forum.gif
SONY rullē!
Jauns tematsAtbildēt fotoblog.ninja forums / tehnika / SONY rullē!
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >
IerakstsAutors
Publicēts: 21.11.14 13:51
 citēt
versatile:
Ticami. Ja aizmirst m4/3 formātu, tad oļikam ir sena pieredze ar labu pilna kadra optiku. Shēmas būs jāpārtaisa mazākam darba attālumam, bet kaut kas sanākt var.
Tie 10% ar nav viennozīmīgi, tādos uzņēmumu pirkšanas darījumos parasti vēl ir atrunātas dažādas nianses, tur konkurence, komercnoslēpumi, tehnoloģijas. Varbūt ka 10% ir vairāk kā pietiekami, bet varbūt ka vairāk kā 20% viņiem nemaz nesanāks nopirkt. Kas to lai zina.

Jā, iespējams arī, ka 10% padara Sony par vienu no lielākajiem Olympus akcionāriem!

Skaidrs ir viens, Olympus micro 4/3 formāts bija ceļā uz nekurieni pirms uzradās Sony un sākara ražot 4/3" sensorus kas neder nevienam Sony fotoaparātam, bet der visiem Olympusiem. Un pēkšņi Olympus fotoaprāti kļuva labāki par Canon APS-C, un vēl šodien DxoMark novērtē Olympus E-M5, kurš iznāca 2012. gada februārī, tikpat labi kā jauno 7D II.

www.dxomark.com...

Just business, vai "dāvana" pret kuru pienākas pretī kāda cita "dāvana"? To jau laikam mēs īsti nekad neuzzināsim.
Publicēts: 21.11.14 13:57
 citēt
GunarsII:
Schneider:Aļimpusam ir 30-40 gadus veca pieredze ar patiešām labu optiku vecajām tālmērniecēm un OM sērijai, bet tad sāka iet galīgi nesaprotamus ceļus. AF laikmetā viņi aizgāja uz IS spoguļziepjiem, tagad akal kaukāds kreizī gājiens ar divreiz kropoto formātu...

Vienmēr būs ļaudis, kam tikai pats labākais (un lielākais!) ir pietiekami labs. Tomēr Olis un Panis cenšas ieņemt labu kompromisa nišu. Domāju, ka arī Tu lielu daļu no saviem uzdevumiem varētu paveikt ar šito + pieliekot kautko no platā gala. Reku, tāds sanāk Oly flagmanis ar 40-150/2,8 (ff ekvivalentā 80-300!):

Pagaišgad DPReview par gada labāko entuziasta līmeņa kameru izvēlējās tieši Olympus E-M1

www.dpreview.com...

Konkurencē bija Pentax K3, Sony NEX7, Nikon D7100, Canon 70D, Fuji X-Pro1, Panasonic GH3
Publicēts: 21.11.14 14:08
 citēt
Edman:
Konkurencē bija Pentax K3, Sony NEX7, Nikon D7100, Canon 70D, Fuji X-Pro1, Panasonic GH3

Nepārspīlē.
Skaidrs, ka spoguleni ieteikt viņiem rokas necēlās - K3, D71000 un 70D no saraksta lido.
Nex 7 bija pārāk dīvains, X-pro1 - pārāk maz stiklu.
Palika divi reāli konkurenti - Oļa un Paņa. Kurš labāks nezinu, no šiem nevienu neesmu taustījis :)
Publicēts: 21.11.14 14:10
 citēt
Jolan:Nabaga Sony.HI-FI vairs neražo jo sūdi,blu-ray aparāti arī degradē,TV nekādi(salīdzinājumā ar Samsung).Vienīgais sakarīgais vēl ir video kameras,bet arī ne uz ilgu laiku.Jāmēģina vēl foto jomā,ja nesanāks varēs pamēģināt kafijas aparātos.:face-grin::face-grin:

Tavam Nikonam, Jolan, es izsaku vislielāko atzinību, jo NEBŪDAMS SENSORU RAŽOTĀJS tas visu laiku ir bijis virsotnē, bet pirms kādiem gadiem pat ar veciem Sony sensoriem Nikons taisīja labākas kameras, nekā pats Sony ar vienu paaudzi jaunākiem. (tagad tā vairs nav, 36 Mpix Nikons dabūja vēl pirms Soņa).
Publicēts: 21.11.14 14:24 labots
 citēt
Formātu izvēlē ir divi grāvji. Viens, kad uz jautājumu "Kādu DSLR izvēlēties, ja esmu iesācējs un plānoju bildēt sunīti, kaķīti, puķītes un savus sīčus?" adbild: "Noteikti C vai N ar L vai FX stikliem, jo tad būs vieglāk pāriet uz FF". Otrs - ka visiem dzīves gadījumiem pietiks ar 4/3. Tieši krops varētu būt kompromiss gan cenas ziņā, gan arī bildei 50x70.
Bet cepuri nost tā E-M1 dizaineru priekšā. Ispogā visus 1Ds un D4, vēl tik uz Pentakšiem 3-5-7 patīk skatīties, visi pārējie tik nolaizīti vienādi, ka pilnīgi nekā individuāla, ar melnu izolentu aizlīmē marku uz pentaprizmas un neačķirs neviens lietpratējs.

It's tikai MHO, dabistiski. :face-grin:
Publicēts: 21.11.14 15:28
 citēt
Nu tas kompromiss par formātiem katram ir citā vietā. Kad pēc lielas šaubīšanās crop 2 grabulim piepirku 70-300 (tātad uz FF 140-600), drīz pamanīju, ka tas tiek nodarbināts gandrīz vai ikdienā, visā garumā un ceļojumos arī. Ko lai dara, ja es ar īpašām vajadzībām. Paskatos, cik sver un maksā līdzvērtīga redzes leņķa stikli priekš crop 1,6 vai, pasarg Dievs,uz FF – ne man tik dārgus vajag, ne pastiept gribu, ne noturēt spēšu nedrebinot. Tas ta bija viens no iemesliem, kāpēc pirms gadiem, kad nācās gudrot par sistēmas maiņu, paliku pie man pārāk lepnā E-5, nevis ņēmu kādu „rangam atbilstošu” amatieru spoguleni ar lielāku sensoru. Jo vairāk tāpēc, ka būtisku APS-C izmēra pārākumu pār 4/3 neredzu, bet FF ar vajadzīgo optiku staipīt apkārt ilgi nespēšu. Ja neatmetīšu knipsēšanu, pēc kādiem 2 gadiem nāksies pāriet uz bezspoguļa micro 4/3, piepirkt starpgredzenu un tad jau redzēs, vai un cik tērēt par stikliem. Ja vēl Sony līdz tam būs apgādājis Oļikus ar tīkamāku sensoru – laime pilnīga.
Publicēts: 17.05.15 12:18 labots
 citēt
Kas teica, ka kit objektīvi esot sūdīgi?:face-grin:
www.sonyalpharumors.com...

Jamie Black‎
Found a Coke bottle on the beach
Equipment: Sony A6000 + E PZ 16-50mm F3.5-5.6 OSS Kit lens
Publicēts: 17.05.15 15:43
 citēt
Es teikšu ka sūdīgi ir publicēt svešas bildes bez atsauces uz autoru! Aizej pastāvi kaktā un nokaunies!

P.S. Jamie Black‎
Publicēts: 17.05.15 15:50
 citēt
Es arī iešu us to kaktu, man ir gadījies nopublicēt pa kādai piemēra bildi no dpreview vai kādas photozones bez autora... :shame::shame::shame:
Publicēts: 17.05.15 15:51
 citēt
Barbadosa visi kiti labi :)
Publicēts: 19.05.15 18:04
 citēt
60uz5komats6:Es teikšu ka sūdīgi ir publicēt svešas bildes bez atsauces uz autoru! Aizej pastāvi kaktā un nokaunies!
P.S. Jamie Black‎

Aizrādījums pieņemts un izlabots!:face-smile:
Publicēts: 12.06.15 21:11
 citēt
Tīri glīti bildē jaunais 42 Mpix Sony A7RII
Pirmā pilna izmēra testbilde:
www.flickr.com...
Publicēts: 12.06.15 21:13 labots
 citēt
Redzēju specifikācijas jaunajam sunī...
...pamazām domāju par upgreidu uz FF. Izskatās, ka būs jāmaina seksuālā orientācija, no Nikon, uz Sonī.
Tagad tikai jāsaņem drosme, lai to atklātu draugiem un ģimenei.
:face-grin:
Publicēts: 12.06.15 21:55 labots
 citēt
TesMens:Pirms liec ciest ģimenei, paskati savas bildes, pārskati bildēšanas mērķus.maniem joprojām 10 mpiks pārsvarā pietiek, varbūt Tev līdzīgi? Es esmu par labu tehniku, bet raizējoties par to, laižam garām ko būtiskāku. Pasaules šedevri ir radīti ar pieticīgāku tehniku, nekā šobrīd ir pieejama jebkuram amatierim.

Man tie megapikseļi nav prioritāte. Bet, iekšēji stabilizēts FF sensors, kas var iekšēji ierakstīt 4k ar pilnu sensora pārklājumu, man izklausās garšīgi. Kanikonam šādas ekstras būs jāgaida vēl gadus divus, līdz trīs. :D
Protams, autofokuss vēl joprojām nestāvēs līdzi prosumeru DSLR, bet būšu gatavs to pieciest, ja varēšu atļauties uzlikt Mitakon Zhongyi 50mm f/0.95
:face-smile:
Publicēts: 12.06.15 22:12 labots
 citēt
@TesMens
Izmantotu, lai bildētu savu kaķi un taisītu unikālus selfijus, priekš likšanas instagrammā. Tādēļ arī man izšķirtspēja nav galvenais. 4k video noderētu, lai filmētu gonkas kazruņģī.
:face-wink:
Publicēts: 13.06.15 23:35
 citēt
Kanikonam šādas ekstras būs jāgaida vēl gadus divus, līdz trīs. :D
Protams, autofokuss vēl joprojām nestāvēs līdzi prosumeru DSLR, bet būšu gatavs to pieciest, ja varēšu atļauties uzlikt Mitakon Zhongyi 50mm f/0.95
:face-smile:

Tā kā soņka savus detektorus kleibē uz nikona ražotajām iekārtām, tad nikonu pret soņku maina tikai neprāši, manuprāt.
Publicēts: 14.06.15 08:24
 citēt
Sportam ļoti feina Sony Fs700
Publicēts: 05.07.15 20:56
 citēt
Varbūt kauč ko esmu palaidis garām, bet gribētos zināt vai SONY A sērija, t.i. Sony SLT kameras arī turpmāk ražos? ..jebšu kopā ar Oly koncentrēsies pusprofesionālajā mājsaimnieču bezspoguļu segmentā?
Publicēts: 05.07.15 22:06 labots
 citēt
Domāju, ka pats SONY tā īsti nesaprot, ko ar savu "garabērnu" SLT iesākt. Kā inženieriskā doma tā bija pietiekami asprātīga, tomēr ja es izlemtu, ka man vajag spoguleni, tad kā iedzimts skopulis izvēlētos īstu, tradicionālo lēkājošo spoguli. Zaudēt 30% gaismas tajā SLT spogulī ir ļoti sāpīgi.
Publicēts: 06.07.15 13:17
 citēt
GunarsII:Domāju, ka pats SONY tā īsti nesaprot, ko ar savu "garabērnu" SLT iesākt. Kā inženieriskā doma tā bija pietiekami asprātīga, tomēr ja es izlemtu, ka man vajag spoguleni, tad kā iedzimts skopulis izvēlētos īstu, tradicionālo lēkājošo spoguli. Zaudēt 30% gaismas tajā SLT spogulī ir ļoti sāpīgi.

Bet kā tad ir ar to SLT nākotni? Ražos, jebšu kā OLy no 4/3 visus pārsēdināja uz m4/3?
Publicēts: 06.07.15 13:23 labots
 citēt
To Sonim regulāri jautā visādi apskatnieki un žurnālisti un saņem samērā izvairīgas atbildes. Kur nu man to zināt!

P.S.
Bet citādi es domāju, ka DSLR pavisam, protams, neizzudīs. Modeļu skaits stipri saruks un savā ziņā tas būs nišas produkts profesionāļiem un zināmam veco, konservatīvo klientu lokam. Bet SONY vietā es atgrieztos pie dažiem augstas klases modeļiem ar tradicionālo spoguli.
Publicēts: 06.07.15 13:46
 citēt
GunarsII:
Bet citādi es domāju, ka DSLR pavisam, protams, neizzudīs. Modeļu skaits stipri saruks un savā ziņā tas būs nišas produkts profesionāļiem un zināmam veco, konservatīvo klientu lokam.

Piekrītu

GunarsII:Bet SONY vietā es atgrieztos pie dažiem augstas klases modeļiem ar tradicionālo spoguli.
Sony to jau mēģināja. Izrādījās, ka tiem modeļiem tikai daži pircēji arī bija.
Publicēts: 06.07.15 13:55
 citēt
GunarsII:To Sonim regulāri jautā visādi apskatnieki un žurnālisti un saņem samērā izvairīgas atbildes. Kur nu man to zināt!

P.S.
Bet citādi es domāju, ka DSLR pavisam, protams, neizzudīs. Modeļu skaits stipri saruks un savā ziņā tas būs nišas produkts profesionāļiem un zināmam veco, konservatīvo klientu lokam. Bet SONY vietā es atgrieztos pie dažiem augstas klases modeļiem ar tradicionālo spoguli.

Nu fotožurnālisti un citi samērā profesionāli bildētāji parasti ar lielu līkumu ir gajuši garām gan AF Minoltai/Sony, gan arī mazformāta AF Pentaksim. ..no kā var secināt, ka Sony nepaliks DSLR un SLT segmentā, t.i. Lai arī nopirkuši Minoltu, Soņka A bajoneti neatbalstīs tāpat kā Oly 4/3 bajoneti?
Publicēts: 06.07.15 14:26
 citēt
Fandango:vai nav tā, ka Sony pērk tie, kuriem patīk video relatīvi labā iekļaušana ar puscaurspīdīgo spoguli, bet tie, kuri ir fotogrāfi, pērk Nikon ar tradicionālo spoguli un Sony matricu?

Nu tie, kuriem patīk video tie jau Panasonikus GH pērk..
Publicēts: 06.07.15 18:38
 citēt
Publicēts: 06.07.15 18:57
 citēt
VValdis:http://www.dpreview.com/products/sony/slrs/sony_a7rii

Tā kamera nav ar A baijoneti.
Publicēts: 06.07.15 19:24 labots
 citēt
Citagaisma:
VValdis: www.dpreview.com...

Tā kamera nav ar A baijoneti.

Ir jau ir tāda aizdoma, ka A bajonete varētu tikt "uzmesta". Bet lai izdzīvotu gadās, ka kaut kas ir "jāuzmet". Canons un Nikons neattīstot bezspoguļus arī "uzmet" savus cienītājus, un tie, kas grib mazas, vieglas kameras, ir spiesti pārbēgt citā nometnē. C un N var saprast - attīstot bezspoguļus viņi atņemtu tirgu paši savām DSLR ar milzīgo optikas klāstu. Grūta izvēle....
Publicēts: 06.07.15 19:51 labots
 citēt
Tad nesapratu, Sony cīnās par izdzīvošanu vai rullē?!:-0
Publicēts: 06.07.15 20:04
 citēt
GunarsII:
Citagaisma: Tā kamera nav ar A baijoneti.

Ir jau ir tāda aizdoma, ka A bajonete varētu tikt "uzmesta". Bet lai izdzīvotu gadās, ka kaut kas ir "jāuzmet". Canons un Nikons neattīstot bezspoguļus arī "uzmet" savus cienītājus, un tie, kas grib mazas, vieglas kameras, ir spiesti pārbēgt citā nometnē. C un N var saprast - attīstot bezspoguļus viņi atņemtu tirgu paši savām DSLR ar milzīgo optikas klāstu. Grūta izvēle....

---------------------
es tiecos domāt, ka nav runa par nespēju vai negribēšanu attīstīt, bet vairāk par to, ka nav jēgas sprausties iekšā ar nedaudz kompaktāku kameru, kura pagaidām netur līdzi spogulenes parametriem.
Publicēts: 06.07.15 20:53 labots
 citēt
Citagaisma:Tad nesapratu, Sony cīnās par izdzīvošanu vai rullē?!:-0

Katrai kompānijai ir kritumi, pacēlumi un veiksmes stāsti.
Sensoru tehnoloģijas ir Sony šībrīža veiksmesstāsts. Jaunais sensoru pārdošanas princips citām kompānijām - tās drīkst likt Sony sensorus savās kamerās tikai 6 mēnešus pēc tam, kad to ir izdarījis pats Sony, ir ļoti slīpēts. Tas ir krietni īsāks par vidējo modeļu atjaunināšanas ciklu, tātad vilinošs, bet pietiekams, lai turētu konkurentus drošā attālumā inovāciju ziņā.
Savukārt C un N dominēšana DSLR klasē man ļoti atgādina SONY dominanci kineskopa televizoros ar saviem tam laikam revolucionārajiem "Trinitroniem". Trinitronu panākumi, izcilā kvalitāte un asprātīgā inženieriskā doma liedza Sony savlaicīgi "ielēkt" jaunajās plazmas un LCD tehnoloģijās. Fotojomā šobrīd C un N izcilās pozīcijas DSLR klasē liedz tiem attīstīt citas tehnoloģijas. Rezultāts var sanākt tāds pats kā Sonim rādošo ierīču jomā - pilnīga senās slavas un vadošo pozīciju zaudēšana.

P.S. Par Trinitroniem tiem, kas tos nav redzējuši vai aizmirsuši.
Sony pārsteidza visus TV kineskopu ražotājus izlaižot Trinitron kineskopus, kuriem nebija izliekuma pa vertikāli. Tas bija gan stilīgi izskata ziņā, gan praktiski (griestu lampas neatspīdēja ekrānā). Bet nosaukums "trinitron" jeb "trīs diegi" parādīja tehnoloģisko būtību - dažādo krāsu pikseļi tika atdalīti nevis ar caurumainu "duršlāgu" kā konkurentiem, bet gan ar pa vertikāli nostieptu diegu "ķemmi", tādējādi jūtami palielinot kineskopa gaismasspēju.
Publicēts: 06.07.15 21:11
 citēt
Trinitrons tika radīts, liekas, 1966.gadā. Plakanie parādījās 90-tajos, bet līc tam ~30 gadus tie bija līkie.
Publicēts: 06.07.15 21:24
 citēt
Un fotojomā stāsts tomēr vairāk ir par optiku, nevis par gaismjūtīgo materiālu... :what:
Publicēts: 07.07.15 13:08
 citēt
Publicēts: 07.07.15 13:11
 citēt
Publicēts: 10.07.15 23:22
 citēt
KVAA-II:RAW mobilkā +16 MP - jeb kur tālāk

http://www.db.lv/tehnologijas/beidzot-ar-istu-adu-435004

Tālāk pikseļu mērīšanās starp LG un Samsungu..
Publicēts: 14.07.15 20:08
 citēt
Fandango:tas, iespējams, ir iemesls, kādēļ radies iespaids, ka Nikon ar tām pašām matricām ir ar mazākiem trokšņiem tajos pašos apstākļos.

Sony sensors darbojas visu laiku, tātad karst, tātad trokšņi ir lielāki.
Publicēts: 15.07.15 09:55
 citēt
Da labi... sākās viss ar izliektu sensoru, beidzās ar nosprāgušu televizoru tehnoloģiju...

Skaidrs, ka gumija tiks stiepta...cik ilgi vajadzēja gaidīt... pirmo BSI APS-C sensoru izlaida Samsungs....Nu tagad iekš Alpha 7R II ir lielākais BSI FF sensors (pirmais industrijā). Tad viņi vēl paķēmosies ar pikseļu pieaudzēšanu, bet nenovēršamais jau tuvojas...Visiem ir skaidrs, ka svētais grāls būs global shutter CMOS ar pilnībā elektronisku slēdzi - kurš pirmais to palaidīs consūmeru tirgū, tas arī pagrābs lielo kušķi. Ar visiem Canon fabrīķu updeitiem vēl jādomā...kurš pirmais izspiedīs. Kaut gan industriālajām aplikācijām mazu HD CMOS sensoreli ar globālo shutteri Soņķa un arī vairākas citas mazākas kompānijas jau ražo un piegādā!

Tā kā idejas izsīkst....gaidiet svēto grālu.

Soņka no savām spogulenēm ar izskatās, ka nav atteikusies - šogad tak divi jauni stikli izlaisti, gan jau arī kādu bodiju izspiedīs, bet jā..smart move - pirmie ielīda FF bezspoguļos, kas tagad principā viņu produktu padara ļoti pievilcīgu, jo ar pāreju palīdzību var dabūt pilnu AF savietojamību gan ar caņona gan ņikoņa stikliem. Nav nepieciešamības pilnīgai sistēmas maiņai...var paņemt bodjiu ar pāreju un lietot jau esošo optiku. Kur ir analogs šādam produktam no pārējiem ražotājiem?

Un kas gan fotoindustirjā šobrīd ir galvenais, ja ne attēlveidojošais elements? Kam ir resursi, iestrāde un know-how, tie rullēs uz priekšu. Lai canons tiktu līdzi soņkai ... nu būs krietni līdzekļi jāiegulda un nez vai tas tā ar atpelnīsies. Tā ka...viņiem tik atliek iekarot sev vārdu (nostiprināt to) un arī consūmeru fotolietās viņi nogrābs sev kušķi, kaut paralēli pelna tirgojot sensoriņus visiem, kam vajag (kas arī nav mazs tirgus).
Publicēts: 16.07.15 09:28
 citēt
Artikelnummer:036126
Mehrwertsteuer:Inkl. 8% MwSt.
Versandkosten:Kostenlos innerhalb CH
Hersteller:Sony
Garantie:4 Jahre
Verfügbarkeit: Vorbestellung?
Dieser Artikel ist voraussichtlich ab
Ende Juli 2015 erhältlich

Garantija 4 gadi. Sony rullē.
Publicēts: 31.07.15 20:40
 citēt
Publicēts: 13.08.15 10:21 labots
 citēt
a7RII revīevs.
youtu.be...
Vienīgie mīnusi manās acīs ir fokusēšana tumsā un cena.
:face-grin:
Jauns tematsAtbildēt
    Iet uz lapu
  1. <
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. >

Mana info:

Forum saīsnes:

Meklēt
Kategorijas