līdz ar Nikon D800e fočuka nopirkšanu, sapratu ka daudzi "krutie" Nikon fiksi, it īpaši uz 1.4, nevelk to kvalitati ko var izspiest no D800. tapēc tuvāko gadu laikā ir plāns upgreidoties uz kvalitatīvajiem fiksiem, kuriem vajadzētu sniegt vairāk par originālajiem labajiem fiksiem. Gribētos ko tiesām optiski labu uz 1.4, 1.8, 2.2 un 2.8.
Tulīt arī Sigma prezentēs jaunumus, kas ierindos sigmas fiksus virs canon/nikon fiksiem. Lūk acīmredzams piemērs www.the-digital-picture.com...
Samyangs tulīt ar prezentēs savus autofokusa brīnumus zem jauna brenda.
Tapēc jautājums, kāda Jūsu pieredze ar kvalitātes sasniegšanu? Vai kāds lieto Zeiss 1.4 fiksus ? Kādas atsauksmes ? Ko ieteiktu (mana darba specifikai vajag autofokusu un to kas pieejams JAUNS, nevis ebayutt) ?
Kuras Jūsuprāt, autofokusa un tirgū kā jaunas, lēcas ir optiski pārākas pār pārējām asumā un detalizetībā ?
andre:... it īpaši uz 1.4, nevelk to kvalitati ko var izspiest no D800. tapēc ...
Jūtos izdarījis pareizo izvēli paņemot "second-hand" D700 un nenoslogojot galvu ar līdzīgām domām. Dzīvoju pilnīgā laimē ar "consumer" /2.8 zoom'iem...
nesix: Jūtos izdarījis pareizo izvēli paņemot "second-hand" D700 un nenoslogojot galvu ar līdzīgām domām. Dzīvoju pilnīgā laimē ar "consumer" /2.8 zoom'iem...
Neko tu nesajēdz, viens man pazīstams čoms paņēma 6D ar 24-70/2,8L, bildē, visu laiku pēta 200%-īgus kropus un šķendējas par asumu. Mēģinu viņam ieskaidrot, ko nozīmē krievu vārds фотодрочерство, bet cilvēkam nepielec. Tad nu kādu laiku viņu jau neņemu par pilnu.
nesix: Jūtos izdarījis pareizo izvēli paņemot "second-hand" D700 un nenoslogojot galvu ar līdzīgām domām. Dzīvoju pilnīgā laimē ar "consumer" /2.8 zoom'iem...
Neko tu nesajēdz, viens man pazīstams čoms paņēma 6D ar 24-70/2,8L, bildē, visu laiku pēta 200%-īgus kropus un šķendējas par asumu. Mēģinu viņam ieskaidrot, ko nozīmē krievu vārds фотодрочерство, bet cilvēkam nepielec. Tad nu kādu laiku viņu jau neņemu par pilnu.
------------
Ja neko lielāku par pastmarku printēt nevajag, tad jau arī 900 x 600 pix bilde būs gana.
Ja par Sigmu 35 mm 1.4, tad jāsaka, jā, laba pie 1.4, bet pēc visa redzētā un testos atzītā, detalizāciju tāpat labu vairāk par kaut kādiem 16,? MPix neizvilka. Uz 800E iespējams būs vēl asāks, jo matricai švakāks filtrs laikam, tāpat kā 6D
andre:līdz ar Nikon D800e fočuka nopirkšanu, sapratu ka daudzi "krutie" Nikon fiksi, it īpaši uz 1.4, nevelk to kvalitati ko var izspiest no D800. tapēc tuvāko gadu laikā ir plāns upgreidoties uz kvalitatīvajiem fiksiem, kuriem vajadzētu sniegt vairāk par originālajiem labajiem fiksiem. Gribētos ko tiesām optiski labu uz 1.4, 1.8, 2.2 un 2.8.
Tulīt arī Sigma prezentēs jaunumus, kas ierindos sigmas fiksus virs canon/nikon fiksiem. Lūk acīmredzams piemērs www.the-digital-picture.com...
Samyangs tulīt ar prezentēs savus autofokusa brīnumus zem jauna brenda.
Tapēc jautājums, kāda Jūsu pieredze ar kvalitātes sasniegšanu? Vai kāds lieto Zeiss 1.4 fiksus ? Kādas atsauksmes ? Ko ieteiktu (mana darba specifikai vajag autofokusu un to kas pieejams JAUNS, nevis ebayutt) ?
Kuras Jūsuprāt, autofokusa un tirgū kā jaunas, lēcas ir optiski pārākas pār pārējām asumā un detalizetībā ?
No Zeiss man ir tikai (pagaidām?!) 18mm Distagons. Ja skatās uz pikseļiem - tad kvalitāte jau viņam ir zvērā. Protams, autofokusa neesamības dēļ tev šī ražotāja stikli nederēs. Par citiem ražotājiem nemācēšu teikt.
Ir tāda lieta, ka ar 800to smuki redz ko optika dod laukā. Nav man nagos nākušas pašas jaunākās sigmas - klapēju ar 24, 35, 50, 85mm f1,4 AF-S G un 2/135mm DC nu un manuālais samjangs 14mm
Varu teikt, ka visi 6 spēj nodrošināt 800tā izšķirtspēju - 135niekam pie f2 ir aberācijas, pie f2,5 jau tik maz, ka netraucē, 14mm korejietis dīvains pretgaismā... pārējie bez pretenzijām un pilnībā lietojami no f1,4. ... nu jā - 85mm bišķi lec ārā no bara kā viskonfektīgākais...
Interesanti tajos neta testos, ka jaunā Sigma atpaliek kad fragmu ver ciet... + mazliet dīvaini jau ir spriest par platleņķiem tuvu bildējot testa lapu
Sīkās nianses izšķirtspējas griestos, starp niknas optikas eksemplāriem, kā primāro optikas mērauklu lietot nebūs īsti prātīgi - piemēram lērums Nikkor skrūvinieku ir ļoti augstu izšķirtspēju taču cik pretīga ir nefoķa zona - ārprāts. Trakākā gala G optikā, nefoķa jomā ir reāla revolūcija, kas man personīgi ir stipri svarīgāka. Tāpat veselā lērumā gadījumu lētākā/tumšākā versija (1.8/50, 1.8/85 utt.) spēj izspiest par 2% augstāku izšķirtspēju, bet bildītei ta plastikas/telpas nav.
šīs vizuālās starpības ir tik nelielas, ka nesalīdzināmi lielāku *rezultātu* dod gaismas apstākļi - ar zipeni bilde būs stipri asāka ar viduvēju stiklu nekā ar pastāvīgo gaismu un izcilu optiku.
Cita lieta, ka šāda optika pagaidām ir skaitīti stikli - uzliekot Nikon 80-200mm f/2.8 AF-D ED, kas it kā neskaitās švaks, izšķirtspējas nedavilkšanu redz smuki, par ko plānāku nerunājot...
Būtu ceisam pilna līnija ar veiksmīgiem AF stikliem, pieciestu Sony kameru un klapētu ar tiem - bet ne izšķirtspējas dēļ - nefoķa dēļ. Bet pagaidām uz alfas izcilnieks ir tikai viens - 1.8/135mm. 85mm pārākumu pār nikon 85G neredz.
Domāju, prasības pret asumu atkarīgas no tā, ko fočē. Ja ir iepēja iekadrēt, tā, lai pēc nevajadzētu pārāk apgraizīt malas, tad protams, ka pofig. Bet, bildējot, piemēram to pašu mēnesi vai savvaļas dzīvnieciņus? Mana bilde ar zosīm tuvplānā arī ir gandrīz 100% krops, jo tikt tik tuvu, lai dabūtu to lopiņu pa visu matricu nav iespējams pat ar 500mm stiklu.
man pasham no 1.4 ir 28mm vecais, 50mm vecais un jaunais, 85mm vecais un jaunais. gribas 105 2.0 DC, bet kaut kaa taa aberacijas mani ļoti piečakarēja, kad man bija 135mm DC, kuru taa arii daudz nelietoju un pardevu.
skatos uz sigmu 35mm, peec kolegu atsauksmeem baigi ass un labs. doma ar laiku 24mm 1.4 panemt ja nekas labaks taja diapazonaa nebuus
58mm 1.4 man iedeva patesteet. paspeeleejos un iisti negriaas. peec tam kad ir 28 un 85, tad 50mm retaak lietojaas.
Ir čaļi, kas tur mājās kolekcijas ar veco pentax 645 objektīviem (gan A, gan FA) un gaida, kad iznāks D645, lai tie viņu vecie stikli uzreiz kļūtu 10x dārgāki.
andre:man pasham no 1.4 ir 28mm vecais, 50mm vecais un jaunais, 85mm vecais un jaunais. gribas 105 2.0 DC, bet kaut kaa taa aberacijas mani ļoti piečakarēja, kad man bija 135mm DC, kuru taa arii daudz nelietoju un pardevu.
skatos uz sigmu 35mm, peec kolegu atsauksmeem baigi ass un labs. doma ar laiku 24mm 1.4 panemt ja nekas labaks taja diapazonaa nebuus
58mm 1.4 man iedeva patesteet. paspeeleejos un iisti negriaas. peec tam kad ir 28 un 85, tad 50mm retaak lietojaas.
Rolands66:Kad veči sāk tādā līmenī strādāt, rezultāts+cena-nekļūst aktuāls šis ???
kaut kad drīz jānāk
studijai varbū jā, bet specifiski. es neredzu tik lielus plusus lai parietu uz cropoto videjo formatu. sensors 44 x 33mm pret 36 x 24mm nav tiiiik liela atshiriiba. luuk kaadu shaadu www.bhphotovideo.com... ar 50x40mm jau ir veerts, bet cena latvijas tirgum ir nu kaa lai to maigi izsakaas. es teiktu maksaa pats no savas kabatas par iespeeju izpildiit pasuutiijumus ar taadu instrumentu vai arii esi tik kruts, lai Tevi pieprasiitu starptautiski, ko meegina pashlai visi spicie, Valts, Zernovs, Rozenfields, utt
andre:sensors 44 x 33mm pret 36 x 24mm nav tiiiik liela atshiriiba
D645 jau jābūt (tiek solīts) 60x45mm, nevis 44x33mm.
tad jau jaagaida un jaaredz. uz shaadiem fiziskajiem matricas izmeeriem jau ir patiikami skatiities. tik tiko pardevu savu videjo formaatu. varbuut jaapiekraaj un jaapameegina jaunais D645, bet nu jautajums paliek aktuaals, jo ar D645 nešķils playboyam meitenes un zhurnaalu intervijas, bet 1.4 tam tieshi tieshi der. un diez vai iso performance buus tik labak kaa d4s
tapeec ka vieteejie zhurnaali nav speejiig par to samaksaat. tas taapat kaa kurjera firma vadaatu pasuutijumus ar jaunaako ferrari, tipa aatraak, forshaak, smukaak, prestizhaak, bet neviens par to nav speejiigs samaksaat vieteejaa tirguu
andre:vieteejie zhurnaali nav speejiig par to samaksaat
Un par D800E + 200mm f/2 VR II ir spējīgi samaksāt?
parsvaraa viss tiek focheets taadaas shauraas telpaas ka 200 ir par traku. parsvaraa viss tiek focheets ar 50mm vai 85mm. dahzreiz pat ar 24-70 platajam galam.
Gaisma:Ir čaļi, kas tur mājās kolekcijas ar veco pentax 645 objektīviem (gan A, gan FA) un gaida, kad iznāks D645, lai tie viņu vecie stikli uzreiz kļūtu 10x dārgāki.
Pārdošanai turēt saprotu, bet Pentax 645 optika galīgi neizceļās ar kkādu *daiļu* zīmējumu (piemēram pret Rolleja divaci tā ir kā kriminalekspertiem paredzēta) - attiecīgi lieliska kamera ar ko bliezt reklāmas ar lielu asuma dziļumu - D800 dod no 30cm lūrāmu bildi 80x125cm izmērā + visa sistēma stipri ātrāka, gaišāka, optika *garšīgāka* + visu nekustīgo var panorāmēt.
*māxlai* tāds Pentax neder - darbam rets pielietojums
ivog:Domāju, prasības pret asumu atkarīgas no tā, ko fočē. Ja ir iepēja iekadrēt, tā, lai pēc nevajadzētu pārāk apgraizīt malas, tad protams, ka pofig.
www.fotoblog.lv... Canon EOS D30 ar Tamponu 17-50+Kenko 1,5x. Izlīdzināts, abgraizīts, palikuši tik 2,67 Mpux, bet droši taisu 30x45, melnā paspartū ar baltu rāmi, sevišķi labi izskatās pie sienas ar melnbaltām, sīka raksta tapetēm.
Gaisma:Ir čaļi, kas tur mājās kolekcijas ar veco pentax 645 objektīviem (gan A, gan FA) un gaida, kad iznāks D645, lai tie viņu vecie stikli uzreiz kļūtu 10x dārgāki.
Pārdošanai turēt saprotu, bet Pentax 645 optika galīgi neizceļās ar kkādu *daiļu* zīmējumu (piemēram pret Rolleja divaci tā ir kā kriminalekspertiem paredzēta) - attiecīgi lieliska kamera ar ko bliezt reklāmas ar lielu asuma dziļumu - D800 dod no 30cm lūrāmu bildi 80x125cm izmērā + visa sistēma stipri ātrāka, gaišāka, optika *garšīgāka* + visu nekustīgo var panorāmēt.
*māxlai* tāds Pentax neder - darbam rets pielietojums
a man uz fotofilmas ar pentax 645 pilnīgi pietiek. vel jāsaņemas un jānopērk 6x7 sistēmas 105mm stikliņš un laime pilnīga...
Rokinon ir nevis ražotājs, bet gan viņpusdīķa tirdzniecības marka, ar kuru tiek pārdoti tie paši Samyangi un Cosinas. Un tas, ka Eiropā netirgo, nav nekāds brīnums, Jeņķīzijā visam ir savi apzīmējumi, lai atceramies kaut vai filmu laiku tehniku Pentax MZ/ZX, Nikon F-801/N8008, Minolta Dynax/Maxxum, Canon EOS/Rebel...
Vakar pratos kauna un, lai vislaik nav no drauga jāaizņemas, iepirku personīgo makrostiklu (105mm micro G versiju) - šovakar iemēģināju. Droši var to pieskaitīt uz 800tā lietojamai optikai - izšķirtspēja ir lielāka kā etiķetes poligrāfijai, krāsas un kontrasts konfekte.
šitais reāli uzbudināja - andre: es teiktu maksaa pats no savas kabatas par iespeeju izpildiit pasuutiijumus ar taadu instrumentu vai arii esi tik kruts, lai Tevi pieprasiitu starptautiski, ko meegina pashlai visi spicie, Valts, Zernovs, Rozenfields, utt
ak ak ak..........................................................................................................................
studijai varbū jā, bet specifiski. es neredzu tik lielus plusus lai parietu uz cropoto videjo formatu. sensors 44 x 33mm pret 36 x 24mm nav tiiiik liela atshiriiba. luuk kaadu shaadu www.bhphotovideo.com... ar 50x40mm jau ir veerts, bet cena latvijas tirgum ir nu kaa lai to maigi izsakaas. es teiktu maksaa pats no savas kabatas par iespeeju izpildiit pasuutiijumus ar taadu instrumentu vai arii esi tik kruts, lai Tevi pieprasiitu starptautiski, ko meegina pashlai visi spicie, Valts, Zernovs, Rozenfields, utt
Nu LV ar foto nopelnīt tā lai tehnika atmaksātos strādājot pašam uz sevi nav iespējams, labāk piehaltūtrēt kādā fīrmā kur tehniku var dabūt lietošanā. Te tirgus ir gan vājš, gan ļoti dīvains, jo galvenais šajā biznesā ir komunikācija un sevis pasniegšana ne vis bilžu kvalitāte. Tas ir pārbaudīts. Rietumos un austrumos citādāk, tur perk konkretu darbu un vis, un it īpaši pēdējā laikā neviens neiziet uz personībām un sevis pasniegšanu.
Latvieši ir komunikabla tauta - nesaskatu nekā dīvaina iekš tā ka laprātāk dod pasūtījumus cilvēkam ar kuru izveidojas labs kontakts nekā kaut kādam nūģim, lai cik labi pēdējais arī nebildētu.
ivog:Latvieši ir komunikabla tauta - nesaskatu nekā dīvaina iekš tā ka laprātāk dod pasūtījumus cilvēkam ar kuru izveidojas labs kontakts nekā kaut kādam nūģim, lai cik labi pēdējais arī nebildētu.
Tā nu tas ir, un līdz ar to es te nesaprotu kā veidot fotobiznesu.
Gaisma:
Un par D800E + 200mm f/2 VR II ir spējīgi samaksāt?
parsvaraa viss tiek focheets taadaas shauraas telpaas ka 200 ir par traku. parsvaraa viss tiek focheets ar 50mm vai 85mm. dahzreiz pat ar 24-70 platajam galam.
andre:
Tu nesaprati, ko es ar to gribēju pateikt.
a Tu to 200nieku esi redzējis kaut vai pa gabalu? Vai vismaz kasti apostījis?
Gaisma:
Tu nesaprati, ko es ar to gribēju pateikt.
a Tu to 200nieku esi redzējis kaut vai pa gabalu? Vai vismaz kasti apostījis?
Rādās, ka arī Tu neiebrauc. Tas gan pārsteidz krietni mazāk. Nepatīk Tev 200mm, lasi kaut vai 85/1.4 vai kaut vai 58/1.4. Būtība retoriskajam (tieši tāds tas ir) jautājumam no manas puses ar to nemainīsies.