Interesē cik daudzi no klātesošajiem liek bildes iekš stokiem un kāda ir reāla iespēja ar to kaut ko arī nopelnīt... Esmu pāris reizes reģistrējies tajās glabātuvēs, bet vienmēr kkā viss beidzās tikai ar reģistrāciju...
es pats saaku, bet tad vieteejais tirgus mani parnema, tad vairs nebija laika focheet stokiem.
zinu dazhus kas ar to pelna 1000-3000Ls menesi, atkariibaa no menesha.
ir veerts, ja ir keeriens, gatavs stradaat neatlaidigi un ilgterminaa un gatavs ieprausties mizliigajaa konkurencee.
bet pieredze raada ja cilveeks prasa "vai ir veerts", tad nekas nesanaaks tam konkreetam cilveekam. tie kas grib tie neprasa bet riikojaas un pelna. stokiem nav vietas šaubām !
Industriāla ražošana kas prasa lielu līdzekļu laika un analītisku patērīņu. Ja nekas isti RADOŠI / BIZNESĀ nesanāk tad var dragāt tukstošiem un palēnām to visu mēģināt sniegt STOKOS , bizness rodas tikai no ĻOTI liela apjoma vai ļoti exskluzīvām tēmām kur maz konkrenences taču noturīgs pieprasījums. Latvijā tādas lietas visai nerentablas , šeit diezgan grūti radīt lietas kam būtu PLAŠĀKS pieprasījums ilgstošā laika posmā.
Ar standarta puķītēm un kafijas tasītēm nekas nesanāks! Ja zini Latvijā retus skatus, faunu vai floru, kuru bildes būtu pieprasītas pasaulē, tad uz priekšu! Piemēram, ja vari atpazīt visas Latvijas sūnu sugas un tās labi nofočēt (ne jau visas, bet retākās), tad gan jau kādu naudiņu dabūsi!
To stoku portālu ir vesels lērums... Labprāt kādu labu prezentāciju noskatītos, vai arī uz kādu saturīgu semināru aizietu... Šogad izstādē netiku uz semināru par stock bildēm, bet uz tiem kuriem tiku biju vīlies par lektoru prezentācijas prasmēm...
Amazon:To stoku portālu ir vesels lērums... Labprāt kādu labu prezentāciju noskatītos, vai arī uz kādu saturīgu semināru aizietu... Šogad izstādē netiku uz semināru par stock bildēm, bet uz tiem kuriem tiku biju vīlies par lektoru prezentācijas prasmēm...
Dzekam ar niku Senders apjautājies , viņš šo biznesu visai veiksmīgi darbina , lai neteiktu viņš tur strādā
Stoki ir baigi plaša tēma... pats reģistrējos Shutterstockā pirms kādiem gadiem 6, liku tur pārsvarā ceļojumu / landmarku bildes (Eifelīšus utml. tūrisma objektus). Esmu parēķinājis, ka ilgtermiņā visus ceļojumus arī esmu ar tajos iegūtajām stoku bildēm atpelnījis, pat avio biļeti uz Austrāliju Tātad nopelnīt noteikti var. Sākt ieteiktu ar izpēti, kas tirgojas un vai vispār ir vēlēšanās kaut ko no tā bildēt, jo stoki - tas ir specifisks žanrs Labs resurss ir www.microstockgroup.com
Nopelnīt var, bet tam jāvelta milzīgs laiks. Ja tas ir un bildes arī labas, tad tik izmēģini.
Vairāk laikam pērk tematiskās bildes. Ko var izmantot vai nu reklāmā, vai nu rakstos. Pēc pieredzes spriežu. Es darbā arī meklēju šādos saitos. Cilvēki dažādās emocijās un situācijās, tajā skaitā arī bērni. Produkti, produktu kombinācijas...