forum.gif
Apstrāde vs iemaņas
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / diskusijas / Apstrāde vs iemaņas
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 31.03.14 14:19
 citēt
dream_voyager:
bildēju tikai Rawā,neko vairāk par baltā balansu neizmantoju.

Pag, nu es ir neizpratnē, kura interneta vide ņem pretīm RAW failus ? Bet baltā balans ir pirms pogas spiešanas process :).
No vēstures... es vēl pats agrā jaunībā esmu redzējis, kā bildē uz 18x24 cm plates, un pēc tam ar zīmuli (spec retušas) apstrādā to plati, ieliekot interesantā apstrādes galdā, pirms kopēšanas uz papīra... toreiz tieši vecmeistariem retuša bija viens no pamatapmācības, lai kļūtu par fotogrāfu.
Tagad tam vajadzētu būt tā saucamajam Photo Shop (vai kāds radinieks).
Pareizi, tas būtu super amizanti, ja rentgenuzņēmumos ribas taisnotu ar PS :D, bet...
1. digi matrica redz savādāk , kā cilvēka acs, tātad pirmais iemesls, kāpēc vajag pēcapstrādi (lielākā daļa to pat nemaz nezina)
2. Viss, kas ir dots fotogrāfam ir dots rezultāta iegūšanai, un nekas naf peļams, vai lieks, ja ir iegūts labs rezultāts... tātad, viss, ko dara pirms uzņemšanas, viss ko dara uzņemšanas brīdi, un viss ko dara pēc uzņemšanas ir jāmāk un jāciena. Ja PS pielieto, kā pašmērķi, tad ir tieši tas pats, kā ja pašmērķis ir nospiest fotoaparāta slēdzi.
3. arī fakts, jo vairāk izdarīsi pirms, un uzņemšanas brīdī, jo mazāk būs jāņemas pēc uzņemšanas.
Neviens, kas pārvalda kaut cik labi PS to nenoniecina :)
Publicēts: 31.03.14 14:28
 citēt
Citagaisma:
kpacku: daudzus jo daudzus "patīk" zem savām bildēm :face-glasses:

Bet tad vajaga organzēt tusiņus, iepatikties auditorijai, uzsaukt dzēienus, ..un visiem viņa bildes patiks.:-)

Bet, ja man patīk tikai ļoti daži momentfoto un - neuzkrītoši apstrādātas vai jaudīgs kreatīvais edits un nav laika ne pa tusiņiem bizot, ne strēbt, tad ko? :D

Es te tā palasīju puiša profila viesugrāmatu, kur kašķis ar neonīdu..
Nez, ko puisis teiktu uzzinājis, ka neonīda "del" ir kā iztikas minimums, kuram vienkārši jātiek pāri, lai vispār kvalificētos šim blogam? :haha:
Publicēts: 31.03.14 14:31
 citēt
Haiduks:

Labi teikts!
Publicēts: 31.03.14 14:37
 citēt
Haiduks:

+++
Publicēts: 31.03.14 14:42
 citēt
Ak jel.. Topika autor - retušēšana ir notikusi jebkuros fotopastāvešanas "laikos" :grimace:
Publicēts: 31.03.14 15:11
 citēt
priore:Ja māk labi apstrādāt, iemaņas nav vajadzīgas. ar šo teikumu varētu diskusiju beigt.

:):):)baisu pretrunu uzrakstīji :):):)
Ja māk labi apstrādāt, iemaņas nav vajadzīgas.

Es tevi sapratu... bet citi? Jo tomēr, lai labi apstrādātu ir vajadzīgas labas iemaņas :)...
Publicēts: 31.03.14 15:12
 citēt
priore:Ja māk labi apstrādāt, iemaņas nav vajadzīgas. ar šo teikumu varētu diskusiju beigt.

diskusiju var turpināt arī šeit www.fotoblog.lv.... kā saka: dubults neplīst :face-glasses:
Publicēts: 31.03.14 15:50
 citēt
Tad jaf vēl trešājā vietā lai ieliek, ot tad varēsim lēkāt kā zvirbuļi pa siena šķūni.
Publicēts: 31.03.14 16:40 labots
 citēt
_VA_:
grinvalds:
Vai vari, lūdzu, iemest kādu fufelis pirms/šedevrs pēc piemēru?

Es varu:
michaelo.deviantart.com
un šeit - uzbrauc uz bildītes ar peli...
http://bymichaelo.com/process1.htm

un tie digisūdi tev skaitās šedevri? vaidieniņ kāda gaume :cry:
Publicēts: 31.03.14 16:44
 citēt
nekāda šopa! :D

g4.delphi.lv...
Publicēts: 31.03.14 16:46 labots
 citēt
talavietis:nekāda šopa! :D

g4.delphi.lv...

šitā nebij tā ragainā čainīzeru veča vai? :face-smile:
Publicēts: 31.03.14 17:06
 citēt
_VA_:
Citagaisma:
Bet tad vajaga organzēt tusiņus, iepatikties auditorijai, uzsaukt dzēienus, ..un visiem viņa bildes patiks.:-)

Bet, ja man patīk tikai ļoti daži momentfoto un - neuzkrītoši apstrādātas vai jaudīgs kreatīvais edits un nav laika ne pa tusiņiem bizot, ne strēbt, tad ko? :D

Nez, ko puisis teiktu uzzinājis, ka neonīda "del" ir kā iztikas minimums, kuram vienkārši jātiek pāri, lai vispār kvalificētos šim blogam? :haha:

Kā patīk, tā bliez un apstrādā. Tavai patikšanai varbūt ir lielāks pamats nekā šī bloga auditorijai.:-) Ja gribi izpatikt šai auditorijai ir vienas receptes, bet personīgais radīšanas prieks ir pavisam cita, ar šī bloga auditoriju nesaistīta padarīšana. Nesen lasīju gudriniekus spriežam, ka pamazām drukāto bilžu kvalitāte atgriežas pirmsinterneta līmenī. ..un tam es varētu piekrist, jo katru mēslu jau nedrukāsi un par druku nemaksāsi. Tad nu Tavs pirmais kritērijs ir - vai būtu ar mieru maksāt par šīs bildes fizisku izdrukāšanu... Otrais, vai vēlētos šo bildi pie sienas likti. ..nu un trešais, vai ir kāds, kurš par Tavu bildi ir ar mieru maksāt. Ja spēj izpildīt šos trīs parametrus, tad pie kājas šī bloga auditorijas viedoklis, un taisi jaudīgu kretīno edīti, jebšu neapstrādā nemaz..
Publicēts: 31.03.14 17:17
 citēt
Alibaba:

un tie digisūdi tev skaitās šedevri? vaidieniņ kāda gaume :cry:

Skaitās, skaitās, nomierinies, saliec kājiņas kopā un pasmaidi.
Ir tā, ka mani atstāj dziļi vienaldzīgu Dalī digitālo kopī kaķu darbi, savukārt Eriks Johansens šādā uzstādījumā " fufelis pirms/šedevrs pēc ", diemžēl, neiederas.
Publicēts: 31.03.14 17:20
 citēt
Citagaisma, mana atbilde bija vairāk domāta kā pē ā cē kā ū replikai.. Tevi pieķēru, jo Tu biji viņai atbildējis. :)
Publicēts: 31.03.14 17:26
 citēt
_VA_:kā pē ā cē kā ū

jāsāk krāt mana nika variācijas :face-glasses:
Publicēts: 31.03.14 17:27
 citēt
Man bija slinkums klavieri pārslēgt, bet Tevi ieraugot, vienmēr lasu tikai tā..
Nu, piedod, ja vari.. :grimace:
Publicēts: 31.03.14 19:32
 citēt
Haha, atkal šī tēma :) Mana pieredze rāda, ka par digitālās pēcapstrādes "sliktumu" sūdzas tikai tie, kas to nemāk UN nekad nav attīstījuši filmiņu. Agrāk taču arī kadrus līmēja, attīstīja hipsterīgi u.tml. Pie joda, pat filmu var attīstīt kā gribās - ar smalkāku graudu, lielāku un tā ir tikai viena lieta ko var ietekmēt pašā attīstīšanas procesā. Pēcapstrāde nav mīkstajiem, tā ir cilvēkiem, kuri zin kā no bildes izspiest vairāk, vairāk par to ko kamera un optika ir spējīga dot. Es jau pirms pogas nospiešanas zinu ko es ar viņu izdarīšu pēc tam. 12gadi šopā (sākās viss ar Elements 2.0 un PS 7) un būšana pie fočika jau kopš 5 gadu vecuma ir sniegusi labu pieredzi tehniskajā pusē,
Publicēts: 31.03.14 23:02
 citēt
Citagaisma:
kpacku: daudzus jo daudzus "patīk" zem savām bildēm :face-glasses:

Jā, tautas nodzirdīšana - politikski stratēģisks gājiens :D
Man nevajag, lai citi klanītos manu bilžu priekšā :D Es pats personīgi daudz vairāk iegūstu no konstruktīvas kritikas kā no tukša "Patīk":) Vispār tā bija neliela novirze no tematikas. Mans topiks gan vairāk pārdomām par apstrādes un izejošā materiāla savstarpējo dilemmu... :)
Publicēts: 31.03.14 23:06
 citēt
Ingars:
Citagaisma:

Jā, tautas nodzirdīšana - politikski stratēģisks gājiens :D
Man nevajag, lai citi klanītos manu bilžu priekšā :D Es pats personīgi daudz vairāk iegūstu no konstruktīvas kritikas kā no tukša "Patīk":) Vispār tā bija neliela novirze no tematikas. Mans topiks gan vairāk pārdomām par apstrādes un izejošā materiāla savstarpējo dilemmu... :)

Vari dot piemēru studijā, kurai bildei esi saņēmis ''konstruktīvu kritiku''
Publicēts: 31.03.14 23:11
 citēt

Un kas man tāds bloga trollis tēva vietā, lai ar viņa izlēcieniem samierinātos? Pat ja viņš ir atzīstams, tas nav iemesls, lai es klanītos un pievērtu acis uz jēlībām. Man vispār riebjās tā suga, kas tukši mētājās ar del un "dzēst", ja ir slinkums pat ar pāris vārdiem pamatot - kāpēc.
Publicēts: 31.03.14 23:28
 citēt

Eh... Kaut kur pie pirmajām bildēm bija. Gan jāsaka, ka nebija veiksmīgas - tāpēc manā galerijā vairs nav... Tad gan tomēr nezināju, ka tie balsojumi tāda gaumes lieta vien ir :(
Publicēts: 01.04.14 00:05
 citēt
Ingars:

Eh... Kaut kur pie pirmajām bildēm bija. Gan jāsaka, ka nebija veiksmīgas - tāpēc manā galerijā vairs nav... Tad gan tomēr nezināju, ka tie balsojumi tāda gaumes lieta vien ir :(

Atceries, ka ''konstruktīva kritika'' ir tāds briesmonis (to nedaudz vēlāk), kas sastāv no trim daļām, no kurām trešo daļu, ja ir pieredzējis autors, tad aiz cieņas pret viņu izlaiž :)
1. veiksmes
2. neveiksmes
3 ieteikumi, kas darāms turpmākajā darbā, lai foto uzlabotu
Tagad par (to nedaudz vēlāk)... bet lai uzrakstītu ''konstruktīvu kritiku'' ir daudz kas pašam jāzin, jo būs jāpamato... bet tie kas to var, neredz iemeslu par brīvu mācīt, it īpaši, ja 90% šo kritiku uztvers kā uzbraucienu un uzmetīs lūpu. Visi jaf grib to ''konstruktīvu kritiku'', bet nevinu nezinu, kas no tās kaut ko paņemtu sev ( reti izņēmumi )
Publicēts: 01.04.14 00:33
 citēt
Mācīšanās principus Konfūcijs deklarēja 2500 gadus atpakaļ

nafig vispār vajadzētu to darīt var redzēt šeit

principi pēc kuriem katrs var noteikt vai viņš nestāv uz ... vēl nav uzkāpis uz attīstības kāpņu pirmā pakāpiena ir šeit

Cik aklam jābūt, lai nepielektu kur atrodas šīs diskusijas dalībnieki?
Publicēts: 01.04.14 00:42
 citēt
Draaaausmīgs slinkums Gudjona poverpointa prezentācijas vilkt laukā... pie rokas tikai Fišers... :) proti, bērniem kognitīvais apjukums rodas, sastopoties ar vēstījumu un prasībām, kuriem šķietami trūkst jēgas. Viņi apjūk un piedzīvo neveiksmi divu galveno faktoru dēļ: 1)nespēj tikt pāri šķēršļiem, kas traucē mācīties, 2) bērni nav mācījušies kas jāmācās.............................................. iemigu uz brīdi (žāvas)... ;) :)
Publicēts: 01.04.14 09:34
 citēt
Ingars:
Un kas man tāds bloga trollis tēva vietā, lai ar viņa izlēcieniem samierinātos? Pat ja viņš ir atzīstams, tas nav iemesls, lai es klanītos un pievērtu acis uz jēlībām. Man vispār riebjās tā suga, kas tukši mētājās ar del un "dzēst", ja ir slinkums pat ar pāris vārdiem pamatot - kāpēc.

Neklanies. Turpini štancēt "del" bildes un brīnīties, kāpēc zem tām nav neviena sakarīga komentāra.
Starp citu, tas viņa "del" ir daudz vērtīgāks, nekā tie desmiti "patīk-u". Neonīds, lai arī kāds kretinisimuss nebūtu, "par neko" to "del"nedod vis. :)
Paaugsies fotogrāfiski, varbūt sapratīsi, ka tieši tai lakonismā ir fiška.
Publicēts: 01.04.14 21:53
 citēt
Turpini štancēt "del" bildes un brīnīties, kāpēc zem tām nav neviena sakarīga komentāra.
Starp citu, tas viņa "del" ir daudz vērtīgāks, nekā tie desmiti "patīk-u". Neonīds, lai arī kāds kretinisimuss nebūtu, "par neko" to "del"nedod vis. :)
Paaugsies fotogrāfiski, varbūt sapratīsi, ka tieši tai lakonismā ir fiška.

Nu augt ir kur, protams. Bet tā lai teiktu, ka "štancēju"del bildītes... šeit gan pasmaidīju :)
Publicēts: 01.04.14 21:57
 citēt
?? Par ko tur bija jāpasmaida?
Kaut kā tā - izdomāji, ka saprati un tāpēc pasmaidīji?

Nu, nu... :face-smile:
Publicēts: 01.04.14 22:20
 citēt
_VA_:?? Par ko tur bija jāpasmaida?

A tu paskaties Ingara galeriju - visas bildes pāri 5niekam ;-ppppp Pilnīgi skaudība metās ;-ppp
Publicēts: 01.04.14 22:45
 citēt
dansiga:
_VA_:?? Par ko tur bija jāpasmaida?

A tu paskaties Ingara galeriju - visas bildes pāri 5niekam ;-ppppp Pilnīgi skaudība metās ;-ppp

viņš jau nav vienīgais, kas galeriju patīra, lai vidējais aritmētiskais ir tuvu 5 :face-wink:. es piefiksēju tādu autoru kā ceslavs, kas jau no pagājušā gada septembra pūlas vaigu sviedros, zīlītes likdams :face-crying:. vienreiz bija jau pavisam tuvu - 4.99, bet tomēr nedavilka līdz 5.
voobščem, dīvaiņu blogs :grimace:
Publicēts: 01.04.14 23:04
 citēt
Bet es pat necenšos saprast to atzīmju sistēmu, esmu pieņēmis, ka vērtējumus tur liek kaukāds nejaušo skaitļu ģenerators, tādēļ vispār nepiegriežu tam vērību.
Publicēts: 01.04.14 23:09
 citēt
kraski, da es par to pasmeju ...... vērtēšanas sitēma te ir pilnīgi garām, bet nu ir cilvēki, kam tas neliek mieru un grib par visām varītēm būt augšā ;-))))
Publicēts: 01.04.14 23:10
 citēt
Schneider:Bet es pat necenšos saprast to atzīmju sistēmu, esmu pieņēmis, ka vērtējumus tur liek kaukāds nejaušo skaitļu ģenerators, tādēļ vispār nepiegriežu tam vērību.

katrs ceļ savu pašvērtējumu kā prot :money:
Publicēts: 01.04.14 23:12
 citēt
dansiga:kraski, da es par to pasmeju ...... vērtēšanas sitēma te ir pilnīgi garām, bet nu ir cilvēki, kam tas neliek mieru un grib par visām varītēm būt augšā ;-))))

tikko apskatījos, mana vidējā atzīme ir 4.47. KMTD:amazing:?
Publicēts: 01.04.14 23:16
 citēt
aizgāju palū'ret savējo .... JUHŪŪ - es augstāk par tevi - man až 4.5 ;-))))
Publicēts: 01.04.14 23:27
 citēt
dansiga:aizgāju palū'ret savējo .... JUHŪŪ - es augstāk par tevi - man až 4.5 ;-))))

tu esi lielākā cieņā :what:
Publicēts: 01.04.14 23:40
 citēt
kpacku:
dansiga:aizgāju palū'ret savējo .... JUHŪŪ - es augstāk par tevi - man až 4.5 ;-))))

tu esi lielākā cieņā :what:

da nē - es krutāka fotogrāfe par tevi:face-devil-grin: :-))))))
Publicēts: 02.04.14 00:03
 citēt
dansiga:
kpacku: tu esi lielākā cieņā :what:

da nē - es krutāka fotogrāfe par tevi:face-devil-grin: :-))))))

ārumā izlasīju un nosmējos, Dansiga paškritiska:
-da nē - es krupnāka fotogrāfe par tevi:face-devil-grin
Publicēts: 02.04.14 00:04
 citēt
Latgaliešu teiciens: Lupota tu pret munu znūtu!:face-grin::face-grin::face-grin:

Man ir 4,7nezciktur, lāgā nevar saprast.
Publicēts: 02.04.14 00:14
 citēt
Schneider:Latgaliešu teiciens: Lupota tu pret munu znūtu!:face-grin::face-grin::face-grin:

Man ir 4,7nezciktur, lāgā nevar saprast.

tu esi krupnāks (c) Haiduks par dansigu :big_smile:
Publicēts: 02.04.14 10:25
 citēt
Apsveru iespēju dzēsties :face-crying:

fotOgrāfa reitings: 2.54
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >