Kā lai saka , es viņu nepatriecu , vēlāk viņš bija jau Tenassa virsvadībā vairs ne manējā , viņi nesadalīja es teiktu vienu , SLAVU tas katra cilvēka individuāls storjs un apstakļi Ja tā isumā viņš gribēja būt Fotogrāfs Kruts fotogrāfs , TUR tas viņam nebija iespējams visapkārt zvaigznes , viņš Lauku puika vienkāršs laborants , KATRS reiz izaug un izvelās savu individuālu peldējumu , čaļi nesdalija LAURUS Atceros kad šo darbā paņemām Boss man teica "Ja viņs ko novērīs TU atbildēsi" nācās par šo negalvot , Par Deinatu tāpatās Es šai ziņā esmu perfekts psihologs , savulaik lielajam šefam kas kā jau Kompartijas kantorī bija caurkritis gorkoma biroja čiekurs bija sekretāre kārtīga kompartijas biroja vārna čekistiene kura vis drīz bija piekomandēta uzpasēt visu to "Hudožņiku šaiku" , vispār tā Liesma bij kartīgs midzenis Direktors atvalīnāts Čeksists , direktoriņi nžēlestībā kritiši kompartijas funkcionāri , padotie traki mākslinieki un rakstnieku mākslinieku esosās un bijušās laulenes Kautkā sanāca ka viņa manai bijušai laulenei sanāca laba druška vidējā Bosa minētai sexretārei , kautkā viesībās kožot viņa man vissos sīkumos noraksturoja visus manus koļeģus un priekšniecību UN ieminēja KO DRĪKST un ko NEDRĪKST ar tādiem cilvēkiem kopā darīt Vecene bija gudra un man uzreiz pieleca , kopš tā laika kantorī un VISPĀR nebija lielāka noslēpuma kā mans BIZNESS , pielikām maksimālas puļes lai kantorī neviens neko nezinātu ne par tā virzieniem un jo seviķi apjomiem Šī politika mums tur lāva jauki un rožaini darboties 11 gadus laimīgi un bez konfliktiem VISUS savus darbiniekus vienmēr brīdināju NEKAD neizrādi ka tu zini vairāk par priekšniecību tas būs tavs KARJERAS FINIŠS pirms vēl būsi ko šeit iemācījies un sasniedzis , tie kas tā gribēja un prata strādāja tur ilgi , tie kas negribēja vai neprata LIDOJA momentā , tai skaitā arī Aigars , cepuri nost par viņa spējām izsisties pēc tam kad bija pašķirās no Fotocentra , čalim pārdabiskas darbspējas kas ar panākumiem aizvieto daudz ko citu kas viņam nepiemita Cilvēks reāli izveidoja savu biznesu ar nenormālu darbu un pulēm , viss ko sasniedzis ir tik un vienīgi ar SAVĀM ROKĀM Es viņu varētu salīdzināt ar Bloga exszvaigzni Stulbi , tocno tas pats KĀ EZELIS @ Bullis mauj ar pieri sienā un tā 101x lidz visiem par spīti izsit caurumu KAUT blakus durvis bet IZDARA KĀ IECERĒJIS Reziēm tas ir ar atzzīatamiem panākumiem SEVIŠĶI sava Ego APLIECINĀŠANAI
Tiko e-pastiņu saņemu , pasmaidīju Jā nebiju iedomājies par to ko kolēģis uzrakstīja Rihard izlasiju "tu esot zināms kā bijušais foto laborants, ne fotogrāfs" smejos , var just jaunie neko nejēdz par pirms ciparu laikmeta foto biznesu , pavisam nesen tā vēl bija ikdiena šodien jau tumša bilde." . Jā piekritīšu vecajam kolēģim Lai būtu saprotams arī tiem kas neko nezin un nesaprot tad varu apgaismot , Cilvēks kuram līdz ~ 2002-2003 gadam nebija savas laboratorijas vai kurš nestrādāja krutā kantori toreiz bija līdzvērtīgs tam ja mūsdienās nav sava datora neprot rīkoties ar Fotošopu un viņam nav internet pieslēguma ir TIKAI FOTOAPARATS . MŪSU galvenā biznesa priekšrocība toreiz bija ka ne tikai varējām visus sabildēt augštā līmenī ar krutu tehniku bet UZREIZ to arī apstrādāt PARBAUDĪT PIEKORIĢET un bildēt talāk vai vissīsāka laikā atdot klientam. CITIEM parējiem tādu iespēju nebija normāls FILMU foto cikls bija 2-3 DIENAS!!! Cilvēks uzbildēja aiznesa uz Laboratoriju tur viņam to apstrādāja un nākamā dienā atdeva , kopā no uzbildēšanas līdz kamēr ieraudzīja MINIMĀLI pagāja vismaz diennakts , izlīdzoties vismaz kontrolēm lai vispār kompene utt ir pareiza TOREIZ izmantoja Polaroida tas ir momentfoto pakaļas , pielika filmas kasetes vietā un ieguva mazu blāvu bildīti KOMPENES piedzīšanai Es ar kolēģiem šai ziņām bijā apsalūti ārpus jebkādas konkurences , mēs paši bildējām turpat blakus studijā un uzreiz varējām paši visus arī apstradāt turpat blakus esošā laborī kaut vai 24h dienaktī un 365 dienas gadā. Pie reizes apstrādājām to cilvēku filmās kuri bija mušu čomi un paziņas , bet tas nebija būsu bizness bet gan 'Haltūras" par atsevišku samaksu , beigās kad bildētāju uz ARZEMJUU matereāliem palika vairāk sākam piekopt to arī kā biznesu varēj nakt jebkurš atdot filmu un pēc 1-3 dienā saņemt apstrādātu Tācu jebkurā gadijuma Es @ Andris bijām vienīgie kam bij iespēja pats UZBILDĒJA @ pats APSTRĀDĀJA un klients laimīgs , tas arī bija šī kantora galvenais trumpis Piemēram dzeki kam bij šaubas par rezultātu brauca man pakaļ uz majām ,maksaja kārtīgu piķi par to kas es braucu un apstrādāju visus viņu ražojumus Piekam viņiem tas bija dubultā neerti , bieži gadijās ka klients saprotot kurš to var ātrāk un kvalitatīvāk nāca un runaja bildēšanas ar mums , ES tādos gadijumos vienmēr atteicu jo man tāpat bija darbu pari galvai un nemēdzu negodīgi konkurēt ar cenām vai ko tādu , bet bija tādai kas to ar izmantoja un ne viens vien klients tolaik aizpeldēja pie maniem kolēģiem tieši deļa tā ka mums bija Laboris bet parējiem nebija tādu iespeju Tas tā isumā Lai arī pilnīgiem salmugalvām un tā laika ko dzirdējušiem būtu skaidrība PRO FOTO tolaik un arī taga nebija "Printeri lielveikalos @ stacijās" bet gan lielas un iespaidīgas iekārtas pa puss istabu , gribu ČIK ielēdzu un visus izdaru , negribu gaidiet kad darba ierādīsies kāds no Laborantiem kurš tai dienā strādās , pasākums Piekdien tas vispār 3 dienas gaidi
Galvenais, ka lai kas arī notiktu fotobloga forumā, Lunis vienmēr saņem īsziņu, zvanu vai e-pastu no kkādiem mistiskiem cilvēkiem, kas ir lasījuši kārtējo forumu un attiecīgi reaģējuši. Visa pasaule griežas ap LUNI :P
Oskarz:Galvenais, ka lai kas arī notiktu fotobloga forumā, Lunis vienmēr saņem īsziņu, zvanu vai e-pastu no kkādiem mistiskiem cilvēkiem, kas ir lasījuši kārtējo forumu un attiecīgi reaģējuši. Visa pasaule griežas ap LUNI :P
Mistiski cilvēki te daudz tusē , piesuta gan savas domas gan dažu "Lažu un varoņdarbu" aprakstus , tāpēc jau mīļie es varub rēkt par dažu spējām un talantiem kad man atsūta linku ar tektu "Tu redzējis" , "Tu lasīji" , "Man patika" Citreiz es to pasaku un kopā pasmejamies citreiz GAIDU kad piemēram lieta tiks izškirta tiesā , kaut "Viens no figurantiem " apkārt tai skaitā blogā čiepst pilnīgi ko citu , ja es to blogā nerakstu vai citur nekomentēju tas nenozīmē ka es nesmu lietas kursā par notiekošo Kopš blogā ir atklats forums es saņemu e-pastu no tadiem cilvēkiem par kuru exsistenci pat aizmirsis biju Visi sie teksti kapitāli piesaista publikas izmnību un tā PATI izdara secinājumus , gan par vienu gan otru pusi , par cik man par sevi nav ko satraukties KAS GRIB tas atrod ko viņam gribas arast tad es te ar raktu ko domāju , citiem kam tā teikt "Butu paklusējis" arī izraisa publikas intresi par tiem ar ATROK un bieži vien atsuta man LINKU ar smaidiņiem par "Oponentiem" un kādu aizraujošu stāstu no kā ko es "Vēl nezinu" bet varbūt mani intresējot
Kad tev bija pēdējā bildēšana ? Man 16.00 , iepriekšēja 13.00 , vēl iepriekšejā Vakar nakamā ritā pusdienlaikā un 18.00 vakarā , arā lietus līst neesmu tālāk par 2,8m atgajis no kompja , vienkarši šobrīda garais vads salūzis Par kādu saikni ir runa un ar ko ? Bildes www.fotoblog.lv... ir uzbildēta sēžot pie kompja un ēdot arbūzu , veseli 3 liecinieki Rolandam rokā nazis ar kuru tika griests arbūzss Ja man vaig lielāku studiju tādu uz 100m2 man 10min braucienā no mājam tāda ir , varu izmmantot kad rodas vavadzība Izmantojam kopā ar kolēģiem kuriem ar ir tāda vajadzība
Uggga:Nesen kaut kur teici, ka vairs nebildējot, tikai tik, cik savam priekam
To ko rādu visādos lameru WEBiņos bildēju tikai priekam un izklaidei , nav man paraduma rādīt komerciālus štruntus starp puķiem skuķiem un tīņiem Visai smaidu kad kāds tā dara
Oskarz:Nu tad kur var apskatīt vai redzēt TAVU MĀKSLU? Kaut kur jau tam ir jāparādās..
Tā ir pasūtītāju un klientu darīšana Viņu īpašum , var darīt ko vēlās radīt nerādīt , par savu samaksāto piķi viņi iegūst iespēju darīt ko grib ar savu mantu Nemēdzu plātīties ar standarta risinājumu un svešu ideju realizācijām par svešu naudu , man pašam savu ideju netrūkst ko realizēt par savu naudu
Oi, Luni, Tu nu gan pēc vārda kabatā nelien! Tev šitos visus savus foruma tekstu palagus vajag atrast, tad copypaste, pielikt ievadvārdus un memuāri gatavi!
TWIN:Oi, Luni, Tu nu gan pēc vārda kabatā nelien! Tev šitos visus savus foruma tekstu palagus vajag atrast, tad copypaste, pielikt ievadvārdus un memuāri gatavi!
Redzi es beidzamos 15 gadus esu sturējis lielākus vai mazāku "Kolektīvus" kuros bieži ir daudz un dažādi "Lieli putni , mazi putni" kam problēmas sadzīvošanu ar pārējiem un neadekvāta pasaules uztvere BET kā speci viņi labākie sava jomā , tad nu man nav problēma saukt lūzerus par lūzeriem , ģēnijus par ģenijiem , visus saucu istajos vārdos un izmantoju saviem mērķiem , man gluži algsviens cilvēks konkurē ar manu biznesu vai nē Speci ir speci vienā lauciņā gadiem šancējam Bizness ir bizness šeit visu nosaka spējas ko var uzrādīt un $$$$ ko var nopelnīt nevis "Auxts @ Zems" pašvērtējums Vienmēr minu tikai labākos specus konkrētas jomās , un tādus ar iesaku , no tiem kam kadi "Gļuki" ar man nav problēmu brīdināt , mani tas galīgi neskar kā jau teicu Latvija nav mans PAMATA biznesa lauciņš
Oskarz:To Lunis: NU ok es arī lielāko daļu savu darbu (pēdējā gada) pagaidām nevaru publicēt dēļ līgumsaistībām. Un tomēr man ir savi darbi ko parādīt un publicēt, nesaku ka mani darbi ir perfekti vai tuvu tam, un tomēr. Bet paskatamies uz taviem publicētajiem darbiem? Ja tu tādu hu**nu taisi arī savā BIZNESĀ, kā var redzēt kaut vai šeit, vai tavā ogres foto klubā, un vēl visur citur, kur var atrast tavus darbus.. tad diez ko labs priekšstats man nerodas. Un tas ir 25 gadu pieredzes rezultāts??
Nu re ka nepareizini šo jomu Neesmu un nekad neesmu bijis freelenceris , man nekad nav bijusi vajadzība kolekcionēt darbus un staigāt pa klientiem lielīties. Šādi dara iesācēji pēdējos ~10 gadus ar Digiēras sākumu, pirms tam kaut kā neviens tā nedarīja un dzīvoja tikpat normāli Visu ko uztaisu arī atdodu apstrādei , tas arī viss. Kādi līgumu ? Līgumi ir cilvēkiem kas strādā no pasūtītāja uz pasūtītāju , man pasūtījumi nāk no menedžmenta piesūtot e-pastu / sms , uzbildēti tiek atdoti apstrādei , man ar pasūtītāju ne pasūtījuma saņemšanas ne nodošanas procesā nav nekāda sakara Ja normālā kantorī tevi pieķers ka tu kautko "Savāc" un neatdod kantorim vai apstrādēi tā būs tava pēdējā darbadiena šai iestādē Strādējot KANTORĪ produkts kuru tur rzāo nav tavs bet gan kantora un pasūtītāja īpašums Piemēram nevienu no saviem šāgada kalendāriem vai grāmatām neesmu redzējis tie parasti ir dārgi ražošanā , man tas arī maz intresē. Taču konkurentu atzinību gan esmu saņemis kaut pats viņus neesmu redzējis Piekam 90% tie ir pašutijumi ar kuriem Latvijai nav nekāda sakara , gan pasūtītājs gan "izpildītāji" ir ārvalstu uzņēmumi. Piemēram vienai no grimētājai gribējās saņemt vienu mūsu kopēju darbu ko taisījām ar aktieriem utt. neizdevās viņai tos dabūt , vienkārši tādu opciju neparedz darba līgumi un līgumi ar pasūtītājiem Bieži vien šie darbi ir iekšejas lietošanas matereali Es saprotu ja tev ir viena divas desmit darbi pa mēnesi , ja tu stradā normāli tev pa gadu ir simtiem darbu , nekādas noliktas nepietiks lai ko tādu kolekcionētu TAS par korporatīvām lietām kas spēriežot pēc texstiem vairumam ir tumša bilde PIEKAM mans līgums ar manu darba devēju šobrīd neparedz nekādu darba "Samaksu" vai honorārus bet tikai "Visu Rēķinu nomaksu" tā man ir izdevīgāk J aruna ir par jūsu iecīnītajām "Privātajām lietām" tās es vispār nesaglabāju principā , BILDĒŠANA / APSTRADE / ATDOD = IZDZĒŠ visu Mana klientūra jau 20 gadus var būt droša ka pie manis neko no viņu foto sesijām un privāiem pasūtijumiem nevar sastapt Tāds ir mans biznesa princips , agrak tas bija VISAS FILMAS atdod un sveiki , šobrīd tas ir APSTRĀDĀTOS FAILUS atdod un visu pilnībā izdzēš , pakāsi vai kā savu DVD nāc bildēties pa jaunu Toties droši ka NO MANIS nekas nekur neuzpeldēs un tas mūsdienās un arī agrāk tiek vērtēts gana auxstu Es arī nekad neapstiprinu esmu vai nesmu es bildējis konkretas bildes vai cilvēkus ja tas kautkur uzpeld , saku ka ESMU SATICIS un tas arī viss Es saprotu jūsu vēlmes lielīties ar katru štrunta sesiju vai pasūtījumu , man tas nav pieciešams Tādi joki ka te ik pa brīdim gadās visādiem loxiem ka Modeļi sūdzas klienti ceļ pretenzijas MAN vienkārši nav iespējamas , neuzglabāju pardotus darbus un citiem ar neiesaku Fotogrāfam vislabāka reklāma ir pasūtītāju reklāma viens otram vai citu klientu ietiekumi Man ir pietiekami daudz radošu nekomerciālu projektu un produktu kurus varu likt kur vien vēlos TIE IR MANI
Ohohooo, kas te par tusu izvērsies!!! Ir gan dzērieni, gan uzkodas, gan pļāpas, gan daudz informācijas Kuru fotogrāfu izvēlēsies??? Ņemot vērā, ka pieteikušies ir tikai vīrieši un daudz... man kā sievietei būs ko paštukot... pēc kā gan izvēlēties - acīm, tak nē jau, ausīm???
Nē es vienkarši uzjautrinos ka cilvji šancē itkā pat naudu prasa BET hroniski nerubī fišku ne par biznesa paņemieniem ne principiem ne vispār kā kas notiek MAN personīgi tas izsauc smiekluss , agrāk šādus glupus texstus vismaz cilvēki kuri kautko saprot no darba likumdošanas un jurisprudences neudeva STRĀDĀ kantorī un lasi paturi sevi daļu no "Pasūtijuma" kur nu vēl glupāk Kantorī arī privātos tel nevienam nedrīkst dot un tehniku haltūrām izmantot NEDRĪKST Ja tas kādam nav zināms Ja vien to neparedz speciāls līguma punktrs , bet tad tev atrēķina amortizāciju un nolietojuma procentus
sonta:Ohohooo, kas te par tusu izvērsies!!! Ir gan dzērieni, gan uzkodas, gan pļāpas, gan daudz informācijas Kuru fotogrāfu izvēlēsies??? Ņemot vērā, ka pieteikušies ir tikai vīrieši un daudz... man kā sievietei būs ko paštukot... pēc kā gan izvēlēties - acīm, tak nē jau, ausīm???
LABĀK uztici izvēli māksliniekam kas gala darbu tasīs , savadāk būs problēmas KATRAM mērķim vajag savu zinšanu , Drukaai vienu WEBam citu ēdienkartei vēl citu cilvēks kas LIKS KOPĀ lai izvēlās ko viņam vaig nevis "Man patīk smuks fotogrāfs" vai "Kadas viņam jaukas skuķu bildes"
Strādējot KANTORĪ produkts kuru tur rzāo nav tavs bet gan kantora un pasūtītāja īpašums Piemēram nevienu no saviem šāgada kalendāriem vai grāmatām neesmu redzējis tie parasti ir dārgi ražošanā , man tas arī maz intresē. Taču konkurentu atzinību gan esmu saņemis kaut pats viņus neesmu redzējis
Strādējot KANTORĪ produkts kuru tur rzāo nav tavs bet gan kantora un pasūtītāja īpašums Piemēram nevienu no saviem šāgada kalendāriem vai grāmatām neesmu redzējis tie parasti ir dārgi ražošanā , man tas arī maz intresē. Taču konkurentu atzinību gan esmu saņemis kaut pats viņus neesmu redzējis
Kā sauc šo kantori?
Es nesmu izziņu birojs vai reklāmas aģents , gribi zinat MEKLĒ.
Lunis:... 2002-2003 gadam ... normāls FILMU foto cikls bija 2-3 DIENAS!!!
ūberkrutām bildēm maybe. sen nakts vidū pamodināts nepateikšu kura gada labākā kamera Pentax K-1000, kura Pentax ME-super, kura Pentax SuperProgram, kura Canon A-1 un kura Nikon FE-2. bet stāv prātā, ka 2000. gadā pirmoreiz strādāju pavisam krāsainā avīzē un ka parasti pa 1 - 1,5 h bilde bija gatava. nu, bēc tam skanēja bildi, u.t.t.
Lunis:... 2002-2003 gadam ... normāls FILMU foto cikls bija 2-3 DIENAS!!!
ūberkrutām bildēm maybe. sen nakts vidū pamodināts nepateikšu kura gada labākā kamera Pentax K-1000, kura Pentax ME-super, kura Pentax SuperProgram, kura Canon A-1 un kura Nikon FE-2. bet stāv prātā, ka 2000. gadā pirmoreiz strādāju pavisam krāsainā avīzē un ka parasti pa 1 - 1,5 h bilde bija gatava. nu, bēc tam skanēja bildi, u.t.t.
Man atmiņa ka tai laikā tu strādāji "Nakts" avizē un bija jums tur savs C-41 šauro negatīviņu tistamāis mašinīts JOBO CP-2 vardā Uņivermagā aiz stura ja bij labi gali tad pa 1h varēja dabūt jau attīstītu un ieskanētu šaurfilmu CD formātā pa 2,2Ls maksājot skaidrā
Oskarz:50d ir pirmais canons uz kura man patīk krāsas, varbūt tāpēc, ka sāk līdzināties nikonam
Eu, Tu tagad sāc nostādīt sevi tādā pozīcijā, ka Lunis tiešām nerunāja muļķības, sakot, ka Tev nav nekādas saprašanas par foto kā tādu... Šajā gadījumā konkrēti par dzelžiem un krāsām.
Tīri salīdzininājumam... Ar 50D www.fotoblog.lv... Tajā pašā dienā, (pat tajā pašā stundā) ar D300 www.fotoblog.lv... Nav jau liela atšķirība, vai ne?
Nē nu šitais ir pipec, salīdzināt divas weba bildītes un noteikt, kurš fočuks ir labāks
alvils:
Eu, Tu tagad sāc nostādīt sevi tādā pozīcijā, ka Lunis tiešām nerunāja muļķības, sakot, ka Tev nav nekādas saprašanas par foto kā tādu... Šajā gadījumā konkrēti par dzelžiem un krāsām.
Tīri salīdzininājumam... Ar 50D www.fotoblog.lv... Tajā pašā dienā, (pat tajā pašā stundā) ar D300 www.fotoblog.lv... Nav jau liela atšķirība, vai ne?
Nē nu šitais ir pipec, salīdzināt divas weba bildītes un noteikt, kurš fočuks ir labāks
Es nesmu izziņu birojs vai reklāmas aģents , gribi zinat MEKLĒ.
Es atradu šo kantori sauc "Kантора рога и копыта" (no vecas filmas)
Spriežot pēc tā ko tu meklē un ko skaties kad atrodi , tev nekas nespīd , pilnīgi šabloniska domāšana Iedomājieties cilvēku kurš ienāk WEBā kur pilns ar dazņedažādiem rakiem artiem un lielas paskatās 5 pilnīgi klasiskas bildetes Kāzu pāris , Kristības , meiteni ar vijoli un klasisku portretu , visss
Oskarz, liec tachu Luni mieraa, lidz shim nevienam nav izdevies vinu atmaskot, nevajag investet tur laiku, tev tik smukas modeles (btw kur ta baltkrieviete pazudusi? ) un kamer laiks smuks tikmer jadarbojas