Schneider:No komentiem, kuri liecina tikai par kontūziju, palūktu tomēr atturēties.
Pēc šitā teikuma Olisam vajadzētu klusēt, pat ja viņš zin pareizo atbildi uz uzdoto jautājumu. Bet, ņemot vērā Olisa kontūzijas pakāpi, domāju, ka neklusēs.
Maris:šitā ir analfabētiem - ja nesanāk neko uzrakstīt var pašaudīties.
Kā mēs zinām, tad radošām dvēselēm rodas radošās krīzes - rakstītāji ir īpaši naski pašnāvību taisīšanā. Brīdī, kad vēlamās vārsmas vairs nekādi neklājas uz papīra, šādu var iestūkēt sev nāsī un uzrīkot salūtu caur pakausi.
Vaards: Kā mēs zinām, tad radošām dvēselēm rodas radošās krīzes - rakstītāji ir īpaši naski pašnāvību taisīšanā. Brīdī, kad vēlamās vārsmas vairs nekādi neklājas uz papīra, šādu var iestūkēt sev nāsī un uzrīkot salūtu caur pakausi.
nu nu tik nevajag lolot ilūziju par acumirklīgu došanos pie radītāja, kā zināms dažkārt tas beidzas šādi www.porjati.net...
Vai dieniņās, kādi te Švancanēģeri un Kobeini novākušies, ka tik pašaudīties un nošauties! Vienkārši atradu krāmu šūplādē un gribu noskaidrot, vai ir vēl kam lietojams.
Schneider:Vai dieniņās, kādi te Švancanēģeri un Kobeini novākušies, ka tik pašaudīties un nošauties! Vienkārši atradu krāmu šūplādē un gribu noskaidrot, vai ir vēl kam lietojams.
---------- varam apmainīties... man ar tāds vēl mētājās. Kādus gadus atpakaļ vienā pišķiku bodē prasīju, vai tādas raķetes ar vēl ir? ... uz ko šams atbildēja, ka nav redzētas..
Tas ir citāds, šim bija alumīnija glāzīte ar pirotehnisko sastāvu, apakšā vītne ieskrūvēšanai un tukšā mazkalibra patrona par izmetēju. Pēc tam veikalos tie ieskrūvējamie štruntiņi nomainījās ar cita varianta, izmērā mazākiem.
Atradu ebayā vairākas tās pildspalvas, bet kārtridžus nekur. Tas nozīmē, ka vai nu tādus vairs neražo, vai tos var dabūt tikai ar apliecībām ieroču veikalos. Iesaku ieiet tuvākajā mednieku/makščernieku veikalā un apvaicāties.
Nu laikam nekas nesanāk, kādas vēl apliecības priekš tā štrunta, ja ar signālraķetēm šaujošas gāzes pistoles var nopirkt, vienkārši uzrādot tiesības, bet Jaungada salūtu vispār bez nekā.
Schneider:Nu laikam nekas nesanāk, kādas vēl apliecības priekš tā štrunta, ja ar signālraķetēm šaujošas gāzes pistoles var nopirkt, vienkārši uzrādot tiesības, bet Jaungada salūtu vispār bez nekā.
Vispār tu esi uz slidenas taciņas, ja ar to štruntu var izšaut mazkalibrenes patronu, tad labāk nes slīcināt, ka nesanāk ziepe.Mums tie ieroču aprites likumi ir mainijušies tā, ka lietas kuras kādreiz varēja brīvi nopirkt ir kļuvušas kriminālas, tā ka var visādi pārsteigumi gadīties.
Tas verķis krievu? Vai patrona nav gadijumā celtniecības, tad varbūt var pagatavot alumīnija štruntu gāzenes raķetes un celtniecības patronu apvienošanai.Kaut gan nezinu kāds ir to celtniecības patronu juridiskai statuss šobrīd, un vai vispār viņas kautkur ir dabujamas.Laikam jau atliek tikai šaut no gāzenes vai raķešpistoles salūtu un uzskatīt , ka tai "pildspalvai" "filmiņas" vairs neražo
Verķis krievu, čaulīte rimfire, ārā gan nebiju ķeksējis un mērījis, bet izskatījās pēc parāstās mazkalibra, tik divreiz īsāka. Man jau tas nav dzīvības vai nāves jautājums, dabūt viņu šaujamu un katru nakti taisīt salūtus , vienkārši atradās tad nu nolēmu noskaidrot, varbūt kāds ko zina. Piezvanīt joka pēc laikam vajadzēs.
Kaut kā baigas bažas,ka ja nu pēkšņi ir tādas signālraķetes nopērkamas, tad cena nebūs patīkama.No čupiņas šitādu pildspalvu mož varētu samostrelus mežcūču baidīšanai ierīkot kartupeļu laukā.
Bija nopērkami komplekti, liekas, pa piecām katrā krāsā, bet cenu neatceros, tas bija ap kādu 95.gadu. Vot cūču biedēkļus no tā gan varētu uztaisīt ar nostieptu drāti. Man kaimiņu ielā bija neciešams kveksis, kurš man, kad braucu ar riteni, pieskrēja un ķerdamies biksēs nodzina no tā nost. Tad, ar padarīta darba apziņu pagriezās un aizskrēja, varēju droši kāpt uz veļuka un braukt tālāk. Man vienreiz apnika tās viņa izklaides, jau tā ziemā pa piesnigušu ielu mīties nav viegli, vēl šitais sūdabrālis kašķējas klāt. Sagatavoju to piščiku un, kā viņš man sāka skriet klāt, apstājos pats un laidu raķeti virsū. Kā nošņāca ar dūmiem, šverkstelām un smirdoņu gar ausi, tā no tās dienas man, kā riteņbraucējam, pa to ielu bija miers.
Schneider:Bija nopērkami komplekti, liekas, pa piecām katrā krāsā, bet cenu neatceros, tas bija ap kādu 95.gadu. Vot cūču biedēkļus no tā gan varētu uztaisīt ar nostieptu drāti. Man kaimiņu ielā bija neciešams kveksis, kurš man, kad braucu ar riteni, pieskrēja un ķerdamies biksēs nodzina no tā nost. Tad, ar padarīta darba apziņu pagriezās un aizskrēja, varēju droši kāpt uz veļuka un braukt tālāk. Man vienreiz apnika tās viņa izklaides, jau tā ziemā pa piesnigušu ielu mīties nav viegli, vēl šitais sūdabrālis kašķējas klāt. Sagatavoju to piščiku un, kā viņš man sāka skriet klāt, apstājos pats un laidu raķeti virsū. Kā nošņāca ar dūmiem, šverkstelām un smirdoņu gar ausi, tā no tās dienas man, kā riteņbraucējam, pa to ielu bija miers.
Tas tā kā tai aņukā ...staigā ar ķieģeli, un visa pasaule smaidīs
Man tāda arī kaučkur mētājās- ar visu tukšo signālraķeti. Cik atceros, tur varēja izvilkt arā to tukšo 5,6 mm čaulīti, ielikt mazkalibrenes patronu un kādam naidniekam nodarīt ja ne caumuru vēderā, tad pamatīgas sāpes.
Ja pameklē krievu netā, var atrast dažus piedāvājumus:
Liecies mierā, kādas pamatīgas sāpes no čaulītes atrāvusies lode, bez ātruma uzņemšanas stobrā pulvera gāzu ietekmē, var nodarīt? Ja nu tik izšaut, piespiestu tieši pie ķermeņa, bet arī tur visas gāzes uzreiz aiziet uz sāniem.
Skaista leģenda. Biju redzējis tādus mēģinājumus, bet lode no stobriņa, kurš bija tik pāris cm garš un izurbts ar prastu urbi (stobra kanālā bija berze kā pa rašpeli), no metra nesita cauri pat 4 mm finiera loksnei.
tie raķešu varianti jau parādījās salīdzinoši nesen. 1980-tajos, iespējams arī vēl iepriekš, nelegāli riņķoja paštaisīti līdzīgi verķi, ar salīdzinoši nopietnu stobru. klīda baumas, ka no neliela attāluma deniņos vāka efekts. zinu dažus gadījumus, kad 1980-tajos VEFā tādas pildspalvas uztaisīja, un vismaz vienu rūpnieciska paskata līmeņa revolveri, ar normālu stobru, vītni, detaļām ar termisko apstrādi utt.
Nezin,pats šāvis ar tādu neesmu.Zinu vienu meistaru,tur uzbūvēja izraēliešu uzi līdzīgu priekšmetu,kuram ārtšaušanas rādītāju bija labāki nekā uzim.Viņu protams iesēdināja,tagad jau sen ir iznācis,bet viņa šaujamais,kriminālistikas muzejā.
Uztaisīt jau var visu ko, ja māk un ir no kā. Ja šim stobru izvirpotu no Margoļina, gan jau sanāktu bīstams šaujamais. Mēs bērnībā bijām atraduši cinku ar krievu trjohļiņejkas patronām, izlauzām lodes, izbērām pulveri, pie malkas zāģējamā steķa ar drātīm labi piesējām kaukādas lauksaimniecības tehnikas vienības kardāna trubas gabalu, pielādējām ar to pulveri un visādiem dzelžiem, kā-ā-ā jau mauca, pats tas verķis aizlidoja metrus 10 atpakaļ, nolūzušām kājām, bet ap 300 m attālumā mežā kokiem miza bija nodauzīta. Bet to par lielgabalu tomēr nevar nosaukt. Ātršaušana nav rādītājs, ierocim ar brīvo aizslēgu tā būs nenormāli ātra jebkurā gadījumā. Vāciešu MP-40 bija speciāls palēninātājs, bet, ja pareizi sabojāt, visātrāk šautu dāmu brauniņš.