forum.gif
Platleņķis
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / Platleņķis
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >
IerakstsAutors
Publicēts: 31.03.14 22:02
 citēt
Sveiki visiem!

Jau kādu laiku domājum, ka vajag nopirkt platleņķi. Kad interesējos par to pirms gada toreiz lasīju, ka Tokinai esot labi stikli. Tas esot labāks par Sigmu. Tāpēc vēl pirms gada acīs krita Tokina AF 11-16mm 2.8 AT-X Pro DX. Bet kāds man nesen ieteica Sigma 10-20mm f/4-5.6. Jāsaka, man patīk Sigmai iespēju fočēt arī ar 20mm, ja nav laika mainīt uz parasto objektīvu. Vai kādam ir kādi ieteikumi?

Par objektīviem kā tādiem pati zinu maz, tāpēc jautāju zinošajiem :)

Platleņķis vajadzīgs dabas fotogrāfēšanai, ceļojumos, izbraukumos, pastaigās. Man ir Canon 60D kamera.

Domāju par cenu līdz apm 400-450Eur.
Publicēts: 31.03.14 22:08 labots
 citēt
magic:Sveiki visiem!
Tas esot labāks par Sigmu.

Par to vēl zinātnieki strīdās :) Bet vari pie manis iznomāt - notestēt Sigma 10-20mm F3.5 (jauno - gaišāko modeli) - jo veco, (F4-5.6) vairs tāpat jaunu, šķiet, nenopirksi. - lai saprastu, vai tiešām Tev vajag platleņķi . Skaties iekš http://www.fotoire.lv
Publicēts: 31.03.14 22:25
 citēt
Sigma 10-20 nederēs, ja pāriesi uz pilno matricu :), bet tā labs objektīvs. Pats gan lietoju Sigma 12-24 MM
Publicēts: 31.03.14 22:49
 citēt
Es nopirku manuālo Samyang 14mm f2,8,bezgalība sākas no 3,5m.Ass kā žilete,cena demokrātiska.
Publicēts: 01.04.14 00:44
 citēt
tikai varētu būt par garu cropam
Publicēts: 01.04.14 06:29
 citēt
Canonam 10-22mm nav ne vainas, izturīgs
Publicēts: 01.04.14 09:18
 citēt
Samyang tikko kā palaidis tirgū 10mm platleņķi:
samyang.co.uk...
Publicēts: 01.04.14 10:56
 citēt
te gandrīz vai jātaisa seminārs, jo man ir gan sigma 10-20, gan tokina 10-17mm :bad_smile:
Publicēts: 01.04.14 11:04
 citēt
man ari Samyang 14mm f2,8 un ari loti apmierina. vienigi man ir uz pilnas matricas, uz mazas neesmu meginajusi.
Publicēts: 01.04.14 11:11 labots
 citēt
Lisij:Es nopirku manuālo Samyang 14mm f2,8,bezgalība sākas no 3,5m.Ass kā žilete,cena demokrātiska.
pastāsti par šito smalkāk. Vai es ko nesaprotu vai Tu esi ne visai gudrs fotojomā.
Publicēts: 01.04.14 11:26
 citēt
VValdis:
Lisij:Es nopirku manuālo Samyang 14mm f2,8,bezgalība sākas no 3,5m.Ass kā žilete,cena demokrātiska.
pastāsti par šito smalkāk. Vai es ko nesaprotu vai Tu esi ne visai gudrs fotojomā.

Un, kas tur nesaprotams? Tas ka platleņķim ir pietiekami liels DOF?
Publicēts: 01.04.14 11:33
 citēt
Tu arī neko nesaproti no dof?
Publicēts: 01.04.14 11:50
 citēt
Gemini808:Canonam 10-22mm nav ne vainas, izturīgs

Vo te maldies , ir viņam viena vajā vita , istenībā diezgan trausls , labi ka jans mezgls maksa samera lēti - 60 Usd . Bišķi piesitisi so ar blendi un kirdix, nesaluzis vis uzreiz bet pakapeniski kas gan uzreiz atsauksies uz AF precizitati. Man piemēram vienam šis mezgls vienkārši nodila un sadalijās
Publicēts: 01.04.14 13:56
 citēt
+lunis!
Publicēts: 01.04.14 16:27
 citēt
VValdis:Tu arī neko nesaproti no dof?

Gudrus cienu,gudriniekus nē!
Publicēts: 01.04.14 20:14
 citēt
14-24 : )
Publicēts: 01.04.14 20:34
 citēt
Un ka ar tokina 11-16mm f2.8?
Publicēts: 01.04.14 22:44
 citēt
O, paldies visiem par info :)

negatIvs:te gandrīz vai jātaisa seminārs, jo man ir gan sigma 10-20, gan tokina 10-17mm :bad_smile:

Jā, ko Tu teiktu par vienu un otru. Īsumā. Un kurš Sigma Tev ir? F3.5 vai F4-5.6? Tikko izlasīju, ka vecajam F4-5.6 malas nav asas. Tas būtu šī objektīva trūkums.

Te izskatās, ka vairāk cilvēku iesaka Sigma. Rakstīju arī kādā anļu mēles rakstāmā forumā. Tur arī man ieteica Sigma 10-20mm

Samyang pirmo reizi dzirdu. Bet man īsti negribās bez zoom iespējām.
Publicēts: 01.04.14 22:56 labots
 citēt
Šie slrgear.com... , manuprāt, visnotaļ cienījamie testētaji gan raksta, ka tieši vecā 4-4,5 sigma ir optiski labāka:

Sigma 10-20mm ƒ/4-5.6 EX DC HSM ~$460
The original Sigma ultrawide-angle zoom still holds its own, being slightly sharper at the telephoto end of its spectrum than the newer version. CA is also slightly better in the older version, though the newer version improves on corner shading and distortion. The new version uses 82mm filters instead of 77mm, but offers the constant ƒ/3.5 aperture.

Tas optikas industrijā nav nekas neparasts, jo dzenoties pēc kaut vai par pusstopu lielākas gaismasspējas nereti tiek upurēts asums un pieaug arī CA (hromatiskās aberācijas)

P.S. Joka pēc paskatījos www.bhphotovideo.com... vecā Sigma arī vēl pārdošanā.
Publicēts: 01.04.14 23:21
 citēt
Re kur Canon 14mm un Samyang batālija
www.extremeinstability.com...
Publicēts: 02.04.14 00:14
 citēt
man ir Sigma f 4-5,6 . par malu neasumu, nu tas ir platleņķa īpatnības, it kā pavilkt. jārēķinās ar objektu ģeometriskiem kropļojumiem - objekti kadra malās tiks sagāzti, ja vien nekadrēs tā, lai tas nenotiktu. horizonta līnija vienmēr saglabāsies taisna. Tokina 10-17mm ir zivsacs. šis objektīvs malās esošos objektus izliec, izliec arī horizonta līniju, ja vien nekadrē tā lai tas būtu pa vidu kadram. manā galerijā pēdējās bildes ir ar Sigmu. es objektīvu vienmēr norādu pie bildes info.
te bilde, uzņemta ar tokina img.fotoblog.lv... . attiecīgi kadrējot un apgriežot bildi, nekas neliecina, ka uzņemts ar zivsaci
Publicēts: 02.04.14 00:28
 citēt
negatIvs:man ir Sigma f 4-5,6 . par malu neasumu, nu tas ir platleņķa īpatnības, it kā pavilkt. jārēķinās ar objektu ģeometriskiem kropļojumiem - objekti kadra malās tiks sagāzti, ja vien nekadrēs tā, lai tas nenotiktu. horizonta līnija vienmēr saglabāsies taisna. Tokina 10-17mm ir zivsacs. šis objektīvs malās esošos objektus izliec, izliec arī horizonta līniju, ja vien nekadrē tā lai tas būtu pa vidu kadram. manā galerijā pēdējās bildes ir ar Sigmu. es objektīvu vienmēr norādu pie bildes info.
te bilde, uzņemta ar tokina img.fotoblog.lv... . attiecīgi kadrējot un apgriežot bildi, nekas neliecina, ka uzņemts ar zivsaci

Visai pārliecināti pēc Tava ieraksta nosliecos uz Sigmu. Pavisam noteikti negribu horizontam deformāciju, jo ne katru reizi horizonts fočējams pa vidu.

Starp citu, mana vecā kamera arī bija 350D :)
Publicēts: 02.04.14 08:52
 citēt
magic:... Bet man īsti negribās bez zoom iespējām.

Ir jāatbild sev uz jautājumu - (1) gribu ūber platleņķi (cropam tas būtu ~10mm) vai (2) gribās platu, bet tajā pašā laikā arī universālu diapazonu.

Pirmajā variantā ir jāsaprot, ka bildēt ūber platajā galā nozīmē ĻOTI STRĀDĀT, jo katrs sīkums vai slīpums pat pašā kadra malā būtiski izmaina bildi. Nezinu kas ir tie cilvēki, kas slavē Sigmu, bet labāka par Tokina 11-16/2.8 (divi komats astoņi !!!) nez vai ir.

Otrajā variantā ... diezgan plats "universālis" bez iespējām izmantot garo tele galu, teiksim tā - ļoti labi noderētu 24mm (piem. Tokina 12-24/4).

Tokinas vispār ir baigie dzelzs gabali un nedomāju ka tos varēs tik vienkārši "piekaut" kā te stāsta par Canon 10-22 gadījumiem. Arī "jaunās" Sigmas f/3.5 atvērums drīzāk tas pats 4 labi ja ir jo atšķirība tikai par 1/3 stopu.
Publicēts: 02.04.14 14:06
 citēt
negatIvs: par malu neasumu, nu tas ir platleņķa īpatnības.

Nu jau kādu laiku tā vairs nav obligāta likumsakarība + samjangs to piedāvā par cenu kas iekļaujas dāmas budžetā - visi stūri asi tiesa ir bišķi distorsijas muca, baile no pretgaismam un aberācijas, bet, lai tās ieraudzītu jādrukā vismaz plakāts.

C, N saviem produktiem upurē mazliet stūrus, bet uzrāda labāku veikumu parējās lietās - un arī jādrukā traki lielu formātu, lai stūru smēri ieraudzītu:

content31-foto.inbox.lv...
Publicēts: 02.04.14 15:02 labots
 citēt
Tūlīt būs Samyang 10mm F/2.8 - paredzēts tieši crop-am.
Kā arī to Rokinon 12mm F/2.0 - mazāks, vieglāks, lētāks, šaurāks un gaišāks brālītis augstākminētajam Samyang.

Atvainojos. Topika autorei aktuāls būs tikai 10mm, 12mm ir paredzēts bezspoguļiem.
Publicēts: 02.04.14 16:00
 citēt
To stikla distorsiju var labot softiski, dažās kamerās ir šāda fīča iebūvēta. Ja nav, tad Lightroom to dara eleganti.
Publicēts: 02.04.14 16:02
 citēt
getLost:Tūlīt būs Samyang 10paredzēts tieši crop-am paredzēts.
Kā arī to Rokinon 12mm F/2.0 - mazāks, vieglāks, lētāks, šaurāks un gaišāks brālītis augstākminētajam Samyang.

Atvainojos. Topika autorei aktuāls būs tikai 10mm, 12mm ir paredzēts bezspoguļiem.

Autore jau par katru cenu gribēja zūmu, vēl nav sapratusi, ka fiksos ir spēks
Publicēts: 02.04.14 20:26
 citēt
Ar zoomu gribu, jo man diemžēl ir tādi fotogrāfēšanas apstākļi. Pašai nav ne mašīnas, ne tiesības un ja sanāk kaut kur izbraukt, tad tikai ar draugiem, kuriem ir mašīna un viņiem fotogrāfēšana nevisai interesē. Viņi mani negaidīs kamēr es skrienu uz priekšu un atpakaļ ar fotoaparātu ķerot kadrus. Jādzīvo kā var, tā, lai arī nākamreiz mani ņem līdzi :D

Var jau pēc tam arī apgriezt, bet negribu zaudēt bildes izmēru, jo lieku tās bilžu bankās
Publicēts: 02.04.14 22:04
 citēt
magic:Ar zoomu gribu, jo man diemžēl ir tādi fotogrāfēšanas apstākļi. Pašai nav ne mašīnas, ne tiesības un ja sanāk kaut kur izbraukt, tad tikai ar draugiem, kuriem ir mašīna un viņiem fotogrāfēšana nevisai interesē. Viņi mani negaidīs kamēr es skrienu uz priekšu un atpakaļ ar fotoaparātu ķerot kadrus. Jādzīvo kā var, tā, lai arī nākamreiz mani ņem līdzi :D

Var jau pēc tam arī apgriezt, bet negribu zaudēt bildes izmēru, jo lieku tās bilžu bankās

bilžu bankās kur par bildītēm maksā $$$ mūsdienās zoomu ķīselis nav cieņā
Publicēts: 02.04.14 22:15
 citēt

bilžu bankās kur par bildītēm maksā $$$ mūsdienās zoomu ķīselis nav cieņā

Nu... labāk tā, nekā vispār nekā :) Tas nav mans pamatdarba ienākums. Vairāk azarts. Kā jau teicu, mani var arī neņemt līdzi, ja būšu ilgi bremžēšu tautu un ntās reizes mainīšu objektīvus.

Vienreiz tik biju izbraukumā ar citiem fotodraugiem. Lūk, tā ir cita lieta. Maini cik gribi, stundu vienā vietā līdz atrodi īsto kadru, īsto gaismu... Ieraugi smuku kadru, spied pa bremzēm un kāp ārā :) Bet tāda iespēja man bija tikai reizi pagāšgad :) Šogad fotodraugiem mašīna vairs nav pieejama. Vismaz līdz rudenim.
Publicēts: 02.04.14 22:46
 citēt
tad jau vajag ne platleņķi 10-20mm , jo šajā gadījumā no skraidīšanas neviens nebūs pasargāts, bet gan 18-200mm .... . būs labāk kā nekā, un skraidīt varēs mazāk ..... :bad_smile:
Publicēts: 02.04.14 22:47
 citēt
nu dzerstiņiem un bēbja soļiem Tev jebkurš pudeles dibens būs ok - bet ja saki par fotobankām, tad vārti ciet.
Publicēts: 02.04.14 22:58 labots
 citēt
negatIvs:tad jau vajag ne platleņķi 10-20mm , jo šajā gadījumā no skraidīšanas neviens nebūs pasargāts, bet gan 18-200mm .... . būs labāk kā nekā, un skraidīt varēs mazāk ..... :bad_smile:

Man jau ir līdz 300mm nodrošināti divi citi objektīvi. 18mm arī ir. Tagad vajag uz otru galu iet :)

Maris:nu dzerstiņiem un bēbja soļiem Tev jebkurš pudeles dibens būs ok - bet ja saki par fotobankām, tad vārti ciet.

Tikai nez kāpēc man tie ir pavērušies. Bildes apstiprina un pērk. Kā jau teicu, es ar to nenodarbojos profesionāli. Fotogrāfēšana man ir nopietns hobijs, ne maizes pelnīšana. Miljonus pelnīt netaisos ;)

p.s. dzerstiņus nefočēju un bēbja man nav :D
Publicēts: 02.04.14 23:09
 citēt
bankas un honorāri ir ļoti dažādi :D
Publicēts: 03.04.14 08:19
 citēt
magic:Ar zoomu gribu, jo man diemžēl ir tādi fotogrāfēšanas apstākļi. Pašai nav ne mašīnas, ne tiesības un ja sanāk kaut kur izbraukt, tad tikai ar draugiem, kuriem ir mašīna un viņiem fotogrāfēšana nevisai interesē. Viņi mani negaidīs kamēr es skrienu uz priekšu un atpakaļ ar fotoaparātu ķerot kadrus. Jādzīvo kā var, tā, lai arī nākamreiz mani ņem līdzi :D

Maini draugus pērc 35mm un skraidi laimīga
Publicēts: 03.04.14 08:30
 citēt
Vot šitais ir platleņķis

Publicēts: 03.04.14 09:06 labots
 citēt
VValdis:
Maini draugus pērc 35mm un skraidi laimīga

Nevajag jau mainīt, bet atrast arvien jaunus un paplašināt savu draugu loku :D
Publicēts: 03.04.14 11:43
 citēt
interesanti, kādā rādiusā tas draugu loks var tikt paplašināts :grimace:
Publicēts: 03.04.14 12:06
 citēt
negatIvs:interesanti, kādā rādiusā tas draugu loks var tikt paplašināts :grimace:

Bez limitiem. Jo vairāk, jo vairāk iespēju. Jo vairāk iespēju, jo labāk :face-grin:
Publicēts: 03.04.14 12:09
 citēt
O, tas ir interesanti ..... :big_smile:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt