, kuri raksta ka datoriem ir 4 un pat 8 kodolu, vai detaleks džeks, kurš stāsta ka visi šie datori ir divkodolnieki?!
Publicēts: 18.03.14 21:40
 citēt
Visiem taisnība! :D

Ir trīs veidu i7: serveru, galda datoru un mobilie. Plānajos laptopos ir mobilie proči. Reku detalizēta tabuliņa par Ivy Bridge procesoriem (kādu es vēlējos tev ieskapēt): en.wikipedia.org...
Publicēts: 18.03.14 21:51 labots
 citēt
Vaards:
woodog123:15'' tomēr daudz labāk nekā 13'' tad jau var ņemt tableti un skraidīt pa pļavu.

15 ir noteikti daudz sūdīgāk par 13. Bet 13 ir daudz sūdīgāk par 12.

Laptopu pērk portabilitātes dēļ, nevis pirkšanas dēļ.

Dikti strīdīgi apgalvojumi (IMHO).
Sekojot Tavai loģikai, vislabākais būs 10" netbuks jebšu vēl labāks- kāds kabatas Galaxy Note telefons...:)

Manā saprašanā portabilitāte ir iespēja laptopu ielikt somā un paņemt līdzi uz dežūru utml pilnvērtīgai (kvalitatīvai) darbībai.
Tādēļ, atbilstoši penža budžetam, datorfirmā nopirku mazlietotu 17" "Dell Vostro 1700" ar 1900x1200 izšķirtspēju un 3 mēnešu garantiju- un esmu ļoti apmierināts- nelielos apjomos gana labi var strādāt arī ar bildēm Fotošopā.
Nupat nopirku SSD, kā arī bik ātrāku 7200 apgr. HDD (šamējam Dellim ir 2 HDD ligzdas) . Kad no ķinīzeriem atnāks Ebajā nopirktā speciālā Dell HDD pāreja, varēšu uztaisīt upgrade un pa nieka 300 € būs ne jau nu gluži "lidojošs", bet gana pieklājīgs ļaptops.

Bet, lai iepētītu pastu un jaunumus I-netā, man pilnīgi pietiek ar Notes 5,5" ekrāniņu.
Publicēts: 18.03.14 21:57
 citēt
Dell speciālā pāreja, ja gribi ielikt to HDD izņemamā CD-ROM vietā nav nekāds žiperīgais risinājums...
Grāmatiņu esmu lasījis...
Publicēts: 18.03.14 21:58 labots
 citēt
palaidniex:Dell speciālā pāreja, ja gribi ielikt to HDD izņemamā CD-ROM vietā nav nekāds žiperīgais risinājums...

Štruntīgi esi lasījis- tā ir pavisam cita pāreja:

www.ebay.de...

Publicēts: 18.03.14 22:24
 citēt
Frīdi, apgalvojums nav strīdīgs. Jo man pirmais DELL laptops bija 98-tajā gadā. Algā tobrīd saņēmu 97 LVL pēc nodokļu nomaksas (faktiski vienīgie ienākumi), bet darba laptopu staipīju līdzi pa 2100LVL. Attiecīgi kopš tā laikam na irbijuši ļoti daudzi laptopi, kādi četri DELLi.

Vēl pa laikam es ar laptopiem tā kā patirgojos - nopērku kādu, pārdodu tālāk.

Redzi, tas 13 collu laptops ir tie paši 1920 punkti kā tavs 17 collu un makteni biezais & smagais DELL. Attiecīgi piebāžot tuvāk degunu, ekrāns ir tikpat liels kā 17 collīgais. Vēl tuvāk - kā galda stacionārais 24 collīgais.

Bet šeit ieslēdzas penža filozofija - man pagaidām redze ir ļoti laba (brilles nav) attiecīgi es dodu priekšroku asus 13 collu ekrānam (lai gan man vēl ir diezgan vecs DELL 15,4 ar 1920 punktiem), jo tie maziņie punktiņi rada patīkamāku attēlu - baudāmāks asums u.t.t.
Publicēts: 18.03.14 22:28
 citēt
emzi:
chukmasoff_f:
Isumā

Es jau tā tīri intereses pēc pajautāju. Redzēju ss.lv i7 kur bija rakstīts ka tam ir 8 kodolu procesors, bet šodien detaleksa man saka ka intelam tāds nemaz neeksistejot un ka i3 i5 un i7 visi esot divkodolnieki ar atšķirīgu veiktspeju. Vienkārši nesapratu kurš te tagad muld- pārdevēji iekš ss.lv, kuri raksta ka datoriem ir 4 un pat 8 kodolu, vai detaleks džeks, kurš stāsta ka visi šie datori ir divkodolnieki?!

Nezinu kop tur tie datexa saprot vai zin, i7 ir 4 fiziskie un 4 virtuālie kodoli.
Nelauzi sev galvu par to visu, ir ieteiktie varianti un izvēlies no tā piedāvājuma, un atceries ka visādos ssos var arī iegrābties tā ka būs nauda izmesta un jēgas nekādas.
Publicēts: 18.03.14 22:30
 citēt
Friidis:
palaidniex:Dell speciālā pāreja, ja gribi ielikt to HDD izņemamā CD-ROM vietā nav nekāds žiperīgais risinājums...

www.ebay.de...

Lasījis esmu gana labi, tikai citu grāmatiņu (!), tas tā, lai nav pārsteidzīgi apgalvojumi. Tas ka tev savādāks nenozīmē ka ir ātrs CD-ROM pārejas modulis priekš HDD, bet 17" nosaukt par, piedodiet, "portatīvo" ir visai drosmīgi.
Man arī vairāk uzrunā 15,4" ar 1900x1200, bet ja liek pretī ultragrāmati ar tāda pašas izškirtspējas 13", es pat arī ticamāk skatītos uz 13"... Jo mazāks, vieglāks un ar gana mehāniski izturīgu korpusu tāpat ir vieglāks par 15", par 17" nemaz nerunājot.
Publicēts: 18.03.14 22:39 labots
 citēt
Kāda jēga strīdēties?
Katram savas prioritātes, savas iespējas un vēlmes..:face-wink:

Publicēts: 18.03.14 22:48
 citēt
palaidniex:
Friidis:

www.ebay.de...

Lasījis esmu gana labi, tikai citu grāmatiņu (!), tas tā, lai nav pārsteidzīgi apgalvojumi. Tas ka tev savādāks nenozīmē ka ir ātrs CD-ROM pārejas modulis priekš HDD, bet 17" nosaukt par, piedodiet, "portatīvo" ir visai drosmīgi.
Man arī vairāk uzrunā 15,4" ar 1900x1200, bet ja liek pretī ultragrāmati ar tāda pašas izškirtspējas 13", es pat arī ticamāk skatītos uz 13"... Jo mazāks, vieglāks un ar gana mehāniski izturīgu korpusu tāpat ir vieglāks par 15", par 17" nemaz nerunājot.

Mazie ultra ir labi, bet vairāk domāti prezentācijām un ceļotājiem, kuri maz strādā ar nopietnām programmām. Prezentācijām nākās reizēm izmantot Mac Air, vis ok, bet esmu provējis strādāt, un bija gana grūti, jo sāk silt un 13" tomēr ir par maz. bet atkal ir savi plusi, ļoti ērti translēt caur airportu bildi uz liela TV ekrāna vai projektora prezentācijas laikā un visu darīt lai redz pārejie skatītāji.
Publicēts: 19.03.14 18:14
 citēt
Tev tagad laptops ir? Lieto to internetam un paņem kaut kadu pagaldes kasti ar monitoru priekš video.
Publicēts: 01.04.14 13:43
 citēt
Kāds progress laptopa iegādē?
Publicēts: 01.04.14 13:50
 citēt
Vaards:Kāds progress laptopa iegādē?

gan jau ka nauda ir aliņos notriekta :big_smile:
Publicēts: 01.04.14 15:03
 citēt
Vaards:Kāds progress laptopa iegādē?

Pagaidām nekāds. Nevaru saprast ņemt mazu laptopu un piepirkt kādu 24'' IPS monitoru klāt vai ņemt 15.6'' laptopu ar full HD IPS ekrānu. Par cik lieta nav steidzama, tad izlēmis tā arī vēl neesmu.
Publicēts: 16.04.14 09:41
 citēt
Pec windows 8 man galigi negribas skatities uz windows produkciju.
Viens labums ka windows 8 izmanto visu Ram, nav ka Windows 7 ar 32bit sistemu kur maks izmantosana ir tikai 3,24gb.
windows7 patik, bet microsoft ar katru nedelu +update krit uz nerviem .
Tehnologiju krize.....

Kad bus 50% atlaide uz Macpro? ;))))))))))))))))))))
Publicēts: 16.04.14 14:58
 citēt
AlexV:Pec windows 8 man galigi negribas skatities uz windows produkciju.
Viens labums ka windows 8 izmanto visu Ram, nav ka Windows 7 ar 32bit sistemu kur maks izmantosana ir tikai 3,24gb.
windows7 patik, bet microsoft ar katru nedelu +update krit uz nerviem .
Tehnologiju krize.....

Kad bus 50% atlaide uz Macpro? ;))))))))))))))))))))

Jeb kura sistēma uz 32 bitiem izmanto tikai un vienīgi līdz 4gb, Jo vairāk arī nevar, pat win8 tieši tā pat izmanto tikai tos 4gb. Tas vis ir ierobežots OS kodolā, un vis ir apejams izmantojot modifikāciju un noņemot OS kodola ierobežojumus. Bet vai tas ir vajadzīgs ja procis velk 64 bitus?
Kā arī man viens maikrosoftietis skaidroja, ka OS kodola modifikācijas esot nelikumīgas :D Tikai nesaprotu kāpēc ja esmu maksājis par licenzētu OS es nevaru viņu pārtaisīt tā kā vēlos?
Publicēts: 16.04.14 15:11
 citēt
chukmasoff_f:
Tikai nesaprotu kāpēc ja esmu maksājis par licenzētu OS es nevaru viņu pārtaisīt tā kā vēlos?
Tamdēļ, ka tas nav open source
Publicēts: 16.04.14 16:02
 citēt
bet tad jautajums kapec ir jatirgo ieksa 8gb ram ar win7 un 32 bit, reala krapsana.
gribeju izmantot brinum programmu bet kaut ka bail.,tapec samainiju uz imac.
un visu laiku update ar restart,vispar nirgsanas pret klientu .

Bet vai tad win8 izmanto ari tikai maks 4gb????
biju skaties it ka neko tada tur nebija.
Publicēts: 16.04.14 16:21
 citēt
TomsL:
chukmasoff_f:
Tikai nesaprotu kāpēc ja esmu maksājis par licenzētu OS es nevaru viņu pārtaisīt tā kā vēlos?
Tamdēļ, ka tas nav open source

Tad jav jeb kuras mājas lapas sākumkods un jeb kurš skripts kuru esmu rakstijis arī nedrīkst būt izm,ainīts, jo tas arī nav open source :D
Publicēts: 16.04.14 16:24
 citēt
AlexV:bet tad jautajums kapec ir jatirgo ieksa 8gb ram ar win7 un 32 bit, reala krapsana.
gribeju izmantot brinum programmu bet kaut ka bail.,tapec samainiju uz imac.
un visu laiku update ar restart,vispar nirgsanas pret klientu .

Bet vai tad win8 izmanto ari tikai maks 4gb????
biju skaties it ka neko tada tur nebija.

Diez vai tirgo 8gb RAM un ar 32 bitu sistēmu, īvaini tas vis, var jav gadīties ka kompja ražotājs ir kāds kreisais un gribēja tikt vaļā no kaut kādiem dzelžiem kuri neuztur 64 bitus. Un uz kādu tad proci tas vis bija lasīts?
Publicēts: 17.04.14 12:12
 citēt
Kompis labs ,intel core duo CPU e8500 3.16ghz 3,17ghz uz Asus plates , 2 moduli pa 4gb, video karte nvidia geforce gtx275.
tagad parbaudot sistemu pamaniju ka sistema stradas ar 64 bit , bet kapec winda 32. vienalga windows tracina.
neko mainit negribu viss originals.
Publicēts: 17.04.14 14:25 labots
 citēt
AlexV:Kompis labs ,intel core duo CPU e8500 3.16ghz 3,17ghz uz Asus plates , 2 moduli pa 4gb, video karte nvidia geforce gtx275.
tagad parbaudot sistemu pamaniju ka sistema stradas ar 64 bit , bet kapec winda 32. vienalga windows tracina.
neko mainit negribu viss originals.

Nu tad jav arī ir 64 bitu winda, ne vis 32 bitu. Programmas ir gan 64 gan 32 bitu, tas ir normāli un instalējās tās arī atsevišķos reģistros.
Izslkatās tā?

Publicēts: 17.04.14 18:01
 citēt
tagad pilnigi neko nesaprotu, tur kur system type ir 32 bit, bet ja nospiest drukat un skatities visu informaciju ,
tad zem laukuma operative sistema 32 bit ir laukums ar uzrakstu - darbojas ar 64 bit -JA
Publicēts: 17.04.14 23:11
 citēt
AlexV:tagad pilnigi neko nesaprotu, tur kur system type ir 32 bit, bet ja nospiest drukat un skatities visu informaciju ,
tad zem laukuma operative sistema 32 bit ir laukums ar uzrakstu - darbojas ar 64 bit -JA

Tad es arī neko nesaprotu, ja 32 tad 32 ja 64 tad 64, citādāk nevar būt.
Publicēts: 21.04.14 15:49
 citēt
liekas ka winda ir 32 bit ,bet jabut 64 bit.
jo dazreiz kompja uzvediba diezgan divajna.
sobrid to izmantoju loti maz, bet visas fotografijas un svarigas lietas glabajas tiesi uz vina.
Publicēts: 23.04.14 01:30
 citēt
AlexV:liekas ka winda ir 32 bit ,bet jabut 64 bit.
sobrid to izmantoju loti maz, bet visas fotografijas un svarigas lietas glabajas tiesi uz vina.

Vispār būtu jāredz kas tur un kā, tā pēc nostāstiem grūti ko saprast.
Publicēts: 23.04.14 08:45
 citēt

Ko nozīmē - jābūt 64 bit? Kāpēc jābūt? Lietot var gan voenu gan otru bez problēmām. Cits jautājums, ka neredzu jēgu uz mūsdienu dzelžiem instalēt 32 bitu OS. Bet tajā pašā laikā 32 bitu OS nevarētu būt par cēloni kompja gļukiem.
Es jebkurā gadījumā ieteiktu kompi pārinstalēt no 0, īpaši, ja viņš nāca ar ražotāja preinstalētu windozi. Tur parasti visādi papildus brīnumi sabāzti virsū, tādēļ svaiga instalācija viennozīmīgi ir labāka opcija.
Publicēts: 23.04.14 18:24
 citēt
ivog:

Ko nozīmē - jābūt 64 bit? Kāpēc jābūt? Lietot var gan voenu gan otru bez problēmām. Cits jautājums, ka neredzu jēgu uz mūsdienu dzelžiem instalēt 32 bitu OS. Bet tajā pašā laikā 32 bitu OS nevarētu būt par cēloni kompja gļukiem.
Es jebkurā gadījumā ieteiktu kompi pārinstalēt no 0, īpaši, ja viņš nāca ar ražotāja preinstalētu windozi. Tur parasti visādi papildus brīnumi sabāzti virsū, tādēļ svaiga instalācija viennozīmīgi ir labāka opcija.

Ne tikai var gjukot, bet arī gljuko, ja liels RAM un 32 bitu sistēma. Ir redzēti tādi brīnumi.
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas
Diskusijas

Šobrīd online (1):